- 8 Şubat 2016
- 1.689
- 7.685
- 108
Maşallah...Genç yaşınıza rağmen büyük olgunluktasiniz. Bilginize , gorgunuze hayran olmamak elde değil. Bu vesile ile buradan tebrik etmiş olayım...Unutuyorum sürekli çünkü...En azından borçlaırnızı karşılayabilecek birer maaşlara sahipsiniz bu güzel bence.
Yapı olarak ben gezmeyi severim. Gezmekten kastım o şehir bu şehir değil vaktim de yok açıkçası.
Ama kafa dağıtmak için mağaza falan bakarım bir şey almasam bile.
Her ay mutlaka en az 2 kere sinemaya giderim. Bazen her hafta gittiğimde oluyor.
Kitap çok fazla okurum. Kitaplığımda durmasını istediklerimi satın alıyorum diğerlerini e kitap olarak indiriyorum öbür türlü para yetişmiyor çünkü.
Bazen haftada bir, bazen iki haftada bir kendime mutlaka vakit ayırırım. Kimsenin olması gerekmez yanımda. Kendimi ayarlarım bir kahve içerim oradan sinemaya giderim. Ya da yemek yer mağaza gezerim ama mutlaka kafamı dağıtırım.
İnsan kendine vakit ayıramayınca kazandıklarının bir anlamı kalmıyor diye düşünürüm ben hep.
Mesela şu an atıyorum aylık gelirim 800 tl ise 200 tl birikime atar sonra kk borcumu öder kalanı da cebime harçlık yaparım. Hem birikim yapar hem gezerim.
Hedefim ilk aşamada 2 bin tl biriktirmek olsa da uzun vadede eğer tam zamanlı bir işim olursa köşeye bi 10-15 bin tl atmak istiyorum. Yarın öbür gün mutlaka lazım olur.
Umarım kısa zaman da borçlarınızı öder rahata erersiniz :)
Anlamadı ben
aslında cebinde fazla parayla gitmiceksin alışverişe. azdan az, çoktan da çok gidiyor gerçekten. limit koyman güzel olmuş.Kızlar artık bir harcama yaparken kendime limit koyuyorum ve onu aşmamaya çalışıyorum. Bugün kahvaltılık eksiğim vardı. 30 tl limit koydum. Herşeyimi alıp 30 tl harcama ile marketten ayrıldım. Ona da bakayım bunu da alayım devrini kapattım.
Bi meyvesuyu kap gel gözüm
Alışverişimi genelde is dönüşü yaptığımdan üstümde para oluyor canım. Bir de evin kasası benim sonuçta. Yani hepsi bende. Gün içinde beklenmeyen şeyler çıkabiliyor ödemeler vs üstümde para bulunması şart. Ama evden çarşıya çıksam ben de yanıma fazla para almazdım. Aldığın para genelde harcanıyor çünkü.aslında cebinde fazla parayla gitmiceksin alışverişe. azdan az, çoktan da çok gidiyor gerçekten. limit koyman güzel olmuş.
Maşallah...Genç yaşınıza rağmen büyük olgunluktasiniz. Bilginize , gorgunuze hayran olmamak elde değil. Bu vesile ile buradan tebrik etmiş olayım...Unutuyorum sürekli çünkü...
SVincent küçük müydün sen? Çok olgunsun ben seni büyük sanıyordum :) kaç yaşındasın ne okuyorsun ?
SVincent en iyisini yapıyorsun kendine yatırım ben de çok seviyorum kitap okuyayım gezeyim (ki şehir şehir gezmeye de bayılırım) eğlenelim yiyelim içelim..dediğin gibi onlara da para harcanmalı az da olsa arada da olsa insan herşeyden feragat etmemeli..
Bir tanıdığımız yazlık almış kendini içini tam 2 yılda almış yapmış şezlongından mangalına herşey tam olmuş sonunda ama kadına 1 ay oturmak nasip olmamış vefat ettiölümlü dünya yarın ölcekmiş gibi ruhumuzu doyurarak hiç ölmeyecekmiş gibi birkim yaparak yaşayabilmeli..
üniversiteyi ot gibi okumuşum ben. çift anadal okuyabilirdim. yazları çalışabilirdim. erasmusla yurt dışına gidebilirdim. hiçbirini yapmadım. bu kadar bilinçli bir genç olduğun için seni tebrik ediyorumSVincent
Siz benim için sadakatin vücut bulmuş halisiniz.. Allah'ım karakter olarak size benzeyen bi eş nasip etsin bana..İki gece önce eşimi gördüm rüyamda. Nasıl sevinmisim ama. Gelmis guya.Aptal nihal. Gelir mi giden? Nasıl özlemişim nasıl sarıldık anlatamam. Eskiye döndüm sandım. Evliliğim kaldığı yerden devam edecek gibi mutlu oldum. Kalktım ki rüyaymiş hepsi. Yüzümdeki mutlu ifadeyle kalakaldim...
Çalışma konusunda belki de evli olmadığım için ben sizden daha farklı düşünüyorum arkadaşlar. Gençlikte olabilir bunun sebebi. Ama bence her kadının kendi ayaklarının üzerinde durması lazım. Ekonomik anlamda bağımsız olması lazım. Hep derim ayda eline 500 tl gelsin ama sadece kadına ait olsun diye.
Elbette ki şuan da da isteklerini elde edebiliyorsunuz. Ama insan çalışınca cidden çok farklı oluyor.
Ki ben zaten eminim elinize ne para geçse sizler yine biriktirirsiniz. Ama o çalışma hissi o yorgunluk o emek ve ay başında ya da ortasında alınan maaş insana farklı şeyler katıyor diye düşünüyorum.
Ben son sınıf öğrencisiyim. Atama işi şu saatten sonra zaten olmaz bu ülkede. Ama yine de bir şekilde istediğim yere gelene kadar beni çok üst seviyelere çıkarmasa bile bana bir şeyler katacak şekilde çalışmaya devam etmek istiyorum. Evet memur- öğretmen vb. meslekler bizim ülkede çok önemli. Ama sırf memur ya da öğretmen olmak için benim için önemli olan değerlerden de vazgeçemem. Memur öğretmen olmam başka bir şey olurum en kötü elime geçecek para yine asgari ücret+ yemek parasıdır. Ona da şükür bence.
Birikim yapabilmek eskiden bana bu kadar önemli gelmezdi. Zamanla anlıyor insan paranın değerini ve birikimin önemini.
Konudan konuya atladığım bir yazı olmuş :)
SVincent en iyisini yapıyorsun kendine yatırım ben de çok seviyorum kitap okuyayım gezeyim (ki şehir şehir gezmeye de bayılırım) eğlenelim yiyelim içelim..dediğin gibi onlara da para harcanmalı az da olsa arada da olsa insan herşeyden feragat etmemeli..
Bir tanıdığımız yazlık almış kendini içini tam 2 yılda almış yapmış şezlongından mangalına herşey tam olmuş sonunda ama kadına 1 ay oturmak nasip olmamış vefat ettiölümlü dünya yarın ölcekmiş gibi ruhumuzu doyurarak hiç ölmeyecekmiş gibi birkim yaparak yaşayabilmeli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?