Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ýılbasi cicegi ariyordum nezamandir tirim tirim dedim para verip almicam bularimm.
Buldum.
Dun arkadasin kizi atmis story dedim bundan istiyorum.
1 kök ayirin bana.
Arkadasimda sagolsin kiz 4 tane var bende verim birini sana dedi.
Ayy cok sevdigim cicektir kendisi 3 sene buyuttum.
Ben koye gidince esim su vermemis olmustu ayy ne uzulmustum.
Ciceklerim benim bebeklerim.
Kuruduklarinda cok uzuluyorum.
yumurta sulari, mayalar, aspirinler, pirinc sulari oyle bakiyorum ben onlara.
Surekli topragini havalandiriyorum.
Cami acip gunese cikariyorum.
Bakinca okadar seviyorum ki saatlerce izleyebilirim.
Annem gecen geldiginde kız ben bunlari sahte saniyodum ya dedi.
Yuh anne dedim.
masallah de
oku ufle.

2 lilyumum daha fidan verdi sogandan.
Nasil seviyorum onlari.

10lu ciceklik aldim ama yetmiyor
ikeanin cicekliginkde alicam galiba

Esime utu yaptim ise gitti.
Bulasik mak.calistirdim.
Oglan yine kalkti anne cok sicak diye onun odasiyla y.odasi ayni cephe ama onun odasi kucuk oldugundan asiri sicak oluyo bunaliyo cocuk.
cift guneslik taktim.
cami hep acik
kapinida ac diyorum ama huy onda kapatiyor.
Dedim oglum salon serin ben zaten is yapcam git yat camida actik cocuk uyudu rahatca.
Kizimda uyuyor

oglanin nevresimini degistim.
Saglik ocagina gidicez kiza canta hazirladim.
Annemle giderim.

Eksik listesi yaptim birazini gelirken alicam yolumun uzerinde.
Birazinida cuma falan cikarim disari annem gelir ozaman alirim. Onlar ters yonde kaliyor.
Market gezmis olurum hem cuma gunu Bugunde kizi sokmicam anneme dicem siz gidin onden ben yetisirim size.

Korkuyorum cikarmaya ama mecbur.

2.mak. yikaniyor
salon ve mutfagi supurup sildim.
salonun 1 camini yine sildim ayy dayanamiyorum o tozu gormeye
Ama tek tek silcem zorlamicam kendimi.
Ocagin demirlerini deterjana yatirdim ocagida deterjanladim beklesin biraz.
Hala ne pisircem dusunuyorum.
Corba Allahin emride.
Yemek?
patatesli misket kofte yapim en iyisi hem hazirda koftem var 15dk hazir yemek olur.

Esim diyoki dun köye gidelim agustosda.
1 hafta gezer geliriz.
Yahu kiz olcak daha 3 aylik hava degisimi olur bosver seneye gideriz hem yemek yiyo olur hem yuruyor olur yemek yedigimiz yerde o da yer.
Yurutur yorariz arabasinda uyur denize falan sokariz bu sene hic heves etme dedim.
Adam viyviylanmaya basladi.
Biliyorum ben gitmeden dururum ama o duramaz.
Adam gezmeyi seviyo.
Hafta sonlari sehir disina kacariz gunu birlik bosver aksam sahile, korulara gider gezeriz orman havasi aliriz bu senede boyle olsun dedim.
Tabi vurus belasi biterse.

Bizim eşimin teyzesi de öyle. Hatta bana daha 1 yaşına gelmeden demişti oyuncaklarını odasında oynasın oturma odasında oynamasın alıştır diye. Tabi o zaman odada tek başına bırakamıyordum. Ee dedim sürekli o odada mı oturacağım. Zaten oda küçük tıkışıp kalacakmıyız odada. Şimdi gidiyır oynuyor odasında. Bazen buraya da getiriyor. Ama o zaman yalnız bırakamazdım odada.
o oyuncak kaldırma olayını ben de yapıyorum. Bir sürw görmeyip sonra çıkarınca hoşuna gidiyor

O birşey yerken Örneğin dondurma çikolata vs gibi bulaşacak şeylerde örtü sermeyi ben de yapıyorum. Ama mesela koltukta Kraker bisküvi kuruyemiş yerken her zaman yapmıyorum. Dik süpürge çok işime yaradı o konuda. Sadece gezerek yedirmiyorum alışmasını da istemiyırum. Otursun yesin istiyorum. Ama oyuncak konusunda rahatım. Sonra da birlikte toplatmaya çalışıyorum. Bazen topluyor bazen toplamıyor ona da zamanla alışır. Keşke bizim çocukluğumuz gibi çocukluk yaşayabilselerdi. Zaten dışarıda oynayamıyorlar, evde de oyuncağı kısıtlarsak nasıl mutlu olacaklar.

Günaydın kızlar
Beklenen telefon geldi
1 haziranda baslıyorm kısmetse ise yarım gün
Geliyosun dimi diye aradılar az evvel
Dedim gelirim
Yürüme mesafesinde zatn
Toplu tasıma vs kullanmıyorm
Annem ilk hafta bakar sonra artk kvdeye de söyleyebiliriz
Annem yorulursa
Napim kapıcam gözümü ,annem de diyo torunu onunda.
Napcak kadın senin cocuguna diyo
2 konu takılıyor aklıma zaten
1.tv ye baktırma dicez
2.abur cubur gibi,hamur isi gibi seyler verme dicez
Ben bırakcam zaten ögünlerini
Hayırlısı bi denicez bakalım

