- 27 Şubat 2013
- 14.824
- 42.363
- 798
Zaman hiç anlamadan geçiyor. Daha neleeeer neler söylerYaa çok tatlı, ❤❤❤ benim kızımda büyüyüp böyle şeyler soylermi bana
InşallahZaman hiç anlamadan geçiyor. Daha neleeeer neler söyler
Offff babyGünaydınlar
Kız 5.30 da uyandı
O yetmezmis gibi annemle birbirimize girdik resmen
Agzına geleni söyledi bana
En hafifi cocugum icin calısıyorm diyosn,ne degisti bu cocugun hayatında?
En ucuzundan bez(molfix diye)en ucuzundn ıslak mendil alıyosunuz
Ne ye yarıyor calısman dedi?
Bilmem anne cocuguma aldıgım seylerin seceresini tutmuyorm ben dedim.
İnat etmiyorm artk bırakcam isi.
Annemle de bi süre görüsmücem.
Cünkü cok yordu üzdü beni bu sürecte.
Resmen cirkinlesti
Ben sırt çantası kullandım. Normal standart bir çantaydı.A 101 e anne_bebek çantası gelecek bugün, sizler kullaniyormusunuz gereklimi , kararsız kaldım
Bende alacağım bi tane biyere gidince rahat olur tek başıma gidersemBen sırt çantası kullandım. Normal standart bir çantaydı.
Eşim çok sıkı derken canım maddi olarakmı.Off niye böyle bu aileler ya
İnsana en özel günlerini zehir edip,ne varki bunda diyorlar
Benim esim cok sıkı.
Ailem bunu biliyor ve calısma diye üstüme geliyor.
Lohusalıkta ben de bosancam bitti diye geldim buraya hep.
Sonra kızlar saolsunlar olaylara esimin gözünden de baktılar.
Aydınlattılar beni.
Esim sıkı evet,hala sinir oldugum cok yönü var.
Aam bu sürecte gördümki esimden ayrılıp anama gitsem hic yapamam.
Annem hergun kakınc yapar basıma.
İliskiniZ nasıl ilerliyor bilmiyorm ama artk siz ailesiniz.
Öyle sarıl esine.
Ailen o diye.
Yoksa insan cıkamıyor isin icinden.
Hakkınızda hayırlısı olsun
Çantasız olmaz zaten. Kesinlikle lazım. İçine battaniyesi bezi alt sçması suluğu mendili önlüğü kıyafeti vs vs full doluyordu benimki. Hazırlıklar ne durumda.Bende alacağım bi tane biyere gidince rahat olur tek başıma gidersem
Odasında beşik harici mobilyaları hazır beşiği p.tesi gelecek , kıyafetleri alındı yıkayıp utulenecek bnm ördüğüm birsuru kıyafetide olduÇantasız olmaz zaten. Kesinlikle lazım. İçine battaniyesi bezi alt sçması suluğu mendili önlüğü kıyafeti vs vs full doluyordu benimki. Hazırlıklar ne durumda.
Ne hazırlıklar yapmıştım ben bir an o günleri düşündüm. :)
Odası bile hazırdı. Kıyafetler dolaptaydı. Resim bile çekmiştik odayı. Hala saklarım o resmi.
Misafir gitti mibabyloading87 naaptin?
uyuyamadim kiza mama yaptim.
ilacimi ictim dus al namaz falan derken 5.5dan beri ayaktayim
Tez zamanda biter insallah borçlariniz canimBugün maaş yattı, 1300 krediye kesilmiş kalanı sana atayimdedi 1500 zaten kart borcu hesabim da ekside 700 tl
Glzünüz aydin canimKızlaaaaar selaaam
Yazamadımmm. Bugün benim günüm.Bugün duruşmamız çok güzel geçti. Artık kızımız tamamen bizim. Çok şükür bin şükür. Kimliği çıkarmamız 1 ayı bulurmuş.
