Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selam kızlar
Nevresim değiştim
Çamaşır attım
Çamaşır katladım
Yatak odası ve banyosunu çektim

Mutfak ve koridor süpürülecek
Islak kek yapacağım
Akşama sulu köfte erişte salata düşünüyorum
Derin dondurucuda ne varsa bitirme derdindeyim
Pazar günü fişi çekip içini sileceğim
Allah izin verirse bezelye bamya barbunya ve taze fasülye koymayı düşünüyorum. Hepsinden üç paket yeter
Çok olunca tadı kaçıyor
Ama domates yine püre yapıp poşetlere koyacağım

Yalan olmazsa kayınvalide konserve yapmama yardım edecek. 15 şişe domates yapmayı düşünüyorum.

Bu hafta çilek bulursam iki kilo alıp reçel yaparım.
Yavaştan hazırlıklarımı yaparım kışlık
Nasipse mantı filan da koymayı düşünüyorum işe başlamadan. Dolap dolu olunca insanın eline geliyor

tr_lelli
Evinizin paşasının doğum günü kutlu olsun, çok daha güzel yılları olsun. Hanımlar yazdıklarınızı ancak okudum. Esmalarımı çektim Allah kabul etsin lellim senden de Allah razı olsun her gün yazıyorsun. Biz artık hafta sonları hep şehir dışına gidecegiz böyle sizlerden uzak kalıyorum ama kafamda ki işleri bitirip sizi okumaya başlayınca en mutlu saatlerim sizlerle geçiyor. Artık yeni normale biran önce geçmek istiyorum, esnek çalışma istemiyorum, evden ders istemiyorum işi olan işe okulu olan okula gitsin ben de işimi bileyim inşallah en kısa zamanda rutinime dönerim.

Hava yagmurlu camlar yine kirlendi artık haftaya silerim. Dün evi temizledim ama toz almaya yetişemedim. Bu gün gözümü ütü ile açtım eşimi işe yolcu ettikten sonra ütüyü hallettim. Sonra toz aldım akşam için sulu köfte yaptım, dünden mercimek çorba da var yanına ne yapsam diyorum, eşim çiğköfte almış kızlar gidip gelip lavaşa sarıp yiyorlar evde hepsi olunca yemek otoritesi de kalmıyor kim ne yemek istiyorsa onu yiyor. Önceden yani coronadan önce çok düzenli yemek düzenimiz vardı şimdi hergün hemen hemen ev halkı evde kahvaltı saati bazen 11-12 oluyor arada hep birşeyler yeniyor akşam yemegini de eşimle ben yiyorum kızlar ne zaman canları isterlerse o zaman yediklerinden ne bulaşık bitiyor ne de mutfak derli toplu oluyor.

Hava yagmurlu camlar yine kirlendi artık haftaya silerim. Dün evi temizledim ama toz almaya yetişemedim. Bu gün gözümü ile açtım eşimi işe yolcu ettikten sonra ütüyü hallettim. Sonra toz aldım akşam için sulu köfte yaptım, dünden mercimek çorba da var yanına ne yapsam diyorum, eşim çiğköfte almış kızlar gidip gelip lavaşa sarıp yiyorlar evde hepsi olunca yemek otoritesi de kalmıyor kim ne yemek istiyorsa onu yiyor. Önceden yani coronadan önce çok düzenli yemek düzenimiz vardı şimdi hergün hemen hemen ev halkı evde kahvaltı saati bazen 11-12 oluyor arada hep birşeyler yeniyor akşam yemegini de eşimle ben yiyorum kızlar ne zaman canları isterlerse o zaman yediklerinden ne bulaşık bitiyor ne de mutfak derli toplu oluyor.

Kızı yıkadım
Market geldi onları balkona atıp uyuttum.
Kıza kemik suyuna bulgur yaptım yogurtla yedirdim kalkınca
Kefirlerim geldi meyveyle kefir veririm 17.00 de
1 saattir süt pompamı arıyorm
Yerde matın üstünde oynuyor oturmus üstüne
Aksm icin patlıcan kebabı pisirdim,ısıtırım koci gelince
Az da makarna var
Salata yaprım yeter.
Son 3 gün pazartesi is basıyım
Bakalım kahramanımızın basına neler gelecek
Kıza kvdeme bırakmalık canta yaptm
Kasıgından alt acmasına herseyi koydm
Mustela kremler koymustm
Malum görümcemin cockllar gelip gidiyo biri 2 yasına gircek.
Koci cıkarttırdı 5 saat mustela sürmeyiver dedi
Prima pure ıslak mendil koydım
2 saatte biter yer silerler onlar bunlarla diyo
Napim dedim basındasın sildirme dedim
Sanki benim sülalem

Kızlar kusura bakmayın arka arkaya geldi yazdıklarım birde hatalı gönderim oldu aynı yazıdan iki tane. Bu ara birikime pek birşey ayıramıyorum, ayırdıgım paralardan kredi kartına çok yüklenmeyeyim diye harcadım. Hiç hoşuma gitmiyor bu durum çünkü para birikmiyor. Ama marketlerde fiyatlar uçmuş ihtiyaçları alıyorum her gittiğimde, yumurta,yogurt, süt,peynir hepsi zorunlu ihtiyaçlar almadan olmuyor. Yine liste yapıcam bitenleri en başa da sıvıyagı yazacagım, dayanmıyor, şeker, çay ve kahve bide maden sodası yiyip üzerine de maden sodasını içiyoruz ailecek bu ay kaç kasa aldık ben bile sayısını unuttum yarın yine alınacak. Ay yine çenem düştü sizi görmeyeyim valla bir tek size şımarıyorum öyle çok konuşan biri değilimdir ama size gelince bülbül kesiliyorum.

