- 27 Şubat 2013
- 14.805
- 42.313
- 798
Ev alırsa kendine kar saysın kirayı o ödediğine göre bu fikri düşünsün benceAy ben bosasam daha karlıyım valla
Töbe töbe
Bi ev kirasına karısmıyrom
Onu da ödesin bi zahmet
Ben çalışırken de aslında maaşları hep geriden geriden alırdık 3 ay maaş beklediğimi bilirim. Son zamanlarda düzene girmişti. Tabi eşim sorgulamazdı ne aldım. Ben de bazı şeylere kızmıştım parayı harcayacak biliyordum maaşımın rakamını söylememiştim. O toplu aldığım maaş paralarımla birikim yapmıştım. Amacım evi değiştirmekti. Belki senin eşin de parasını almıyor ondan senden otlanıp duruyor. Aldığını da kenara atıyorsa olmasın. Bir bak mal varlığınaKocamın sefi isi bırakmıs
Neden dedim?
Para vermiyorlar bunlar yazık oldu adam 20 senedir burda diyo.
Ay artk adam asgari ücretle mi calısıyo napıo diye düsünmeye basladm
Sef 5 bin maas alıyomus
E dedim nırml calısan ne kadr alıyor mesaisine göre degisiyo diyo.
Mühendis 4 bin alıyormus.
Onca oku mühendis ol,4 bin.
Bunların fabrika para vermiyor herhlde anlamadım ben
Eşini takdir ettim cevaplarını vermiş mantıklı davranmış.Bizde bunu anlamiyoruz.
Dun esime diyorum ki kafadan 1000tl faturalar(kisin dogalgaz malum), 1.500asagi kiralik ev yok buralarda olanda dokuluyo 1.500 de kira ee hic mi yemicekler icmicekler cocukda olsa.
slk iste diyo esimde.
Esim demis ananin yanina alirsin demis yok almam diyomus bi de.
taş yerler artik evin duvarlarini kemirirler.
Kiz calismaz zihniyet olarak kadinin calismasina karsi guya eltimin oglu (kiz da carsafli) esimde demis ki sen adam ol da anneni calistirma ozaman demis kadinin calismasina karsiysan.
Ya herseyleri tutarsiz dedikleriyle yaptiklari asla ayni diil.
Bak kadin calistirmam diyo annesi calisiyo kac yasinda.
Kendi evde oturuyo.
Ablasi calisiyo kendine musluman derler ya bunlar oyle.
Bunlara hep vercen hic istemicen bisi de demicen.
Özel sektörde maaş konusunda adalet ve vicdan yok maalesef.Bana anasınıfnda abla olan bi ark.2 sene falan önce 1200 tl alıyorm demisti.Ozaman 1600 falandı asgari ücret
Dedim asgari ücretin altı nasıl veriliyor?
Veriyor iste ,size asgri ücret verirsem,ögretmene ne vercm diyomus.
Öyle demislerdi.
Bi sok da dershanede ögretmenlik yapanlarda yasamıstım.
Asgari ücretin altında rakam söylemislerdi onlarda
Anasınıfı öğretmenleri de çok düşük alıyır. Ben o işi çok istemiştim. Ünv sınavına çalıştım. İşimi bırakmıştım. O yıl eşitağırlığa alındı. Ben sözelciydim. Olmadı.Gittim başka bölüm okudum. Sonra Ünv bitince gittim açıktan kız meslek lisesi Çocuk gelişimi diploması aldım. Usta öğreticilik belgesi aldım. O ara yine çalışıyorum. İşimden feda ettim. Arel üv. Kazandım özeldi çok para gitmedim. Yetiştirmem imkansızdı. Hep önüme engeller çıktı. Sonra çalıştığım işi bırakıp kreşte iş buldum üç kuruş maaş 2 yaşında 18 tane çocuk.Pertim çıkıyorduBana anasınıfnda abla olan bi ark.2 sene falan önce 1200 tl alıyorm demisti.Ozaman 1600 falandı asgari ücret
Dedim asgari ücretin altı nasıl veriliyor?
Veriyor iste ,size asgri ücret verirsem,ögretmene ne vercm diyomus.
Öyle demislerdi.
Bi sok da dershanede ögretmenlik yapanlarda yasamıstım.
Asgari ücretin altında rakam söylemislerdi onlarda
İyi de bu kızlar demiyor mu sen nerde calısıyorsun nasıl geçincez biz diye ? Ben bdv de böyle her şeyi kayınailem yapsın diyenlere çok kızıyorum gelmişsin kac yasına evlencem diyorsun düğününü de yapıver bir zahmet balayına kadar kayınpedere ödetme.he durumları vardır yaparlar hediye alırlar o ayrı ama yoksa da yoktur yaniEşini takdir ettim cevaplarını vermiş mantıklı davranmış.
