Küçük Düşün Büyük Olsun!

Gün ortasından merhabalar...
Bugün resmen kış geldi. Hava nasıl soğuk anlatamam. Bu sene çok soğuk geçeceği söyleniyor kışın...
Büroda fırsat bulunca kredi kartı ekstrelerimi inceledim. Artık kendime limit koymaya çalışıyorum. Mesela haftada şu kadar harcayacaksın diyorum kendime. Şu an için iyi gidiyor gibiyim ve eksik ne ise, ihtiyaç ne ise onu almaya çalışıyorum. Yorgun da olsam evde yemeğimi yapmaya çalışıyorum ve yine evde ne varsa onları değerlendiriyorum. Yarın pazara giderim ve birkaç sebze meyve alırım onun haricinde biraz bakliyat, biraz kışlıklardan idare ederek ayı çıkarmayı düşünüyorum. Dün markete gittim eksilenleri aldım. Başka alınacaklar da var ama biraz erteledim onları. Niyetim minimum harcama özellikle pazartesiye kadar fazla bir şey almamak. Pazartesi gelecek param var. Onunla hem biraz stok yapacağım hem de altın alacağım. Bankadan aldığım gramlardan ve nakit birikimimden hariç hedefim eskiden olduğu gibi ayda en az iki çeyrek.

Altın fikri bana da uymaya başladı..Geçen yıl maaşımdan her ay 1000 tl ayırabiliyordumama bu yıl maalesef ayıramıyorum masraflar yüklüEn iyisi bende en azından bir çeyrek koyuyim diyorum kenara..Para olarak kalsa olmuyor harcanıyorBende kışı idareli geçirmeyi hedefliyorum bakalım olacakmı

Merhaba kızlar.
Bugün iş yerinden çıkışımı aldım, üzerime zimmetlenen demirbaşları teslim ettim.
Bu işin buraya gelmesinde parmağı olanların timsah gözyaşlarını izledim sonra.

Her neyse konu bu değil.
Bu ayın maaşı ile tüm kredi kartlarımı sıfırladım. Bu ay toplamda 1650 lira ödedim ve artık borçsuzum.
Elime 280 lira gibi bir rakam kaldı elden de almam gerekenleri aldıktan sonra.
İş yeri 4 günlük ücret daha yatıracakmış. Yatırdıkları da bir bu kadar daha olsa 500 küsur lira param kalmış oluyor işte.
İş bulana dek daha doğrusu ne yapacağıma karar verene dek ben ne yapmalı, nasıl tasarruf etmeliyim?
Nelerden kısabilirim, gelen ciddi rakamlar da olmayacak gerçi bu saatten sonra.
Kafam çok karışık. :/

Maaşını alınca hemen al koy kenara. Kalanla bir şekilde idare ediyor insan. Kenarda olması ayrı bir güven veriyor ve sürekli de değerleniyor altın. Altın şu an 210 civarı sanıyorum düşse düşse 200 e kadar düşer daha fazla düşmez artık. Oysa ben 135- 150- 165 gibi rakamlardan çok aldım çeyreği...

mrb kızlar..benimde bu ay çok dikkatli harcama yapmam gerekiyor..birikim için 1500 ayırdım.kredi kartı 900 civarı 20 sinde onu da ayırdım yatırcam..1700 krediyide ödedim çok şükür..ekmeği ve içeceği bile annemin bina altında bakkal var ordan alıyorum sırf markete girmeyim harcama yapmayım diye.. 230 tl param kaldı aybaşından beri.. becerebilrisem ayı çıkaracağım bu parayla :) önümüzdeki ay kredi kartında sadece faturalar kalacak 500 civarı olur..birikimi 2000 e çıkaracağım inşallah..

Canım öyle yapıyordum..Ama bu yıl en azından ocağa kadar zor görünüyor..Büyük kızım yurt dışında şuan..Ona baya para gidiyor..Küçük kızım da etüt merkezine gidiyor aylık 575 tl ona veriyorum..açıkcası banada bişi kalmıyor..kalandan en azından bir çeyrek alıyım diyorum..En azından ocağa kadar böyle devam..hayırlısı.Ocaktan sonra kısmtse inş düzene gireriz..Malum maaşlarımızdan birde birsürü vergi kesiliyor..Ocağa akdar habire en az 100 civarı kesileceknapalım hayırlısı..

