Küçük Düşün Büyük Olsun!

Başlayınca bitiyor ya insan bir süre sonra alışıyor düzenini ona göre oturtuyor ne olursa olsun kardasiniz zaten hiç bişi olmasa yatırım olarak düşünebilirsiniz rabbim bereketini artırsın inşallah .

bi oyle en yakın arkadasıma gıdebılırım hanı evdemısın bırazdan ugrasam dıye, bilmiyorum malesef huyum boyle hanı elımden gelenı yaparım oyle 4 4luk agırlayamam tabi ugrasırım ama. tabiri caizse öyle desinleri abartıyı bnde sevmem bahsettıgım hanı normal yenen seyler borek pasta vs vs.
kucukken dusun halamlara bıle gıtsek anneme haber ver derdım cocuk aklımla, yani yabancı degıl cat kapıda yerı gelınce gıttıgımız yer

Selam kızlar

18.günün esmalarini zorlansamda okudum.Zorlanincada vicdanım hiç rahat olmuyor.Içimde bi şüphe oluyor .

Ama okuyup bitirincede çok mutlu oluyorum.
Allah kabul etsin.
Oldumu okadar ya.
Bende 20.gunu okudum.
Vesvese olacak okadar ugracak tabiki Biz sabredecegiz.
Bende yarin bitirecegim uzuluyorum.
Ödevim gibiydi.

4444 salati tefriciyeye baslarim sanirim.
Niyetim o yönde.

Bugun 10tl taksiye vericem.

Oglumu birakinca 1.5 saat suruyor dersi eve donmek yerine orada bi ablam oturuyor onda beklicem.
Esim yetisemeyecek bu aksam.
Donusde de oğlum yuruyelim anne diyor 25dk falan var yol.
Ozaman yururuz dedim.
Yemegimde aksamdan hazir zaten.

Bugunde böyle biter.

Selam kızlar

18.günün esmalarini zorlansamda okudum.Zorlanincada vicdanım hiç rahat olmuyor.Içimde bi şüphe oluyor .

Ama okuyup bitirincede çok mutlu oluyorum.
Bende zor,cok mıs falan diyince kendime kızıyormBen de bugun 18.günü okudum.475 mi neydi.Aa azmış iyi bari dedim.Sonra töbe töbe dedim kendi kendime:)

Eşyalı evde tadilat yaptırmak ne zormuş her taraf tiz yoprak içinde ne kadar üstlerini ortsemde evin içinden çıkamıyorum kapıların ve duşakabin takılması bu yüzden çok dip bucak temizleyemiyorum yine de elimden bez düşmüyor
Dün eşim hamsi almış bir buçuk kilo akşam için onu yapicaz balkonda kızartılan muhtemelen evin içi kokmasin halilarimi yıkamaya vermiştim 90 TL tutmuş .güzel yıkanmış ya birde mutfak için yıkanabilir halı alicam mutfak çok kirleniyor

Allah kabul etsin.
Oldumu okadar ya.
Bende 20.gunu okudum.
Vesvese olacak okadar ugracak tabiki Biz sabredecegiz.
Bende yarin bitirecegim uzuluyorum.
Ödevim gibiydi.

4444 salati tefriciyeye baslarim sanirim.
Niyetim o yönde.
Sağol lellim.Hepimizinkini Allah kabul etsin.
Aslında ben bir günü atlamasam 19.günü okumuş olacaktım ama bir gün okumadım maalesef.
Olsun lellim baştan başlarız biterse de
Başla lellim salat-ı tefriciye ye sen bitirirsin Allahın izniyle. Bitermi filan diyoruz ama bitincede çok mutlu oluyoruz içimiz huzur doluyor

Bende zor,cok mıs falan diyince kendime kızıyormBen de bugun 18.günü okudum.475 mi neydi.Aa azmış iyi bari dedim.Sonra töbe töbe dedim kendi kendime:)
Bende öyle söyleyince günah işlemiş gibi oluyorum. Suçlu hissediyorum kendimi.Vesveseden kaynaklanıyor herhalde.
Ama az kaldı bitiricez inş

Bende öyle söyleyince günah işlemiş gibi oluyorum. Suçlu hissediyorum kendimi.Vesveseden kaynaklanıyor herhalde.
Dini ibadeti bazi insanlar boyle korkutuyor..

Hani soyle ki sen boyle yaparsan sayilmaz!
Sen böyle dua edersen olmaz!
Sen öyle yaptin olmadi!

En cok boyle ibadet edene , icini temiz olana, iman edene gelirmis vesvese.
Ne mutlu bize yani.
Rabbim bagislayandir.

Birinin gunahindan haberimiz olur tevbesinden haberimiz olmaz.
Biz Allahi seviyoruz inaniyoruz ya Rabbimin sevdikleri.

Rabbimin sevdigi affetttigi kullarindan oluruz insAllah.

İnş. Lellim.
Evet bize hep böyle söylendiği böyle duyduğumuz için icimde şüphe oluyor.
Mesela şundan da şüphe duyuyorum.Hani esma veye dua okurken aklımıza başka birşey gelir ya ondan da suçlu hissediyorum kendimi.Sanki ettiğim dua kabul olmayacak gibi düşünürüm.
Biliyorum yanlış ama vesvese geliyor işte.

Şöyle düşünmeye çalış
Bize eksiklik yakısır
Rabbim ztn zorlasanda söylensende yapmanı istiyor bu halini biliyor
Sana yakısan ztn zorlanmak, zorlansanda yapman
Aksi mümkün değil, samimi değil
O yüzden günah değil, sakın öyle düşünme. Dua ederkende ben hep derim, ben eksiğim eksiğimle geldim sen tamamla Allahım derim

Bitince de boşluk oluyor.Ne okucam ben simdi diorsn:)Benim hedefim günde 1 yasin okumak bitince.Aksamları anca okuyabilirim bakalım.Kısmetse..

Bu hepimizde oluyor.
Yani yalnız degilsin.
Ama o vesveseye ragmen biz tamamliyoruz o duayi.
Yani yeniyoruz.
Ben meslea islerimin arasinda degilde islerim bitince, sabah ya da aksam yatmadan cekmeyi okumayi tercih ediyorum.
Aklim iste, yemekde olmasin diye.

Namazimida sonraya birakmamaya calisiyorum.
duydugum an ezani kiliyorum.
ozellikle yatsi gece kalirsa insan zorlaniyor.

Allahin sevdigi kullar, Rabbim kimleri sever sohbetini dinledim sabah youtubeden.
Nasil guzel insAllah bizlerde olabiliriz.

Çok güzel anlatmışsınız.
İçimi ferahlattiniz kızlar sağolun. Böyle dusunmemeye calisicam.

Birde sabah soyle bir sohbet dinledim.
Sormuslar ki Hocam peki adam haram yiyor, namaz kilmiyor, cumaya gitmiyor, Allahi anmiyor bu nasil olurda huzurlu?
Nasil hersey hayatinda yolunda gidiyor.

O aslinsa tuzaga dustu diyor.
Rabbim verdi sukretsin diye sukretmedi.
Daha cok verdi cunku tuzak
cunku ahiretini kaybetti diyor.

Rabbim bazen dualari gec kabul eder cunku o kulun sesini cok sever.
Onun duasini cok sever sesini duymak ister.
Bazilarida aman birsey istemesin sesini duymim onun der hemen verir diyor.

Nasil guzel bir sohbetdi.

Yaa negüzelmis.Beni cok seviyor ozman:)Töbe töbe..:)
Ne gelirse Allahtan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…