Küçük Düşün Büyük Olsun!

Cumartesi geldimi ben çok yoruluyorum. Akşam yemekte ev sahibi yapmış biz de afiyetle yedik. Gece yarımdı eve geldiğimizde ama ben onları evde nasıl ağırladıysam onlarda bizi aynı ayarda ağırladılar. Çok memnun-mutlu ve huzurlu ayrıldık. Bu hafta Çarşamba günü eşim tarafından bir akrabamızı ağırlayacagız yemekli olmasın dedi bende annemi ve babamı da görmek isteyince yok yemekli olsun dedim. Kafamda bir meni var netleşince sizlerle de paylaşırım. Sabah çok uykumu almış olarak kalkamıyorum eşim bütün gece horluyor. Çok yorgun kalkıyorum. Çocuklar akşamdan kahvaltı için pişi istediler. Afiyetle yedik az önce küçük kızım prensesim poğaça istedi onu da yaptım daha yatmaya çok var neler neler isterler Allah sağlığımızı sıhhatimizi eksik etmesin her şeyi yaparız. Akşam için yemek yapmayacağım eşim kızlara söz vermiş dışarıda yemeğe canım hiç istemiyor. Pazara da çıkmayacagım dolap dolu. İhtiyaç olanlarıda eşimden isterim. Bu hafta da böyle olsun.

Napıonuz gencolar
Ben yogun bi günü bıraktım
Ark.geldi saolsun kızı bi dk bırakmadı bütün yaptıklarımı yedim ictim
Ekler almıs gelirken
Bende menüme son dk patates salatası ekledim.
Kız bu ne ,ben ayda bukadr yiyorm diyo
Dedim sus ve ye.
18.00 gibi gitti
Kız huysyzdu bi cesaret gel ben seni bı yıkamayayım dedim
İlk defa yıkadım
Ama heryer su
Dedim yıkayamazsam sıcak sıcak suyu dökerim cıkarıırım en azından rahatlarsn
Ama detaylı yıkadım valla as bayrakları as as
Süt verdim uyuttum 19.00 de
İns gece kalkmaz.
Kahve yaptm dinleniyorm
Telefonu elime aldm kardesimle anam yine kapısmıs
Gruptan ayrılmıs.
Annem deli bana yazıyorm diye ozelden sen yaz ona .
Sabrımı zorluyor bu saat oldu gelmedi yazmıs bide
Dedim iyi kafanı dinle bikac gün .
Arar nasılsa

ayyy sinir kadın bak kac yil olmus sinir etti beni
aynisini bana da dediler icinde bi tane birakmislar galiba diye ertesi gunü dogumumun

yaa kötü olmus valla o mesaj karistirma hep oluyo

Ay lelli benim de başıma geldi
Doktor dan emzirme odasın yanımda bir kadın da emziriyordu
Kadın minicik çocuk iriydi
Döndü bana sen irisin çocuk küçük dedi
Bende doğum yaptım topuk kanına gittiğim de olmuştu kadına baktım anlamsızca

Masallah kuzum yikarsin tabiki anne lerin arası düzelir insallah biran önce ben kardeşime gittim valla 3 saat git gel sürdü nerdeyse öğlen çok trafik vardı yorulmusum oğlan oglen yarim saat arabada uyudu bu saate kalmazdı anca uyudu gec geldik bide hemen yatcam bende

Selam canlar
Uyandım
Eşimle kahvaltı yaptık
Heryerin tozunu aldım,evi toparladım
Yemek yaptım mantar sote, pilav, cacık
Duş alıp uyudum işe geldim
Hala işteyim gecenin 3 ü
Yarını da yazarım bir kenara işte

Günaydın hanımlar çok erkenciyiz yine eşimin sendikal faaliyetlerinden dolayı 6.30 da kalktık. Kahvaltı yapıldı. Mutfak toplandı bulaşıklar yıkandı bir makina çamaşır attım açık renkliler yıkanıyor bir makinada koyu renklileri atıcam çocuklar uyuyor sonra onlar kalkar aynı işler tekrar yapılır. Eşim gitti, ben de bir nescafe yapıp tv izliyorum ve sizi okuyorum. Evi derleyip topladım sürekli topladığım için pek dağılmasına müsaade etmiyorum. Akşam eşimin rezervasyon yaptırdığı yere gittik ben bizim ilçede böyle bir yer olduğunu bilmiyordum. Karı-koca işletiyorlar mekanı aslen İstanbullular imiş orda da aynı restaurant işi yapmışlar İtalyan yemekleri yapıyorlar ve haftanın üç günü işletiyorlar siparişleride rezervasyon yaptırırken alıyorlarmış. Eşim üç farklı yemek söylemiş bizim için kim ne istiyor ise onu yesin diye bir de foccaci ekmegi söylemiş. Kızlar ben hayatımda öyle güzel et yemedim, hele ekmeği bu güne kadar böyle güzel bir ekmek yememiştim Hatta kahvaltı için eve aynı ekmekten bir de paket yaptırdık. Kocam bayağı yüklü bir hesap ödedi ama yenmeyen bir şey kalmadı masanın üzerinden sanki çekirge ordusu geçti.

