Küçük Düşün Büyük Olsun!

sagol canim guzel bakiyosun.
Var öyleleri Allah ıslah etsin.
Ayy Allah gostermesinde bisi olsa tabiki kosa kosa gider bakarim.

Lohusayim daha 9.gunum anne tamam sen git dedim zaten biliyosunuz gece kaliyordu gunduz evine gidiyordu öyle bakiyodu yani..
Hic kizim olur mu kalim falan demedi
Zaten gelmemeye yer ariyordu bende diyince hemen tamam dedi.
Beklerdim ki kizim toparlan biraz daha dikislerin var 9.gunum daha yahu sezeryanliyim.
Simdide biz yikiyoruz ya esimle o da isine geldi 1gun arayla gelmek zorunda kaliyordu
Rahat etti

Kız baby gülermisin ağlarmısın ya alem kadın annen. Bence yoruluyor tabi çocuk onu engelliyor da ondan dolayı rahatı bozulmasın istiyor. Bir konuşsun anneannecim diye sarılsın anneannemi istiyorum desin bakalım o zaman da bunları diyebilecekmi

Afiyet olsun canım. Biz bu mevkiide ciğerci bahattine gidiyoruz. Orayamı gidiyorsunuz yoksa başka ciğerci varmı buralarda. Açılmışmı diye merak ettim orası
Sağol canim, Anadolu hastanesi bin hemen orda şen ciğer diye biyer biz beğeniyoruz orayı tavsiye ederim gerçekten

Ben de hissettim. Yerde oturmasam hissetmezdim sanırım. Başımmı dönüyor dedim. Baktım perdeler aheste aheste sallanıyor. Gittim yatak odanın lambasına baktım o da saklanıyor. Diğer lambalar hep spot .
Allah betrinden korusn bacım

Günaydın ancak günaydın yazabildim.
kahvaltı yaptık. Ardından dondurma
Biraz evi toparladım çamaşır attım astım süpürmem lazım ev çok tozlanmış. Ama hiç yapasım yok. Dün eşimin kardeşi kıza keçi boynuzu pekmezi almış göndermiş bana da mesaj yazmış yeğene ayakkabı alayım çok rahat ayakkabı diye. 35 tl demiş biz aldık çok memnun kaldık demiş. Bugün de içi bez ama deyip resim göndermiş sonra aradı. Ben dedim zahmet etmeseydin :) işte bu ayakkabı olurmu biz bizim kıza aldık ama ayağını terletti demiş. Ben de dedim spor ayakkabısı var arkadaş vermişti adidasın ayakkabısı dedim :))) yazlık ayakkabısı yok dedim. İşte sonra şapkası varmı şapka alayımmı yok işte çilek alayımmı vitamin şurubu alayımmı diyip duruyor.
ne bileyim bana mı tuhaf geldi anlamadım istiyorsan alırsın birşey yeğenime şunu aldım dersin biz onun kıza alırken hiç sormadık aldık verdik.
Eşime konudan bahsetmedim bahsedeyimmi bilemedim açıkcası.
ama ben lafı geçirdikten sonra almasının açıkcası hiç bir anlamı da yok.

Cumamız mübarek olsun canlar. Canım sebepsiz sıkkın. Anneme dedim canım sıkkın diye birşey varda söylemiyorsan hakkımı helal etmem dedi. Annecim dedim çok şükür sağlıgımız sıhhatimiz yerinde, aç değiliz açıkta degiliz dedim. Hemen eşin birşey mi dedi, inanın kocamın bu saatten sonra yaptıgı hiçbir şeyi gidip anneme-babama söylemem. Zaten yeterince yaşlılar, her ikisininde kontrollü hastalıkları var, kronik rahatsızlıkları var. Annecim dedim siz iyi olun Allah sizi başımızdan eksik etmesin dedim. Kadın iyice coştu ne oldu diyor. Ay bayıltcaktı valla, ikna da edemedim, sadece cuma mübaregi için aramıştım oysa. Kızım varda birşey söylemiyorsan çok üzülürüm bak demeye başladı, yemin ederim annem yok birşey dedim. Öyle kapattık telefonu, şimdi de kendimi yiyorum, niye öyle söyledim diye. Çıktım dışarı 5500 adım atmışım geldim duşumu aldım yemek yedim tabii gram kilo veremiyorum. Markete gidip günlük nafakamızı bırakıp geldim para bitti bitecek ama ihtiyaçlar bitmiyor. Allah saglık sıhhat versinde bitmesin.

slm bacılar bende annem yüzünen çalışamadım evdeyim haliyle valla
ikisi birlikte büyüdü biraz canıma okudulr ama bu sene biraz daha iyim gerçi
annem baksa evi güzel bi yerden alırdım bakmadı
annemde rahatına düşkün yatar gündüz bile
keyfince gezcek
kaynanna hiç kımıldamamz utanmasa heryere sen git yap
iki gün gittik gecen hafta kadın kımıldamıyo oturur öyle gelince iki gün kendime gelemedim yeminle
olabildiğince herşeyi idare etmeye çalısıyorum israf etmemeye özen gösteriyorum onu bunı alsam çöp olcak
zaten bi dünya borç var
annem benden 10 000 istyo borcum varya arsa alcak eşimde ortaga söyleyip öyle veirrim isteyim bakalım dedi nolcak vercek bi durumumda yok nolcak bakalım verse iyi olur aslında en azından bir kısmı gider allahum hayırlısı olosun
su borçlardan bunaldım tek anneme ve ev borcu var çok idareli olmam lazım biran evvel bitsin artık
buhrandayım resmen