Ama bakış açıları çok güzel valla, ne güzel kafadalar.
Çalışma ama evlen, ayrı ev iste, karını çalıştırma.
Nasıl gecineceksin desen Allah büyüktür diyip geçecek kenara.
Gundogumunda kapı eşiğine biri para bırakacak sanki.
Böyle sorumsuz kişiler mümkünse hiç evlenmesin, elin kızınin günahına da girmesinler.
Ben bile sinirlendim ama kızlara katılıyorum bu olayı bahane edip bağları kopartabilirsin.
Küçük yerlerde yaşam şartları nispeten daha uygundur ama yarı yarıya da farketmez herşeyin maliyeti aşağı yukarı bellidir.Kücük yerlerde rakamlar 700-800 gibiymis.
Ben o isi hic anlamıyorm.
Kücük yerlerde temel gıda daha mı ucuz?
Elektrik su ,dogalgaz daha mı ucuz?
Belli bir birim üzerinden ödemiyor muyuz herseyi?
Kıyaslamaya bak ya. Sanki birine yükmü oldu. Böyle cahil cahil boş konuşanlardan da nefret ederim. gereksiz insanlartam slk ya
esime diyormus ki amca sen evlenirken buyuklerinemi sordun(esim kimseye sormadan is yapiyosunuz demis onun uzerine demis) esimde demis ki ben calisiyordum babam yoktu kimseye guvenmedim otursunda is bulsun once demis.
Kiz ceneleriyle adam öldurur bunlar.
Illallah ettirirler.
Esim hep diyo bunun gibi karim olsaydi 50 defa bosamistim diye kocasina aciyorum diyo.
Herseye bi cevaplari var ee ozaman niye ondan bunda destek istiyonuz.
Amac suydu esimi oraya goturmek konusturtmak arka bulmak sonrada sen vesile oldun dicekler adam muhattap olarak esimi baz alicak.
Sana guvendim dicek kizini verirken.
Esim bu sebeple topun agzina girmedi.
vallahi bencede tam eline firsat gecmisken kullan canimBenimde direk aklima bu geldi.
Hatta bana hic anlatmadilar bu olayi yani ben bi kiz var falan hic bilmiyordum.
Direk ben size gosterdigim samimiyeti sizde goremiyorum niyeyse herseyiniz gizli sakli dicem.
Amcaniz hakli dicrm mevzu icinde zaten onlarin gorusunde degilsen direk küsuyolar
Bana yarar bu olay
Bu kız bence daha 20li yaşların başındadır. Ev geçimi hayat sartlari hakkında bir fikri olduğunu sanmıyorum. Çocuğun zaten hiç yok o belli.İyi de bu kızlar demiyor mu sen nerde calısıyorsun nasıl geçincez biz diye ? Ben bdv de böyle her şeyi kayınailem yapsın diyenlere çok kızıyorum gelmişsin kac yasına evlencem diyorsun düğününü de yapıver bir zahmet balayına kadar kayınpedere ödetme.he durumları vardır yaparlar hediye alırlar o ayrı ama yoksa da yoktur yani
Ayy ben sinir oldum burada. Koca kadını çalıştır. Kadın çalışmaz de. Sanki malı mülkü var.Neyine güveniyorsa artık hasbamBizde bunu anlamiyoruz.
Dun esime diyorum ki kafadan 1000tl faturalar(kisin dogalgaz malum), 1.500asagi kiralik ev yok buralarda olanda dokuluyo 1.500 de kira ee hic mi yemicekler icmicekler cocukda olsa.
slk iste diyo esimde.
Kiz calismaz zihniyet olarak kadinin calismasina karsi guya eltimin oglu (kiz da carsafli) esimde demis ki sen adam ol da anneni calistirma ozaman demis kadinin calismasina karsiysan.
Kendi evde oturuyo.
Kargonun bastığı etikette adres eksik ya da yanlış yazılmış olabilir.trendyoldan 2 siparisim vardi biri yurtici biri aras.
ki ben evde olmasam bile guvenlige birakiliyor soyluyorum cikarken.
biri ertesi gun geldi digeri icin adres tanimlanamadi diyo.
Len biri adresimi tanimliyorda oteki nasil adresimi bulamiyor sinir oldum
Ben bunu gidip almazsam subeden iadeyemi gider?
