Küçük Düşün Büyük Olsun!

Benim duyduklarımda aynen böyle. Öyle 3 günde söyleyip kaçırmayan tek o arkadaştan duydum. 2,5 yaşındaykenmiş. Benim kız yapınca yaptım diyor çişim geldi deyince de kaçıruyır biraz. Kaçırmadığı da oldu da az oldu. Bir kısmını tuvalete yaptığına göre tutmayı biraz öğrendi diye düşünüyorum. Tabi biraz zaman alacak gibi. Gece bezi full dolarken şimdi kupkuru kalkması da hoşuma gidiyor. Uyumadan önce söylüyorum demekki bilinçine kayıt ediyor

Benim kardeşim de yeğenlerime aynı yaşta başladı biri 2.5 yaş 1 haftada öğrenmişti diğeri ancak 4 yaşı buldu. Neden çişini söylemiyorduna cevap da canım öyle istedi oluyordu bezi benim kız da taktırmıyor. Zaten o şekilde başlama kararı almıştım. Bakalım 1 ayı gözden çıkardım eğer tam öğrenmezse beze döner bir kaç ay sonra başlarım. Söylediğin gibi aşırı zorlamamın da geriği yok.

Aynen canım zaten hem bezi istemeyip hem de evdeyiz sürekli diye başlamayı düşündüm. Yoksa niyetim havalar ısınınca başlamaktı. Dışarı çıkmayı hiç düşünemşyorum bile bu şekilde. Zor.
sadece evim bayağı sıcak ondan dolayı soğuğu dert etmedim.

Eşim iş için gitti. Giderken bana da dedi istersen sıkılırsanız teyzeye Bırakayım sizi de. Dedim daha mutfağı bile toplamadım çanta hazırlamak zor evleri soğuk tuvalet zor. Ayrıca risk kimse kimseye gitmiyor. Yok dedim sıkılmam dert etme sen yokken yapacak çok işim var benim. Gitti evi süpürdüm Biraz. Kızı banyo yaptırıp uyuttum mutfağu topladım. devam edeceğiM işime.
ya bir de beni markete göndermiyor kendi metrobüsle gitmeye karar verdi.

Valla bizim de öyle, ilaveten ben haftaya her besin grubunu biliyorum işte sebze, bakliyat,et vs. Ne şekilde yiyolarsa senin gibi çeşit çeşit yapıyorum. Öyle diyenler dışarda yapanı bulunca silip supuruyo ben de ona deli oluyorum

yedirenk79 tavsiyem pes etmeden devam etmeniz
Ben daha 2. gün acaba beze devam mı etsem dedm okadar zor gelmişti daha 2. günden
Ama eşim 1.günü bitirdin bak çöpe atma çabanı devam et dedi öyle devam ettim
En zoru tuvalet eğitimi ama genel olarak çocuk büyütmek çok zor yada bana zor geldi:)
Her çocugun gelişimi farklı kimisi 1 ayda öğrenir kimisi 1 haftada
Çocugu hemen öğrenenler sanki kendi başarısı gibi başkalarına hava atma peşinde oluyo bende ona sinir olurdum
Hayır yani çocugun yapısı öyle sen değil başkası da annesi olsa gene 1 haftada öğrenicekti yani

Benim kızım 1 yaşında bezsizdi, çok erken söylemeye başladı 7 8 aylıkken. Ama oğlum 25. Ayda verdim eğitimini, kazalar çok normal ben hala gece bagliyorum çünkü üstünü asla ortmez, tulum giydiriyorum onu da gece cikarmak bana zor geliyor valla. Zaten uykusuz bı çocuk bı de çise kaldirsam otururuz sabaha kadar.

ya masallah
Nasil soyluyorlar boyle erkenden uzerinde duruyomusun kendi mi acaba soylemek istiyor anliyor

Butun aynalari sildim bu evde de bol bol ayna oldu.
Oglanin odasini didikledim anne tamam anne tamam bitmedimi onuda calistirdim.
Alez almistim ona yatagini gecen silmistim supurduk iyice alezini gecirdik
Odayi supur sil nevresim degis falan derken bi cami slincek ama yagmurlar malum beklesin.

