Küçük Düşün Büyük Olsun!

Amin.
Kangurum var ama ona erken sanirim.
Sling de kullanamam diye hic bakmamistim ama bakicam sanirim.
Cok tesekkur ederim.

Bizim hep anlatıyorm meshur bi bilezik hikayemiz var.
1 tane bilezik taktı kvdem düğünde bana tek bilezik.Normal bisey burgulu falan değil.
8 sene önce 1250 tl falandı
Teyzesi kocinin bisey takmadı 2 maas alıyo kadın,kzıının dırumu cok iyi falan.
Sonra o teyzenin torununa sünnet yaptılar
Kvdeme dedim bana bi ceyrek bile takmadı teyze.
Benden beklemesin altın dedim
Döndü bize koci de yanımda aaa dedi olur mu?
Bizim taktıgımkz bileziğin 800 lirasını teyzen verdi
Biz dedik oglum ya sana dedi kociye
Benimki sok.
Asla demedi
Dese kocam söyletmez bana bisey takmadılar diye teyze icin
Böyle bi aile iste.
Ne diyim Allah görüyor ama bunlar anlamıyor.

İçiçe girmiş onların aile bağı

Valla benim annem sevmiyor cocuk bakmayı
O na ver evi temizlesin ama cocık bak deme
Benim bi ark.annesi (kızın annesi)kocasını bıraktı haftaici kzıında kaldı cocuk gel git yapmasın diye
Kız calıstı da
Yemegi ütüsü herseyini yaptı kadın,bide evde köpek var ona baktı torunla
Benimkine 2 saat gel bak desen aksamına hasta olur

Sabah ben de 7:30 da uyandım ohh içim açıldıı güneşle. Şimdi hava yine bozuldu. Güneş insanıyım :) ağustos ayında doğduğundanmı bilmem
Ben Kasım dogumluyum ama yaz başkadır benim için de her ne kadar güneşte hapşırık da tutsa severim güneşi

Fırın pat.köfte yaptım
Az makarna hasladım
Yemek yendi
Kvde aradı hayır olsn ben corba yaptım kıza sen yapma dedi
Hayırdır ins diyorm kociye
Yine tutamadım kendimi kociye bi söz verdim
Allah da beni nasıl biliyosa öyle yapsın
Temmuz sonu bayrammıs ya kurban
E bizim akik kesilmedi kıza daha
2 tane kesmemiz lazım diyo
(Gecen ay hatırlarsınız babası 1000 tl verdi,akik icin ayrıldı güya o para)
Ne dedim bırda 1 saat durmaz o para hesapta dedim,durmamıs tabi.
Akik i ben keserim temmuz maasımda dedim
Öyle bosluguma geldi
Napim kızıma gitcek en azından
Benim de vicdanımı yesin anacım küpeklerrr

Ayy ben de canım ya bi balayı gördüm evlendik evleneli iyiki gitmişiz ona da daha belki seneye gideriz nasip olursa tatile (günü birlik olanları saymıyorum)
Balayına gittik hemen daha ilk gün orda başladık altın bozdurmaya

Akik ne canim hiç duymadım adak gibi bişey mi

babyloading87
Baby bazen hatamı ettim diyorum kendime ama sonra diyorum çok geç artık. İki çocuktan ve onca yıl çalışma hayatından sonra kendimi sorgulamam bana iyi gelmiyor. Standart bir evliliğim var, yeni evlendiğimizde evde hep hır gür oluyordu eşimin ailesi yüzünden şimdi de olucak ama ben artık yoruldum herhalde, anneme bile anlatmıyorum olanı kadın üzülecek diye oğlan kardeşimin evliliği sallanıyor kadın zaten onlara üzülüyor. Birde yurt dışında yaşıyorlar çocukları var birde ben üzmek istemiyorum. Ama kızın büyüsün bak nasıl dert ortagı oluyor. Benim ikisi de kız çocugu o yüzden en yakın arkadaşlarım onlar, birde arkadaşım var ben ona kara kutumsun sen diyorum oda bana diyor. Kızlarım yüzüme bakınca anlıyorlar. Onlarda kızıyorlar hem babalarına, hemde babaannelerine birlikte ikisinin dedikodusunu yapıp fena gömüyoruz hem eglence çıkıyor bize, hele küçük kızım hemen bir goy goy yapıp moralimi düzeltiyor şükür sebeplerim. Senin kayınvaliden gibi benimki de dagınıktır sorsan iki gün evvel dip köşe temizlemiştir hemen öyle der. Bazen de görümcem gelip evi temizliyormuş övüne övüne söyler. Kızlar annelerinin kaderini yaşarmış diyorlar ya benim ki yaşamasınlar diye hep duamdır. Rabbim iyilerle karşılaştırsın hepimizin çocuklarını.

