o simdi alisik annemden benden.Ya garip bı şekilde bı yumurta bile kiramama olayı normallesti. Hani kadın işi erkek işi vs değil olay ama insan kendi karnını doyuramaz mi, kardeşin haklı ben de şimdi çok duyuyorum ay yemek yapamam diyen. Kuzu çevrilsin demiyoruz yapa yapa öğrendik biz de ama değişik bir ön yargı var
Ay bu konuda yorum yapamadan duramadım evlendikten sonra yemek yapmayı öğrenmiş biri olarakYa garip bı şekilde bı yumurta bile kiramama olayı normallesti. Hani kadın işi erkek işi vs değil olay ama insan kendi karnını doyuramaz mi, kardeşin haklı ben de şimdi çok duyuyorum ay yemek yapamam diyen. Kuzu çevrilsin demiyoruz yapa yapa öğrendik biz de ama değişik bir ön yargı var
Bende bilmiyordum ki int. yoktu o donem yaygin diildi.Ay bu konuda yorum yapamadan duramadım evlendikten sonra yemek yapmayı öğrenmiş biri olarakşu teknoloji çağında adım adım tarifler hem de fotoğraflarıyla paylaşılırken nasıl bir insan yemek yapamaz ya. Yok onu söyleyen uyanıklığından iş üstüne kalmasın diye der ancak
Aynen öyle yemek işi deneye yanıla oturuyor. Yeri geldi yaktığım da oldu tatsız tuzsuz da oldu ama şu an baya baya ilerledi. Yapamam deyip bırakmadık sonuçta. Bi de mesela anne yemekleri diye bi şey var ben ilk çocuğum doğduktan sonra daha bir önem verdim mutfağaBende bilmiyordum ki int. yoktu o donem yaygin diildi.
Hep sorardim tarif deft. bakardim yani cabalardim.
Bir de tarif falan sormadan diyorlarki hic beceremem.
Hic becerim yok
Yahu dene hele bi.
Deneyerek ogrendik hepimiz.
Sey derler ya yag sogan salca 3lusune ne katarsan yemek oluyo☺Aynen öyle yemek işi deneye yanıla oturuyor. Yeri geldi yaktığım da oldu tatsız tuzsuz da oldu ama şu an baya baya ilerledi. Yapamam deyip bırakmadık sonuçta. Bi de mesela anne yemekleri diye bi şey var ben ilk çocuğum doğduktan sonra daha bir önem verdim mutfağa
Valla bi yandan sanslilarda internet var bakıp hiç bilmediği şeyleri yapiyo insan ama üşengec şimdikiler oda var tabi bide hazirci alistiriliyorlar misal küçükken sorumluluk iş vs yaptirılmiyo evlenince sudan çıkmış balık oluyolarYa garip bı şekilde bı yumurta bile kiramama olayı normallesti. Hani kadın işi erkek işi vs değil olay ama insan kendi karnını doyuramaz mi, kardeşin haklı ben de şimdi çok duyuyorum ay yemek yapamam diyen. Kuzu çevrilsin demiyoruz yapa yapa öğrendik biz de ama değişik bir ön yargı var
O balıklardan biri de benimValla bi yandan sanslilarda internet var bakıp hiç bilmediği şeyleri yapiyo insan ama üşengec şimdikiler oda var tabi bide hazirci alistiriliyorlar misal küçükken sorumluluk iş vs yaptirılmiyo evlenince sudan çıkmış balık oluyolar
Senin elti kizi rahattı canim hamilekiktede boyle yapıyordu sabah gelip aksam gidiyordu ben utanirim yemek istemeye bi yumurta kırar yerim yapmak isteyen yapiyo kolaya kaçıyor oo simdi alisik annemden benden.
Simdi annemde temizlige tamam cok onem vermez ama habersizde gitsen sofra donatir.
Yemegi hep vardir
hic bisi olmasa buzlugundan kofte et tavuk hemen elektriklide izgara yapar.
Meyvesi cayi eksik olmaz.
Biz oyle gorduk buyuduk.
Kahvaltisiz es yollamayiz.
15 senelik evliyim bi oglumun dogdugu ilk donemler kahvalti hazirlaymamistim esime adapte olamamistim uykusuzluga falan.
Onun harici her sabah cayimiz ocaktadir.
Simdi bile caysiz asla yollamam.
Annemde oyledir.
onceden babama simdi kardesime.
Ne yemek isterlerse onu yapiyoruz
Ee lux harcamamiz yok.
Yok marka takintimiz, yok kuafor sevdamiz, gezme sevdamiz.
Ama gercekden 1 kap yemek yapmaya erinenler var.
Hic bisi gormesek sosyalmedya sayesinde goruyoruz.
Disaridan siparis verenler, haftalik temizlige cagiranlar ya da surekli annesinde yiyenler.
