aynen ben de hem işe hem eve yetişebilen kadınlara hayranım. bana kalsa çalışmak istemiyorum özellikle çocuğumu kendim büyütebilmek için. ama tek maaşla evi döndürmek çok zor. bide eşim tutturmuş heryerde çalışamazsın illa memur ol. ya olamazsam? evlenmeden önce çalışmazsın diyordu şimdi de böyle. para harcamaya korkuyorum. yanlış anlaşılmasın asla kısmaz benden. ama kpss'den düşük puan alınca sinirle" ben çalışıyorum sen napıyorsun hiçbişey" demişti bana. hiç unutmuyorum. dedim memur olamazsam boşarsın beni.Calissak ayri calismasak ayri.
Ben calismadigimdan hep calisanlara özeniyorum.
Ne guzel isi gucu var maddi bir olanagi var hani kendi calisiyo kazaniyo kendi parasi diye imreniyorum.
İs kendime gelince gözüme zor geliyo.
Ben o tempoya dayanamam ya
Valla hem ev,hem is,hem cocuk yetisen hemcinslerimin onunde yaka iliklerim vesselam.
aşkolsun sen iste yollayim sana kargoyla canımm:)Sen pekmez al biz sana gelelim pekmez bitince döneriz :)
(İyi Pekmez arayan beles buluncada firsati kacirmayan smly)
Oyhs.aşkolsun sen iste yollayim sana kargoyla canımm:)
Benim esimde iyi bir is olursa calis yoksa calistirmam dedi.aynen ben de hem işe hem eve yetişebilen kadınlara hayranım. bana kalsa çalışmak istemiyorum özellikle çocuğumu kendim büyütebilmek için. ama tek maaşla evi döndürmek çok zor. bide eşim tutturmuş heryerde çalışamazsın illa memur ol. ya olamazsam? evlenmeden önce çalışmazsın diyordu şimdi de böyle. para harcamaya korkuyorum. yanlış anlaşılmasın asla kısmaz benden. ama kpss'den düşük puan alınca sinirle" ben çalışıyorum sen napıyorsun hiçbişey" demişti bana. hiç unutmuyorum. dedim memur olamazsam boşarsın beni.
Yerimde belki baskasi olsa aman bananetr_lelli bu şartlarda yine iyi biriktiriyorsun maşallah. eşin şanslı senin gibi evinin idaresini bilen bi karısı var:)
Çok güzel yazmışsın canm ağzına sağlık inşallah hemen iş bulursun mezun olunca :)Çalışma konusunda belki de evli olmadığım için ben sizden daha farklı düşünüyorum arkadaşlar. Gençlikte olabilir bunun sebebi. Ama bence her kadının kendi ayaklarının üzerinde durması lazım. Ekonomik anlamda bağımsız olması lazım. Hep derim ayda eline 500 tl gelsin ama sadece kadına ait olsun diye.
Elbette ki şuan da da isteklerini elde edebiliyorsunuz. Ama insan çalışınca cidden çok farklı oluyor.
Ki ben zaten eminim elinize ne para geçse sizler yine biriktirirsiniz. Ama o çalışma hissi o yorgunluk o emek ve ay başında ya da ortasında alınan maaş insana farklı şeyler katıyor diye düşünüyorum.
Ben son sınıf öğrencisiyim. Atama işi şu saatten sonra zaten olmaz bu ülkede. Ama yine de bir şekilde istediğim yere gelene kadar beni çok üst seviyelere çıkarmasa bile bana bir şeyler katacak şekilde çalışmaya devam etmek istiyorum. Evet memur- öğretmen vb. meslekler bizim ülkede çok önemli. Ama sırf memur ya da öğretmen olmak için benim için önemli olan değerlerden de vazgeçemem. Memur öğretmen olmam başka bir şey olurum en kötü elime geçecek para yine asgari ücret+ yemek parasıdır. Ona da şükür bence.
Birikim yapabilmek eskiden bana bu kadar önemli gelmezdi. Zamanla anlıyor insan paranın değerini ve birikimin önemini.
Konudan konuya atladığım bir yazı olmuş :)
Aynen...senin gibisi bulunmaz...gördüğüm duyduğum çoğu kadın iki kaşığı varsa birini kiracaksin şeklinde düşünüyor...Eşini düşünen olanla idare edip arttırmaya çalışan kadını erkekler baştacı yapmalı...Yerimde belki baskasi olsa aman banane
Ev var araba var kirada evde var
Kartda elimde karisanda yok
Niye aldin diyende yook diye harcar belki.
Bana bunu diyen arkadaslarimda var.
Yerinde olsam hic dusunmem
Harca bosver
Ama yazlik istiyorum ben istresemde harcayamam.
