Küçük Düşün Büyük Olsun!

Baby Zeynom, bende çalışma hayatından geliyorum ama ben en şanslılarındanım, niye biliyormusun annem de babamda emekli olmuşlardı hatta annem bana senin kızın beni emekli etti der. Ben işe ilk başladığımda çok anlayışsız, ukala, herkesin içinde patavatsızca konuşan zengin çok afedersiniz şımarık züppe bir erkek şefim vardı. Ama ben eve gider aglardım annem hep moral verirdi, destek olurdu hiç bir yer gül bahçesi değil derdi. İnan bir kez olsun işini bırak bile demedi o kadar Üniversitelerde okuttum çocuklarımızın içinde bir tek sen devlette çalışıyoorsun derdi. Babam biz bakıyoruz kızımıza sana çalışmak mı zor geliyor diyordu. İçim kızımdan yana rahattı Allah bir kere degil bin kere razı olsun. Senin annen neden böyle yapıyor inan anlamlandıramıyorum. Kardeşinin etkisinde mi kalıyor yoksa kendi düşüncesini kardeşin üzerinden sana iletiyormu tahmin edemiyorum. Arkadaşım işini asla birakma, haddim degil sadece nacizane tavsiyem annenle açık açık konuş bir sene beni idare edebilirseniz ben sizi bir daha rahatsız etmem de, hiç istemediğim bir şeydir yolunda giden bir evliliğin bitmesi, babanın da eşinle konuşma istegi neden çocuk olunca konuşmak istiyor. Bunu da dile getir bence, hepsi geçicek inşallah bu günleri hatırlayınca zor günlerimdi dersin.
İnan ben de anlamıyorm
Annem evlenince hic calısmamıs
Kardesim de calısmadı,hadi onun durumu iyi.
Annem biliyor biz ne zorluklarla büyüdük.
Lise1 de istediğim kaban lise sonda alındı.
Annm dısarı is örerdi mutfak masrafı icin.
Anneannem yardım etmezdi baksın kocan derdi,annemde aynısını yapıyor.
Kocan baksın😣
Ben de mi kızı mı dar sartlarda yetistireyim?anne diyorm.
Susuyor😟
Saolun valla bian bırakayım bennde kurtulayım onlarda dedim
Ama geldim suraya kafam acıldı.
Bıraksam eve ggelip gittikce biseyler getircek,cocuga sunu alın bunu alın dicek eminim😒

Sevgili babyloading87 babyloading87 topiği her gün okuyorum ancak senin için ben de üzüldüğüm için yazmak istedim. Haddimi aşarsam şimdiden özür dilerim. Annene, kardeşine karşı çok dolduğunu görüyorum, bir adım sonrası kinlenme, uzaklaşmak gibi... Çocuk bakma konusu hassas bir konu, biz ne kadar bakmalarını beklesek de annemiz çocuğumuza bakmak zorunda değil. Nasıl olsa anneannesi babaannesi bakar diyerek kimseye güvenerek çocuk yapmamalıyız. Hayatta olmasa, hasta olsa, bakamayacak kadar yaşlı olsa ne olacaktı? Kendi adıma ücretsiz izne ayrılır çocuğuma bakarım, özel sektördesin çalışmak elbette çok önemli bir kadın için, asla iş bırakma taraftarı değilim, bu sefer de bakıcı araştırır yine parama muhtaç olurdum sadece. Şimdi annen para konusunda sıkıntı yaşamanı eşine bağladığı için hep oradan vuruyor seni. Haksız mı haklı mı tartışılır, eşine kısmi zamanlı bakıcı tutma konusunu açarsan annenin kendince haklı olduğunu görebilirsin.Çok uzattım ama söylemek istediğim çocuk eşinle senin çocuğun, bakma baktırma konusu sizin probleminiz. Annenin yada kayınvalidenin değil. Kimse çocuğuma bakmak zorunda değil diye düşünürsen belki biraz için rahatlar. Kardeşine gelince onun hiç haddi değil çalışıp çalışmaman, annenin bakıp bakmaması...
Çok uzattım ama dışarıdan başka bir yerden bakınca gördüklerimi söyledim. Bu vesileyle hepinize sağlıklı, bol birikimli günler dilerim.
Tesekkürler
İnan bitecegini bilsem su dk bırakırım
Tabiki bakmak zorunda degiller.
Ama annem kocama gıcık isi bıraktık dara düstük diyelim,annem yardım edemese de kardesime ettirir.
Sonra her dk duyarım.
Kocama saydırır.
Tmm anne geleyim derim,cocuk babasız mı büyüsğn der?
İnan napsan olmaz ya aynen o durumdayız.
9 ay evde kendim baktım.
Sorunlar bitti mi maalesef😔
Kocamın da hataları var.
Ama ben calısmayınca hepten cıldıracak konuma geliyorm😣