Bir adamin evlilikden cayma sebebini okumustum sosyal medyada diyormus ki nisanlisi annem cok guzel tereyagli pilav yapar diyormus
Adam ee ben tereyagli pilav sevmem ki demis olsun alisirsin yersin demis.
Ozaman anladim yemekler annesinde yenecek, ev annesine yakin olacak ozaman neden biz bir ev yuva kuruyoruz ki dedim falan diye uzunca bir yazisi vardi.
Misal eltimin kizi kocasini yolluyo annesinden yemek aldiriyo
Ya da surekli yemege ordalar.
Yahu ocaga 2 kap atsan(ki kocasi yemek secmiyor) kisiga yarim saatde yemek olur.
Benn bebeli halimle hamurisimide yemegimide temizligimide nasil yapiyorum.
Isteyince oylede yapiliyor ki.
Hemde bir ergen var evde.
atarli giderli.
Onun eyledigi bir cocuk
Ne zor geliyo simdikilere.
Cocuk durmuyo diyo bizimki oyuncak bebek sanki.
3den beri uyudugum yok.
Ama napim cocuk durmadi diyemem ben fitratimda yok.
2 kap yemek yapacak nasil vakti olmaz insanin evdesin yani koca gun.
Dun kizi pusetle yanima aldim mutfaga menemen yaptim oglani doyurdum
onada sarki soyledim beni izledi.
iste bunlarin hep farkindalar
Benimde var bir tarif defterim evlenmeden önce beğendiğim gördüğüm tarifleri yazmışım bide ev yemegi yapınca ev bereketli oluyir gercektenBende bilmiyordum ki int. yoktu o donem yaygin diildi.
Hep sorardim tarif deft. bakardim yani cabalardim.
Bir de tarif falan sormadan diyorlarki hic beceremem.
Hic becerim yok
Yahu dene hele bi.
Deneyerek ogrendik hepimiz.
Tuhaflar Benim kayinvalidem gidersek diye bile bir sürü şey atar buzluga gidince illa yemegi olurBenim de illaki yemeğim olur yapa yapa pratiklestim de bı evde yemek yapılmaması bana çok değişik geliyor ya da yapmanın sorun haline gelmesi diyim.
Eltim kayinvalideme geldiğinde muhakkak bana sorarlar akşam.mesela çocuğa göre yemeğin var mı diyr, iki kadın bütün gün oturup bı yemek yapmazlar
Olsun öğrenmissin canim ben küçüklükten beri hem yemek hem temizlik yapa yapa büyüdüm hem çalıştım birazda üvey anne var başında hem okul hem evin işini yapıyordum yemek yapmayı oldum olası severim annemin yaptığı şeyleri bakarak ögrendimO balıklardan biri de benim
Uniyi de şehir dışında okudum hiç bişey bilmeden ki o zaman böyle internet tarif falan varsa da ben bilmiyordum, şimdi kızıma anlatıyorum yaparken oglum büyüsün ona da ogreticem insallah
Bunu bekliyordum kuzu akşamı kılıp cekicem insallahGunun esmalari
Her biri 50defa toplamda 250 defa cekilecek.
@dimple81
T thesekreter
yedirenk79
@nazenin9320 Eki Görüntüle 2646677
Rabbim kabul eylesin
32 yasında adam illaki doyurue karnını da neyseBu annelerin hep isi var.
Seninkinin kocasindan baska kimse yok.
Benimkide kocasi ayri da kardesimi bahane ediyo 32 yasinda yahu.
Isten gelcek yemek vercem yok erken gelcek yok yemek yapcam
Bakim bacim onada
5dk kesin uyutan denen zimnirtilar hic uyutmuyo dinliyo az biraz sonra wiyk wiyk
Cocıklara yaslılara kalktı yasak kuzu aksm 20.00 e kadrSu ortalik durulsa bende turbeye gitmek istiyorum.
Turbeye yakin koru var kizi arabasina koyariz orman havasi aliriz hem.
Donustede teyzemler yakin oraya bahcesinde bi cay icerdik.
Ama suan cok cok zor.
Belki agustosta falan tabi su illete bagli birazda.
Su illet durursa kahvalti falan yapariz yine ormanlik bir yerde, aksam sahile ineriZ en azindan
Gercekden cok bunaldim.
1 saat bile bi orman havasi deniz havasi alsam iyi gelecek aslinda.
Yarin cocuklarin cikma gunu ama yinede korkuyorum
Esime desem erken gelir aksam biraz cikariz ama korkum var sahiller falan kalabalik diyorlar.
Aksam aksam da nereye gidicez oyle kalabalik olmayan
Aksiyon lu borİyigecelerrr
Ayyh bugun basıma gelenler
Kardesim beni bıraktı eve,annemi aldı hemen üzerimi degistim ,dezenfekte ettim kendimi ,kız kapıda bekliyo diye.
