Küçük Düşün Büyük Olsun!

Süpermiş bayılıyorum böyle işe yarar şeylerin çöpe atılıp ziyan olmamasına.

O aşkı ben de yaşamıştım. Ahh be dedim yıllardır ne yaşamışım. Cam ve bardaklarım hep çiziliyordu. Rengi gidiyordu. İyiki bozuldu dediğim tek şeydi. Yoksa ayy biraz daha dursun idare edeyim diyordum hep

Yine uykusuz gece
Bu ara huy edindi bunu bedenim isyanim var!.
Cok fena bu saatde uyanmak hemde durup dururken
Yani nicun diye sormak istiyorum kendime.
Uyu iste beğ ne derdin var kaciyo uykum.
Karnimda grulduyo oysa aksam da yedim bu sefer.
Muz yiyim geri yatim belki uyurum.
Bir ihtimal yani.
Yani surda zaten 1 ay sonra bolca uykusuzluk cekicem az uyuyaydim eyiydi.

Günaydın hanımlar. Erken kalkan gillerdenim, benimde uykularım çok düzenliydi korondan önce şimdi sabah 4-4.30 en iyi ihtimalle 5 de uyanıyorum gün boyu hafif bir başagrısı ile gün geçiyor. Eşim kahvaltısını etti onu yolcu ettim bugün ıspanak yapıcam dünden çorbam var birde makarna yaparım, tabii evin prensesleri başka birşey isterse onu da yaparım. Bu ayki elektrik-su-doğalgaz faturalarını düşünemiyorumuş . Fırın birgün çalışmasa ertesi gün mutlaka çalışıyor. Duş hiç kurumıyor sürekli yıkanıyoruz, çamaşır makinasi de durmuyor Allah yardımcımız olsun.

Günaydınn kızlarsize bişey sorcam ya geçen ay eve baya stok yaptık 2 cocuk ve biz varız diyorum bu ay bişey almayayım ne dersiniz mantıklı mı sizce. Bi kahvaltılık ve sebze meyve alayım yeter diyorum

Dün ilçenin Çarşamba pazarı vardı. Çok küçük bir pazar 30 tezgah yoktur. Eşim iş çıkışı gitti dediklerimin hepsini almış pazarda hiç aramadı çünkü seçme yok herşey paketli almış ordan markete geçti haftada bir gün artık ikisini de halledecek öyle karar aldık kalabalıkta fazla bulunmamak içine. Biran önce bitse şu karantina eşim market işini hiç beceremez telefonu açıyor bana listede ayrıntılı yazıyorum 3 kilo yoğurt gibi Allahım marketten çıkıncaya kadar telefon elimden düşmüyor canımı sıkıyor o mu bumu diye ben ne güzel yapıyordum Bu günlerde geçecek diyorum, inşallah en az hasarla atlatırız. Ne kadar harcadı bilmiyorum pazarda en ucuz salatalıkmış, soğan-patates çok pahalıydı dedi 2.5 kilosu 10 tlmiş. Patateslerde haşlamalık küçüktü olsun varya evde dedim poşetleri açınca biraz şok oluyoruz.

Günaydınn kızlarsize bişey sorcam ya geçen ay eve baya stok yaptık 2 cocuk ve biz varız diyorum bu ay bişey almayayım ne dersiniz mantıklı mı sizce. Bi kahvaltılık ve sebze meyve alayım yeter diyorum
Günaydın. Biz şöyle bir karar almıştık. Markete ve pazara haftada birkez gidilecek, meyve, salatalık malzeme,soğan-patates alınacak diye. Aynen yapmaya devam ediyoruz çünkü dondurucuya çok hazırlamıştım yazdan, ayrıca konsevelerimde var market alışverişinide yüklü yaptık geçtiğimiz hafta ihtiyaç olursa un-yağ-şeker gibileri bittkiçe alırız diye düşündük. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Yogurt-süt-yumurtayı da haftalık alıyoruz.

Ben deterjan, siviyag,makarna,tozseker,un gibi seylere zula yapiyorum.
digerleri icin bittikce aliyoruz.
Genelde 2 haftada 1 kahvaltilik, sebze ,meyve aliyoruz.
yogurt,peynir,meyve cunku uzun dayanmiyor
Onlari cesitli aliyorum bir de ben
Mesela bir sefer eski kasar diger sefer krem peynir surekli ayni seyi alinca bikilabiliyor.