Nasıl sevindim anlatamam. Heleki hakim o karar yazısını yazdırırken nasıl duygulandım. Gözlerimiz doldu. Bundan sonra bizim için yeni bir sayfa açıldı. Üzerimizden yük kalktı.
Hakim kararı yazdırdıktan sonra eşime siz malatyalımısınız dedi. Eşim de evet deyince ben de malatyalıyım dedi. Hemşeri de çıktılar ya yeni hakimle
Neyse eve geldim. Kızıma sarıldım.
Bugün çok da giremedim buraya telefon trafiğim yoğundu. Teyze bizde yemek yapmam lazımdı. Uykum da var 3 saatlik uykuyla duruyorum.
Sevincimi sizlerle paylaşmak istedim.
Ahhh bu erkeklerin aile deliliği beni öldürecek, o zaman niye evleniyorsun. Ananın dizinin dibinde hayatını bitireydin demek geliyor içimden. Haketmiyorlarmı bu lafı.Kinci değilim bi güzel söz şöylese yada biraz değiştiğini görsem ben ona daha fazla giderim ama onunda lafları beni çok yoruyor .
Evliliğimiz baştan düzgün başlamadı ailesine karşı benim arkamda durmadı şuan ben görüşmedigim için sorun çıkmıyor yoksa onların yanında öyle bi eziyor ki beni onlar ne dese tamam diyor ben farklı bisey söyleyeyim bana ölümüne karşı çıkıyor. Şuan ki sorunumuz da o ben ne desem tam aksini savunuyor ve yapıyor defalarca sıkıldım artık hep sorun yaşamaktan bi gün sabrım bitecek bu evlilikte bitecek dedim anlamıyor gerçekten görecek ama bigun onu terketmeden ciddi olduğumu anlamaz
Ekonomİk özgürlük başka oluyor.Siz çalışmayınca onların eline ne geçecek acaba , ben anlamıyorum insanları. Bi kadının koca eline bakması bence çok zor hep çalıştığım için mi yada eşim Her şeye laf söylediği için mi bilmiyorum bisey demek istemek istemiyorum artık 2 gündür iyice emin oldum
Gizli zulo yapmak hakkındır. Bu topikte onu da çoğumuz yapıyoruz. Benim eşim para harcamama karışmadı hala da karışmaz. Ama savruktu. Başkalarını çok düşünür hesapsızdı. Hayır vakfı kuracaktım ona.Ben alınca gözüne büyük görünüyor ama başkasına gelince çok rahat saçıyor o parayı o zaman sıkıntı yok . Dün bana diyo ki istediğini alıyosun bisey demiyorum sana diyoralıyosun dediği de trendyolda vs indirim oluyor ya ordan belki bikac bisey almışımdır. Ne kadar yapıyor sanki toplasan calistimda aldım dedim sen mi aldın bunu söylemek çok güzeldi. Araba aldık bozuk çıktı sattık 1 ayda 6 bin zararımız oldu sonra yeni model istedi birikmiş parayı verdim ben ona hiç laf etmedim canın sağolsun dedim o bana gelince para hesabı yapiyo aslında sorunu şu başkasına bisey diyemiyor ailesi bunu pasifize etmiş evde bana laf söylemeyi marifet sayıyor her konuda öyle benim dediğimin tersini savunur ve kendi istediği olsun ister kendini öyle tatmin ediyor
Çok duygulandım anlattıklarınızdanbabyloading87 selam,
Kusura bakmayın yine böyle damdan düşer gibi dalıyorum konuya. Ben hepinizin yazılarını hep takip ediyorum, hepiniz çok güzel, temiz kalpli insanlarsınız,yazılarınızdan geçiyor insana inanın. Ben de Bursa doğumluyum bu aradaÇalışma konusunda yazmak istedim. Benim annem çalıştığı için beni 11 aylıkken kreşe vermek zorunda kalmış.Babam daha üniversiteyi bitirememiş ayrıca iki aile de şehirdışındalarmış, zaten hiç ilgilenmemişler de. Beni ve annemi kaderimize terketmişler diyebilirim.Bakıcı bulmak çok zormuş 5 aylıkken işe dönmüş, sonrasında bir bakıcı varmış hırsızlık yapmış evden birşeyler almış annem de çaresiz mecbur kreş aramış. Kreşe de almamışlar 1 bucuk yaş olmam gerekiyormuş, annem çok çaresizim diye ağlamış da Kreş müdüresi üzülmüş haline öyle kabul etmişler beni.