Annem cıktı ,ben üst değisirken telefonum elindeydi biyere koydu sandım
Kızı doyurdum.
Uyutcam
Malum gürültüyle uyuyor telefondan acıyorm
Anammm ara ara yok evde
Sen at cantaya annem benim tleefonu
Git kursunluya
Koci arayınca taa orda farketmisler
Demis siz dönüste dükkana bırakın ben alırm babamdan.
Bırakmıslar ben tabi 18.00 ya kadr telefonsuz
Haber de veremiyorm
Dedim en kötü calar tel farkederler
Koci geldi cıktık evden
Deniz havası aldık,yürüdük yedik ictik
Bu seferde kızın emziği unutmusuz evde
Uykusu geldi tabi arabada yedi bizi
20.30 flaan dı eve geldik kıza mama yaptım uyuttum(ins uyanmaz)
Yemek hazırladım yedik
Mutfak topladım
Kahve yaptm ictik
Süt cayımı aldım odama gectim
Sizi okuyup uyycam
Benim annemde ya hamur yapar ya tavuk pilav kars lı kendisi sebze yemegi kültürü yok sarma sardığını hiç görmedim kara lahana arada biber dolma patates yapar bolca gittimizde hep aynı bizdede artık yemeklerinde bozdu kardeşim diyo gönüllü yapmitoki tadı olsun diye ama kaynanam Allah var kastamonulu herşey yapar nerdeyse güzel temiz yapar hep yemegi olur kaynana bakti 5 yil öncesine kadar hep büyük evi gelen giden torun fln olur diye hep olur du biselerYemek konusu konusulmus
Kvdem bu konuda bi dünya markası
Ne zman gidersen git,haberli/habersiz,bayram ,seyran,kandil menü belli köfte
Annemin eli acayip iyidir onun serde Adanalılık var tabi
Ama son 1-2 senedir sallıyo oda
Yemegi hep vardır,simdi Allah icin git evine 4-5 cesit cıkarır önüne.
Son senelrde elinin ayarı mı kactı nedir illa biseyini tutturamıyor
Igrasıyo 1 tencere sarma sarıyo ama pismemis
Ay olmadı yaprak kötü cıktı busefer diyo
Ama yıl oldu elinden güzel bi sarma yemedik
Hayır emegine yazık ıgrasıyo ama olmuyo,
Pilavı lapa oluyor genelde.
Babam alısmıs ona ne versen yok yemem demez
Ama damatlar yemiyo
Benimki zaten hemn aannem tutturamamıs yine diyo eve gelince
Kardesiminki yemiyor cocuk oynuyor kalkyor napsn
Gönülsüz yapıyp bizimki galiba
Bol aksiyon olmuş canim prenses yorulmustir uyur insallah dinlenirsin sende oğlan uyudu simdi benimde çok sıcak bir soda içi cem bendeİyigecelerrr
Ayyh bugun basıma gelenler
Kardesim beni bıraktı eve,annemi aldı hemen üzerimi degistim ,dezenfekte ettim kendimi ,kız kapıda bekliyo diye.
Annem cıktı ,ben üst değisirken telefonum elindeydi biyere koydu sandım
Kızı doyurdum.
Uyutcam
Malum gürültüyle uyuyor telefondan acıyorm
Anammm ara ara yok evde
Sen at cantaya annem benim tleefonu
Git kursunluya
Koci arayınca taa orda farketmisler
Demis siz dönüste dükkana bırakın ben alırm babamdan.
Bırakmıslar ben tabi 18.00 ya kadr telefonsuz
Haber de veremiyorm
Dedim en kötü calar tel farkederler
Koci geldi cıktık evden
Deniz havası aldık,yürüdük yedik ictik
Bu seferde kızın emziği unutmusuz evde
Uykusu geldi tabi arabada yedi bizi
20.30 flaan dı eve geldik kıza mama yaptım uyuttum(ins uyanmaz)
Yemek hazırladım yedik
Mutfak topladım
Kahve yaptm ictik
Süt cayımı aldım odama gectim
Sizi okuyup uyycam
Bu annelerin hep isi var.
Seninkinin kocasindan baska kimse yok.
Benimkide kocasi ayri da kardesimi bahane ediyo 32 yasinda yahu.
Isten gelcek yemek vercem yok erken gelcek yok yemek yapcam
Bakim bacim onada
5dk kesin uyutan denen zimnirtilar hic uyutmuyo dinliyo az biraz sonra wiyk wiyk
Bizim ilk baba dedi baba diye ağladı. Sonra anneye çevirdi rotayı :)Aglarken baba diye aglamaayi ogretcem.
ilk kelimeside baba olsun
Kiz babasi olmak kolay mi yigidim endamini gorelim dicem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?