Evet bak raf ömrü bende aşırı dikkat ediyorum. Raf ömrü düşen ürünler indirime giriyor bunu en çok A101 ve bim gibi marketlerde görmek mümkün . Birde ömrü azalanlar rafta en önde duruyor . Diş macunu içinde özellikli bir macun olsa neyse aman sinir oldumAma dis macunlari o fiyata geldi ztn
Benim dedigim zeytinyagi, sivi yag da 40i gecti ben ordan 33 e aldim aktuellere 36 ya dusmeye basladi
Her urun degildir ama kapiskapis giden urunler var
Ayrica raf urunun fiyati dusurdugu icin daha guvenli aktuele her gelen urune guvenmiyorum
Evliligimin 1. Senesini bir ay sonra dolduruyorum. Eşim memur, ama maaşın yarısı araba taksidine gidiyor daha da 1,5 sene var taksitlere. Düğün altınlarınin tamamı eşya ve düğün borçlarına gitti hala da borç var araba dışında telefon taksitleri falan..
Bu topikleri takip ettikçe çocuk istediğimiz zaman harcamak üzere para biriktirmek istedim ama benim için çok zor oldu, sadece 3 ayda 350 TL kadar para biriktirdim. Onu da tatil parasına ekledik :) herşey zamlanip biz de maddi olarak sıkıştıkca ödemeler çok fazla diye birikime ara vermiştim ama simdi yeniden başladım.
Benim için zor oluyor çünkü şehir merkezinde değiliz ve nereye gidersem eşimle gittiğim için parayı o harcıyor ben de belirli bir harçlık almıyorum, cuzdanim bos kalmıyor ama aktif harcama yapmadığım için artanlari falan ayiramiyorum kenara. Allah yardım eder inşallah daha düzenli daha çok birikim yapabilirim.
Ay baya uzun yazmışım kusura bakmayın okursanız :) herkese birikim yolunda başarı ve bereket diliyorum..
Umarim toparlanip baslariz.çok iyi olurtr_lelli . ben de kendi çapımda her ay altın alırken 6 aydır tık yok.bugün 1 yarım bir çeyrek 12 euro aldım.banka promosyonu sayesinde.bundan böyle işi sıkı tutmak istiyorum.aslında sizleri hep okuyorum ama her zaman yazamıyorum.özellikle liste şeklinde paylaşım olursa hepimiz gaza geliriz bence
Altinda zarar edersiniz diye dusunuyorum.Hanımlar sizden fikir almak istiyorum bizim paramız tl hesabında allah nasib ederse bu kış ev almak istiyoruz kıredi çekicez eşim ya dolar ya altın alalım diyo zarar edermiyiz 6 ay gibi süre koyduk ev için fikir verirseniz sevinirim
Teşekürler çok sagolun bende kararsız kaldım zarar ederiz diyeAltinda zarar edersiniz diye dusunuyorum.
Altin kisa vade icin iyi bir yatirim degil.
Dolar hic almadim inis cikisini kurunu cok takip edemedim.
Bence taksitleriniz bitince bir duzen oturtursunuz.
Mesela alisverisinizi liste yapip alir kalan bir miktar parayi kenara atarsiniz.
Kendize aylik bir butce plani yaparsiniz.
öyle durumda olan arkadaslarin her ay gr. alabildigini gördüm.
Yani alamam derken kac gr. oluyor insanin.
sasiriyorsun
Bilmiyorum ki inşallah öyle olur, evliliğe taksitle başladığımız için sanki ömür boyu taksit ödeyecekmisiz maaş hiç tam elimize gecmicekmis gibi geliyo
Kizlar bsy sorucam..
Once on bilgi vereyim..
Bilenler biliyor ama yeni gelenlerde tam hakim olsun. Benim cocuk sahibi olmam cok zor, ve bunu esime ilk tanistigim gun soyledim. O donem yasanan seylerde gorumce ogrenmis bana kv ile cok destek olmustu. O zmnlar durumu zordu calisma sartlari bunaltiyordu. Ama hep arar sorardi. Maddi anlamda cok destek olsada aldiklarini hic bana sormadilar. Zevkler uydugu icin sesimi pek cikarmadim hic kotu bsy gelmedi ama mesela ziyan olan makyaj malzemeleri fln oldu uzulmustum.
Asiri kiskanc, tripli kaprislidir. Gecen yil annesinin memleketine dukkan acti cok zordaydi hep destek oldum. Anneme defalarca yemege geldi ortagiyla agirladik. Geldiklerinde elini bsye surmemeye basladi hic belli etmedim 1 aksam icin dunya is cikti hep hallettim..
Dugun zamani ozellikle yanimda istesemde akraba kizina elbise sozu oldugu icin kina gunu gec kalktigi icin dugun gunu benle pek ilgilenmedi ama kuafore hep laf atti yapamadi beceremedi dedi sen nerdeydin demedim. Kuafor kendisi sac makyaj hic bsyle ilgilenmedi. Gelinligimi kuafordeki kiz giydiricekti son anda yetisti.