Allah yar ve yardımcın olsun. Annene de borcunu en kısa zamanda ödersin inşallah. Evi iyi bir yerden almak önemli ben ilk aldığım evi sattım çünkü bütçem yeni yapılmış bir apartmanın zemin katına yetiyordu. Onuda borçla almıştık ama sekiz sene orda oturdum sonra yine harç borç orayı sattım şimdiki oturdugum evi aldım. Ama burda mutluyum hakkınızda hayırlısı olsun canım. Ne mutlu hiç birşeyi zayi etmemeye çalışıyorsun. Tasarruflu olmak bence çok önemli biriktiremesen bile israf etmiyorsun.

Fil aldık ama pek arkadas olamadılar:) kocaman sey sarılamıyo cocuum
Yaz bakimm:)
Fili boşver canım inan sonra yanında taşımak zor oluyor. Kardeşim yeğenime alıştırmıştı. Dışarda ağlıyordu fil de fil fil de filll Ben de öyle görünce vazgeçmiştim. Yoksa alıştırayım demiştim. benim kız mendili uyku arkadaşı yaptı. Hala onunla uyuyor taşıması da çok rahat

Allah yardımcınız olsun canım. Evinize daha daha çok bereket versin kapılarınızı açsın.
biz de ilk evimizi bahçe katı 1+1 almıştık. Ev küçüktü. İşyerimize uzaktı. O zaman metrobüs daha bu tarafa çalışmıyordu. Hiç unutmam eşim yağmurlu bir günde paçaları çamur olmuş eve gelip söylenmişti. Ağlamaklıydı. Elimizde hiç peşinatımız yoktu. Çocuk olayını erteledik. Üzerine krediler çektik. Öyle böyle borcu bitti. Çok şükür şimdiki evimdem memnunum. Yine uzak eşimin işyerine ama olsun insanın kendi evi gibisi yok. Bu günlerde geçer Allah biryerden kapı açar. Daha güzellerini nasip etsin

Evi süpürdüm kızı uyuttum. Çöpü topladım attım. Mutfağı yeniden toparladım. Kıza yemek verecektim karpuz ekmek turşu istedi. Karpuz ekmeği anladım da turşu nerden çıktı :). Neyse verdim yedi.
şimdi de oturdum kahve yudumlarken size geldim
Sonra da evin tozunu alacağım. Yemek ne yapsam düşünmedim.
eşim gelince kızı aşağıya indireceğiz. Aşağıya hoplama trambolin yaptılar onu camdan görüp isteyip duruyor. Bugün camdan bakarken koşa koşa yanıma geldi aaaa anneee annneee havuza girmişler diye güya kandırıyorduk havuz istiyormuş.

insAllah ferahlar icin
Oluyor bazen

Biter insAllah canim kalkar o yükde uzerinden.
Guzel dusun guzel olsun

Annem halam geldi ben hazirlanmistim hemen ciktim.
Dolap kargomu verdim.
Ordan markete gectim
90tl baydim markete.
400tl dogum parasi yatmis yoksa süt parasimiydi adi her neyse.
Esimin uzerinede 202tl yatmis islemleri o halletmisti onu bağa virmediler.
Esim aksam bana verecek
2tl de alirim dedim hazirla ver
1000tl zulanin uzerine hoop 600tl daha Allah bereket versin
3.bilezigin parasi cikiyor yavastan elhamdülillah..

Vallahi kizimin sansi bereketi.
Sukadar darlikda öyle guzel birikimler oldu ki
Resmen motivasyonda zirvedeyim.

Annemlerde eli kolu dolu geldiler.
seftali, kavun, domates, su boregi
2 tabaka izgaralik tavuk getirmis.
Aksam da kiraz, beyaz peynir,zeytin falan yollicam kardesinle dedi.
Tasiyamamislar.
Dolap doldu yollama bosver dedim yersiniz hafta sonu falan dedi..
Kiza bakti baya bu sefer ben baktirmak istemedim tam iyilesemedi balkonda sigara icin siz dedim.

cay sofrasi kurduk.
borek, dolma, su boregi, pisi, salata falan derken yeni gittiler.
Bende kizi uyuttum.
Mutfagi halam toplamisti sagolsun.

Lcw inemedim kuzenin cocuna hediye alcaktim kizada bisiler bakcaktim.
Kiz uyuyordu emmeside yakindi oyalanmim dedim.

yarin 3 den sonra yasak kalkinca esim kiza bakarken bi cikicam halam gidecek pazartesi alimde birakim oraya.
Diyin ki o bisi yollamis mi hayir.
(abisi yollamisti)
ama halamin hatri var bizde
Hatir gönul meselesi.

Selam kizlar
Mercimeği makarnayı pişirdim
Supurdum küçük tuvaleti temizledim
Mutfak dolaplarının altını silip yerleştirdim
Oğlumu çıkardım biraz bahçeye market pazar vs yaptım
Pazardan mantar, bamya, taze fasulye, patlıcan, biber, k.biber, domates salatalık 2kg bezelye,enginar erik kiraz ve yufka aldim 100 TL harcadım.
Bezelyeleri ayıklayıp yıkadım, fasulyeyi ayikladim yarın pişiririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…