Günaydın.
Pogacalari buzluga kaldirdim dun tatlininda yarisi bitti.
Canim elmali turta istiyor bir de mahlepli kurabiyeye cok alistim.
İhlamurla cayla 3-5 tane yiyorum bitince araniyorum tuzlu iyi geliyor.
Turtaya niyetlenirsem kurabiyede yaparim pesine.
Yarin yapim diyorum hafta sonuda yenir.
Tatli bitsin bu aksam.
Firin hic durmuyo yine
Dünden yemek var yeter lahmacunda olunca kaldilar.

Bugun biraz battaniye falan yikim diyorum.
Temizlik yapmak istiyorum.
Bir de bizim pikeye ihtiyacimiz var.
1 cift 1 tek.
Netten fiyatlara baktim biraz.
Depomax var burda ortalik durulunca oraya bi bakicam.
Oglanin bttaniyesini ordan almistim guzel cikti.
Tüm kış o battaniyeyi kullandi.

Battaniyr nevresim yeterde pike almam gerek.
Hem ortu niyetine kullanirim yazin.
Kiza aldim kendimize almadim

Henüz kahvaltı yapılmadı kızlar uyuyor. Temizlik yapılacak süpürgeyi kilerden çıkardım vileda suyunu da hazırlayacagım. Ay temizlik yapıldımı içim rahatlayacak, uzadı mı böyle sıkılıyorum doğru düzgün kahvaltı edemiyorum, biran önce başlasaydım iyi olacaktı. Neyse biraz daha uzayacak benim işlerim.

Dolaplari yine elden gecirdim.
Eski tahlillerim, kagitlar, faturalar,fisler falan derken 1 poset cop cokti.
Kizin battaniyelerini ayri rafa aldim, Yelek ve yakalik coraplari ayri rafa.
Organizer alamadim almam gerekecek sanirim.
coraplara ayri cekmece yok karman corman gorunuyor böylede.

Kabak almisti annem kotu olacak dolmasinida severek yemiyorlar.
Birazini kizarticam birazini mucver yapicam.
Kizartmaya biber,patlican,patatesde eklerim.
Yenir.
Battaniye yikandi ,ince yorgan var onu aticam simdi mak.
Kazaklarin kalkmasi lazim bazayi actirim hafta sonu esime kalksin dolaplar acilsin biraz.

Günaydınlar
Ben de çay içiyorum, az sonra kalkıp bu toplicam. Süpürür silerim. Öğlen dünden kalan yayla çorbasını içeriz, aksana da dondurucudan tavuk çıkardım kavurucam bı de mercimek çorbası salata yaparım.mutfak dolaplarını silicektim akşam tavuğu yapayım da sıçrar öyle silerim. Utu var, var da var yahu evin işi hiç bitmiyor. Sagligimiz yerinde olsun da yapalim

Tünaydın kızlarr
Sabah kardesimin migros paketleri geldi
Mecbur fisi de icinde gönderiyorlar,abla yanlıs anlama fisi göndermeleri zorunlu diyo
Dedim sacmalaama
450 tl su posetler
Ama icinde 2 aylık rahat mama var
Prima bez,prima ıslak mendil 3lü 3 paket
Bana ped bile almıs
Keselerine bereket
Kocamda gördü
Balkona attım hemen
Kızım teyzen cosmus yine diyo.

Eklentiler

• 8FC69588-BD53-415B-90B4-4AEDACA4BB91.webp
    55,9 KB · Görüntüleme: 154
Bereketli olsun kuzu
Bana migros pahali geliyor.
Ama mama bez falan zaten pahali seyler.

Aynen tek cocugu o degil
Büyük görümcem yapıyo Allah icin hep yardım eder onlara.
Ama kcük olan nasıl bi evlat anlamadım.
Hastaneye yatınca bile anası babası ugramıyo,hastalık kaparım diye.
Gecen sene hep biz kostuk.
Valla ben de deli oluyorm cocuga alınan seylerin konu olmasına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…