- 27 Şubat 2008
- 9.942
- 12.715
- 823
Evet ben de üzüldüm inşallah döner..Üzüldüm...kısa sürede kaynaşmıştık...belki döner bir gün...
Kizlar bisi sorucam aranizda cocugu olanlar var,oglumla yasit cocugu olanlarda var
Yine konu disi olacak ama fikir danismam gerek.
Oglum dogdugundan beri hep uslu bir bebekti.
Suan 11yasi bitiyo sene itibariyle.
Bu yasina kadarda hep bizi hic uzmeyen,zorlamayan,naif,sakin,agır bir cocuk.
Dershaneye giderken rehber ogrt. Gorusuyoduk birebir hani napabiliriz biraz acmak icin naapmali ? Surekli birseylere kurslara gitse diye konusuyoduk ama gel gelelim oglumu razi edemedik.
Sinif icinde sakin, hakkinida savunamiyo
Tahtaya kalkip sunum yapiyo(hani bir topluluga karsi kendini ifade etmesi), bisey oldugunda ögrt. Sikayet ediyo vs.
Derslere katiliyomus(ogretmenlerle konustum)
Ama gel gelelim kendini cok savunamiyo
Korkuyomu,cekiniyomu,vururlarsa falan diyemi dusunuyo bilmiyorum
Bugunde arkadasi kitabini yirtmis.
Yani zorla almaya calismis oglumda vermek istememis ve yirtilmis.
Hayir oglumla ugrasiyo olmalari acaba sakin oldugu icin bilerek mi ugrasiyolar.
Basketbol,gitar,karete bir suru secenek sunduk
Basket kursuna goturdum izledik heveslensin diye
Kareteye gittik
Gitar baktik yani ben zorla bak ne guzel falan diye soktum o dukkanlara yok yok yok
Hic birseye hevesi yok
Gitmem diyo baska bisey demiyo.
Bu yeni degil okula basladigindan beri boyle.
Kucuk cocuk degil zorla goturim
Onun rizasi olmayincada sanki onun fikrine istegine saygi duymuyomusum gibi olmak istemiyorum.
Biraz yumusatarak iyi yanlarini anlatarak(misal basketbol cok iyi hem boyunun uzamasini istiyosun ya hemde kemiklerin daha guclu olur falan diye) razi edeyim diyorum yok.
Ben gitmem diyo kestiriyo atiyo.
Belki bu tarz kurslara giderse acilir diyorum.
Evde de sakin bi cocuk okulda da
Sevdigi arkadaslari oldugunda birlikde oynuyolar,sohbet ediyolar ama cok yakin degil evlerimiz okulda gorusuyolar daha cok.
Mahallede yada binada dengi yok.
Yani cocugu böyle olup daha sonra acılan var mi?
Yani gecer bunlar özguveni gelir daha girgin olur diyebilirmiyiz? Olurmu ki?
Hakkini savunsun, kendini korusun,ifade edebilsin istiyorum.
Ögretmenlerle yada dersler sıkıntimiz yok.
Ama sanki sinifin en sakini sessizi gibi(tüm cocuklari tanimiyorum)
Benmi cok korumaci anneyim dicem ama her anne korumacidir.
Benim oglum hep böyleydi ama yani hep böyle.
Kizlar bisi sorucam aranizda cocugu olanlar var,oglumla yasit cocugu olanlarda var
Yine konu disi olacak ama fikir danismam gerek.
Oglum dogdugundan beri hep uslu bir bebekti.
Suan 11yasi bitiyo sene itibariyle.
Bu yasina kadarda hep bizi hic uzmeyen,zorlamayan,naif,sakin,agır bir cocuk.
Dershaneye giderken rehber ogrt. Gorusuyoduk birebir hani napabiliriz biraz acmak icin naapmali ? Surekli birseylere kurslara gitse diye konusuyoduk ama gel gelelim oglumu razi edemedik.
Sinif icinde sakin, hakkinida savunamiyo
Tahtaya kalkip sunum yapiyo(hani bir topluluga karsi kendini ifade etmesi), bisey oldugunda ögrt. Sikayet ediyo vs.
Derslere katiliyomus(ogretmenlerle konustum)
Ama gel gelelim kendini cok savunamiyo
Korkuyomu,cekiniyomu,vururlarsa falan diyemi dusunuyo bilmiyorum
Bugunde arkadasi kitabini yirtmis.
Yani zorla almaya calismis oglumda vermek istememis ve yirtilmis.
Hayir oglumla ugrasiyo olmalari acaba sakin oldugu icin bilerek mi ugrasiyolar.
Basketbol,gitar,karete bir suru secenek sunduk
Basket kursuna goturdum izledik heveslensin diye
Kareteye gittik
Gitar baktik yani ben zorla bak ne guzel falan diye soktum o dukkanlara yok yok yok
Hic birseye hevesi yok
Gitmem diyo baska bisey demiyo.