Ne demek canim Allah kabul eylesin insallah niyetlerimizide

Valla öyle dolap dolu olunca elini attiginda yemek oluyor

Zaten kac kisiyiz hep yaz canim sen firsat buldukca ozluyoruz

Ohhh ne güzel en özlediğim şeylerden birisi. Bugün tatil fotoğraglarımıza baktım. Ne güzel günler yaşamışız aslında şükretmek lazımmış çok. Şimdi kapı dışarı bile çıkmak lüks oldu.

Nice yaşlara kuzum. Ömrü güzel bahtı açık olsun daha daha güzel günleri olsun.
bayağı da büyümüş lellim. Ben oğlunu daha da küçük sanıyordum adam olmuş ya

Herşey. Pahalı canim valla bende markete çıktım az az aldim virüs başladığından beri törpuledim az kendimi sanki bisey kalmayacak gibi alıyordum simdi lazım olan neyse alip cikiyorum

Kolay gelsin canım. Çilek reçeli ben de yapsam iyi olacak. Fasulyeyi de ben konserve yapıyorum. İki kavanoz yaptım geçen evde fasulye vardı. Artık biraz daha alır yaparım belki. Dolapta olunca hazır oluyor kolay oluyor. Buzluğu eşim doldurma diyor iki defa dolap bozulunca hem de buzluk doluyken bozukunca adam artık yapıp koyma demeye başladı.

Kız birakirsa esmalari yazicim.
istiyoki yanimda dur ses ver
Azicik poposunu pispisliyorum cok seviyo sakinlesiyo hemen.

Escagzimin yollarini boyle gozlicimi ne bilirdim
Son 2.5 saat
Dakika bile sayarim artik..
Gelsede uzansam accık
Kuzu alismistir kuzu babasının pispislemesine benimki omzuna alırdı sakinlerdi öyle yatardi pişpışlardi esim
Dunkileride cekemedim toplu gelcem simdi pâşanin dogum gunu kutlu olsun Allah uzun ömürler versin canim

Selam kızlar uyumsuz bugun 11 e kadar ogluş 11 i geçiyordu kalktı gec yattı çocuğun uyku düzeni kaçtı kahvalti edip ortalik topladim bulasiklari toplayıp ezandan sonra pazara çıktım merkeze kurulan pazara malum h sonu yasak oluyo yakın pazarın yok başka pazardan çilek kiraz yarimsar kg aldim biber ve içeri aldim yarim kg sivri biber aldim 1 bağ yeşil sogan aldim 25 harcamisim pazarda şoka gittim patates indirimliydi 1 kg patates aldim süt süt dilimi oğlana süt meyveli 11 buraya onur markete girdim kivircik 1.5 tl 'ydi aldim ice tea az bezelye 2 limon 11 tl buraya verdim milyoncudan toka 1.5 verdim 50 gitti aksama yogurtlu makarna 2 dolmam var birazda corba esim mor lahana salatasi istedi yeter bugunluk oğlan mısır istedi patlattim onu yiyoruz

Selam benden de
Ancak okuyabildim. Sabah eşim işe gitti kahvaltı hazırlıyordum yapmam kahvaltı dedi. Yatakta uzanmak uyku daha hoşuna gidiyor kahvaltıdansa. Kıza hazırladım eşim gitti kahvaltı yaptık. Krep yaptım seviyor.
sonra mutfağı toparladım. Odasında dolabını biraz sildim düzenttim. Komple bir silemedim bir yeri siliyorum diğer yer pisleniyor haydi baştan. Neyse sonra evi toparladım. O arada o kitap vs oyalandı. Sonra uyutmaya çalıştım. 1.5 saat uğraştım desem Yok kitap oku yok bebekte uyusun yok çişim geldi iki defa çişe bir defa kakaya kalktık. Hadi uyutmasam sıkıntı. 8 de kalktı akşam 6 da bayılır. Sonra gece ayağa diker. Neyse sonunda çadırırın içşne girdi Uyudu. Ben de toz almaya giriştim. Şimdi çamaşır toplayıp katlayacağım. Yarın da süpürürüm. Eşim gelince ben markete çıkayım dedim.Hem biraz dışarı çıkmış hem de yürümüş olurum hareket olur.
yarın da teyzeyle dayıyı çağırmış. Ya enteresan adam. Bayramdan önce gitmedi bayramda çağırmadı. İki gün geçti çağırıyor dikkat etmiyorlar diyor ne dediği belli değil. Kesin teyze demiştir. Elayı çok özledim tabi eşimde kız konusunda hassas onun için gelin demiştir.İşin kötü tarafı beni kötüyapıyor insanlara. İnsanlarda diyecek gelin istemiyor oğlan çağırıyor
Neyse işte durumlar böyle. Akşama da poğaça salata makarna salatası gibi şeyler yapmayı düşünüyorum. Birazxda dünden kalan patlıcan biber közlemedi var. Bayağıdır özledim böyle şeyler yemeyi. Eşimde sever. Bir de sigara böreği kızartırım olmazsa. bugünlük de böyle olsun.
birikim konusuda da 1-50 kuruş ne bulursam şişeye atıyorum. Keşke bir altın daha yapabilsem. Eskisi gibi biriktirwmiyırum

Bende şişe yapıyorum geçen seneden beri 3 cü su şişesi doldu ama çıkıp butunletedim 200 'den fazla var esime borç verdim alicam alacağı var gelsin bir gram alcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…