Soka girdim 26 tl,yufka,süt,(6tl 1 lt süt ya😟)sıvı krema,makina tuzu.
Aksm icin az makarna var,et cıkardım fıırına attım az posette ici piissin,tereaygında cevircem tavada kekikli.
Wecklerim geldi minicik kız bunlar😂
Ortaboyu var 1 tane daha iyi o.
Bunlar baharatlık olur anca.
Bebemin mutfagı kargoya verilmis yarın gelir.
Cok heyecan annecim😅

T thesekreter gece bu saatlerin insanı ikimiz geldin kaçtın bu saatte beni yalnız bırakmamalıydın🤣
Geldim canım 2 dizimiz vardı durdur başlat oglusla oyna yemek yap aksam oldu vala oğlanı uyut film izledik bide😁😁pazara markete gittim buraya çok bakamadim
Kızz nerdesin sen😃
Geldim kuzum
Ay sunaa bayıldımm
Çok guzelmis😀

Valla ben de grup dagıldı en azından,terkrar kurmazlar insalalh diyorum.
Her lafında bisey sokusturuyor.
En sonunda dedim anneme ,ben niye kardesime hesap veriyırm dedim?
Yetti yani
Boyumda uzun ama na surama geldi:)
Normal canim senin tepkilerin onlar biraz anlayışlı olsalar😑
Bizde hep kredi kartlarına çok açılıyoruz . Kredi kartı kullanmdan geçimi saglayabilirsek çok rahatlariz diy3 düşünüyorum en azından 1sene böyle idare edebilirsem seneye rahatlayacgiz
Canım kartların limitini düşürmek mantıklı birde harcamadan kenara ayırmak iyi oluyor haftalık limit koymakta iyi oluyo
Kıza 145 e aldıgım oyuncak mutfak 195 e cıktık
63 e termos aldım 71 olmus.
Wc dolabı 119 da n 139 a cıkmıs.
Azcık kardayım ama fiyatlar cok ucuyor ya 50 tl artar mı bi oyuncak:KK43:
Yakında indirim olur canim önce yükseltir sonra düşuyorolar fiyatlari
Est.
Bana iyi geliyor yazdıklarınız
Kendimi sorguluyırm cünkü
Ben mi yanlısım diye😣
Resmiyiz suan du bakalım nekadr sürcek😅
Canım sonuna kadar haklısın elden gelen öğün olmuyo yarin bir gün biz yaptık biz ettik derler aslında kardeşin içinde iyi değil el kapısında yarin bgun lafta yapsa eşi nolcak
Tesekkürler
İnan bitecegini bilsem su dk bırakırım
Tabiki bakmak zorunda degiller.
Ama annem kocama gıcık isi bıraktık dara düstük diyelim,annem yardım edemese de kardesime ettirir.
Sonra her dk duyarım.
Kocama saydırır.
Tmm anne geleyim derim,cocuk babasız mı büyüsğn der?
İnan napsan olmaz ya aynen o durumdayız.
9 ay evde kendim baktım.
Sorunlar bitti mi maalesef😔
Kocamın da hataları var.
Ama ben calısmayınca hepten cıldıracak konuma geliyorm😣
Işini bırakma canim bunalcaksim yarin bi gun bırakmasaydin derler hem emeklilik cocugun icib calisiyorsun

