Bunun devami olarak mesela buyuk teyzem boyle.Canim bunu kardesin icin soylemiyorum yanlis anlama ama genelleme yapicam.
Bazi insanlarin maddi durumu iyidir(babamlar gibi), bir eli yagda bir eli balda hesabi.
Ama eksiktir bisiler.
Ya sukur eksikligi vardir, ya maneviyat, ya evde huzuru yoktur onu bilemem.
Basarabilen, guclu, ayakta durmaya calisan, durusu olan, cabalayan, azmeden, vardan yok eden, idare eden, sukreden insanlara nedense icten ice bi cephe alirlar.
Aslinsa ic ses buna imrenme der.
Dis ses de amann neyiki var ki kiskanilcak der ve psikolojik baski uygulamaya calisir.
Bunu laf sokma takip eder, aldigini begenmeme, burun kivirma, (o daha iyisini aliyor ama mutsuz) falan olur.
Senin hatta bisi sahibi olmani gozu goturmez.
Ben en tavan noktalari baz aldim.
Ama malesef insanlarimizda bir doyumsuzluk, bir sukursuzluk, kendi derdine kendine bakacagina elalemle ugrasmak daha cazip gelir.
Bu akraba olur, komsu olur, arkadas olur.
Kardesin cok varlikli olabilir ama ben onun biraz mutsuz oldugunu dusunuyorum.
Bi eksiklik var bisiler tam degil kesinlikle.
Ve bunu size anlatmiyor belki ortada bir nedende yok anlatilcak manevi eksiklik belkide bilmiyorum.
Umarim her daim yapici olur ve seni hic uzmez.
tamam canim ben sadece hissettigimi yazdim.Ben sana bunun cvbını özelden yazcam.
Ama sukadar söyleyeyim oku demis ilk ayet.
Ne saçma dışarı çıkarken niye haber verecekmişsin. Çekmecelerine ne karışırlar. Bu insanların işi gücümü yok. Tabiki eşinde bitiyor olay.Çok doğru bir karar vermişsiniz, ben düşünemedim malesef aynı mahallede oturuyorduk zaten önceden de , babası yok annesinin durumu malum (yatalak)bu evi kendi yapmış bende gidip kirada oturalim diye düşünemedim çünkü hiç kiracı olmadım. Başıma bela olurlar diye düşünemedim açıkçası eşime de acıdım her şeyi tek başına yapıyor desteği yok diye
Ailesi de evlilik aşamasında hicbir şekilde gerçek yüzünü göstermedi bana hatta benim kapıma dayanan gorumcem istemeye geldiklerinde herkesin kapısı ayrı evi ayrı vs diye konuşuyordu.evlendikden sonra eşim çok değişti nisanliyken çok farklıydı ailesine ablalarona hiç bisey demedi onlar ne dese onu kabul etti onların yanında beni ezdi elli kere uyardım düşünsenize 7 tane gorumcem var herkes bisey söylüyor bu hepsine tamm diyor biri geliyor dışarı çıkarken anneme haber versin diyor biri evimdeki herşeye yorum yapıyor çekmecenin içine dahi karışıyor, hayatında kitap okumamış insan benim kitaplarım evime geldiğinde internetten duyma uydurma yazarlari siralayip aa bu yazar yokmu şu kitap yokmu diyor daha neler neler . Roman olur anlatsam . Herşeyin başı eşim ama bu çok net evet onlar kötü niyetli kıskanç ama eşim onlara fırsat verdi benim evime eşime karışmayın diyemedi onların yanında ben karşı çıksam bile onların dediğin o savundu çok uyardım yapma böyle dedim geri dönüşü olmaz dedim dinlemedi şimdi kendide huzursuz böyle. Ben gitmiyorum onlar da gelemiyor 3 görümceyle hiç konuşmuyorum.
Gözü götürmüyor iste.Bunun devami olarak mesela buyuk teyzem boyle.
Ist guzel semtinde kac dairesi var
memleketten 2 ev aldi biri denize sifirm
Ama hala gozu ac.
Anneannem olunce anneannemin babasindan kalan haklari alcakmis dusunun..
Onun derdinde..
Koyde eski bir evimiz var kalincak durumda diil ama biz her yil gidince acariz kapisini bahcesinde oturur bi cay demler iceriz.
koy havasi.
Anahtari sakladi bize vermedi gecen sene sirf gitmeyelim diye.
