Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ahhh ahhh kolay gelsin canım. Geçen yılı nasıl atlattım. Bir yandan arabayı ilk kez kullanma streslerim. Her gün okulu git bırak gel sonra park yeri dolu diye erken git koştur.sabah trafiği çek.
Akşam ödev stresi anlatırsın anlamaz. İki de bir ödevin başından kalkar. Ya çişi gelir ya susar. He bir de kaynak kitap aldık. Herkes almayınca evde yaptırmak bize düştümü. O faciaydı.Hafta sonu iki gün ödev ve kaynak kitap yapıyorduk.kafayı yiyecektim çok şükür o günler geçti gitti.
Bu yıl servis bana rahatlık oldu. Ödevini de yapıyor, tabi hala ben ödevini yap diyorum öyle başlıyor ödeve..Anlamadığı yerde bana soruyor.
Şu an ise olumsuz taraf kitap oku diyorum. Okumuyor.
Okuma saati yapıp bir düzen oturtmam lazım.
Okulda okuma saati yapıyorlarmış. Kitap veriyor evlere öğretmen.. Geçen gün ben okudum o kitabı bitti dedi. Sonra anlatmasını istedim. Arka kısmını okuyor. Meğer yarısını okuyup bırakmış
Bizim sınıfta geçen yıl Etüte gönderenler ödev konusunda rahattı. Etüte gelen öğretmen ödevlerini yaptırıyordu.

Benim anaokulunda ödev yapmayı seven tatil dönemi için verilen ödevleri geldiği gibi yapmaya hevesli olan çocuğum ilkokulda ödev sevmez oldu. Çok büyük hayal kırıklığına uğradım

Akşam saat 10 da uyuyunca tekrar uykum gelmedi iyi mi demekki o saat en verimli uyku saati.
Sabah yine uykum gelecek kısır döngü.
Ama kararlıyım yarın ütü bitecek. Yığıldı. Azcık yapabildim.
Mutfağın tezgahı çamaşır suyu yapmam lazım.onu da hallederim.
Komşum çocukları görüştürelimmi dedi. Bugünden hallettim o işi. Yarına işlerimi yaparım. Bahçeye çıkacaktık. O önce çıktı. Esiyormuş. Bize gelin dedi. Gittim kahve içtik. Sohbet ettik.çocuklar oynadı.
Evde patlıcan ve biber közlemiştim. Gelince onları herse yaptım. O ara Ela ödevini yaptı.koci yemek yemeyeceğim demişti. Erken gelince yedi.
Hafta sonu asla iş yapmıyorum.
Hafta içi doğum günü var iki gün yine ona gider. Bir gün doğum günü için kurabiye yapma ve hediye almayla geçer. Bir gün de doğum günü ile..
Geçen yıl bizim sınıfta bir çocuk vardı.okumayı öğrenememiş.sınıf tekrarı yapıyor. Doğum günü olduğu gün parktaydı. Yanımıza çağırdık.
Sonra demişki ben de doğum günü istiyorum.
Çok üzülüyorum o çocuğa. Annesi şizofren. Kardeşi var küçük. kadın lahusayken şizofren olmuş.
Babası çocuklae için gece çalışıyormuş. Babaannesi de gündüz çalışıyor.
Veli arkadaş grubumuzla o çocuğa doğum günü yapalım dedik.
Diğer haftada onu yaparız.
Mutlu olur. Onun için birşeyler daha yapmak istiyorum. Babaannesi o gün diyor, kalemi kırılıyormuş,almaya paramı yetiyor diyor.Doğum günü hediyesi hariç ona bir sürü kalem alacağım.
Hediye ne alsam fikir verirmisiniz.
Elayla dün bu konuyu konuşuyorduk.
Geçen yıl sınıftan bir çocuk senin annen yokmu, neden gelmiyor seni sevmiyormu diyormuş.
Buna da ayrı üzüldüm.
Allah acil şifa versin annesine tedavisi yok diye biliyorum ama belki bir umut bir dua.
O çocuk için elimden geleni yaparım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…