Geldim bacilar soranlar sagolsun😍😍dun filmdizi izledik pazara gityim oglusla oyna matkete git nasil gün bitti anlamadım pazara çıktım oglus ta geldi hemen girişten yarrimsar kg bamya fasulye salatalik aldim 12 oraya verdim oglana hamburger setli oyuncak aldim 25 verdik onur markette salam sivri biber dolma biber domates kapya biber kıvırcık kuru sogan aldim 19 oraya verdim

Sabah kahvaltiya buzluktan ekmek kizarttim sonra bulasik topladim bir makine beyaz attım astim hali örtüsü yikadim astim toz alıp elektrik actim paspas yaptım dolma biberleri attim temizleyip buzluga sivrileri dograyip attim buzluga kapyalari kavurup yogurtluyorum kışın onlarida dograyip attim banyo temizledim cam önü aldim yastıkların iç kiliflari söküp yikadim taktım kıymalı bamya kıymalı sehriye çorbası yaptim yanima salata yogurrt yeter oglusa kiraz suyu yaptim buzluktan yer acilsin😁 oglana hamburger istiyces istedi baya is gormusum dinleniyorum az

Evet
Ailecek benim calısmama karsılarsmıs.
Annem babamı zor tutuyormus ,kociyle konuscakmıs da babam.
Ayy sabah sabah icim sissti!
calismayip kimin eline bskacakmissin? Ve kac yasinda kadinsin, onlar niye senin calisip calismamana karar verme hakkini kendilerinde görüyor? yeminle ilaki ssna vicdan yaptircaklar.

Günaydın kizlar,🥰
K kardespayi çok geçmiş olsun cocuklar hasta olunca hayat duruyo inşallah hemen iyileşir
tr_lelli tr_lelli bı bakima habersiz olması iyi olmuş, önceden bilip gerilmemissin ama sadece bu açıdan iyi 🤪
valla öyle oldu zaten herseye kulp bulan memnuniyetsiz bir tip hep kizla oynadim ben pek muhabbetlerine dahil olmadim
Gidip ilaç yazdırmam gerekiyor da. Kızla nasıl giderim diye düşünüyorum. Nasıl işleyişi :)
canim mhrs randevu aliyosun
babyloading87 babyloading87 ben 36 yaşındayım ve liseden beridir iş hayatım var, hem okudum hem çalıştım.
Yirmi yıldan sonra 6 aydır koronadan dolayı evdeyim. çok şükür biraz birikmisimiz vardı, devletten para geliyor.
Ama gelirim çok düştü, alışkın olduğum hayat standartlarından uzaklaşmak fikri beni çok geriyor.
Birşey almak istediğimde çalışmıyorum zaten diye iki kere düşünüyorum. İse devam etsem çok farklı planlarım vardı. Çalışmadığım için erteliyorum.
Evde zaman geçmiyor.
Siz de görüyorsunuz az çok tanıyanlar da var, bdvye kadar dalmış durumdayım sıkıntıdan ki normalde okumam bile.
Birkaç kere babam ekstra para verdi, kirada bir ev var. Kardeşlere bölüyor kirayı kimin ihtiyacı varsa. Ev aldigimdan beridir o paranın kuruşuna dokunmadım. Babam arada ekstra da verir hepsi annemde birikiyor.
Dün aradı ve kiracı evi boşaltıyor istersen iş bak sen de dedi.
O kadar zoruma gitti ki anlatamam, bu süreçte o paranın kuruşuna bile dokunmadigimi da bilir, sanki ona güvenip de calismiyormusum gibi hissettirdi bana. Şimdiye kadar da Allah razı olsun çok destek olmuşlardır ama hiç mevzuu edilmemiştir.
Yani diyecegim o ki, tırnağın varsa başını kasirsin.
Ailen bile olsa elden gelen öğün olmuyor.
Sen çalışırsan kendine ve çocuğuna daha faydalı olursun.
Üç sene sonra çocuk kreş yaşına gelince ise döneyim desen ülkede işsizlik durumu malum, elinde mesleğin varken kıymetini bil.
Gerekirse KV ile konuş ya da tam zamanlı calis ve bakici bak.
Ama insanlar senin çalışmandan rahatsız diye işinden asla çıkma.
Hatun hakli, zor ama yarin obur gun calissaydin derler bi de.

