Tsk ederim cnm eşim zaman zaman annesine çok kırıldı ama hep arayı bulmaya çalışıyordu biz ona güvenerek çocuk yapmadik diyordu annem patavatsiz bunu herkes biliyor takma diyordu.tabiki ona güvenerek çocuk yapmadim kendi sürekli bakarım diyordu en azindan tayinim çıkana kadar hamile kaldım aramaz sormaz oldu.Çok tahammülsuz hiç anlayışlı değil en ufak şeye bağırıp çağırıyor sürekli kavga eder eşimde bu huyundan nefret ediyor daha neler neler.canım çok üzüldüm senin adına yaşadıkların çok üzücü gerçekten eşin ne diyor bu konularda destek oldu mu sana?
ben de aynı şeyi söyledim kadına, sana velayet geçmez, babadan düşer, mahkemeye başvurman gerekiyor diye. ruh hastası ben böyle söyleyince bana kin besliyor. baba cezaevine girince (küçük yaşta çocuğa taciz iddiasıyla) savcı babadan velayet düşer demiş, ben de velayet için mahkemeye başvurman gerekiyor, sana geçtiği anlamına gelmez dedim.Velayet hakkı sahibi baba cezaevinde ise diğer tarafın velayeti alması için aile mahkemesine başvurması gerekir. Velayet otomatik olarak anneye geçmez. Kesinleşme ile birlikte bu karar hüküm ifade eder. Çocuğun velayetini alan anne daha sonra çocuğu için iştirak nafaka isteyebilir. Baba şu an cezaevinde olması dolayısıyla bir nafaka sorumluluğu olmayacaktır. Cezaevinden çıkmasından sonra çalışsa da çalışmasa da nafaka sorumluluğu başlar. Bu durumda velayet sahibi anne, babadan nafaka da talep edebilecektir.
"geriye dönük para tahsil edilebilir" kısmını açarsanız daha iyi yardımcı olabilirim...mevcut nafaka durumunu bilmem gerekir...velayet babada olduğu için anne nafaka mı ödüyor çocuk için?
mandaliş gelmiş hoş gelmiş:)selam kızlar
benden size geç bir günaydın :)
Canım geç yazıyorum kusura bakma...fırsat bulamıyorum...ben de aynı şeyi söyledim kadına, sana velayet geçmez, babadan düşer, mahkemeye başvurman gerekiyor diye. ruh hastası ben böyle söyleyince bana kin besliyor. baba cezaevine girince (küçük yaşta çocuğa taciz iddiasıyla) savcı babadan velayet düşer demiş, ben de velayet için mahkemeye başvurman gerekiyor, sana geçtiği anlamına gelmez dedim.
neyse baba memur emeklisi, yani aylığı var. şimdi mahkemeye başvursa, bir kaç da velayeti almaya hak kazansa, bu sürede biriken nafakayı alabilir değil mi? misal 3 ay sonra dava neticelendi, geriye dönük 3 ayı toplu da alabilir değil mi?
bu arada teşekkür ederim.
Canım ben ilçede avukatım. Ceza davaları, hukuk davaları, icra takipleri hepsine bakıyorum...Ama özellikle baktığım davalar boşanma ve tapu iptal davaları...bir yudum mutluluk canım sen ne avukatısın?
Hosgeldinizselamlar herkese
bu gruba ilk yazıyorum,artık takip edicem
hoşbuldukHosgeldiniz
hoşbuldummmmandaliş gelmiş hoş gelmiş:)
neyin var pampişim ?bugun hıç enerjım yok kızlazr yaaa
hava kapalı
kafamda cevap bekleyen sorular var
kendımı yorgun hissediyorum
iyiyim. şanslısın ki çalışıyorsun koşturmak güzel. ben de iş bulaydım iyiydi. evde çok sıkıcı.hoşbuldummm
nasılsın?
işten güçten vakit bulabildikçe damlıyorum işte
Hay ben senin isine gucune :)hoşbuldummm
nasılsın?
işten güçten vakit bulabildikçe damlıyorum işte
Calissak ayri calismasak ayri.iyiyim. şanslısın ki çalışıyorsun koşturmak güzel. ben de iş bulaydım iyiydi. evde çok sıkıcı.
Sen pekmez al biz sana gelelim pekmez bitince döneriz :)bu aydan da 300 lira attım kumbaraya. daha çok atmak isterdim ama hiç yoktan harcamalar çıkıyor. 5 kilo zeytinyağı 75 lira verecem. daha pekmez alacam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?