Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ev yine basmaya basladi beni.
Sicak bir yerede cikilmiyo
Anneme gidim diyorum kizin puseti, arabasi 3 kat cikarcam.
Otur lelli diyorum otur.
Kanguruda durmuyor ya
gecen denedim koyim diye okadar agladiki tamam dedim tamam koymuyorum.

Bu seneyi atlatim de bi duzen oturturuz.
sadece arabasi olsa katlaniyo canta gibi oluyo ama oturamadigindan mecbur pusetide koyuyorum.

Seneye yurur salicam parklara yorulsun oynasin.
Annemin terasa hamak kurarim, oyun kosesi yaparim, havuz acarim seneye yaza rahat ederim.
Annem diyo ben oynatirim onu terasta oynariz biz diyo.

Hafta sonu yaptigim kurabiyeler kekler bitti.
Biraz daha tatli - tuzlu kurabiye yapim diyorum.
malz. cikarimde annem gelince yaparim.
Tatli olani tahinli yapicam.
tuzluyuda mahlepli.
Cayla yenir.
kapakli kaplara koyunca baya duruyor..

Tatli kurabiyelerden minik minik yapip cikolataya batirip buzluga koyuyorum bazende.
Kahvenin yaninda guzel gidiyor.

Kahve dedim bi kahve yapim icim kiz uyanmadan kendime gelirim belki.

Canım o robot herkesin aşkı. Ama senin alman daha iyi olur. El süpürgesi boynunu ağrıtır zamanla daha çok yıpranırsın.

Günaydınn canlar,
8 de uyandık. Eşim gitti. Biz de kahvaltı yaptık. Eşim evde yapmıyor kahvaltı. Aşçı kadın hazırlıyormuş ona.
krep yaptım küçük hanıma. Peynirle çikolatayla yedi. Mutfağı toparladım. Çamaşır attım çıktı astım. Evi toparlarım biraz sonra da. Kıza renklerle ilgili çizgi film açtım. Bayağı öğrendi renkleri.
sonra da markete gitmeye niyetim var.
kotondan gelen tişört çok küçük geldi gözüme. Seneye de giydiririm diyordum ama zor. Lcw nin 12-18 aylık tişörtleri oluyor kıza evde giydiriyorum aynı onlar gibi oldu. güya 24-36 aylık aldım.

Merhaba hanımlar, şuraya bu günkü tahmin ettiği işleri bitiren ve rahatlayan Nazenin bırakıyorum. Sabah kahvaltı sonrası eşimi işe gönderip, başladım önce mutfagı topladım sonra börek hamurumu tuttum üç tepsi patlıcanlı arnavut böregi yaptım. tarcınlı-cevizli ve kakaolu-damla çikolatılı kurabiye yaptım ve olmazsa olmazım kısırımı da yaptım. Bugün eşimin yegenine gidecegiz çalışıyor kız ikramları ben yaparım dedim. Çok mutlu oldu sagolsunlar yaptıklarımı begeniyorlar. Tabi evde önce kızlarımla yedik biz begendik. Annecim ve babacım içinde küçük tepsi yaptım. Eşim iş çıkışı alıcak bizi ama fena sıcak hava duş almama ragmen serinlemedim.

Markete gittik. Bayağı market market gezdim. Hem biraz yürüyüş hem de ihtiyaçları alayım dedim. Kızı arabaya attım. Zeytin aldım.10 tl Kefir istedi aldım 4.5 tl içmedi sıpa. Ben içerdim ama ballı muzlu. Eşime dayarım artık o içsin sever ballı şeyleri. Sonra çeri domatesi normal domates muz küllah aldım 17 tl oraya bıraktım. Sonra kızlara toka aldın 7 tl köpük balon istedi 2.5 tl. Sonra aşağıda çimlerde oynadık köpük baloncukla. Eve geldik Muz yedi uyudu. Şimdi fırında bütün tavuk yapacağım yanına sebzede koyarım. Cacık canım istiyordu onu yaparım. Çorbada yapacağım et suyu çıkardım ama ne çorbası yapsam bilemedim. Kıyma çıkardım az çorbaya falan atıyorum küçük köfteler yapıp buzluğa koyarım.