Okadr haklısınki
Bana babam konuscakmıs(esimle konuscakmıs)zor tutuyorum diyor:
Ne dicek anne,calıstırma karını mı dicek dedim?
Kücük cocugunuz var sizin diyo.
Bak bakmasın okeyim.
Ama kvdemin haftasında bile illa bisey buluyor takcak,
kvden gelsin diyor siz niye götürüyorsunuz diyır
İlla takıyor
Üzüm yemek degil derdi,bagcıyı dövmek:KK43:
kuzu asla seni doldurma gibi bir niyetim yok fakat kardesin anneni etkiliyo.

oyy annem geldi kizi oyaladi 3 saat falan durdu yemeklerimi yaptim.
pilav, taze fasulye, oglana manti.
Annemde doner almis.
mutfagimi topladim birer kahve ictik.
gitti.

Aiy su vucudum hla gecmedi 10 gun oldu.
randevu bulamiyorum ozele gidicem.
Yani guvendigim bir cilt dr. var yillar once tedavi olmustum kendisine isinin ehlidir 250tl olmus muayinesi
Annemde ozelde de 150tl asagi diil git ona ben veririm dedi.
ilaclarida bakalim ne tutarr onuda kartdan cekerim.
Aman alerjik malerjik bisi olmasin valla bi de onunla ugrasamicam.
cumartesi gidicem kizi anneme birakiriz esimle giderim baska semtde dolmusla ugrasamam.
ins. tahlil falan istemez hast. sira gelmiyor randevu yok nasil yaptircam o da tutar dunya para.
pöfs.
Gitmesemde kafama taktim gecmiyolar yayildi vucuduma.

Valla saglik olsun en muhimi o insan saglikla ilgili bisi olunca daha iyi anliyo
Ne ev supurdum ne bisi dun supurup sildik diye saldim bugun
Kizi uyuyo bende uzandim.
Esim gelir zaten kitlerim ona kizi 1 saat sonra

Benim minnosum cok nazli ama oyuncaklari baya baya kavramayi ogrendi pusetinde eline veriyorum oyalaniyor yine eviriyo ceviriyo.
Balon aldim ona sisirdim hosuna gitti.
Bu ara hep elini atiyor herseye.
uzanmaya calisiyor eli yuzumuzde.
ouy valla zaman akiyo.

aiy su gorumcem tam kıl ya
Az arkasindan atim.
Dun kekden vardi alel acele olunca esimin aldigi kurabiyelerden ve kek koydum cayla.
pesine karpuz verdim.
keki evirdi cevirdi azcik yedi birakti falan.
kocasi hupletti aninda esim bayildi yap bundan yine diyo
Kadin cins ya.
Ama dün gozu degdi sey muhabbeti oldu esya alama ,ivir zivir alma falan dediki bana sen uyguna buluyosun nasil beceriyosun falan dedi.
Sonra esime diyoki iyi bak lelli demiyo niye para hesabi yapim alayim en iyisini en pahalisini falan dedi.
Esimde dediki ben ona al diyorum ben aliyorum iyisini pahalisini o almiyor dedi.
Beni sevmeyen istemeyen bana zamaninda laflar sokan kadin bana diyor ki (bekar oglu var) yokmu etrafinda senin gibi senin yapinda bisi benim oglana diyor.
Aiyy Allah bunlarida duyurdu bana.

Bence ozamanlarda bana yaptiklari hep fesatlikdan kiskanclikdandi.
Cunku ozamanlarda ben hic bisi istemedim esya istemedim set bile istemedim esim almisti israrla bunlar ac gozluler malum bunyeleri kaldirmadi

Dedim valla ben doydum herseye gozum tok, benim malda mulkde gozum yok olan yetiyor Rabbim hic olmayana nasip etsin önce ihtiyaci olana darda olana versin dedim.

