Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ay benimki kendi sade patates cips aliyo onu yer ama by ara diyet yapmaya çalışıyorum getiriyi getirmiş oğlanla az yedim büyük almış kendi yemiyor baharatlı kalmıştı sabah çöpe attım gözümün önünde olunca yemek istiyorum geçmiş olsun canim insallah bireyi yoktur

Günaydın kızlar 9 du uyandık gece oğlanı uyutup film keyfi yaptik şükür diyeti bozmadim yatmadan bi açlık geldi muz yedim küçük normalde ekmek arası gomerdim esimde simdi ben dikkat ediyorum oda yapıyor oda kilo aldı bugün çikabilirsem 1 saat yururum bi elektrik tutarım etrafa bulasik açıp bir makine atmam lazım renkliler var hava serinlemis aksama et haslama var dün eşim tavuk durum istedi çok kaçırmadan yedim mecbur o evde olmasa diyet daha kolay valla yarın gün var bir aksilik olmassa kısır istediler yine kivircik yok bulgurda alirim bi kaç eksik var markete giderim

Sağol canım. Kesin havuzdandır çok da girmedi kafasını da hiç sokmadı ama aklıma tek o geliyor çünkü çocuk havuzuna girmişti.
Eskiden ben de severdim cips şimdi Çok da canım istemiyor. Sürekli aldığı için sanırım. :)

Diger gorumcene de ki dunkinden bisi anlamadik bu aksamda sende kutlasak de
Aksam rahat edersin 1 aksam 1 aksamdir
cips cekirdek kisin cok aldi esim ben hamileyim diye yemedim.
Oglanla yediler cocuk zaten ergen sirti alni sivilce icinde kaldi.
Dedim bu eve cips cekirdek girmicek.
Neyseki alinmiyor daha.
Cocun sivilcelerini kurutmaya calisiyorum hala.
Abur cuburda ben cikarsam secip aliyorum
Cizi, potubor falan tarzi biskuvi aliyorum cayla falan yenir diye.
Cikolatada almiyoruz.
Bu yonden iyi oldu sogudu hepsi eve girmeyince aramiyolar ama olsa evde aksam birer paket gomerler.
kiz yarin oburgun yemeye baslicak direnicem almasinlar diye alanda gizli yesin dicem.

Cocuma paketli bisi yedirmem asla kafasinda diilim.
neticede ben 1 sene direnirim 2 sene direnirim illa yiyecek.
Ama nekadar gec tanisirsa kâr iste.

Kız saat 10:30 da uyandı kahvaltı yaptırdım. Hastaneden randevu aldım. Akşam kocanın çenesini dinlemeyeyim. Dün akşam geldi niye doktora götürmedin dırdır sadece gözbebeğinin yanının bir kısmı biraz kızarmış olan o. Daha geçen kalp için gitmesekmi diyordun dedim. Aile hekimine ilaç yazdıracağım demiştim o zaman bile bu ara gitme hiç demişti. Ne dediği belli değil.
neyse götüreyim de içi rahat etsin. Bugün uyumaz öğlen. Parka falan götürürüm. Belki avm ye de uğrar iadelerimi yaparım. Girer çıkarım hemen.

röraydınnn ozaman en hunilisinden.
Zabah 6 da kalkti benim ki.
Sonra uyutmadi tabi
Gün bitmez bana oyhss.
Ama yemegim var olsundu.

1 mak. camasir astim yine gozumu camasir mak. ile actim.
mutfagi topladim.
Yatagi topladim salonu topladim.
Unite ve zigonlarin tozunu aldim.
kizı uyuttum simdi.
Arabasiyle geziyoruz evde oyuncak veriyorum artik kucagina elliyo kavramaya calisiyo bisiler.
yerlere ata ata geziyoruz.
Oyuncaklari takip eden Alyaya ulasir sonu Alya.
koridorda yatak odasinda mutfakda.
Basladik bismillah oyuncak evresine gelsin oyuncaklar ordusu.
Kiz uyumusken uzancam evi supuruyorum oglan uyaniyor napim uzanim bari.
Kizla supururuz napak ölek mi.
Banyoyuda temizlersem benden iyisi Şamda kayisi.

