Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben çalışırken de aslında maaşları hep geriden geriden alırdık 3 ay maaş beklediğimi bilirim. Son zamanlarda düzene girmişti. Tabi eşim sorgulamazdı ne aldım. Ben de bazı şeylere kızmıştım parayı harcayacak biliyordum maaşımın rakamını söylememiştim. O toplu aldığım maaş paralarımla birikim yapmıştım. Amacım evi değiştirmekti. Belki senin eşin de parasını almıyor ondan senden otlanıp duruyor. Aldığını da kenara atıyorsa olmasın. Bir bak mal varlığına benim komşumun yıllar önce eşi vefat etmiş kaç yıl öncenin parasıyla 250 bin para çıkmış gömüde parayla imanın kimde olduğu belli olmaz

Eşini takdir ettim cevaplarını vermiş mantıklı davranmış.
Ama bakış açıları çok güzel valla, ne güzel kafadalar.
Çalışma ama evlen, ayrı ev iste, karını çalıştırma.
Nasıl gecineceksin desen Allah büyüktür diyip geçecek kenara.
Gundogumunda kapı eşiğine biri para bırakacak sanki.
Böyle sorumsuz kişiler mümkünse hiç evlenmesin, elin kızınin günahına da girmesinler.
Ben bile sinirlendim ama kızlara katılıyorum bu olayı bahane edip bağları kopartabilirsin.

Özel sektörde maaş konusunda adalet ve vicdan yok maalesef.

Anasınıfı öğretmenleri de çok düşük alıyır. Ben o işi çok istemiştim. Ünv sınavına çalıştım. İşimi bırakmıştım. O yıl eşitağırlığa alındı. Ben sözelciydim. Olmadı.Gittim başka bölüm okudum. Sonra Ünv bitince gittim açıktan kız meslek lisesi Çocuk gelişimi diploması aldım. Usta öğreticilik belgesi aldım. O ara yine çalışıyorum. İşimden feda ettim. Arel üv. Kazandım özeldi çok para gitmedim. Yetiştirmem imkansızdı. Hep önüme engeller çıktı. Sonra çalıştığım işi bırakıp kreşte iş buldum üç kuruş maaş 2 yaşında 18 tane çocuk.Pertim çıkıyordu en son pes ettim. Yine boşver muhasebe senin işin dedim.
Şimdi de kardeşim kreşte çalışıyor. Akşamlara bir yorgun. Yine maaş öyle asgari ücret. Neyse diyoruz deneyim olur.

İyi de bu kızlar demiyor mu sen nerde calısıyorsun nasıl geçincez biz diye ? Ben bdv de böyle her şeyi kayınailem yapsın diyenlere çok kızıyorum gelmişsin kac yasına evlencem diyorsun düğününü de yapıver bir zahmet balayına kadar kayınpedere ödetme.he durumları vardır yaparlar hediye alırlar o ayrı ama yoksa da yoktur yani

Kücük yerlerde rakamlar 700-800 gibiymis.
Ben o isi hic anlamıyorm.
Kücük yerlerde temel gıda daha mı ucuz?
Elektrik su ,dogalgaz daha mı ucuz?
Belli bir birim üzerinden ödemiyor muyuz herseyi?
Küçük yerlerde yaşam şartları nispeten daha uygundur ama yarı yarıya da farketmez herşeyin maliyeti aşağı yukarı bellidir.
Benim gördüğüm uygun ücrete çocuk bakan kişiler, ev kadini.
Nasılsa evdeyim, çocuğu oyalar harcligimi çıkartırım diye bakıyorlar. Herkesin bütçesi de bakıcıya büyük paralar vermeye uygun olmadığı için rağbet görüyorlar.
Önceki yıl is arkadaşım, işyerinin olduğu mahallede bir abla buldu.
İşe gelirken bırakıp akşam çıkarken alıyordu. 800 TL ve çocuğun gidasini veriyordu. Normal bakic fiyatları 1.500 o zaman.
Kadın çocuğu yedirip, uyutup kalan zamanda da tvyi açıp cocugu önüne oturtuyormus. Konuşma sıkıntısı başlayınca anladılar durumu.

Kıyaslamaya bak ya. Sanki birine yükmü oldu. Böyle cahil cahil boş konuşanlardan da nefret ederim. gereksiz insanlar

vallahi bencede tam eline firsat gecmisken kullan canim

Bu kız bence daha 20li yaşların başındadır. Ev geçimi hayat sartlari hakkında bir fikri olduğunu sanmıyorum. Çocuğun zaten hiç yok o belli.
Düğünde aileler durumu varsa tabiki çocuklarına destek olmalı ama evlenmeye karar veren kişiler de birşeylerin sorumluluğunu alacak maddi ve manevi güçte olmalı. Yoksa kayınvalidem bohcama tüylü terlik almadı konuları hiç bitmez.
Bir evi gecindirecek düzenli bir işi olmali herşeyden önce
İki gönül bir olunca samanlık seyran olur devri çok eskide kaldı, artık iki çıplak bir hamama durumundayız.
Hayat sartlari çok ağır.

Ayy ben sinir oldum burada. Koca kadını çalıştır. Kadın çalışmaz de. Sanki malı mülkü var.Neyine güveniyorsa artık hasbam

Kargonun bastığı etikette adres eksik ya da yanlış yazılmış olabilir.
iadeye gider ama arayıp durumu izah edersen satıcı yeniden sana gönderebilir. Yani satıcıya mesaj atarsın yada trendyol müşteri hizmetleri ile görüşebilirsin bu durumu.

Samanlık seyran olur lafı kimden cıktıysa halt yemiş valla.insan bir düşünür ne yiyip ne iççez diye bu ay kk 5 bin gelmiş yok artık dedim ama olmus yani

çok çok iyi etmiş
sonra da koltuk çık gücümüz yok bile derler
fakat o kızında pek aklı yokmuş açıkcası
bende sevdiğim begendiğim kişi ile evlendim ama okulu bitirmesini ve askerliğini bekledim
tabi en önemliside ailesi ile önceden tanıştım
bana uygun mu? ve malesef maddi tarafını da tarttım
maleseff samanlık seyran değil
çok acık yazdım ellam :):):):):)

eline çekirdek alıp izleyeceksin

Samanlık seyran olur lafı kimden cıktıysa halt yemiş valla.insan bir düşünür ne yiyip ne iççez diye bu ay kk 5 bin gelmiş yok artık dedim ama olmus yani
Ikiz büyütmek gerçekten külfetli. ALLAH yardımcın olsun INŞAALLAH. Benim yeğenlerimin bez mama kıyafet falan ucu ucuna yetiyordu. Kari koca çalıştığı halde

Ya tabiki rizkimizi veren hûda ama sen calisma para yagsin
Sen calis ki bereketlensin gelsin.
Artsin.
Biz boyle diyince ooo ne inancimizin sorgulanmadigi kaliyo ne dinimizin.
Esim demis ki kiza bu cocugun basini sen yedin (ilk elti kiza girmis bunlarin icine cocik oyle oyle girmis) o dogru yolu bulduysa ben napim diyomus.
Yanisi hepimizin yolu egri bi tek bunlar dogru.

Çalışmak da bir ibadettir. Onlara söyle canım hatta evinin rızkını kazanmak anneye babaya destek olmak hediye almak da büyük sevaplar kazandırır

cocuk bi de uni mezunu yani guya okumuslar bunlar nerelerine okumuslar bilmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…