Yemek yendi az yemek yapıyorum ama yine de kalıyor. Kalan yemekleri saklama kaplarına koyup dolaba kaldırdım. Karpuz kesmemi istediler, ama pek yemediler. Bugün küçük kızım kakaolu kurabiye istedi küçük bir borcam tepsi yaptım. Hepimiz yedik herhalde ondan pek karpuz gitmedi bu akşam. Domates çorbası istediler az az yapıyorum oda kaldı kaşarı bile kaldı dolap öyle bir dolu ki zor kapattım kapagını yaz oldumu böyle oluyor.

Ahh be cigerimi söktün
İnsan baslarda kendini sucluyor,bende sunu yapmasaydım,bunu yapmasaydım diyordm
Ben eli fazlaca acık bi aileden geldim.
Sanırım en büyük hatam bu gereksiz harcamalar oldu.
Adam bana bunları sundu hep.
Sen müsrifsin ,para hesabı bilmiyorsun diye.
Cidden 2 sene öncesine kadar öyleydim.
Ama genclik mi? Saflık mı?sana bunları sunduklarında ya senin ailenin ruhsuzlugunun benim müsrifliğimle ne alakası var diyemiyordum
Artk laf söyletmiyorım kendime.
Harcadımsa ben kazandım ben harcadım diyip cıkıyorm.
Cok da koymuyor gerci ona bu laflar
Bide ben kocama cok cok asıktım.
Hala seviyorm ama o aptal asıl hallerim yok
Kzııma asıgım ben artık

babyloading87
Aynı suçlamaları kayınvalidem bana yaptı. Oğlu çok tutumluymuş çok para harcamazmış. Bende burdaki müsrif benim o zaman dedim hiç birşey söylemedi sustu. Hayatta müsriflik yaptıgım tek şey çocuklarıma fazladan aldığım kıyafettir o da Allah biliyor ya çok fazla değil. Şimdi alıyoruz fazla fazla hesap vercegim bir tek yüce Rabbim var artık ama kendi de tutamamış olacak parayı ki oda yıllarca çalışıp hemde devlette işçi kadrosunda karı-koca çalıştılar inanın küçümsemiyorum ama bir gecekonduda yaşıyorlar. Tutsaydı parayı apartman dikmesi lazımdı. Benim ailem de müsrif yoktur ama gerekliyse para harcanır. Annemin tek oğluna olan düşkünlüğü de paraları dağıtma sebebi ama asla kabul etmiyor ihtiyaçtı diyor almam lazımdı diyor. Yine de anneme babama minnetarım iki evlat büyüttüler bana neye sahipsem onların sayesinde oldu Allah bin kere razı olsun canlarımdan.

İste aynı benim kocanın ailesi
Sineğin yagını hesaplayab cinsten bunlar
Ne var ellerinde?
Dededen kalma bi ev
Kocam sıkı ne var elinde hic
Ben bunu anlamıyorm,millete akıl verirken piuıu ucuyolar.
Oyle yapsaymıs da böyle yapsaymıs da.
E siz yapaydınız diyorm.
Ben suclu kötü niyetli oluyorm
Bide benim kpder usta.
Ista adam ogluna bi kat ev yapamaz mı?
Ama kim at yarısı oynayacak

babyloading87
Ben diyorum ya benziyor diye gerçekten yaşadıklarımız benziyor. Ama yine de diyorum iyi ki seninle evlenmişim çünkü kızlarımı çok seviyorum diyorum. Beni sevmiyormusun diyor, ben yine kızlarımı çok sevdiğim için iyi ki seninle evlenmişim diyorum. İnan 56 tane küçük altın biriktirip eline saydım arabayı değişiirirken müsrif ben tutumlu o. Yersen diyorum kendime.

Paralar yarışa o zaman
Ben şunu gördüm yok deyince olmuyor
Cömertlik bereket getirir

Cimrilik yokluk getiriyor

İşte bunlarda anneyiz diye geçiniyor
Ay o hangi hesap merak ettim, eskiden yokluktan yapılırdı belki de şimdi ne alaka çay ekmek
Rezeneyi ben iciyorum ama ona icirmeye cesaret edemem ya.
3 gundur böyle
Bende gaz sikintisi yasiyorum ona mi gecti anlayamadim.
zetinyağını ısıtıp(benmari usulü) karnını yağlayabilirsin masaj yaparak çok iyi geliyor, bide ayaklarına kolonya ya da limon suyu sürersen o da rahatlatır. Ah ilk zamanların ağırlığı, o 40 günün özelliği kesinlikle var

56 mıı
Hey masallahhhh
Aman onlar hep en iyisini biliyor napcan bizimde sınavımız bu adamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…