Küçük Düşün Büyük Olsun!

Tavırları hiç hoş değil, ayıp hatta.
Yeğenine aldığın uc beş parcanin lafını yapacaksan almaaaaa.
İçinden gelir hediye edersin ki sen zaten istemiyorsun.
Annen kardeşini orgutluyor gibi hissediyorum, bir sonraki aşama da baban
Ama şu da var, Allah hepimizin evine geçim, huzur versin ama herşey bizler için.
Yarın birgun Allah korusun bir boşanma ayrılık durumu olsa ya da evde baskı olsa.
katlanmak zorunda kalıyor kadınlar sırf calisip ekonomik özgürlükleri olmadıkları için.
Herşey bir yana sırf bu nedenle bile ben kadınların imkanları varken çalışması gerektiğini düşünüyorum.
Geçen bir arkadaş yazmıştı lohusalık döneminde annenin eşine ve ailesine karşı seni etkiledigini.
Bu da benim çok dikkatini çekti, ne olursa olsun sen evlisin ve bebeginiz var. Sevdin, güvendin ki bu aşamaya geldi evliliğin.
Kendi huzurun, sağlıklı kararlar için herkesten izole olman gerek, tamam bakmak zorunda degil ama bununda söylenmesi gereken bir üslup yol var
Sen çalışma diye alttan yol yapmadan, direkt söylese ve herşey daha kolay olsa keşke
Kesinlikle ekonomik özgürlüğü olmadığı için evliliğini sürdüren çok kadın var eminim. Yeri geliyor kocasına haklı olduğu konuda laf bile söyleyemiyor bu kadınlar.
lahusalık dönemi konusunu ben söylemiştim. Öncesi eşiyle dialoglarını hiç bilmiyorum. Çok girmiyordum topiğe. Ama doğumdan sonra annesinde kalması ve annesinin o dönemde sürekli eşiyle ilgili olumsuz birşeyler söylemesi öyle düşündürdü. Etkilenmemek mümkün değil bence.

Tesekkürler
İnan bitecegini bilsem su dk bırakırım
Tabiki bakmak zorunda degiller.
Ama annem kocama gıcık isi bıraktık dara düstük diyelim,annem yardım edemese de kardesime ettirir.
Sonra her dk duyarım.
Kocama saydırır.
Tmm anne geleyim derim,cocuk babasız mı büyüsğn der?
İnan napsan olmaz ya aynen o durumdayız.
9 ay evde kendim baktım.
Sorunlar bitti mi maalesef😔
Kocamın da hataları var.
Ama ben calısmayınca hepten cıldıracak konuma geliyorm😣
Baby kocan senin gözünde nasıl birisi. Mesela çalışıyor ya, çabalıyormu maaşı nasıl mesela yetemiyor olabilir. Parayı çarçur edip hesapsız harcıyormu gereksiz şeylere.Sorumsuzmu. Evlilikte yükün çoğunu sana mı yüklüyor.
Bildiğim genel sorununuz ekonomik yanılıyormuyum. O da tabi senin annenin konuşmalarının da etkisi oluyor.kardeşinebirşey diyemiyor çünkü eşinin maddi durumu iyi. Destek bile görüyor niye desinki değilmi.
önemli olan eşinin elinden geleni yapıyor olması onu da en iyi sen biliyorsun

Oglusun. Oyuncakları bezdirdi hep sepete topluyorum bakiniyorum oyuncak dolabı tarzı cekmeceli biseyler en olmadı milyoncudan cekmeceli bise alicam siz nasil sakliyorsunuz bir oyuncak için herşeyi dokuyo😥😖😖
Bende ikeanın düzenleyicisi var
Bir de ikeanın oyuncak sepeti var.
Tabi dağıtmıyormu dağıtıyor. Bugün uyuyunca odasında iki sepeti dökmüş. Oturma odasında da kitaplar toplar havuz ve yerlere dağılmış oyuncaklar vardı mıtfakta da birkaç parça oyıncak geziyordu.
bendeki bunun gibi ama sepetleri renk renk almıştım. BiraZ pahalı ama şimdilik işimi görüyor,
5406FB51-0537-4CEA-9BBF-F93167013D46.webp

Çocukla cıkmak cok zor valla
Resmen yalvarıyorum kıyafetini giydirmek için. Dışarı çıkarken kaçıyor giymiyor.o zaman gitmiyoruz diyorum. Hemen geliyor yanıma sonra yine pırrr bazen dişlerimi sıkıyorum. Dışarı çıkarken Çişini yaptırmak içinde ayrı bir dil döküyorum. Hem hiç canım sıkılmıyor sürekli konuşturan ve soru soran biri var evde. Sonra da ben bunu giyeceğim onu giymemler başlar🤣
Bebekken de çanta hazırlamak zordu.

