- 21 Ağustos 2015
- 32.137
- 97.533
- 798
- 38
Ay ne yazmışım şimdi farkettim kızımın ve benim doğum günümdu yazmaya çalıştım anlamsız bişey olmuş
Canım ekşi yogurt tan yaparsan yine eksi olur mayayi yenile yoksa mayalarken normal koyduğun gibi yoğurdu bir kaseye koy az içmesuyu koy kaşikla az az yogurdun eksikliği gider birazda süt ekleyip üzerine yapabilirsim benimde arada oluyo öyle yapıyorum maya bulunmiyor süreklisen hep kendinmi mayaladin kuzu
Boyle eksi dusunce hic yapasim gelmiyor ya.
Ama yogurduda cok seviyor
Ben de 38 i görmeden vermedim Hatta eşimle bazı bazı atıştık. Niye vermiyorsun ver vercanim benim doktorum 38i görmeden ates düsürücü verme demisti o yaslarda. Ates vücutda bir enfektion varsa, vücudun onla savasdigini gösterir demisdi. Yani aslinda iyi birsey ates, bizi ne kadarda korkutsa. 38 gördün mü ilac ver, ates 3üncü gün halen varsa, cocugu getir demisti
Nice yaşlara kuzuma. Çok güzel bir ömrü olsun.hayat hep gülsün yüzüneKizlar selam bu arada
Geçtiğimiz hafta kızımın ben benim doğum gününü, kızıma kayınvalidem annem falan geldi bı de eltim kalabalık olmadık cagirmadim başka kimseyi. Hazırlık yaparken hediye vs alamadım, bugün onu götürdüm istediklerini aldım bı de yemek yedik, anne kız günü yaptıkoğlumu kayinvalideme bıraktım 2 saat yürütmüş kadını gezelim diye
Erkekler daha hassas bizde de aşılara ben götürüyordum. Hastanede 1 yaş kan tahlili için kan alırken damar bulamadılar çok ağladı. Eşim de etmediği laf kalmadı. Ya kızın kulağını deldiremedim. İki tane küpesi var dolapta bekliyor. Annede uzun kalınca deldir ben görmeyeyim dedi. Sonra da virüs oldu ben götürmedim. Bakalım kısmet ne zaman olur bilmiyorum kızım küpe bende istiyorum diyor nereye takayımcok keyifsiz ya babasi hic kiyamiyor
Bende dedim cikip iniyor bekleyelim 37.9 falan gorursek cikariz hemen dedim.
Duramadi gidelim gidelim dedi.
Orda da pusetde durmadi kucagimiza aldik disari cikariyor kapali alanda hava teneffus etmesin diye dedim iyice hasta edicez.
Kıza asiri duskun ya
Kizi delcekler diyo yaptirmayalim diyo
Ee asida igne yaparlarken iyiki gormuyosun dedim.
Yaptirmaz galiba.
Cikinca hemen cok agladimi diye soruyo disarsa bekliyo o asilarda..
bede hep doktoruma güvenerek yoka ciktim. Cok ilac vermeyi sevmez.Ben de 38 i görmeden vermedim Hatta eşimle bazı bazı atıştık. Niye vermiyorsun ver verdiye söylenip dururdu. Vücudun enfeksiyonla savaştığını ben de duymuştum.
Mayanın ekşi olmasındab olabilir. Fazla bekletince de olabilir. Hazır yoğurt bebekken hiç vermedim hala da vermiyorum. Vermemeye çalış canım onun içinde bozulmasın diye katılan madde zararlı o sebeple hazır süt de vermiyordum. Hala da zorunlu kalmadıkça vermem. Bir de ben derece var onunla 42-43 derece olunca mayalıyorum. Onu da kullanabilirsin. Hem koyuluğu güzel oluyır hem tadıKizlar ya yogurdum 2 seferdir eksi dusuyo.
Az koyuyorum oysa mayasini ama maya oranin mayasiydi o biraz eksiydi ondan galiba.
Biz ayran cirpip iciyoruz ama kiza yediremiyorum.
Hazir yogurt verdiniz mi.
2 defa verdim.
Oglumda hep hazir veriyordum ozaman mayalamayi bilmiyordum ki.
Kimsede mayala demiyordu annem zaten hic oyle seylerle ugrasmaz hic bilmem yani evimizde yogurt mayalandigini.
Boyle mayam dusmezse var mi organik bildiginiz yogurt
Herkes mayalamiyo yani hazir veren cok ama organik olsun diyorum.
