Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ama bir çözüm bulurlar kesin
Dedesi gider belki onun ki gelir
Sen sakin ol

Bizde kahvaltıdan sonra köye gittik
Annemler çok yorgundu eşim de gidip mangal yakalım dedi
Çok iyi oldu
Annem biberli bulgur pilavı salata yapmış bizde hemen mangalı hallettik
Ben şeker parenin hepsini şerbetlememiştim
Aldım orda şerbetledim
Bize de köy havası iyi geldi
Virüs den bunalıyoruz bir nefes alıyoruz orda

İyi geceler kızlar.
benim topik saatim geldi şaşmaaaz.
bugün bahçede kahvaltı yaptık. Sonra kardeşimin bahçede kahve faslımız vardı. İkindi saati bahçede çay keyfisi. Ben kurabiye yaptım kardeşim kek yaptı. Annem mercimek köftesi gelin de patares ve çay hazırladı. Abla da yağda hamur yapıp göndermiş. Ohh gelsin kilolar. Kız da bir orada bir burada cirit attı. Gitmek istermi istemez tabi. Babası aradı görüntülü konuşmak istedi konuşmadı.
bu defasında büyük oğlan yeğenlerimi görünce kaçtı kafasını çevirip durdu yüzlerine bile bakmıyordu korkar gibi.
geçen arkadaşa gittiğimde arkadaşım oğlu var yeğenlerimin yaşında.Ela oyuncakların olduğu odada oynuyordu korkuyla ağlayarak bizim bulunduğumuz odaya koştu. Ne oldu dedim çocuğa da sordum bilmiyorumki dedi. Sonra bize geldiler yine onu görünce kaçtı. Aynı şeyi yeğenlere de yaptı. Benziyor da benim yeğene. Sonra kaç defa anlattım ve sordum. Yok yok dedi sorduğum sorulara. Sana birşeymi yaptı kızdımı bir yerinimi acıttı dedim. En son işte yanlışlıkla yaptı dedi. Ne yaptı dedim poposuna vurdu. Sonra Niye yaptı dedim. O oyuncağı bırak dedi diye anlattı.
Ayy aklıma binbir çeşit şey geldi. Benim kız çok girişken insanlardan kaçmaz. Niye bu kadar korkulu bir bakış. Korkuyla kafasını çevirip ağlama. İçim içimi yedi. Ne yapsam sizce arkadaşla konuşsammı bu konuyu. Kızıma dedim annesine söylerim onu sen öyle birşey olunca hemen annene anlatıyorsun dedim.
11 yaşında bir çocuk niye yaparki anlam veremedim.
Neyseki anlatınca yeğenlerime o davranışı bitti şükür.

ilk basta bizimki gulmuyodu dedik bu asabi bebe olcek sonra gulmeler basladi
Ama kizinca anliyo artik hemen dudak dusuyo.
Ama azicik yerim seni ben falan de hemen gulmeler basliyo.
Bizim kız da ilk suratı çok asık bebekti.sert bakışlıydı.sonra kucağıma alınca aguuu yaptım bir gülüş o gülüş. Kaç foto çektik hepsinde gülüyordu. Güldüğü an gözleri de gülüyor.

cocuklar iyiki varlar. Istiyen herkes anne olur insallah.
Amiiiin Kesinlikle dünyanın en güzel duygusuymuş. Aslında çoğu şeyin imkansız olmadığını anne olunca öğrendim. Şimdi kızım yanımda bu yazını okuyunca kızımın elini tutup öpüp bir kez daha dedim yaratan rabbime şükürler olsun.

Bizim hala devam ediyor. Tabi önceden çekmece komple dökülüyordu. Tel süzek favori oyuncakları arasında

Ben de hiç birşeyine şeker katmıyorum. Şeker nasıl bişey bilmez. Ama çikolata aburcubur delisi. O da babasından kaynaklı bence

Çok benziyor yedirme şeklimiz. Kola asitli içeceklerin tadına bile baktırmadım henüz. Çok küçükler içiyor.ahh bu babalar ahh

Yine saati 3 yaptım bugün uykum vardı birara. Kız gündüz uyumadı erken de uyumadı. En son yanıma geldi uykum var diye. Bayıldı. Sonra da kardeşlerle gece muhabbeti.
En küçük kardeşim bugün sevgilisiyle görüşmeye gitti. Baktım baktım gelmedi. En son mesaj yazdım. Bir ablanın geldiğini hatırla istersen. Ne zamsn ablanla vakit geçirmeyi düşünüyorsun dedim. Hoop baktım geldi. Abla canımsın sarılıp şapur şupur
Dedim gelmeseydin geç oldu uyuyacağım hadi byee yaptım evlenince de ayy ablamı ayy ailemi göreceğim diye delirirsin. Yüzünü görmekten bıkarsın adamın dedim iştr gençlik ne diyeyim.

Kız bunun eski havası kalmadı
Yatıyo kalkıyo bi arnavut kremi
bi de dyson
aiiy biride cikip demiyor ki ablacim o krem beyazlatiyosa kocana sur accikda adam beyazlasin demiyor.
Sazan mi yok ulkede alirlar anacim hemen.
Cildi inceltiyormus o kremler arko suruyordur kesin ama kutu arnavut kremi kutusudur
zengin tokisi fakir tokisi var anacim.
Dumankayanin tokisini gordu bu gozler havuzlu falan.

Belki kizip canini yakmak icin yapti ama ben kizimi kendinden dahada buyuk cocuklarla yalniz birakmam Net!
simdi pc de herseyi goruyorlar ogreniyorlar
Kendi yas grubu ve gozlemledigim cociklerle oynar.
Ev ortamiysa gozumun onunde oynasin
Parkda zaten gozumden ayirmam.
Bir de cocuga o guveni vermek lazim korkup anlatmama olmamali.
Yani anlatmaya cekinmemeli.

Aiiyy neler okuyoruz goruyoruz Allah muhafaza

Günaydınn disler bizi bitirdi
Tamam atesi cok sukur ama aglamakdan helak oluyo aksamlari.
Dun sesi kisildi nerdeyse gozunden uykju akiyo ama asla uyumuyo
Tamam dedim kizim uyuma kucakda gezdirdim yine miz miz.
Esime dedim ki koyalim battaniyeye sallayalim.
Dedi alisir gunduz napcan dedim 1 defadan hemen alismaz huysuz simdi o
Battaniyeye koyduk 2 pispisledik aninda uyudu.
Bu battaniyede sallamada bi keramet var.
Salincak alsam mi acaba bilmiyorum.
Kararsizim.
Artik resmen oturuyor.
Biraz yatar sekilde oturtuyorduk ama hanfendi direk kaldiriyor kendini istemiyor öyle.

Aksam babam cagirmisti oraya gectik orda da miziklandi tabiki.
calpol aldirdim esime dedim agrisi falan varsa 1 c.k. veririz en azindan evde bulunsun Allah korusun atesi falanda ciksa ani evde ates dusurucu falan yok.

Canım biraz zaman geçince oyun oynarken falan bir daha sor. O çocuktan başka bir konuda laf ac. Detaylıca bir sor. Kıyamam ya

Tavsiyeleri uygulayacagım bakalım hala kabarmazsa kalıp sorunludur:)
ben sicak firina koyuyorum keki
ve son ayarda degilde bir tık daha dusuk ayarda pisiriyorum misal 250 ise firin 200 de
200 ise 170 de falan.
Benim firin eski ve mini yani isisi asiri kuvvetli diil artik fanli da diil 250 son 200 de pisiriyorum sicK firin
Ama daha kuvvetliyse isisi 170 iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…