Biz de eşimle dün bir konuyu konuştuk. Bizim komşudan bahsediyorduk. Babası bir ev almış. Bu evi de kendileri almışlar o evi kiraya vermişler. Adam kendi oturduğu evi de oğlunun üzerine yapmış ölünce payını alsın diye. Tabi adam yeni vefat etti. Bunlar hastayken komşu demiş hastayken bakamam dedim nasıl bakayım erkek ve çocuk da var diye anlatmıştı. Bulgaristana kızının yanına göndermişler adamı.
sonra eşim işte babasından bahsetti. Bem de dedim niye bakmayalım. Sonuçta tabiki bakacağız. İyi gününde hoş beş olup hastaykenmi bakamam diyeceğim. Büyükler hasta olunca tabiki çocukları bakmalı dedim. Başka kimi var dedim.
babası sürekli şunu der Allah kimseye muhtaç etmesin ama öyle duruma gelsem parasını verir bakıcı tutarım ya da huzur evine giderim kimseye yük olmak istemem diye söyler.
eşim bazen dayısını da düşünür. Der işte yaşlanıp hastalandığında adamın hali ne olcak. Ben dayısı için bakarım demedim hiç. Ona da verdiğim cevap hep kızı var tabiki o bakacak oldu. Yani kızı varken niye ben bakıyorum değilmi. Onunla karıştırdı sanırım ama babası ile ilgili gerekli cevabı verdim ben. Dayısı için aynı şeyi düşünemeyeceğim.
Dayısını babasından çok düşünüyor

Yalniz Benim gozum nasil toksa ruhum nasil fasfakirse en ucuzcu bimilyoncuysa sey muhabbeti oldu elti oglunun evlenme muhabbeti
calismiyo paralari yok falan ya
Dedim 50bin lira lazim evlenmesi icin gorumcem kocasi esim bana bakip gulduler
Ne 50bin mi? saka mi yapiyosun biz oglani evlendirirken 120bin harcadik dediler.
(takisi esyasi dugun salonu alisverisi hepsi icin yani)
Dedim ne bilim ben dugun falan yapmicakmis altinda almazlar kiz istemiyormus ne de olsa
Esyalar dunya para falan dediler

Benim bimilyoncu minnos ruhum 50bine ev doser, dugun yapar oysa🙄
Artik 200bin diyim bari havam olsun😂
Bence bu devirde evlenmemek daha akıllı geldi bana. 120 bin ne ya araba parası🥺 bekarlık vergisi ödemek daha karlı geldi bana. 😅

Kesinlikle ekonomik özgürlüğü olmadığı için evliliğini sürdüren çok kadın var eminim. Yeri geliyor kocasına haklı olduğu konuda laf bile söyleyemiyor bu kadınlar.
lahusalık dönemi konusunu ben söylemiştim. Öncesi eşiyle dialoglarını hiç bilmiyorum. Çok girmiyordum topiğe. Ama doğumdan sonra annesinde kalması ve annesinin o dönemde sürekli eşiyle ilgili olumsuz birşeyler söylemesi öyle düşündürdü. Etkilenmemek mümkün değil bence.
Eminimki aileler de çocuklarının iyiliği için konuşur
Ama lohusalık gibi hassas bir dönemde ağzından çıkanı iki kere düşünüp söylemek lazım
Normal zamanda bile bir başkasınin söylediği doğruyu duymazken ailenin özellikle annenin soyledikleri, o an cevabını verip konuyu kapatsak bile beynimizde çın çın döner durur, düşündürür bizi.
Hergun tvlerde ne kadın hikayeleri goruyoruz.
Üniversiteden mezun olduktan sonra kızlara meslek edindirme kursu ve burs veren bir dernekte,( isim yazmak yasaktır belki kurucusu hanımefendi vefat etti, bir doktordu) eğitmenlik yaptım.
Öyle hikayeler gördüm ki orada, gencecik kizlar neler neler yaşamışlar, ailelerinden neler görmüşler. Sırf bir iş öğrensinler diye çabaları, çalışmaları benim hayatım için dönüm noktasıdır.
Kız çocukları okusun, kendi ayakları üstünde dursun, kadınlar yeri geldiğinde çıkıp gidecek sil baştan hayat kuracak gucu mutlaka olmali.
Nerden buraya geldim anlamadım ama Akşam akşam feminist damarın kabardı yine 😂