Son düzenleme:
Yalniz Benim gozum nasil toksa ruhum nasil fasfakirse en ucuzcu bimilyoncuysa sey muhabbeti oldu elti oglunun evlenme muhabbeti
calismiyo paralari yok falan ya
Dedim 50bin lira lazim evlenmesi icin gorumcem kocasi esim bana bakip gulduler
Ne 50bin mi? saka mi yapiyosun biz oglani evlendirirken 120bin harcadik dediler.
(takisi esyasi dugun salonu alisverisi hepsi icin yani)
Dedim ne bilim ben dugun falan yapmicakmis altinda almazlar kiz istemiyormus ne de olsa
Esyalar dunya para falan dediler

Benim bimilyoncu minnos ruhum 50bine ev doser, dugun yapar oysa🙄
Artik 200bin diyim bari havam olsun😂

oyy annem geldi kizi oyaladi 3 saat falan durdu yemeklerimi yaptim.
pilav, taze fasulye, oglana manti.
Annemde doner almis.
mutfagimi topladim birer kahve ictik.
gitti.

Aiy su vucudum hla gecmedi 10 gun oldu.
randevu bulamiyorum ozele gidicem.
Yani guvendigim bir cilt dr. var yillar once tedavi olmustum kendisine isinin ehlidir 250tl olmus muayinesi
Annemde ozelde de 150tl asagi diil git ona ben veririm dedi.
ilaclarida bakalim ne tutarr onuda kartdan cekerim.
Aman alerjik malerjik bisi olmasin valla bi de onunla ugrasamicam.
cumartesi gidicem kizi anneme birakiriz esimle giderim baska semtde dolmusla ugrasamam.
ins. tahlil falan istemez hast. sira gelmiyor randevu yok nasil yaptircam o da tutar dunya para.
pöfs.
Gitmesemde kafama taktim gecmiyolar yayildi vucuduma.

Valla saglik olsun en muhimi o insan saglikla ilgili bisi olunca daha iyi anliyo
Ne ev supurdum ne bisi dun supurup sildik diye saldim bugun
Kizi uyuyo bende uzandim.
Esim gelir zaten kitlerim ona kizi 1 saat sonra
Canım işinin ehli birde alerjik bise değilse kan istemiyorlar alerjikse her yerde test yapmıyorlar araştırmada yapılıyor ben ilkbaharda yaptırdım 1 saate sonuç çıkıyor kan veriyorsun alerjik bazı maddeler iğneyle vuruluyor benim çimen alerjisi çıktı bu sene daha olmadı ama çok çıkamadık pandemide olabilir alerji ilacı veriyolar

Yalniz Benim gozum nasil toksa ruhum nasil fasfakirse en ucuzcu bimilyoncuysa sey muhabbeti oldu elti oglunun evlenme muhabbeti
calismiyo paralari yok falan ya
Dedim 50bin lira lazim evlenmesi icin gorumcem kocasi esim bana bakip gulduler
Ne 50bin mi? saka mi yapiyosun biz oglani evlendirirken 120bin harcadik dediler.
(takisi esyasi dugun salonu alisverisi hepsi icin yani)
Dedim ne bilim ben dugun falan yapmicakmis altinda almazlar kiz istemiyormus ne de olsa
Esyalar dunya para falan dediler

Benim bimilyoncu minnos ruhum 50bine ev doser, dugun yapar oysa🙄
Artik 200bin diyim bari havam olsun😂
Lelli benim de öyle pek sey de gözüm yoktur ama evi 2017 de döşedik 100 kişilik de ilçe de kokteyl yaptık ikisi 75 bin falan olmuştu.suyum olsu buyum olsu tarzı biri de değilim hiç bilezik de almadık

Trendyolda bir kaç model gördüm bazıları çok pahalı basit toparlayıcı bise istiyorum birde zigon sehbalar ucuz onlar kargoyla nasil geliyo bizmi kuruyoruz
Ben orta sehpa aldım cok basıy kurulumu
Ayakları takıveriyorsn hemen cnm.

valla öyle oldu zaten herseye kulp bulan memnuniyetsiz bir tip hep kizla oynadim ben pek muhabbetlerine dahil olmadim

canim mhrs randevu aliyosun

Hatun hakli, zor ama yarin obur gun calissaydin derler bi de.

kuzu asla seni doldurma gibi bir niyetim yok fakat kardesin anneni etkiliyo.
Kız bennde onu anlamıyorm
Kardesim yapıosa böyle bisey niye yapıo😔
Annem mi aglanıyo acaba ona diyorm😒

Back
X