KıZlaaaar bana acil bi yardım gerek
Bi akıl verin yahuuuu
Aylık sabit Giderler=
Kira+aidat: 850
Elektrik+su+ttnet=140
Kyk: 240
İHH= 100
Otopark:75
Kredi kartları :
Paraf:1525-645-615-615-470-250-117.25(Kasım'dan Nisa'na kadar)
Bonus:450-425-380-375-365(Kasım'dan Mart'a kadar)
Finans: 335-228.11-110(Kasım'dan ocağa kadar)
Maxımum:40-40-40-40-40 (Kasım'dan Mart'a kadar)
Arkadaşlarım ben Doğum iznindeyim ve üç buçuk aydır maaş almıyorum
İniaallah Aralık'ta toplu alacağım
Yani hesaplarına göre 10bin tl
Ve 6 ay da ücretsiz izne çıkıyorum biiznillah
Eşimin maaşı 3900 tl
Nasıl bi yol izlememi önerirsiniz?
Gelen maaşım bankada kalsın mı?
Yoksa kartları kapatıp devam mı edelim? Ki birikimi yerine ya koyamazsak diye de düşünürüm
Bu ay 11 çeyrek gelecek günden
Onu bozdursam mı dursa mı
Kısacası kart borçlarını kapatıp rahatça mı devam edelim yoksa aylık maaştan ödeyip dişimizi sıkalım mı?
Artık giyim eşyası ev eşyası almıyoruz
Sadece market alışverişlerimiz olacak
Bir de nasipse iki çeyrek olarak güne devam edeceğiz?
Fikirlerinizi beyan eder misiniz?
Evet kasım ayı sonrasıSahihuban benım fıkrım zaten kk ıle alırken satıcılar ındırım yapmıyorlar kademelı odeme olacagı ıcın eger bu sekılde odeyebılıyorsanız kk borçlarını kapatma vaktı geldıgınde odensın yanı bırden hepsıne para yatırıp kapatma az yada cok bırıkım yapmaya bu şekılde de devam edebılırsın canım. yok cok zorlanırsanız kapatırsın
anladıgım kadarıyla kasım ayından sonra kk odemelerınız az da olsa rahatlıyor
daha kolay odeme yapabılırsınız boylelıkle bırıkımıne hıc dokunmamıs olursun
Ben borcu da Faizi de taksiti de sevmiyorum , kredi kartı da kullanmıyorum
Bu yüzden önce borçlardan kurtulurum ..
Mesela yazlığı alırken 1 gün sonra maaşım yatacaktı , annemden biraz daha fazla borç alıp ertesi gün ödeyebilirdim , ama bir gün bile borçlu olmayı istemediğim için altınlardan bozdurdum ..
( genel borcumu ocakta ödemeye başlayacağım o ayrı , bunu da kredi çekmemek için aldım )
Benimki biraz farklı bir bakış açısı tabi ..
Canım bende cok bisey atamiyorum kenaraİyi geceler hanimlar, ben buraya yazamıyorum ama huy oldu okumadan uyuyamiyorum. Neden yazamadigim sanırım kendi paramı doğum izninde olduğum için alamadgim ve harcayamadigimdan oluyor.
Eşimin maasi ev kredisi kk.. Ve diğer kredi kdemelerine gittiği için eksinin hesabını yapamıyorum.
Eğer annem bebeğime bakarsa ise başlıcam ama pek umudum yok gibi.... Bakmaz ise nasıl bu eksilerden kurtulucaz bilmiyorum.
Rabbim hayirlisini nasip et diyorum.
Çok takmamaya çalışıyorum. Giderleri baya kisitladik. Bebegim için olanlae hariç. Mont ve bot almam lazkm. İdare ediyorum şimdilik. Aralikda almam lazım ise gidicem .
Herkese iyi geceler...
Canim taze anne adayisin.günaydın kızlar, benim artık daha büyük ciddiyetle para biriktirmem gerek. sadece eşim ve benim için değil ailemiz genişleyecek inşallah. Herkes çocuk çok masraf diyor, öyle mi gerçekten anneler biraz fikir verir misiniz ne gibi masraflar oluyor? Bu yüzden araba alma hayallerimi bir kenara bıraktım şimdilik.