Merhaba hanımlar. Çok güzel bir hafta sonu geçirdim. Ailem en kıymetlilerim ile birlikteydik. Nasıl da ihtiyacım varmış, nasılda özlemişim sohbeti, birlikte yemek yemegi, çay içmeyi, masayı toplamayı meger ne kadar kıymetlimiş, anneme-babama sarılamasam bile aynı havayı solumama o kadar ihtiyacım varmış. Çok şükür bin şükür Aile Saadetimizi de yaptık Rabbim yenisini nasip etsin. Tabi ki bütün bunları yaşarken bir foto bile çekilmedik aklımıza gelmedi. Ama her anı kafam da tek bir kareyi bile atlamadan, her bir söz de dudaklarımda istedigim an dökülüyor. Allah başımızdan eksik etmesin aile büyüklerimizi.
Amin canım
Bende hafta sonu senin gibi ailem ile geçirdim o kadar iyi geldi ki🙏🥰
Allah başımızdan eksik etmesin 🥰🙏🧿

Dayısını babasından çok düşünüyor
Doğru teşhis. İnsan sarrafısın kız :) yine konuştun 😅
Aslında biraz teyzesinden kaynaklı teyzesi hep dayısını ön plana çıkarır asla babasını ön plana çıkarmaz. Bizim çocuklara da aynısını uygulamaya çalışıyor. Dayı gelince benim kızı alıyor kapıya götürüyor bak dede geldi. Sana ne almış falan.

Eminimki aileler de çocuklarının iyiliği için konuşur
Ama lohusalık gibi hassas bir dönemde ağzından çıkanı iki kere düşünüp söylemek lazım
Normal zamanda bile bir başkasınin söylediği doğruyu duymazken ailenin özellikle annenin soyledikleri, o an cevabını verip konuyu kapatsak bile beynimizde çın çın döner durur, düşündürür bizi.
Hergun tvlerde ne kadın hikayeleri goruyoruz.
Üniversiteden mezun olduktan sonra kızlara meslek edindirme kursu ve burs veren bir dernekte,( isim yazmak yasaktır belki kurucusu hanımefendi vefat etti, bir doktordu) eğitmenlik yaptım.
Öyle hikayeler gördüm ki orada, gencecik kizlar neler neler yaşamışlar, ailelerinden neler görmüşler. Sırf bir iş öğrensinler diye çabaları, çalışmaları benim hayatım için dönüm noktasıdır.
Kız çocukları okusun, kendi ayakları üstünde dursun, kadınlar yeri geldiğinde çıkıp gidecek sil baştan hayat kuracak gucu mutlaka olmali.
Nerden buraya geldim anlamadım ama Akşam akşam feminist damarın kabardı yine 😂
Ben de burs aldım😍 mülakatta en taktir edip dile getirdikleri şey de annemin hiç bir işte çalışmamış ve eğitimi yetersiz olmasına rağmen tek başına çalışıp 4 tane kızını da üniversite okutmak için verdiği çaba fedakarlıktı.

İnan ben de anlamıyorm
Annem evlenince hic calısmamıs
Kardesim de calısmadı,hadi onun durumu iyi.
Annem biliyor biz ne zorluklarla büyüdük.
Lise1 de istediğim kaban lise sonda alındı.
Annm dısarı is örerdi mutfak masrafı icin.
Anneannem yardım etmezdi baksın kocan derdi,annemde aynısını yapıyor.
Kocan baksın😣
Ben de mi kızı mı dar sartlarda yetistireyim?anne diyorm.
Susuyor😟
Saolun valla bian bırakayım bennde kurtulayım onlarda dedim
Ama geldim suraya kafam acıldı.
Bıraksam eve ggelip gittikce biseyler getircek,cocuga sunu alın bunu alın dicek eminim😒
Canım aslında çok güzel özetlemişsin sen durumu
Annen çalışmamış olabilir kardeşinin de durumu iyidir
Ama bu senin çalışmaman anlamına gelmez
Evet ailen ile kötü olma ama güvenme
Sen sadece kendine güven ve ayaklarının üzerinde dur
Ver paşam diyeceğine ver köşem de
Annenler böyle yaparak seni daha çok eşinin kucağına atıyor
Oysa çalışmak ne güzel, kendinden eminsin
Sen çalışmayınca eniştenin mi eline bakacaksın çok saçma

Dün eşimi iş konusunda çok pis benzettim
Çocuk okula başlamış efendim neden ben çalışıyormuşum ikimizden birisi işten ayrılmalıymış, döndüm çocuk okula başladı diye memuriyetimden istifamı ediyim dedim ama çok sert bir şekilde
Şok oldu
Bu akıllarını unut önüne bak dedim
Benim babam yıllarca öğretmenlik yapmış ve sırf idealleri için 15 yıl köylerde çalışmış
Bu hafta sonu kendi anlattı eşim dinliyordu
Rize’nin bir köyü yıl 1967 okulda kız öğrenci sayısı sıfırdı yavrum, okulun içi dökük , yardım yok
4 öğretmen köyde toplantı yaptık
Okulu el birliğiyle onaralım ve çocuklarınızı okula gönderin başta kızlarınızı diye
Tek tek anlattık kızlar okusun diye
Okulu tamir ettikten sonra kızların hepsini göndermişler
Yani çok uzun yazdım
Hayat bir zaman sınavı , gerekirse kayınvalide yapış sen ağasın , sen paşasın de cebini düşün