Sonra yatak odasini supurdum
Koridorun yolluklari kaldirip supurdum uzerinden aliyorum kac seferdir icime sinmiyordu.
Ahh gucum olsa hepsini toplar supur sil ser yapardim kiz dogunca artik.
Mutfak salon kaldi.
Silerim bugunde malum hafta sonu esim evde silemem supursem kâr bana.

Esim bu hafta sonu bisi kirmaz umarim cok amin☺

Gerçekten çocuktan çocuğa çok değişiyor hiç kıyaslamamak gerek. Eninde sonunda öğreniyorlar işte ben de keşke o kadar zorlamasaydım diyorum o zamanlar

Kuzum bir önemli noktada bi yere gitmemek önemli evde alışsın önce başka yerde düzen bozulacak sen altına kaçırır diye stres yaparsın ben iki hafta bi yere çıkmadım az öğrendi markete gittik altına komşum saolsun 10 tane külot bez vermişti benim yoktu normal artık onu giydirip g oturdum tembihledum bide altında bez yok diye ödeme ddim cis yaptırıp çıkardım gittik Market e sıkıştı söyledi tut ddim 15 dk tuttu gelince hemen yaptı hala kaçırıyor bazen çok sıkışınca üseniyo wc ye tutuyo bi bakiom az kaçırmış bazen gece kaciriyo çok su içinde yada ayağını üsütunce

Ayy kızlar bu benim koca çok cins ya. Dayısı kombi alıyormuş 3 bini geçik fiyat. Eşime sormuş senin kredi kartın varmı diye. O da taksit olmayan kartı söylemiş. Dedim onun kredi kartı yokmu. Var ama limiti yetmiyormuş dedi. Ee dedim deseydin dayı limitini artır sen 20 binlere kadar yükseltiyordun bankayı arayacak limit artıracak bu kadar basit dedim. Ya işte karttan çektirmeyeyim diye taksit yapmayanı söyledim işte öyle denirmi hiç sanki kartımı kullanma der gibi diyor. Saçmalama adam bilmiyordur limit artırmayı. Deseydin benim bu kartım var taksit yapmıyor ama sen kartının limiti artırırsan işine yarar taksit yaptırırsın diye. Bunun neresi ayıp dedim yahu. Ayy bu huyuna uyuz oluyorum. Zaten bugün zor günler yaşıyorsak bunun hep böyle saçma düşüncelerinden.

Bak bu noktayı bilmiyordum iyi oldu fikir vermek canım

Ben de 3. Gün biraz vazgeçsemmi demiştim. Zaten hep kafamda zordu içine girince daha da zorladı tabi.
işte benim sevmediğim de o ay benim oğlum kendi istedi niyetim yoktı da o isteyince başladım 3 günde öğrendi profesyonel çocuk onlarınki bizimki prof değil biz de doğru karar veren anneler değiliz. Bir de ben hiç öylrsini duymadım deyince hala yanlış zamanda başladın iddialarını sevmiyorum. Dediğin gibi her çocuk aynı değil. Bana doktorum süte mamayı bırak demişti ona da bir sürü laf eklemişti. İşte sakın verme demir eksikliği yapıyor vs. Oysa hiç bir sorun yaşamadım süt verdiğim için.

Erkekler bizim gibi düşünmüyorlar cnm ince şekilde bide herkesin ekonomik durumu kötü suan ödeyemesse siz odeyebilirmisiniz benim kartim yok elden taksit alıyorum bi şekilde oluyo şükür kardeşinden bile isteyemem herkes farklı telefonumda sorunlar bar eşim ddi kardeşinden kart var al diyo ddim isteyemem gittiği yere kadar elden alirim taksitle olmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…