Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kredi kartlarını gidip ödeyin telefon açıp kapattığı sonra yolumuza devam edin en düşük bakiyesi elinizde kalsın isterseniz

İyi geceler hanimlar, ben buraya yazamıyorum ama huy oldu okumadan uyuyamiyorum. Neden yazamadigim sanırım kendi paramı doğum izninde olduğum için alamadgim ve harcayamadigimdan oluyor.
Eşimin maasi ev kredisi kk.. Ve diğer kredi kdemelerine gittiği için eksinin hesabını yapamıyorum.
Eğer annem bebeğime bakarsa ise başlıcam ama pek umudum yok gibi.... Bakmaz ise nasıl bu eksilerden kurtulucaz bilmiyorum.
Rabbim hayirlisini nasip et diyorum.
Çok takmamaya çalışıyorum. Giderleri baya kisitladik. Bebegim için olanlae hariç. Mont ve bot almam lazkm. İdare ediyorum şimdilik. Aralikda almam lazım ise gidicem .
Herkese iyi geceler...

Sahihuban benım fıkrım zaten kk ıle alırken satıcılar ındırım yapmıyorlar kademelı odeme olacagı ıcın eger bu sekılde odeyebılıyorsanız kk borçlarını kapatma vaktı geldıgınde odensın yanı bırden hepsıne para yatırıp kapatma az yada cok bırıkım yapmaya bu şekılde de devam edebılırsın canım. yok cok zorlanırsanız kapatırsın

anladıgım kadarıyla kasım ayından sonra kk odemelerınız az da olsa rahatlıyor
daha kolay odeme yapabılırsınız boylelıkle bırıkımıne hıc dokunmamıs olursun

Ben borcu da Faizi de taksiti de sevmiyorum , kredi kartı da kullanmıyorum
Bu yüzden önce borçlardan kurtulurum ..

Mesela yazlığı alırken 1 gün sonra maaşım yatacaktı , annemden biraz daha fazla borç alıp ertesi gün ödeyebilirdim , ama bir gün bile borçlu olmayı istemediğim için altınlardan bozdurdum ..
( genel borcumu ocakta ödemeye başlayacağım o ayrı , bunu da kredi çekmemek için aldım )

Benimki biraz farklı bir bakış açısı tabi ..

Evet kasım ayı sonrası
rahatlatıcı
Da beni korkutan üstesinden gelemeyip yine karta yüklenmek
İhtiyaçlar bitmiyor
Ki gider listesine market yakıt ve harçlık olayını hiç yazmadım düşün

Zaten Kredi kartını zamanında ödeyince faiz olmuyor. Ben de snein dediğin givi kartı sevmiyorum mantık pazar varsa harcamak yoksa harcamamak olmalı
Ama biz iki maaştan teke düşünce afalladık maalesef
Bi de kartlarda peşin fiyatına taksit yaptırıyoruz vade farkı olursa tek çekim yapıyoruz
Ama ne olursa olsun cebinde olmayanı harcamamak gerek

Canım bende cok bisey atamiyorum kenara
Olsun napalım.
Yaprak dökümü yasiyoruz resmen.
Düzene girer gelir ve gider.

günaydın kızlar, benim artık daha büyük ciddiyetle para biriktirmem gerek. sadece eşim ve benim için değil ailemiz genişleyecek inşallah. Herkes çocuk çok masraf diyor, öyle mi gerçekten anneler biraz fikir verir misiniz ne gibi masraflar oluyor? Bu yüzden araba alma hayallerimi bir kenara bıraktım şimdilik.

Günaydinn kizlar.

Oglum gece hic uyumadi desem yeri
Hasta olunca boyle oluyo 4e kadar döndu,inledi durdu.
Hem bogazi aciyo hem burnu akiyo.
Bugunde okula gitmesi gerek
Sinif.ogrt. dersi var yerini degisecek konustum.
goremezse unutur.
Sonra yine arka siralara gecmek zorunda kalir.
Gece agri kesici surup vermek aklima geldi agrisi vardi demek uyudu, birazda uyku yapiyo.

Ben bi onun odasi bi kendi odam
Saat 5den sonra azcik gözum dalmis.
6.30da hoop alarm.

Kizlar bisi sorucam

Pekmezinizi nereden aliyosunuz?
Bana onebileceginiz bir yer marka var mi?
Kivami yogun olursa sevinirim

Markettekiler,bidondakiler cok su gibi kivamlarini sevmiyorum.
Ogluma tahin-pekmez yada sadece pekmez seklinde yedircem
Daha önce esimim arkadasi köyden getirmisti ama köye gitmedi galiba bu sene.

Canim taze anne adayisin.
Simdiden tedbirli olman tabiki guzel.
İlk aylarda bez masrafi ve eger sutun yetmezse(insAllah boyle bisey olmaz) mama takviyesi bunlar pahali.
Biberonu,emzigi, hastane cikisi,puseti, kullanirsan oyun halisi,besigi vs hepsi masraf.
Dikkat etmeyince cabuk hasta oluyolar
Yada gaz sancilari oluyo ben hep özele goturuyordum bunlar hep para.