Bu gün evdeyim sıfır harcama düşünüyorum ama bakalım gün neler gösterecek. Yemek yapmam büyük söylemeyeyim ama dolap yemek dolu. Ütüm çok var ama çamaşır yıkamaya devam ediyorum onlar da kuruyunca hepsini bir ütülerim diye düşünüyorum. Balkonları yıkamak istiyorum ama yarın temizlik günüm o zaman yıkarım. Bu gün inşallah biraz dinlenirim.

Sabah 8 de kalktik karili kocali
Kahvaltida erken yapildi mecbur
Oglan zaten gec uyaniyor ellemiyoruz.
Esim dernege cikmadan salonun perdelerini yikadim astirdim.
Y.odasini sokturdum yikicam o 4 gibi gelcek ozaman yikarim asar hemen.
etli musakka yapiyorum.
pilav var.
az makarna var.
Pırasa var.
piyaz yapicam fasulye cikardim buzlukdan.
Supurge acicam.

Mozik pastalar bitti buzlukdaki.
sekilli yapmistim arkadasima falanda cikarmistim cok begendi.
Truffda az bisi kaldi.
Hafta ici yapip atmali buzluga.

Beyaz cikolatam bitmis suslemeye iyi oluyor alip dolaba atarim cikinca.

Bugun cikmicam pazara annemde sagolsun bisi lazim olursa yaz bana alarim dedi.

Aiy dun telf. ucak moduna almistim.
oglaninda kapanmis.
Annem aramis aramis korkmus bize bisi oldu diye.
Kadin saat 4 falandi geldi.
Nasil telaslanmis.
Bisi mi oldu diyo.
Yok dedim iyiyiz netim acikti aslinda yazmak aklina gelmemis, dusunmemistir ucak modunda olacagini.

Dedim bisi olunca yaz netten yorulma bir daha

Vallahi sunlar gelmediginden beri hem daha az yoruluyorum hem de buzlugumda idare ediyor bizi.

Her hafta geliyorlardi malum.
Illa cayin yanina tatli bisi yapiyordum ya da buzlukdan cikariyordum.
Yemek keza öyle benimkiler hep etli yedigi icin onlara alin size sebze denmiyor ama tek seferde kullandigim kiymati eti suan 2 hafta kullaniyorum.
Mecbur etli kiymali kofteli yemek fazla yapmak durumunda kaliyordum.
Marketi tasimakdan gına geliyordu.

Suan o gunler icin bile pismanim.
Keske daha kati olsaydim.
Daha cok bahane bulsaydim.
Ben salakligima doymam.

Densiz mi yok bacım
Sürüsüyle zaten özellikle beni bulur disarda bu tipler.

Aiyy balkon yikamak
hep diger ev geliyo aklima
Nasil sövuyordum yikarken
Burda supurup siliyorum minik zaten.
Kendi evimde direk kapattiricam.
Balkon güzel okey ama cok kirleniyor

Boş ver kuzum kendine kötü şeyler söyleme. Bir bakarsan dersini aldın geçte olsa. Bir de hayrın olsun. Rabbim sana kat kat verdi. Kıyaslasan belki maddi olarak kat kat onlardan daha iyisindir.

Boş ver kuzum kendine kötü şeyler söyleme. Bir bakarsan dersini aldın geçte olsa. Bir de hayrın olsun. Rabbim sana kat kat verdi. Kıyaslasan belki maddi olarak kat kat onlardan daha iyisindir.
Kızma kendine sen iyi birisin ve fazlasıyla iyi niyetlisin, bak sen nerdesin onlar nerde. Umut_2019 da katılıyorum ne güzel yazmış. Bundan sonra sen de onlara karşı gardını alırsın. Annemin bu gibi duruma bir sözü var çok da hoşuma gider. Sizin evde yiyelim içelim bizim evde gülelim eylenelim belki daha önce duymuşsunuzdur ama ben pek severim bu sözü.

Selam kızlar dün kardesimdeydim özlesmisiz hasret giderdik iyi geldi gece olacaktı geldik eve cuma akşamda kardeşim almıştı annemlerde kalmıştım camasir vardı balkonda onları topladim dunden bugun kahvaltiya oğlan illa pudra şekerli börek ddi gittik börek çeşitli az az 20 tl baydik etrafı topladim simdi bi makine accam yarın misafirim olabilir simdi fileye gidip geldim küçük paket içli köftesi var denemelik aldim kiyma çubuk makarna bi tane ananas şili biber bi paket tuz ekmek paket döner buzluk için 73 oraya verdim nakit karttan geçtim dün kiz kardeşime giderken tatli yaptim ddi kurabiye cips fln aldim 25 verdim annemlerin orda pazar vardı ne zamandır çıkmıyorum pazara az yeşil zeytin domates salatalik köy biberi yarimşar kilo aldim karnabahar roka 25 orda harcadım bu ara çok acildim süt ve şu alınacak yarin diğer gün bu hafta marketi sıkı tutarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…