Doğru teşhis. İnsan sarrafısın kız :) yine konuştun 😅
Aslında biraz teyzesinden kaynaklı teyzesi hep dayısını ön plana çıkarır asla babasını ön plana çıkarmaz. Bizim çocuklara da aynısını uygulamaya çalışıyor. Dayı gelince benim kızı alıyor kapıya götürüyor bak dede geldi. Sana ne almış falan.
Senin eşin teyzesi meydanı boş bulduğu için İnsanları yönetmeyi seviyor
Eşinde hayatında senden önce anne ihtiyacını teyzesi ile karşılamış
Baba bir yere kadar illa da anne arıyor insan
Annem bu yaşında anne arıyor
Geçen köye gittiğim de bir komşu teyze var rahmetli anneanneme benziyor yüzü
Annem ile ona gittik, annem dedi ki o teyzenin elini tuttu anam o benim bak anneme benzemiyor mu? Dedi. Düşündüm insanın her yaşta bir anneye, sığınmaya ihtiyacı var
Ki benim annem bir boğa kadınıdır göz yaşı içine akar, dışında bakınca yıldız 💫 sanarsın

Ben de burs aldım😍 mülakatta en taktir edip dile getirdikleri şey de annemin hiç bir işte çalışmamış ve eğitimi yetersiz olmasına rağmen tek başına çalışıp 4 tane kızını da üniversite okutmak için verdiği çaba fedakarlıktı.
Ben de önce burs aldım oradan. Okul bitince faydam olabilurmi buraya diye gittim konuştum. Bilgisayarlı muhasebe grubuna öğretmen açığı vardı. Telafi derslerine girdim. Elimden geldiğince bildiklerimi aktardım. En çok vicdanen rahatladım, borcumu ödeme imkanım oldu diye.
Annenin ellerinden öperim, yaptığı çok büyük bir özveri.
Siz de ne güzel çabalarını boşa cikartmamişsiniz.

Sonuç işten çıkıyorum oğlumu alıyorum, eşimi alıyor( hepsi kel alaka yerde)
Eve gelince yemek hazırla topla
Oturdum dersini çalıştırdım sonra 45 dk özel alanımoğlan sende dedim çıt yok
Benim ki de can
Bu özveriyi oğlum için yapıyorum
Ben hem evde hem dışarda çalışıyorum
Annem gibi sırasını bekliyorum
Laf gelince şırrak diye yapıştıracağım

Birde böyle bir babanın kızı olarak diyeceğim ben çalışmıyorum
Sanırım üzüntüden hasta olur adamcağız

En çok benim deli dolu oluşumu kendi doğrumu çizmemi seviyor
Beni istemeye geldiklerinde eşimin ailesine benim için haksızlıktan hiç hoşlanmaz o tip durumda sonucu nereye giderse devam ettirir inatçıdır demişti😀
Ya yeni aileme niye söylersin 🤣🤣🤣
Ya almazlarsa evde kalırsam 🤣🤣🤣🤣

Kız bennde onu anlamıyorm
Kardesim yapıosa böyle bisey niye yapıo😔
Annem mi aglanıyo acaba ona diyorm😒
Annen ağlıyor
ve senin çalışman gerektiğinin unutuyor
Seni hayalinde ki dünyaya oturtuyor
Bu kadar ailenin içine sokma gülüm
Bazen yerin de yapılmayan iyilik de kötülüktür

Son düzenleme:
Yine buzluk ve dolabim doldu cok sukur.
Dibi gorcem tam Rabbim bereketlendiriyor.
Dun hep de az az aldik taze olsun diye doldu.
Buzluguda kiza kirmizi biber pure, tavuksuyu, falanda koymustum.
Esim diyo alim bisiler tavul falan yok dedim yer yok alma

ya degisik ama bu boylr halka halka ici soyuluyor bi anda govdemi kapladi 10gundur gecmedi
Bakalim adamı cok eskiden taniyorum alerji vs uzerine baya bilgili hastasi bol bakim ne dicek
Geçmiş olsun lellim
Kan vermen gerekebilir
Mutlaka git
Zeytini fazla kaçırmadın demi

Back
X