Tam 2070tl biriktirmisim.
70tl cuzdanimda duracak 2000tl zula.
Altina takviye parasi.
Bekliyorum eylul sonu gibi altinin durumuna bakicam 30bin tl altin alicam.
Parayi altina yatircam olcek bitcek.
Kisin 3-5 daha duser ümidim var su dugunler bitsin hele.

Daha bu sene kurus kenara atamam buna sukur.
Bu sene hic umudum yokken 5bin tl bilezigim oldu(4 zannediyordum 5binmis onuda dun ogrendim gr dikkat etmemisim) 2bin tl para biriktirdim. Allah bereket versin.
Kizin altinlarida var.
ki kira elimize kalmiyo artik esimin maasi pandemi yuzunden dusuk.
Hem eve hem bebege hem birikime yetiyor.
Allah yardim ediyor.

Biz yeterki cabalayalim tevekkul edelim.

Su zihniyet olmamali ama (eltimin oglu calismiyo ev yok is yok ya) Allah verir rizkimi siz karismayin diyomus.
Ya tabiki rizkimizi veren Hûda..
Ama sen cabalama, calisma nerden gelecek?
Tevekkül edin diyor! yaradan.
Yani cabamiza bagli kiliyor vereceklerinide.

Misal Sen calisma, yada calisiyorsan hic kimseye yardim etme, elindekini tutma savur, idare etme, sukretme sonra ben evde oturim rizkim gelsin.
Bu dusunce benim mantigima uymuyor.
ornek babam canli ornegim var geliyoda noluyo bereketi yok ki.
Cunku caba yok, sukur yok, yardim yok, tevekkul yok.

Mesela ben hep cuzdanimda bozuk bulundururum.
Dilencilere para vermekden cok haz etmesemde suna inaniyorum Hizirin nerede ne suretde karsimiza cikacagini bilemeyiz.
O an cok sikintidasindir bi sikintin vardir maddi manevi Hizirdir o gelmistir sana yardima ama kalp gozumuz kapali iste.

Bozuklarimi veriyorum ozellikle icimden geliyorsa o an.
Rabbim hissettirir insanin ici ciz eder zaten.

Keske cok olsada hep birilerine yardim edebilsem.
Az ya da cok.
Elimden ne geliyorsa yapabilsem.

Ben de verdikçe huzurlu oluyorum suan eksilerin dibindeyiz ama pandemi nedenli o kadar işsiz kalan var ki bize düşeni yapalım diye düşünüyorum.şükür işimiz var gelirimz var Allah bereket sağlık versin en önemlisi o

Ay o yemege gelinci görümcem
Git evine 3 gün kal demezki gidin evinize artk
Onu severim ama keske daha az yemege kalın dese

Ay o yemege gelinci görümcem
Git evine 3 gün kal demezki gidin evinize artk
Onu severim ama keske daha az yemege kalın dese
Böyle görümcem olsa iş cıkısı direk giderim valla :) hatta su aralar birisi ikizlere iki saat bakalım sen uyu dese böbreği gözden cıkarabilirim

Böyle görümcem olsa iş cıkısı direk giderim valla :) hatta su aralar birisi ikizlere iki saat bakalım sen uyu dese böbreği gözden cıkarabilirim
Herkese selamlar. Benim kardeşimin de ikizleri var. Annem büyüttü ben de yardim ettim anneme. Kardeşim çocukları annemle ben buyuttugumuz için ayrı bir vefası vardır.