Ben anneme hasret büyüdüm, hep çalışırdı ama bana da bir yandan çamaşır asarken, toplarken bile vakit ayırmaya çalışırdı. Uyumaz benimle puzzle yapardı hala. Teyzem, rahmetli anneannem babamı hiçbir zaman sevmediler ve bunu hep belli ettiler olan anneciğime oldu hep arada kaldı. Tabi ben bunları kazık kadar oldum da öyle anladım. Teyzem hala babam için konuşur en son zaten artık annem teyzemin üstünü çizdi, konuşmuyor.
Fakat güzel tarafı şu, ben annemle küçücük yaşımdan beri hep gurur duydum, ben ilkokul 3 e gidene kadar evimiz de hatırlarım perdemiz dahi yoktu bir dönem, bir kaç tane oyuncağım vardı. Sonra sonra annem çok yükseldi işinde, babam okulu bitirdi, ama annem hep ekonomik anlamda işi toparlayan taraf oldu. Biz düze çıktık, annem sayesinde hep benim istediğim şeyleri annem bana en kaliteli olmasa da hep alabildi.Bu dönemler de psikolojik olarak annem hep sıkıntı çekmiş ama inanın hiç belli etmedi hep içinde yaşadı, annem çok sabırlıdır çok zor laf söyler, sonra tabi onu üzmelerine ben izin vermedim, lafımı esirgemedim onu üzenlere laf söyletmedim.
Sen şu an işi canına tak etti ondan bırakmayı düşünüyorsun ama zaten seneye kreşe Eylül de verelim diye düşünüyordun yanlış hatırlamıyorsam. O zamana kadar sık dişini, kayınvalidene açıkça anlat durumu ya da yarım gün idare edecek iş yerine yakın kreş araştır, biliyorum çok zor ama başka bir yolu bulunur. Annen yüzde yüz haksız, kardeşin de öyle.Kaç defa düğünlere gidip geldiler anlattın yemin ederim ben burda üzüldüm hep yazdıklarına. Bugünlerin yarınları da var, kardeşinin tuzu kuru ve empati asla yapamıyor evet sana karşı yeğenine karşı eli açık ama bez ve ıslak mendil almakla çocuk büyümüyor. Daha bu çocuğun okulu başlayacak, sağlık sigortası var, büyüdükçe istekleri başlayacak. O zaman ne olacak? Haddimi aştıysam özür dilerim ama gerçekten sana haksızlık yapılıyor. Inşallah en kısa zamanda bir çare bulunur, bunu kalpten diliyorum. Kreşe gönderirsen de hiç üzülme,çocuklar başka çocuklarla daha mutlu, benim oğlum da başta ağladı etti ama öğretmeni siz gidince arkasına dönüp oyuna gidiyor hep diye anlattı. Alya için, senin için en hayırlısı olur inşallah. ❤Kusura bakmayın destan yazmışım,hakkınızı helal edin. Sevgilitr_lelli çook geçmiş olsun inşallah hemen toparlarsın ateş basmaların geçer, senin kızcen de büyüyor günden güne hep okuyorum, Maşallah minnoşa yedirenk79 sizin de kızınızla musmutlu sağlıklı bir hayatınız olsun, çok sevindim dava sonucuna Hepinizi öpüyorum,hayırlı haberler alacağınız bir hafta olsun kızlar. ☺
Sen çok iyi annesin. Boşver ne derlerse desinler.çalışma sebebinde çocuğun.Canımsınnn
Ay ne güzel böyle seyler duymak.