Seneye de full hareket olacak peşinde koşacaksın sanki şimdi daha mı iyi. Ben de ilk yıl aman küçük büyüsün dedim. ArkadaŞ dedi bak bebekken daha rahat arabaya at gez tatile desen koy arabaya yap tatilini. Tabi ben gitmedim. Sonraki yıl tatilde yemek yerken mama sandalyesinden inmeler vs. Full hareketti eğlenmedikmi tabi eğlendik. 2 yaşına yaklaşmıştı. En zor zamanı bence 1-2 yaş arası. Biryerde otursan masada oturmaz Aman düştü düşecek kaygısı. Sürekli ayağa kalkmak isteyecek.
geçen eşime diyorum bu yıl tatile gidemiyoruz ama seneye daha sakinleşir daha rahat oluruz. O da diyor her yıl aynı şeyi söylüyorsun

Günaydın dememişim Hızlı dalış yapmışım. Eşim işe gitti. Kıza kahvaltı yaptırdım. Artık omletine krepe kabağı minik rendeleyip koyuyorum dereotunu minicik doğruyorum. Nerde ooo ilk zamanları kabak püresi yemeleri. Şimdi yemiyor diye böyle yediriyorum. Ya da çorbasına katıyorum.
biraz oturdum evi toparlayıp aşağı indireceğim bugün. Yemek de dolaptaki sebzeleri deperlendiririm. Bugün dolabın fişini çekeceğşm. Çorbamvar. Kıza da bugünlük makarna çorba olur. Çünkü dolap yüzğnden ne yoğurt yapabildim. Ne et balık köfte var. Bozulmayacak şey yapmam lazım iki gün dolapsız duracağım

Hayırlısı olsun canım hadi gözün aydın. İlla senin baktığın gibi olmaz ama sonuçta onların da torunları. Bebek ekmeği yaparsın ondan verirler. Ben çok yapmıştım. Çok seviyordu ekmeği hala da seviyor. Annem de çocuktan hep ekmeği kıstın ondan seviyor diyordu

Hayirlisi olsun canim

Bakar tabiki.
Ben kaynanami hic sevmem ama birakip disarida isimi hallettigim oluyordu bende kalirken
pazara falan gidiyordum yediriyodu ozaman daha saglikliydi tabiki simdi yemek falan yapamiyormus.

Canim oglum sakin bir cocuktu otururdu bizimle.
Kizinda suanki sakinligini ogluma benzetiyorum.
O sebeple sanki hic yormicak beni gibi duruyor.
Birine gitsem yanimdan kalkmazdi.
Parka giderdik orda bile azicik oynar yanima sokulurdu hemen.
Markete bakkala sok 1 tane bisi alirdi gerisini versende almazdi.

El kadar bebelerle kayak merkezlerine otellere gidiyolla evet ozeniyorumda alissin bunyesi diyorum az da.
Ama velhasil kelam kiyamayrum.

120 tl markette harcadım.
Bim bulasık tablet,1 lt kefir,bazlama,magnolia icin bebe bisk.,pudra sekeri,bulasık det.
Sok;Duru granül sabun kız icin,dondurma,kagıt helva,yesil mercimek,günlük süt,toz kırmızı bibler,vanilya,kulak cubugu,fırın poseti,buzdolabı poseti.

Hayirlisi olsun canim

Bakar tabiki.
Ben kaynanami hic sevmem ama birakip disarida isimi hallettigim oluyordu bende kalirken
pazara falan gidiyordum yediriyodu ozaman daha saglikliydi tabiki simdi yemek falan yapamiyormus.
Saolasın kuzu
Aslında o baksa benim icin daha iyi
Saglıklı beslenme takıntılı ,vermez cocuga seker flan.
Ama benim evde baksın istiyorm,onun evi hijyenik bi ortam degil
Annem bakar ama lafını yapar

Saolasın kuzu
Yemek konusunda annem daha rahat davranıyor
Kvdem hasstalık hastası yedirmez
Annem dun lokma döktu ondan vermeye cocuga

İnşallah sakin olur bizim nerdeee şimdi dışarı çıktık. Arkadaşın kızı da aynı yaşta ben fırfır peşinde koştum. Aekadaşım kızı sakin sakin ohh yürüdüler. O da diyor böyle olsa da mızmız olmasa benim kızda diyor. Onun kız da ufacık şeye ağlıyor elini tutmak istedi ela tutturmuyor ağlıyor. Özgüveni olması çok iyi diyor..

Bahçeye indik. 1 saat durduk. Gezdik fırfır koştu peşinden koştum tabi. Sürekli çıksak ben iyi kilo vereceğim anlaşıldı. Gittikçe hareketi daha da artıyor sakinleşir derken çok sıcaktı ter içinde kaldım. Bu ramazan ilk kez susadım. Sonra arkadaş dedi yavaş yavaş ben gideyim. Ben az daha çimlerde duracaktım çişi gelince koştura koştura geldik eve.soydum Çişini yaptı eli Yüzünü yıkadım. Sonra yattı daha kıtafetini giymeden. Uyudu. Nornalde nerdeee 9 da kalkıp 4-5 saatte öğlen uykusuna yatsın uyusun dil döke döke uyutuyorum.
yemek kapuska yapacağım. Fasulye var onu da konserve yapıp koyarım.Evi toparladım şimdi yemeğe girişeceğim

Selam kizlar
Ay ne sıcak, ev kuzey cephe de bu konuda faydali oluyo şükür. Çocukları bı çıkarıp yürüttüm, günlük işler şupur vs. Yemek de ben de etli bohut yaptım pilav yapcam akşama. Yemek düşünmek bı mesele ya of. Niyet ettim oğlumu yatırmaya ama artık 5 te mi uyur kaçta kimbilir doğduğundan beri uyku problemi var duzelmiyo ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…