O her suretde fazlasiyla emin ol ki sizi bulur.
Allah korusun ya kazadan beladan korur.
Ya evin bereketlenir
ya ummadigin yerden bir is olur para gelir.
Ama muhakkak gelir fazlasiyla.

yaa seni cok iyi anliyorum ve bol sabir diyorum.
2 tanesi gercekden zor olmaliBen 1 taneyle her gun en az 1 defa aglamadan gunu bitiremiyorum.
InsAllah buyuduklerinde unutucaz hepsini.
Canlari sag olsun.

zikirlerimi cekim bari
her gun ikindiye kadar 41 fatihada ekledim.
Bir de aksam namazi sonrasi 41 fatiha okumak iyiymis.
Dun yaptim hergun yapabilirmiyim yapamam.
Ama yapmaya calisicam en azindan aksam ezaninda esim evde o kiza bakarken

Yemegim var ne de olsa(gunun mutlusuyum mutfagi severim ama artik yemek yapmak bana cok agir geliyor )

Biz 2017 de kaza gecirmeden onceki haftalarda bi dernegin kadin kollariyla surekli gorusuyorduk dernekde.
O kaza zamani onceside ben kuran okutmustum dernekde.
Yani evim kucuk agirlayamam hemde her hafta toplaniyoruz ne de olsa herkes bisi yapiyo kuran okunuyo bu hafta ben alim benim icin okunsun demistim.
pide, tatli, ayran almistim.
Arkadasimda kuranimi okumustu.
Ve yine o hafta ici yardim toplamistik kiyafet erzak sanirim Turkmenistan yardimi mi vardi o donem animsayamadim.
Her gelen yardimi tek tek elimizle sectim katladik yikadik.
Erzaklari tek tek koliledik

Belki o bizi korudu.
Hurdaya giden arabadan ufak tefek kirikla ciktik dr. bile sasirmisti siz nasil sag ciktiniz diye.

Rabbim her daim nasip eder insAllah da yapariz

Tabi canım en doğrusu. Ben de direndim bayağı. Ama şimdi cips delisi oldu başıma bana kalsa şimdiye hiç yedirmezdim. Allahtan cola falan vermedijk henüz. Cipsi geçen yaz havuzda çocuklardan da gördü. Geçen bir tanıdık cola veriyor havuzda ben de yok içmiyor dedim tadını bilmiyor. Ondan rahatız.

Hizir Aleyhisselamdan da bi kissa paylasim ozaman.

Hizir Aleyhisselam aksam namazi camiye girer bir koseye oturur.
Cami dolar imam kursude vaaz verir namaz oncesi.
Yanina bir adam oturur adam uyudu uyicak
Hizir Aleyhisselam durter adami uyucaksin
Uyumam rahat birak beni der adam.
Namaz vakti yaklasir adam yine uyudu uyicak Hizir aleyhisselam yine durter.
Uyucaksin!
uyumam ben beni rahat birak
Senin Hizir oldugunu soylerim cemaat seni rahat birakmaz burdan cikana kadar sakalinda 1 tel birakmaz demis.
Sasirmis Hizir Aleyhisselam.
gozlerini kapamis boynunu eymis Allahu tealaya donerek.
Rabbim bu nasil istir bu kul benim kim oldigimu nerden bildi bendeki listede ismi yok demis.
cevap gelir: sana verilen listede beni sevenlerin adi vardi.
o ise benim sevdiklerimden.

Rabbime layık kul olmak nasip olsun, onun sevdigi kul olmak hepimize.

tadini elbet ogreniyorlar yiyorlar iciyorlar ama nekadar geç okadar iyi.

Bir de şu telefon konusuna çok takılıyorum. Çocuklar oynasın diye biraraya geliyoruz. Bir bakıyorum çocuklar oynamadan hopp diğer çocuk telefonu eline almış. Bu defa benim kız da istiyor. Vermesen bir türlü. Çizgi film ise zaten evde yalnızken izliyor. Amacım birlikte oynasın iletişim kursun kaliteli zaman geçirsinler. Bir anlamı da olmuyor açıkcası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…