Küçük Düşün Büyük Olsun!

merhaba arkadaşlar...

insanın her zaman bir kenarda, acil ihtiyaç parası olmalı... öyle bir devirde yaşıyoruz ki, birden acil bir ihtiyaç çıkabiliyor... hem de zamane ihtiyaçları, öyle üç beş kuruş da olmuyor... eskiden kenarda, 10 bin, 20 bini olan rahat olurdu, başıma bir iş gelirse diye... şimdi öyle değil... hiç beklemediğiniz bir anda, hiç beklemediğiniz yerden ihtiyaç çıkabiliyor... bu ev olur, araba olur,eğitim olur, tatil olur,hastalık olur vs...... ve ihtiyacınız olduğunda, en yakınınızın bile sizi tanımamazlıktan gelmesi kuvvetle muhtemel... :))

onun için, hem harcama yapıp, bize bahşedilen ve tekrarı olmayan hayatı, en güzel şekilde yaşamaya çalışıyor, hem de maddi, manevi, dünyevi ve uhrevi ihtiyaçlarımız için birikim yapıyoruz...

canım çok üzüldüm senin adına yaşadıkların çok üzücü gerçekten eşin ne diyor bu konularda destek oldu mu sana?
Tsk ederim cnm eşim zaman zaman annesine çok kırıldı ama hep arayı bulmaya çalışıyordu biz ona güvenerek çocuk yapmadik diyordu annem patavatsiz bunu herkes biliyor takma diyordu.tabiki ona güvenerek çocuk yapmadim kendi sürekli bakarım diyordu en azindan tayinim çıkana kadar hamile kaldım aramaz sormaz oldu.Çok tahammülsuz hiç anlayışlı değil en ufak şeye bağırıp çağırıyor sürekli kavga eder eşimde bu huyundan nefret ediyor daha neler neler.

ben de aynı şeyi söyledim kadına, sana velayet geçmez, babadan düşer, mahkemeye başvurman gerekiyor diye. ruh hastası ben böyle söyleyince bana kin besliyor. baba cezaevine girince (küçük yaşta çocuğa taciz iddiasıyla) savcı babadan velayet düşer demiş, ben de velayet için mahkemeye başvurman gerekiyor, sana geçtiği anlamına gelmez dedim.
neyse baba memur emeklisi, yani aylığı var. şimdi mahkemeye başvursa, bir kaç da velayeti almaya hak kazansa, bu sürede biriken nafakayı alabilir değil mi? misal 3 ay sonra dava neticelendi, geriye dönük 3 ayı toplu da alabilir değil mi?

bu arada teşekkür ederim.

Canım geç yazıyorum kusura bakma...fırsat bulamıyorum...
Baba emekli ise nafaka haricindeki borçlar için haciz yapılamıyor ama borç nafaka borcu olduğundan icraya verir takip kesinleştiğinde emekli maaşına haciz koydurabilir.
Dava açmadan otomatik olarak velayet el değiştirmez. Velayet sahibi babanın cezaevine düşmüş olması gerekçe gösterilerek velayetin değiştirilmesi davası açması gerekir. Kesin ve net. Ayrıca sana niye tepki veriyor, kanun böyle usül böyle...izah edip geçin...
Diğer meseleye gelince; Normalde dava açtığımız zaman nafakayı dava tarihinden itibaren isteriz. Ancak burada dava tarihinde velayet henüz annede değil. Mahkeme sonucunda velayet anneye geçerse bu tarihten itibaren nafaka talep edebilir. Yani geriye dönük olarak alamaz. Çünkü velayet henüz daha babada. Mahkeme sürecinde bütün bunlar incelenecek ve karar kesinleştiğinde çocuğun velayeti anneye geçebilecek. Bu tarihten sonra da baba anneye iştirak nafakası ödeyecek.

bugun hıç enerjım yok kızlazr yaaa
hava kapalı
kafamda cevap bekleyen sorular var
kendımı yorgun hissediyorum
neyin var pampişim ?
yoksa yoksa dün bana söz verdiğin güzel genleri mi seçiyorsun bu kadar dert etme gel beraber bulalım cevapları

iyiyim. şanslısın ki çalışıyorsun koşturmak güzel. ben de iş bulaydım iyiydi. evde çok sıkıcı.
Calissak ayri calismasak ayri.

Ben calismadigimdan hep calisanlara özeniyorum.

Ne guzel isi gucu var maddi bir olanagi var hani kendi calisiyo kazaniyo kendi parasi diye imreniyorum.
İs kendime gelince gözüme zor geliyo.

Ben o tempoya dayanamam ya

Valla hem ev,hem is,hem cocuk yetisen hemcinslerimin onunde yaka iliklerim vesselam.

bu aydan da 300 lira attım kumbaraya. daha çok atmak isterdim ama hiç yoktan harcamalar çıkıyor. 5 kilo zeytinyağı 75 lira verecem. daha pekmez alacam.
Sen pekmez al biz sana gelelim pekmez bitince döneriz :)
(İyi Pekmez arayan beles buluncada firsati kacirmayan smly)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…