Üzüldüm adınıza...İnşallah daha iyi bir işe sahip olursunuz.
Onun haricinde sadece ihtiyaca odaklı alışveriş yapın derim. Evdekileri ve eldekileri değerlendirin. Lüks olabilecek her harcama kaleminden uzak durun..

Hakkında hayırlısı olsun canım.benim..Rabbim bi kapıyı kapatır..ondan daha güzel kapılar açar inşallah...heryere cv bırak.. gerekirse kendin firmalara git görüşmeler yap.. mutlaka dönüşler olacaktır

Belirli dönemler böyle geçebiliyor. Hepsi de gerekli. Sıkma canını...Olduğu kadar olsun bu dönem de..Sonra durumlar değişince daha çok kenara atarsın..

Merhaba Hanımlar,
Cumartesi günü hastalandım. Kızım da pazar günü hastalandı. 3 gündür yatak döşek yatıyoruz. Bugün öğlen işe geldim, biraz işlerimi toparlayayım diye ama kafamı kaldıracak halim yok. Kızın ateşini saat başı takip etmekten çok uykusuzum. Eşim de perişan oldu yazık, hangimize bakacağını şaşırdı.
mavimli ben geçenlerde kızımın bebeklik kıyafetlerini ayırdım. Sanki dağ başında yaşıyormuşuz da kirlenince hiç kıyafeti kalmayacakmış gibi almışım da almışım...
Bebek kimine göre çok masraflı, kimine göre ise masrafsız bir şey. Benimki biraz masraflı oldu. Hem ilk bebek olmasının verdiği şaşkınlıktan hem de kimsenin yönlendirmemesinden...
Özelde doğum yaptım. Yine doğum yapacak olsam aynı hastanede aynı doktora giderim. Ama benim iş yerinden özel sağlık sigortam var. Bu nedenle biz hastane masraflarının %20 sini ödedik. Kalanı sigorta karşıladı.
Süslü püslü bir beşik almıştım mesela, 3 sene önce 500 TL'ydi. 4 ay yattı. Dönmeler başlayınca park yatağa geçtik. Son derece gereksiz bir masraf . Ayrıca büyüyen karyolalı oda takımı almıştık. Hala dolabı hariç diğer parçaları kullanmadık. O da gayet gereksiz. Kanguru almıştım chicco'dan. Kullanmayı beceremedim verdim birine. Bu böyle devam eder de gider...
Çocuk bildiğin bir sektör. Lüzumsuz tonlarca şey, sanki onsuz yapamazmışsın gibi sunuluyor ve tuzağa düşmek aslında çok kolay.

Kızlar size de oldu mu bilmiyorum ama ben böyle dikkatli harcayınca almam gereken ayakkabı ve kıyafette bile seçici oldum
ne istediğimi bilerek alışverişe çıkmayı planlıyorum
örneğin hep düz ayakkabı alıyordum şimdi siyah hafif topuklu ama az platform tarzı bir ayakkabıya ihtiyacım var sadece o odaklı bakıcam
eskiden olsa ucuz ya da beğendim diye gider alırdım
insan her konuda bilinçleniyor sanki
gıda kıyafet hediye faturalar falan

Belirli dönemler böyle geçebiliyor. Hepsi de gerekli. Sıkma canını...Olduğu kadar olsun bu dönem de..Sonra durumlar değişince daha çok kenara atarsın..
Teşekkürler canım...Öyle Rabbim sağlık sıhhat versin..Hepsi olur inş..Çalışalım da yeter ki. Dediğin gibi geçen yılda aynı bu dönem böyle olmuştu..ocaktan sonra güzel bir birikim yapmıştım..Hayılrısı olur inş..

Canım sıkma canını..RAbbim büyük..Bir kapı kapanır inş daha iyi kapı açılır..Rabbime sığın..RAbbim elindekinin bereketini versin inş..Kolaylıklar versin..

MissMoonTwilight Ben 33 yaşındayım ve şu an 6. iş yerimde çalışıyorum. İlk iş yerimden amirim yüzünden istifa etmek zorunda kalmıştım ve çok üzülmüştüm. İlk işin mi bilmiyorum ama ilk iş tecrübesinin bu şekilde sonlanması insanı çok üzüyor. Şimdi geçmişe bakıyorum da iyiki ordan zamanında ayrılmışım. Devam etseydim huzursuz çalışacaktım ve belki de sağlığıma mal olacaktı ve şu an çalıştığım işe asla sahip olamayacaktım. Umarım ilerde sen de bugünlerini hatırladığında benim gibi hissedersin...
Bir söz vardır çok severim "Sadece güneşli günlerde yürürsen gideceğin yere asla varamazsın" diye. Önünde uzun bir yol var, yürümeye devam...