Hazir kutu sutle denicem aksam kavanoza.
Hic eksi olmazdi niye boyle dustu anlamadim
Yoğurdu seviyorsa hiç ihmal etme canım yesin bol bol yoğurt probiyotik Evde yapmaya çalış ufak kavanoz saklama kabı dene dene çok defa :)) seviyorsa yesin sağlıklı yoğurdusen hep kendinmi mayaladin kuzu
Boyle eksi dusunce hic yapasim gelmiyor ya.
Ama yogurduda cok seviyor
Kesinlikle o konuda ben de katılıyorum. Çok zararlı diye duymuştumÇok sıcak mı mayaladın acaba? Bi de maya ekşiyse 1 kaşık yetiyor. Bu hafta Benim yaptığım da ekşi oldu ama sıcak mayaladım ondan oldu bi de çok koydum mayayı. İşine karışmak istemem ama hazır yoğurt verme bence günlerce ekşimeden duruyor katkı maddesi çok. Mayalayana kadar yoğurt yemese bence daha faydalı ama yine de sen bilirsin tabi
Dün aklıma geldin yazamadım. Merak etmiştim iş durumunu.Selam canım ve kızlar
İyiyim canım sağol, hic okuyamadım buraları yeni düzene alışmaya çalışıyorum. Hepiniz de iyisiniz değil mi.
Yokum diye gereksiz harcama yapmayın, terliklerim hazır bekliyor
Bugün bir hafta doldu.
Şimdilik herşey guzel gidiyor.
Yeni ortam ve ise alışmaya çalışıyorum.
Fazla luks bir yer, elimden geldiğince uyum sağlamaya çalışıyorum.
Yol biraz yorucu.
ona da alternatif güzergahlar deniyorum en kestirmeyi bulacağım insallah.
Yol masrafim düşsün diye açık öğretime kayıt oldum bu arada. Öğrenci kartı çıkartacağım.
Uzun süre evde kaldıktan sonra işe dönmek de zormuş
Renkleri şuan öğrenmesi zor bence. Şekilleri benim kız da aynen öyle yapıyordu. Oyuncaklarda işin kolayına kaçtı hepKız uyudu 21.00 gibi
Basım catlıyo ama
Kalkıp oyuncakları toplucam valla gözümü acamıyorm
Bugun emziksiz uyudu ins vermezler ben yokken
Öglen sorunsuz uyudu,ası faln bayıldı zaten
Ama aksm uykusunda emzik arado resmn
Kuzum battaniyeyi disledi y
Nekdr alısmıs demek
Ayyy bisürü ödevimz var gızlarrr
Dr hayvanları ögretin dedi
Bazılarını biliyor,fil maymun,kedi köpek kus
Kartlardan gösteriyor
Renkleri ögretin dedi
Kule yapın dedi ilk baslarda dagıtır
Sonra kendi yapmaya baslar dedi
Bide su sekilleri yerine sokma olayuı var
Benimki kolaya kacıyo
Sekilleri atıyor direk kapagını acıp kutunun
Online egitim var bizim evde de
Sana da nice güzel yaşlara o zamanAy ne yazmışım şimdi farkettim kızımın ve benim doğum günümdu yazmaya çalıştım anlamsız bişey olmuş
Amiiiiinnbede hep doktoruma güvenerek yoka ciktim. Cok ilac vermeyi sevmez.
Yinede ilk atesi ciktiginda sabaha kadar kucagimda tutugumu hatirliyorum. Insan korkuyor ya. En degerlilerimizler.
Allah tüm cocuklari korusun.
onceden mayalardim oyle eksi dusmezdi.Valla kendim sayılı mayaladım acıkcası
Kvdem 5lt tencereye mayalar her hafta o gönderiyırdu kociyle
Büyük görümcem de cok yolladı saolsın
Annem aynı sekilde mayalar hep.
Ben 3-5 kez mayaladım
Sütündendir bence o.
Sütcüyü degistir yada pastorize sütle mayala bacım.
Valla cozemedim biz esimle eksi ayrana bayiliriz ictik ama kiza nasil tutturcam bakalim.Lelli acaba çok sıcak mi mayaliyosun ya da uzun mu mayalaniyo
cok sevdi bende sevmisken yine az da olsa devam edim diyorum.Yoğurdu seviyorsa hiç ihmal etme canım yesin bol bol yoğurt probiyotik Evde yapmaya çalış ufak kavanoz saklama kabı dene dene çok defa :)) seviyorsa yesin sağlıklı yoğurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?