Sonra _ esimin dogum gunu benim soz gunumden benim olmadigim bir foto paylasti. Amcasinin kizi gorumcem esim ama ben yokum. Yorum yapanlardan biri amca kizini gelin yani ben sandi. Annemde yorum yapti gelin nerde yazdi, fotoyu kaldirdi.
Uzun zamandir soguguz. Bi sebebi yok.
Kendisi kilolu ben kilo aldigimda resmen ozguvenimle oynadi. 57 den 61 oldum. Ama amcasinin kizini 13 kilo almasina asiri deforme olmasina ragmen cok guzel diye ovdu. O zmn anladim ki aslinda cok iyi niyetli degil.
Simdi asil mevzu kardesim icin tek laf etmedi. Ayni hafta ortaginin abisi vefat etti. Cenaze gunu bizde kurtaj icin bekliyorduk ama aradik.
Ben soylememe ragmen gik demedi
Annem gecen aksam 1 saatlik yola gitti ortagina bassagligina ( komsumuz akrabalari onlarla araba ile)
Yine bsy dememis
Esim soyledi uyardi ara dedi.
Bsy yok..
Boguveresim geliyor.
3 hafta sonra dugunde gorurum.
Yuzune bakmayi dusunmuyorum
Iyi aksamlar canlar :) sohbet ne güzel ilerlemis.
Bu gün cüzdanimda olan 10 tl yi harcanmis sanip zulama attim :)
Yarin asurelik alisveris yapicam, Cuma günü arkadaslarla Plan yaptik . Bir kac kisi toplanmisken, paylasmak iyi olur diye düsündüm.
tr_lelli , yazdigin hikaye cok güzeldi. Güzel, temiz Kalpli insanlarin dussinda olalim hep Insallah.@tuce_tuce , Gözünüz aydin görümcen hamile, Allah tamamina erdirsin , tüm isteyenlere de Bu güzel duyguyu tattirsin.@Esila09 , kardesine Allah sabir versin. Hem onun hem de sizin icin zor bi durum. Görümcene de bence acik acik sor neden sebebsiz böyle davrandigini ona göre Sen de tavrini koyarsin.@Pembegomlek , verdigin sltinlari almadan, kocanin telefon almasina Ben olsam müsade etmezdim. Ayrica 7 bin cok yüksek bi miktar, yok mu uygun fiyatli birseyler? Hepi topu bi sene sonra degisecek telefona Bu kadar para vermek akil kari degil.Allah kolaylik versin sana. Erkwklerin kafasi parasiz kalinca, etrafinda herkes sirt dönüp destek olmayinca anliyorlar bence.
E Esila09 kurtaji yasamis biri olarak tamam beklentide olmuyorsun ama arayan insanlar insanin onemsendigini hissettiriyor .
Esimin calisanlari aradi bizi ya soforler patronlar esleri hastaneye gelmek istediler ben istemedim.
agri sanci korku gelmesinler dedim bu haldeyken.
Kucuk kaynim sevmem kendisini o bile hastaneye geldi.
gorumcem gorumcemin oglu.
Esimin arkadasi aradi annesi evime geldi 70 yasinda kadin bana gecmis olsuna.
Yani baya ayip etmis.
Bence tavrini koy.
iyi gunde herkes herkesin yaninda yani.
Önemli olan hastalikda yaninizda olmasi.
Canım görümcenin tavrı hos ve iyi niyetli değil bence de.
Anladığım kadarıyla sen onu bu haliyle kabullenmişsin. ( benim görümce de öyle. Ne o sorar ne o iyi d8lekte bulunur. Ne ben. Önceden çok üzülürdüm ben gelince onlara bulunduğum odadan başka odaya geçerlerdi.hosgeldin bile ermezlerdi vs. Suanki tek ortak payda oğlum. Inşallah rabbim de sana hayırlı bir evlat nasip eder amin.)
Aramamasina üzülmüşsün... haklisin
Ama bazı insanlarda böyle..
Canım telefonu satmak için alacakmış.
Yanı paraya çevirmek için alacakmış. Benim rızam olmadığıni söyledim.
Tabiki araması lazım.Ama aramıyorlar bacım genelde.Benim annemde görümcemler doğım yaptı kostur kostur gitti,takısını taktı.2 sine de.Kardesim doğum yaptı kvdem dahi almış hediye gelmiş.Takı makı hak getire.Komsusuna bile çeyrek takar.Kardesimin durumu iyi diye,almıs bisey gelmis.Hele 2.dogumunda görümcemler hediyeyi bizle yolladı düşün!Sanki senin hediyene ihtiyacı var milletin.Özetle erkek tarafı bu konuda niyeyse böyle.Önemsemiyorlar.Tavrını göster tabiki.Kizlar bsy sorucam..
Once on bilgi vereyim..
Bilenler biliyor ama yeni gelenlerde tam hakim olsun. Benim cocuk sahibi olmam cok zor, ve bunu esime ilk tanistigim gun soyledim. O donem yasanan seylerde gorumce ogrenmis bana kv ile cok destek olmustu. O zmnlar durumu zordu calisma sartlari bunaltiyordu. Ama hep arar sorardi. Maddi anlamda cok destek olsada aldiklarini hic bana sormadilar. Zevkler uydugu icin sesimi pek cikarmadim hic kotu bsy gelmedi ama mesela ziyan olan makyaj malzemeleri fln oldu uzulmustum.