Birde eskiden beri kenarda az veya cok illa 3-5kurusum olsun fikrine alisigim.
Zulamdaki 600tl var suan sadece.
Birikimin zaten birazi hesapta
Altinlar evde.
Zulamdaki benim cabamla olan.
400tlsi pazar gunleri aldigim 50tllerin(pazardan aldiklarimin artani) ustleriyle
Hafta ici okul masraflarindan arttirdiklarim
200tl esim verdi zaten
Hala kurusuna dokunmadim kiyamadim
Dursun yine biriktirim onunla alirim diyorum alacaklarimi.
Kiyamiyorum.
Aynen ya ben Doğumdan beri 5buçuk aydır evdeyim güzel tarafı evle ilgilenmeye ilk defa fırsatım oldu :)) kötü tarafı çok bunalmış hissediyorum evden bide bende komşu gezmesi filan oluşmadı henüz belki de ondan..Kızlar zaman zaman yorulsak şikayet etsek de iş hayatında olmak güzel. Zorluğu var tabi. Erkekler gibi eve gelince dinlenemiyorsun mutfağa giriyorsun. Evde de ayrı yoruluyorsun ama devamli evde olunca da hiç iş bitmiyor. Bazen geç kalkmak , kahvaltıya gitmek , kahve içmeye bir arkadasa gitmek hasretiyle tutuşsak da sürekli evde olmak da bir süre sonra sikacaktir. Yani iki durumun da artıları ve eksileri var. Nasıl uygunsa öyle yapmak lazım.
Umarım istedigin meslegi yapar ve kendi parani kazanirsin.Çalışma konusunda belki de evli olmadığım için ben sizden daha farklı düşünüyorum arkadaşlar. Gençlikte olabilir bunun sebebi. Ama bence her kadının kendi ayaklarının üzerinde durması lazım. Ekonomik anlamda bağımsız olması lazım. Hep derim ayda eline 500 tl gelsin ama sadece kadına ait olsun diye.
Elbette ki şuan da da isteklerini elde edebiliyorsunuz. Ama insan çalışınca cidden çok farklı oluyor.
Ki ben zaten eminim elinize ne para geçse sizler yine biriktirirsiniz. Ama o çalışma hissi o yorgunluk o emek ve ay başında ya da ortasında alınan maaş insana farklı şeyler katıyor diye düşünüyorum.
Ben son sınıf öğrencisiyim. Atama işi şu saatten sonra zaten olmaz bu ülkede. Ama yine de bir şekilde istediğim yere gelene kadar beni çok üst seviyelere çıkarmasa bile bana bir şeyler katacak şekilde çalışmaya devam etmek istiyorum. Evet memur- öğretmen vb. meslekler bizim ülkede çok önemli. Ama sırf memur ya da öğretmen olmak için benim için önemli olan değerlerden de vazgeçemem. Memur öğretmen olmam başka bir şey olurum en kötü elime geçecek para yine asgari ücret+ yemek parasıdır. Ona da şükür bence.
Birikim yapabilmek eskiden bana bu kadar önemli gelmezdi. Zamanla anlıyor insan paranın değerini ve birikimin önemini.
Konudan konuya atladığım bir yazı olmuş :)
Belki onu diyenler daha iyi yapiyodur benim yaptigim yanlis olandir.Aynen...senin gibisi bulunmaz...gördüğüm duyduğum çoğu kadın iki kaşığı varsa birini kiracaksin şeklinde düşünüyor...Eşini düşünen olanla idare edip arttırmaya çalışan kadını erkekler baştacı yapmalı...
Çok güzel yazmışsın canm ağzına sağlık inşallah hemen iş bulursun mezun olunca :)
Ben çalışıyorum 2.5 senedir memurum ama 1 yıldır filan maaş yatar yatmaz eşime gönderiyorum o ödemelerimizi yapıyor sonra bana ve kendisine nakit ayırıyor bir ay öyle idare ediyoruz..borçlar olmasa dediğin gibi maaşım var der ona göre ayrı rahat ederim ama ne eşim ne ben sürdük maaşımızın keyfini :)) inşallah borcumuz bitsn süreriz birgün :))
Bence senin yaptığın doğru...bir evde beraberlik olmadığı sürece, herkes bir tarafa çektiği sürece o eve giren paranın bereketi de olmaz...evlilik her şeyden önce eşler arasındaki uyuma, ortak amaç ve hayallere dayalıdır...Belki onu diyenler daha iyi yapiyodur benim yaptigim yanlis olandir.
Bilmiyorum ki
Ama yapim bu
Bu borclarin altindan kalkabildiysek, su durumdaysak kesinlikle benim payim buyuktur bunun esim farkinda.
Hepde soyler senin masrafin yokki diye.
Harca,al,iyisinden al,marka al da der hakkini yemim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?