Tavuğu sosladım sebzeleri de sosladım.fırına poğaça ve dilim börek vardı onu attım. Komşumun tabağını vereceğim bayağıdır veremedim. En iyisi bunları yapıp vereyim dedim. Tatlı yapmıyorum bayağıdır. Diyetteyiz ya. Güya hamur da yemiyorum ama bir tane poğaçayı gömdüm ya poğaça yaptığıma da pişman oldum. Tatlı yapsam yemeden verirdim ama poğaçaya dayanamıyorum

Kuzum ddimmi sana hayırlı olsun
Seneye daha rahat olur düzeni olur biraz daha bide kimisi çocukla ilgilenmez kaynanam misal ona ev işi yemek ver yapsın oyalaysmsz senin annen seviyor ne guzel
Kotonda kalıplar dar oluyo lcw aldığım 3 yaş olan şeyler oğluma oluyo biraz miyonda bizimki
Maşallah canım Allah guc kuvvet versin ne güzel düsunmussun anne babanı gideceğin yeri

Bana da yardıma gelen ev işini yapsın çocuğa ben bakarım
Benim kız da minnoş daha 12-18 aylık kıyafetler oluyor. Çoğu kişi yaşından büyük giydirir biz de böyle demekki. İlerde fit olurlar boşver :))

Annemde tersi canim.
Cok sabirlidir ev isi falan sevmez ama guzel cocuk oyalar.
Hic bagirmaz falan
Yani bizede öyleydi.

Cocugun gonlunu yapar masal anlatir kitap okur oturur oynar.
o donemlerimde yardimci olur tasininca.

Günaydın hanımlar Cumamız mübarek olsun. Bugün yine erkenciyiz gerçi biz her gün erkenciyiz hafta sonunda bile. Vucüt alıştı biyolojik saatine. Kahvaltı sonrası eşimi işe yolladım akşamdam kuru fasulye ıslatmıştım onu koydum pişiyor. Mutfagı topladım. Dün eşimin yegeninde çok güzel vakit geçirdik, dost sohbetiydi, çocuklarda çok mutlu oldu yaptıklarımı da afiyetle yedik. Çok begendiler valla bende begendim çayla öyle güzel gitti ki. Neyse akşam düğüne gittik maskeli totalde 12-13 kişiydik düğün sahibi diyor ki açık hava takmasanız da olur, diploması herhalde Harvarddan dedim içimden ben kendimi senin gibilerden koruyorum dedim biraz bozuldu ama canımı sıktı. Toz aldım, çiceklerimi suladım, avizeleri sildim ev dagınık degil ama dagınık gibi görünen yerleri tekrar düzenledim gün içinde dagılıyor hemen. Bu gece yine kına gecesi var pazar da düğünleri olucak Allahım yar ve yardımcımız ol ne altın ne para dayanıyor, önümüz kurban bayramı, akşam düğünde zarfa 100 tl koyduk, ama pazar gecesi gidecegimiz düğüne çeyrek takıcaz eşimin çok sevdiği bir arkadaşının kızı evleniyor.

Markete de gitmem gerek, evde yogurt ve birkaç şey bitti onları acil almam lazım bu gece kınadan sonra yazlığa gidecegiz yazlık dönüşü alayım diyorum yazlıkta da yogurt bitmişti orayada alıcaz, maden sodaları, nescafe, kahve de var un da bitmek üzere neyse alırız ve dördüncü kata taşımak zor geliyor bana sıvıyagda bitmek üzere zeytinyagda öyle ayyyyyyyy sıkı bir market görmemiz lazım.

Kızlar size de sormuş muydum hatırlamıyorum ama başka bı başlığa yazmıştım. Ben robot süpürge araştırıyorum aranızda kullanan veya bilgi sahibi olan var mı.. fikirlerinizi alabilir miyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…