Bu yeni degil okula basladigindan beri boyle.
Kucuk cocuk degil zorla goturim
Onun rizasi olmayincada sanki onun fikrine istegine saygi duymuyomusum gibi olmak istemiyorum.
Biraz yumusatarak iyi yanlarini anlatarak(misal basketbol cok iyi hem boyunun uzamasini istiyosun ya hemde kemiklerin daha guclu olur falan diye) razi edeyim diyorum yok.
Ben gitmem diyo kestiriyo atiyo.
Belki bu tarz kurslara giderse acilir diyorum.
Evde de sakin bi cocuk okulda da
Sevdigi arkadaslari oldugunda birlikde oynuyolar,sohbet ediyolar ama cok yakin degil evlerimiz okulda gorusuyolar daha cok.
Mahallede yada binada dengi yok.
Yani cocugu böyle olup daha sonra acılan var mi?
Yani gecer bunlar özguveni gelir daha girgin olur diyebilirmiyiz? Olurmu ki?
Hakkini savunsun, kendini korusun,ifade edebilsin istiyorum.
Ögretmenlerle yada dersler sıkıntimiz yok.
Ama sanki sinifin en sakini sessizi gibi(tüm cocuklari tanimiyorum)
Benmi cok korumaci anneyim dicem ama her anne korumacidir.
Benim oglum hep böyleydi ama yani hep böyle.
Buradayim canimEvet bugün böyle nedense..bideipeqbojuqu vardı nerelerde acaba??
Ay ben de evdeyim hiç harcama yapmıyorum ama yazıyorum :)) özletme kendiniBuradayim canim
Bu ara acildim biraz pek yazmaya yuzum yokama okuyorum sizi.
Kiz ne guzel harcama yapmiyormussun ben tam tersi deli gibi harciyorumAy ben de evdeyim hiç harcama yapmıyorum ama yazıyorum :)) özletme kendini
Umarım birazda olsa sosyallesir acilir.Bence bu biraz karakter meselesi. Her insan aktif olarak atılgan değildir. Belki bir kavga olsa - ki umarım olmaz - oğlunuz kavga edebilir. Öz güveni eksik olsa sunum vb şeyleri yapmak istemezdi diye düşünüyorum.
Erkek bile olsa yapı olarak daha sakin daha huzurlu daha ılımlı bir çocuk olabilir. Ergenlik döneminde tamamen değişebilir. Ben ver kardeşlerim arasında da en aktif, en rahat , en kavgacı ve hakkını savunan da benim. Kardeşlerim bana göre daha sakinler ama herhangi bir şey olduğu zaman başlarının çaresine bakıyorlar. Yine de en küçük kardeşim bile oğlunuzdan daha büyük. Bence ergenliği atlatmasını bekleyin. Ama dediğim gibi sanırım karakteri bu. Yani hareket etmek istemiyorsa öbür türlü onu değiştirmeye çalışmak gibi olur bence. Şahsi fikrim bu.
Benim tedirginligim hakliyken ya hakkini savunamazsa!Bu biraz da yapıyla alakalı Can'ım... ama her çocuk ortamlara girip çıktıkça açılır... ortaokul ilkokuldan oldukça farklı... bir anlamda çocukluktan gençliğe geçiş... ilk başlarda adapte olmakta zorlanmaları normal... bu bazı çocuklardan daha belirgin ortaya çıkar...seninki de bir savunmaz , iki savunmaz üçüncü de tam savunur...
Bence merak etme, zamanla düzelecektir... ama anne/baba olarak da, tabiki ilgiyi kesmeden, doğru zamanda, doğru yönlendirmeler yaparak destek olmak çok önemli, süreci hızlandırır...
a101 iyi galiba bu konuda. önceden ne geleceğini nasıl biliyorsunuz? hiç a101 tecrübem yokmavimli bizde dün bebek alışverişi yaptik bolca citcitli zibin ayaklı alt pijama takımı 3 tane polar tulum battaniye çorap panduff ana kucağı beşik yatak uyku seti aldık 1000 tl bayıldık geldik .. gerçekten masraflı bebek .. Yarin a101 e küvet kova gelcek onları da ordan alcam .. geriye bez şampuan mendil vs . Kalio onlarda son aya insallah
kim gitti? ben kaçırdımEvet ben de üzüldüm inşallah döner..
Canim internetden aktüellere göz at.a101 iyi galiba bu konuda. önceden ne geleceğini nasıl biliyorsunuz? hiç a101 tecrübem yok
hemen baktım inan hiç bilmiyordum. 20 ekim haftası bebekler için bir sürü malzeme gelecek duyurulurCanim internetden aktüellere göz at.
Yani a101 katalog yaz cikiyo
Bim,sok diger haftaninda gelecek urunleri yaziyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?