Kızlar çocuk ve masraflar deyince yazmadan duramadım. İnanın ki bebeklik bir şey değil. Büyüdükçe artıyor masraflar. Küçükken ne yedirsen yiyor, ne giydirsen giyiyor ama büyüyünce kendi istek ve beğenilerine göre hareket ediyorsunuz. Üç dört yaşlarından itibaren oyuncak tutkuları başlıyor almadan çıkamıyorsun. Bayağı da pahalı maalesef. Hele ki sağlıklı malzemeden olsun, kaliteli olsun, spiderman olsun, barbie olsun diyorsak. Gerçi biz demesek de onlar diyor illa ki o oyuncaklar alınıyor. Giyim kuşam güzel olsun istiyoruz haliyle hele ki marka düşkünü isek. El kadar kıyafetler normal giysilerle aynı fiyatta. Biraz daha büyüyorlar kreşi, anaokulu ve o dönemin gerektirdiği masraflar başlıyor. Koleje göndermek istiyorsunuz sonra istiyorsunuz ki iyi eğitim alsın, daha olmadı özel dersler, yabancı dil eğitimine falan başlıyorsunuz ve bu yıllar boyu devam ediyor. Yaz tatillerinde etkinliklere katılmalarını istiyorsunuz haliyle çocuk sosyalliğe devam etmeli ve farklı alanlarda kendini geliştirmeli diyorsunuz da onlar da hep para. İlgi ve yeteneği varsa keman , piyano çalsın istiyorsunuz. Eğitim zaten belli başına bir külfet ama iyi yerlere gelmeleri hepsinden önemli o yüzden keseyi hep açıyorsunuz. Ortaokul lise dönemlerinde markalı kıyafet takıntıları başlıyor, sinemaya gidiyorlar, gezmeye gidiyorlar, arkadaşlarıyla buluşuyorlar artık birey olma yolunda oldukları için diğer çocuklardan eksik olmalarını istemiyorsunuz. Gerektiğinde kendinize almayıp çocuğunuza alıyorsunuz. Kendiniz yemeseniz de muzu, eti, sütü eksik etmiyorsunuz. Üniversite hayatları geliyor sonra. Kazanabilirlerse devleti iyi de ya kazanamazlarsa? Bir sürü kurs, etüt, ders parası verdikten sonra yine de devlet olmuyorsa vakıf üniversiteleri kalıyor tercih edilebilecek. Harçlar ve yıllık okul ücretleri malumunuz. Devlet yurdu, olmazsa özel yurt, özel ev, yemesi, içmesi, giymesi, ulaşımı, kitapları ve bir sürü daha ihtiyaç. En zor bölüm üniversite zamanı bence. Giden paranın hattı hesabı olmuyor. Zar zor okudular üniversite de bitti diyelim yüksek yapma, yurt dışına gitme durumları da olabiliyor. Askerlik, düğün vs masraflarına gelmedim daha. Bütün bunları paran varsa yapabiliyorsun. Yoksa da yapıyorsun yapacaksın. Her şeyi bugünden düşünmek, kenara para koymak o yüzden gerekli işte. Bugün yok diyorsak yarın olacak mı?

bir yudum mutluluk o kadar haklısınız ki... Kızım 3 yaşında. Ankara'da özel bir kreşe verdim. Dünya para... Kıyafet alırken Türkiye üretimi olsun, Çin olmasın, gerekli boya formaldehit vs.testleri yapılmış olsun deyince kıyafetlerde kısıtlı markalara yöneliyorum. Bir filme gidiyoruz, film çıkışında bizi filmin oyuncakları bekliyor oluyor. Lisanslı oyuncaklar en az 40 TL. Sağlıklı ve doğal beslensin diye kendimi parçalıyorum. Yumurta bir yerden, peynir başka yerden derken o da para... Valla Allah sağlık versin de çocuk işi zor işmiş ya da ben fazla huyluyum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…