Beni öyle sindirdilerki artık.
Kötü anne/babasınız damgası yiyoruz.
Onlara göre evde oturan ama cocuguna marka kıyafetler alan,1 oda dolusu oyuncak alan iyi anne baba
Tabiki katılmıyorum buna.
Benim cocugumla gecirdiğim vakti o da biliyor.
Nasıl didiniyorum.
Saatlerce oturup oyun oynuyorum.
Kitaplar okuyorum.
Alya 14 aylık ,oturunca otti diyor,atınca atti,yada basıt kelimelerimize karsılık veriyor.
Karsılastırma sevmem cocuklar arasında ama kardesimin oglan martta 3 yas olacak henüz konusmuyor.
Erkek cocuk gec konusur dedik ama bence tv izlemekten.
Simdi 2 cocuk evde o tv sabah acılıyor gece 2lere kadar.
Bana seninki bagısıklıgı güclü ,oglanın bagısıklıgı yok annemden ona da gecer diyorlar.
Evet haklıdır.
Tabiki cocugunu düsünecek
Ama anneme ragmen 1 yıl sagdım sütümü verdim.
Kardesim 2 cocuktada 2 aylıktı bıraktı anne sütünü.
Simdi sker,hazır gıda vermiyrm diye kitaplara göre cocuk büyütülmez sal cocugu diyorlar.
Kimsenin anneliğini yargılamak,yanlıs demek bana düsmez
Herkes kendine göre en iyi anne.
Ama ben bukadr cabalarken,sen cocuktan kacmak icin ise gidiyoırsn dedikleri noktada dayanacak gücüm kalmadı.
Kimse bu cocuk mutlu,annesine baglı demiyor.
Anne bıraktı gitti ,özlüyor tabi diyorlar.
Annesiyim tabiki özlüyordur.
Ama ben uyku egitimi bile vermedim.
Aramızdaki bag zedelenmesin diye.
Öyle iste.
Cok uzattım hakkınızı helal edin
Kuzu cidden ben de artk bukadar olmaz dedimOffff baby
Annen gerçekten haddini aşmış. Ben bile gerildim. Molfix ucuz bezmiymiş. İlla primanın en lüksünümü kullanman gerekiyormuş. Çok düşünceliyse kendi kızına bir destek çıkaydı. Mesela bir ev alsaydı da sen de şimdi çalışmayaydın. Ya da çocuğunla başbaşa hayat yaşasaydın. Yani eşin olmasa gelip hergün bakacakmıydı çocuğuna. Bence yapabileceklerinden fazlasını konuşuyor. Gerçekten biraz ağır konuşuyorum ama çok kızdım annene bu kadarı da fazla.
Sen çalışıp gücünün yettiği kadar alıyorsun. Eşin desen çalışıyor adam. Evde yan gelip yatan adam değilki. Bence maddi gücü olsa alır yapar eşinde. Önemli olan emek veriyormu o.
Ayrıca şu konuda da annene çok kızıyorum. Senin kardeşinin eşi babası varlıklı biri belli. Senin eşinin de aileden geliri olsa niye seni çalıştırsın niye annesi senin çocuğuna baksın ve buna izin versin.
maddi güçle insan kıyaslaması hiç hoş değil.
olaya geçmişten bu yana anlattıklarınla yorum yaptım. Yanlış bir şey dediysem affola.
Bence bırak bakmıyorsa bakmasın. Konuşma bir süre. Seni iyice gerip yıpratıyor.
Napim isyeriyle konusamadım dahababyloading87 naaptin?
uyuyamadim kiza mama yaptim.
ilacimi ictim dus al namaz falan derken 5.5dan beri ayaktayim
Aynen eli sıkı yaEşim çok sıkı derken canım maddi olarakmı.
gerçekten ayrılsan annenle sorunlarınız büyük olur. Bu defa niye çocuğa para göndermiyor derBu açık ve net. Yani en doğru yorumu yapmışsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?