- 27 Şubat 2013
- 14.788
- 42.253
- 798
Kesinlikle ekonomik özgürlüğü olmadığı için evliliğini sürdüren çok kadın var eminim. Yeri geliyor kocasına haklı olduğu konuda laf bile söyleyemiyor bu kadınlar.Tavırları hiç hoş değil, ayıp hatta.
Yeğenine aldığın uc beş parcanin lafını yapacaksan almaaaaa.
İçinden gelir hediye edersin ki sen zaten istemiyorsun.
Annen kardeşini orgutluyor gibi hissediyorum, bir sonraki aşama da baban
Ama şu da var, Allah hepimizin evine geçim, huzur versin ama herşey bizler için.
Yarın birgun Allah korusun bir boşanma ayrılık durumu olsa ya da evde baskı olsa.
katlanmak zorunda kalıyor kadınlar sırf calisip ekonomik özgürlükleri olmadıkları için.
Herşey bir yana sırf bu nedenle bile ben kadınların imkanları varken çalışması gerektiğini düşünüyorum.
Geçen bir arkadaş yazmıştı lohusalık döneminde annenin eşine ve ailesine karşı seni etkiledigini.
Bu da benim çok dikkatini çekti, ne olursa olsun sen evlisin ve bebeginiz var. Sevdin, güvendin ki bu aşamaya geldi evliliğin.
Kendi huzurun, sağlıklı kararlar için herkesten izole olman gerek, tamam bakmak zorunda degil ama bununda söylenmesi gereken bir üslup yol var
Sen çalışma diye alttan yol yapmadan, direkt söylese ve herşey daha kolay olsa keşke
lahusalık dönemi konusunu ben söylemiştim. Öncesi eşiyle dialoglarını hiç bilmiyorum. Çok girmiyordum topiğe. Ama doğumdan sonra annesinde kalması ve annesinin o dönemde sürekli eşiyle ilgili olumsuz birşeyler söylemesi öyle düşündürdü. Etkilenmemek mümkün değil bence.