Hic boyle bisi olmadi da
Esimin gelmesine kargo kapaniyor bej kizla cikamam uzak biraz.
Ya cumartesi cikip alacak esim ya da geri gidecek basiniza geldimi yaw.
Samanlık seyran olur lafı kimden cıktıysa halt yemiş valla.insan bir düşünür ne yiyip ne iççez diye bu ay kk 5 bin gelmiş yok artık dedim ama olmus yaniBu kız bence daha 20li yaşların başındadır. Ev geçimi hayat sartlari hakkında bir fikri olduğunu sanmıyorum. Çocuğun zaten hiç yok o belli.
Düğünde aileler durumu varsa tabiki çocuklarına destek olmalı ama evlenmeye karar veren kişiler de birşeylerin sorumluluğunu alacak maddi ve manevi güçte olmalı. Yoksa kayınvalidem bohcama tüylü terlik almadı konuları hiç bitmez.
Bir evi gecindirecek düzenli bir işi olmali herşeyden önce
İki gönül bir olunca samanlık seyran olur devri çok eskide kaldı, artık iki çıplak bir hamama durumundayız.
Hayat sartlari çok ağır.
çok çok iyi etmiştam slk ya
esime diyormus ki amca sen evlenirken buyuklerinemi sordun(esim kimseye sormadan is yapiyosunuz demis onun uzerine demis) esimde demis ki ben calisiyordum babam yoktu kimseye guvenmedim otursunda is bulsun once demis.
Kiz ceneleriyle adam öldurur bunlar.
Illallah ettirirler.
Esim hep diyo bunun gibi karim olsaydi 50 defa bosamistim diye kocasina aciyorum diyo.
Herseye bi cevaplari var ee ozaman niye ondan bunda destek istiyonuz.
Amac suydu esimi oraya goturmek konusturtmak arka bulmak sonrada sen vesile oldun dicekler adam muhattap olarak esimi baz alicak.
Sana guvendim dicek kizini verirken.
Esim bu sebeple topun agzina girmedi.
eline çekirdek alıp izleyeceksinBizde bunu anlamiyoruz.
slk iste diyo esimde.
Kendi evde oturuyo.
Ikiz büyütmek gerçekten külfetli. ALLAH yardımcın olsun INŞAALLAH. Benim yeğenlerimin bez mama kıyafet falan ucu ucuna yetiyordu. Kari koca çalıştığı haldeSamanlık seyran olur lafı kimden cıktıysa halt yemiş valla.insan bir düşünür ne yiyip ne iççez diye bu ay kk 5 bin gelmiş yok artık dedim ama olmus yani
Ya tabiki rizkimizi veren hûda ama sen calisma para yagsinEşini takdir ettim cevaplarını vermiş mantıklı davranmış.
Ama bakış açıları çok güzel valla, ne güzel kafadalar.
Çalışma ama evlen, ayrı ev iste, karını çalıştırma.
Nasıl gecineceksin desen Allah büyüktür diyip geçecek kenara.
Gundogumunda kapı eşiğine biri para bırakacak sanki.
Böyle sorumsuz kişiler mümkünse hiç evlenmesin, elin kızınin günahına da girmesinler.
Ben bile sinirlendim ama kızlara katılıyorum bu olayı bahane edip bağları kopartabilirsin.
Çalışmak da bir ibadettir. Onlara söyle canım hatta evinin rızkını kazanmak anneye babaya destek olmak hediye almak da büyük sevaplar kazandırırYa tabiki rizkimizi veren hûda ama sen calisma para yagsin
Sen calis ki bereketlensin gelsin.
Artsin.
Biz boyle diyince ooo ne inancimizin sorgulanmadigi kaliyo ne dinimizin.
Esim demis ki kiza bu cocugun basini sen yedin (ilk elti kiza girmis bunlarin icine cocik oyle oyle girmis) o dogru yolu bulduysa ben napim diyomus.
Yanisi hepimizin yolu egri bi tek bunlar dogru.
vallahi izlemeliklereline çekirdek alıp izleyeceksin
cocuk bi de uni mezunu yani guya okumuslar bunlar nerelerine okumuslar bilmemçok çok iyi etmiş
sonra da koltuk çık gücümüz yok bile derler
fakat o kızında pek aklı yokmuş açıkcası
bende sevdiğim begendiğim kişi ile evlendim ama okulu bitirmesini ve askerliğini bekledim
tabi en önemliside ailesi ile önceden tanıştım
bana uygun mu? ve malesef maddi tarafını da tarttım
maleseff samanlık seyran değil
çok acık yazdım ellam :):):):):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?