Yani bebek olunca lux e kacmak yada idare etmek var.

Ben hic salincak almadim ogluma
Pahali pusetlerde almadim.
Mama sandalyesi,oyun halisida olmadi.
Park yatagi olmadi
Cok pahali pisikkremleri,sampuanlar,pudralar kullanmadim.
Dalinin sampuani,pudrasi
Yurutecinide,bebek arabasini cüzi rakamlarda uygunundan almistim.
Hala duruyo sakliyorum.
Buyumedimi buyudu.
Bi besigi vardi odamda ozaman 70tl almistim.
Oda yapmak istemedim ama annemler hediye aldi onuda degistirdim 5sene önce zaten bebek odasi gibi kaliyodu cocugun odasi istemedi.

Ama arkadasim suan sirf 1bebek arabasina 1.300tl verdi aldi.

Yani biraz bizim elimizde.

Ufakken cok kiyafet almazsin kullanabilecegin ve cok ufak olmayan syleri alirsin.
El kadar seyler dunya para.
Ve yeni dogan bebek cabuk toparlaniyo o ufacik seyler olmuyo.

çok geçmiş olsun canım. bu arada bana pekmez hep hediye geliyor :))

çok geçmiş olsun canım. bu arada bana pekmez hep hediye geliyor :))
Sagol cnm
Sabah bile 10defa kontrol ettim
Uzerini orttum kac defa.
Nefes alirken hiriltisi var.
Annesin iste o hasayken sen rahat yatamiyosun.

Pekmez banada hep hediye geliyodu hazir denedim sevmedim
Bu sene getiren yok
Kaldik pekmezsiz.

Bebek masraf mavimli biz park yatağı 550 ye arabasını 600 e aldık bi emziği 30 tl ye aldım beğenmeyince ucuzundan 7 tlye bi tane daha aldım mesela :)) ki daha neler neler alındı herşeyi pahalı maalesef biliyorlar kendimizden kıssak da bebeğimizden kısmayacağımızı
E bunlar doğduktan sonra bide doğmadan öncesi var özele gidersen son aylara kadar ayda bir son aylarda 2 haftada 1 kontrol derken hepsi para.doğum da para :))
Biz de sıkışıktık hatta bi ara kontrollere devlete gitmek durumunda kaldım sonra annemler bir miktar verdiler de onla topladık biraz durumumuzu..
Bebek masraf ama herşeyin ucuzu da var pahalısı da imkan neye elveriyorsa onu yapmalı.bide nasibiyle geliyor gerçekten Bebek kaç defa para verildi filan kızım için hepsini biz harcadık o günlerde Laz'ım olunca

Günaydınnnn
Bügünü minimum harcama ile kapatmak istiyorum. Okuldan bir hocamız 2 tane kitap okumamızı istedi ödev olarak. Ama para verip almak istemiyorum. Okul kütüphanesinde bulamadım.
Bugün gidip merkezdeki kütüphaneden bakıcam. Insallah bulabilirim.
Is bankası ugrayıp daha once aldığım ceyizlerden 700 TL kadar bir borcum kalmıştı onu yatırıcam.
Sonrada ziraat bankasına uğrayıp altın hesabı açıcam.
Simdilik 4 gram almak istiyorum.
Bugün mutfak dolaplarının kapaklarınıda silicem ve temizlik faslını artık kapatıyorum

Günaydın Kızlar
MissMoonTwilight hakkında hayırlısı olsun inşallah daha iyi işler bulursun
tr_lelli geçmiş olsun cnm ya çocuklar hasta olunca anneler 2 katı hasta oluyor sanki
Bize de pekmez anneannem yapar ben hiç almadım ama kayınpederim almış bir sefer bim pekmez bayağı bi yoğun kıvamlıydı
mavimli cnm çocuk için en çok kıyafet masrafı oluyor şöyle ki ilk bebek diye hevesleniyorsun ne görsen almak istiyorsun bebek görmeye gelenler ailen falanda bolca kıyafet alıyor tabi çocuk bunları birkaç ay giyiyor sonra yine almak zorundasın
benim önerim küçük beden kıyafetleri fazlaca alma nasılsa her mevsim geçişinde küçülenler yerine alacaksın
tabi bir de herşeyi olsun diye her zımbırtıyı da para verilirse masraf artıyor mama sandalyesi yürüteci ....
bende dün oğluma lcw 55 tl ye 2 alt eşofman ve bir sweat aldım eşofmanların boyları kısalmış

ne kadar güzel detaylı anlatmışsın canım. ben de öyle herşeyi olsunculardan değilim açıkcası. ama ana ihtiyaçlar önemli tabi. inşallah sağlıcakla dünyaya gelsin de hele bir

Saol cnm bende bakinmam lazim
Koska organik var aklimda suan.
Ama üzüm pekmezi daha faydaliymis bilgin var.mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…