Asiri kiskanc, tripli kaprislidir. Gecen yil annesinin memleketine dukkan acti cok zordaydi hep destek oldum. Anneme defalarca yemege geldi ortagiyla agirladik. Geldiklerinde elini bsye surmemeye basladi hic belli etmedim 1 aksam icin dunya is cikti hep hallettim..
Dugun zamani ozellikle yanimda istesemde akraba kizina elbise sozu oldugu icin kina gunu gec kalktigi icin dugun gunu benle pek ilgilenmedi ama kuafore hep laf atti yapamadi beceremedi dedi sen nerdeydin demedim. Kuafor kendisi sac makyaj hic bsyle ilgilenmedi. Gelinligimi kuafordeki kiz giydiricekti son anda yetisti.
Sonra _ esimin dogum gunu benim soz gunumden benim olmadigim bir foto paylasti. Amcasinin kizi gorumcem esim ama ben yokum. Yorum yapanlardan biri amca kizini gelin yani ben sandi. Annemde yorum yapti gelin nerde yazdi, fotoyu kaldirdi.
Uzun zamandir soguguz. Bi sebebi yok.
Kendisi kilolu ben kilo aldigimda resmen ozguvenimle oynadi. 57 den 61 oldum. Ama amcasinin kizini 13 kilo almasina asiri deforme olmasina ragmen cok guzel diye ovdu. O zmn anladim ki aslinda cok iyi niyetli degil.
Simdi asil mevzu kardesim icin tek laf etmedi. Ayni hafta ortaginin abisi vefat etti. Cenaze gunu bizde kurtaj icin bekliyorduk ama aradik.
Ben soylememe ragmen gik demedi
Annem gecen aksam 1 saatlik yola gitti ortagina bassagligina ( komsumuz akrabalari onlarla araba ile)
Yine bsy dememis
Esim soyledi uyardi ara dedi.
Bsy yok..
Boguveresim geliyor.
3 hafta sonra dugunde gorurum.
Yuzune bakmayi dusunmuyorum
Nasıl bölüyırsn kız?İzin veriyorlar mı?paketi acmayaYok canim tam tersi migrostaki indirim daha gercekci
Persil 8 kilo orda 28 lira sokta aktuelde 38 lira bimde 40 liraya satildi
Rinso 3 lt 14.5 perwoll 15 liraydi a101de 20 lira, rinsoyu gecen yil 18 liraya bimden almistim.
Benim aldigim sampuan da gratisten ucuzdu.
Daha cok ornek var
Oranlar degisir ama cogu urun boyle
Fairy platinium 63 kurusa aldim
Gecen 1.8 tl ye havlu kagit aldim
Artik tek tek bolup aliyorum
Yeni moda buyuk pak tane fiyatlari daha pahali
Mesela 3 lt sizma zeytinyagi 55 liraydi aktuelde gordum ben yine migrostan 2 lt 39 a almistim.
Nasıl bölüyırsn kız?İzin veriyorlar mı?paketi acmaya
O al sat isinde cok zarar eder bacım.Kutu açılmasa dahi yarıya düşecek o fiyat.Alıskanlık yapacak.Düsün 2 telefon 14 bin.Satsa satsa 8-10 bin edecek külliyen zarar.Acil se kredi çeksin daha mantıklı.Canım görümcenin tavrı hos ve iyi niyetli değil bence de.
Anladığım kadarıyla sen onu bu haliyle kabullenmişsin. ( benim görümce de öyle. Ne o sorar ne o iyi d8lekte bulunur. Ne ben. Önceden çok üzülürdüm ben gelince onlara bulunduğum odadan başka odaya geçerlerdi.hosgeldin bile ermezlerdi vs. Suanki tek ortak payda oğlum. Inşallah rabbim de sana hayırlı bir evlat nasip eder amin.)
Aramamasina üzülmüşsün... haklisin
Ama bazı insanlarda böyle..
Canım telefonu satmak için alacakmış.
Yanı paraya çevirmek için alacakmış. Benim rızam olmadığıni söyledim.
Heee ben de diyorm nasıl açmaya izin veriyorlar paketiHesap makinesi ile tane fiyatını hesaplıyorum canım yani tek tek tane fiyatını hesaplayıp alıyorum
Hayırlı haberlerle gel cnm.günaydın kızlar yazıları okuyorum ama yazamıyorum birikim yok borç ödemeye devam 52 haftada biriktirilen paraya başladım doktora gidecem çocuk düşünüyoruz üç aydır olmuyor bugün gidicem bakim ne dicek
31 canım 3 ay önce kan değerleri vitaminler folik asit hepsi normal değerdeydi acaba kistmi var diye gitmek istedim 4 yaşındada bir kızım varHayırlı haberlerle gel cnm.
Yas kac 3 aydr olmuyor dersen folik asit verir yollar.1 yıldan önce bakmıyorlar genelde tam anlamıyla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?