çok geçmiş olsun canım. bu arada bana pekmez hep hediye geliyor :))Günaydinn kizlar.
Oglum gece hic uyumadi desem yeri
Hasta olunca boyle oluyo 4e kadar döndu,inledi durdu.
Hem bogazi aciyo hem burnu akiyo.
Bugunde okula gitmesi gerek
Sinif.ogrt. dersi var yerini degisecek konustum.
goremezse unutur.
Sonra yine arka siralara gecmek zorunda kalir.
Gece agri kesici surup vermek aklima geldi agrisi vardi demek uyudu, birazda uyku yapiyo.
Ben bi onun odasi bi kendi odam
Saat 5den sonra azcik gözum dalmis.
6.30da hoop alarm.
Kizlar bisi sorucam
Pekmezinizi nereden aliyosunuz?
Bana onebileceginiz bir yer marka var mi?
Kivami yogun olursa sevinirim
Markettekiler,bidondakiler cok su gibi kivamlarini sevmiyorum.
Ogluma tahin-pekmez yada sadece pekmez seklinde yedircem
Daha önce esimim arkadasi köyden getirmisti ama köye gitmedi galiba bu sene.
Sagol cnmçok geçmiş olsun canım. bu arada bana pekmez hep hediye geliyor :))
ne kadar güzel detaylı anlatmışsın canım. ben de öyle herşeyi olsunculardan değilim açıkcası. ama ana ihtiyaçlar önemli tabi. inşallah sağlıcakla dünyaya gelsin de hele birCanim taze anne adayisin.
Simdiden tedbirli olman tabiki guzel.
İlk aylarda bez masrafi ve eger sutun yetmezse(insAllah boyle bisey olmaz) mama takviyesi bunlar pahali.
Biberonu,emzigi, hastane cikisi,puseti, kullanirsan oyun halisi,besigi vs hepsi masraf.
Dikkat etmeyince cabuk hasta oluyolar
Yada gaz sancilari oluyo ben hep özele goturuyordum bunlar hep para.
Yani bebek olunca lux e kacmak yada idare etmek var.
Ben hic salincak almadim ogluma
Pahali pusetlerde almadim.
Mama sandalyesi,oyun halisida olmadi.
Park yatagi olmadi
Cok pahali pisikkremleri,sampuanlar,pudralar kullanmadim.
Dalinin sampuani,pudrasi
Yurutecinide,bebek arabasini cüzi rakamlarda uygunundan almistim.
Hala duruyo sakliyorum.
Buyumedimi buyudu.
Bi besigi vardi odamda ozaman 70tl almistim.
Oda yapmak istemedim ama annemler hediye aldi onuda degistirdim 5sene önce zaten bebek odasi gibi kaliyodu cocugun odasi istemedi.
Ama arkadasim suan sirf 1bebek arabasina 1.300tl verdi aldi.
Yani biraz bizim elimizde.
Ufakken cok kiyafet almazsin kullanabilecegin ve cok ufak olmayan syleri alirsin.
El kadar seyler dunya para.
Ve yeni dogan bebek cabuk toparlaniyo o ufacik seyler olmuyo.
Saol cnm bende bakinmam lazimGünaydın Kızlar
MissMoonTwilight hakkında hayırlısı olsun inşallah daha iyi işler bulursun
tr_lelli geçmiş olsun cnm ya çocuklar hasta olunca anneler 2 katı hasta oluyor sanki
Bize de pekmez anneannem yapar ben hiç almadım ama kayınpederim almış bir sefer bim pekmez bayağı bi yoğun kıvamlıydı
mavimli cnm çocuk için en çok kıyafet masrafı oluyor şöyle ki ilk bebek diye hevesleniyorsun ne görsen almak istiyorsun bebek görmeye gelenler ailen falanda bolca kıyafet alıyor tabi çocuk bunları birkaç ay giyiyor sonra yine almak zorundasın
benim önerim küçük beden kıyafetleri fazlaca alma nasılsa her mevsim geçişinde küçülenler yerine alacaksın
tabi bir de herşeyi olsun diye her zımbırtıyı da para verilirse masraf artıyor mama sandalyesi yürüteci ....
bende dün oğluma lcw 55 tl ye 2 alt eşofman ve bir sweat aldım eşofmanların boyları kısalmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?