Niye? kiskanc.
Gozu goturmuyor bizim koye gidip gezmemizi bile.
Bize kendi evinin anahtarini vermedi (istemedik ama onden istemeyelim diye on tane sey dedi anliyosun yani vermiceni) dayim evinim anahtarindan cikartip birini bize verdi.
Ona bile niye veriyosun dedi.
Bizim gidip dayimin evinde 10gun kalmamis bile onu rahatsiz etti dusunun.
Biz gecen sene anneannemim bahcesinde mangal yaktik onlar dibinle oturuyorlar aralari 5dk.
Istedikleri herzaman gidip yapabilirler.
Bizden sonraki hafta kendi cocuklarini toplayip o da mangal yapmis.
Rabbim boyle doyumsuzlardan korusun hepimizi.
Gercekden sadece aciyorum.
Yani dunyalik seyler icin niye bukadar hirs?
kim icin? niye? ne geregi var?
Hic mi ölmeyeceksin!
Hic mi hayir duasina ihtiyacin yok!
Hic mi kimse sevmedi seni!
Rabbim bana cok para verip beni boyle yapacaksa tovbeler olsun istemem.
Bana rizkimi versin beni kimsenin kapisina dusurup 1 lokma ekmek icin muhtac etmesin yeter bana.
benimkiler ikiz canim.amin sifa olsun kuzulara Allah sizi de saglikla kavustursun.Allah kolaylıklar versincani sağ olsun yarasın minnoşa
Yukarda yazdım yababyloading87 ek gidayi duzgun alirlar insallah duam ve temennim o yonde bakalim sen de sikma canini boyle boyle buyucek minnos .ama sen asiri sakinsin ondan da sanirim laf edebiliyorlar.bana boyle deseler kiyamet kopar
Onlar bizim bakis acimizdan bakmiyorlar malesef.Gözü götürmüyor iste.
Dün haberleri izliyoruz 5 aydır issizim esim hamile diyor adam.
Allahım diyorm sükür bin sükür.
İsim var ,calısabiliyorum.
iiyi kötü cocuguma istediğini alabiliyorm.
Rabbim herkese is rastlıgı versin.
Ben isim gücüm oldugu halde,cocuguma annem muz getirdiğinde alınıyorum.
Nie biz alamıyor muyuz diye?
Alyaya muz yaramıyor.
Ben hic yemem kokusuna bile tahammül edemem.
Alya da kabız oluyor.
Almıyorm cok fazla.
Cocuk kıvranıyor cünkü gecesine
Gidip gidip muz getiriyor annem.
Niye muz pahalı,biz almıyorz cocugumuza muz.
Ki 100 kere söyledim.
yaramıyor bu cocuga muz diye.
Birde birinden gelsin diye bekleyenleri düsünüyorm,
Cok zor cidden.
Alt açma, ıslak mendil, biberon belki gerekebilir onu sonra da alırsın. Pişik kremi sudokrem almıştım. Şampuan. Kulak çöpü de almıştım ben. Mendil yerine Temizleme pamuğu ilk aylarda o daha iyi oluyor. Emzik. Tırnak makası. Tarak fırça. Saçlı bebek olursa :) Burun aspratörü. Ateş ölçer. Battaniye. Müslin bezi. Ağız bezi. Küvet kova maşrafa. benim aldıklarım aklıma gelenler bunlar. Yenidoğan için arkadaşlar daha iyi bilir.Odasında beşik harici mobilyaları hazır beşiği p.tesi gelecek , kıyafetleri alındı yıkayıp utulenecek bnm ördüğüm birsuru kıyafetide oldupazartesi anneannem gelcek aldığımız nevresimleri terziye götürecek çarşaf yastık yorgan bsbynest filan yapıyoruz mobilyaları silinip eşyalar yıkanıp yerleşecek bezini kremini yağını vs alıcaz başka bise varmı yapacağım
Onun yerine yani daha fazla para kazansın demek yerine kızıyla vakit geçirsin dese anlayacağım. Hadi adam işten çıkar evine gelmez orada burada gezer arkadaşlarıyla takılır gider orda burda para yer anlarım. onu yapacağına gitsin çalışsın daha çok kazansın demesini. Ama bildiğim kadarıyla eşin geri kalan vaktini evinde geçiriyor.Evet para önemli ama çocukla vakit geçirmek de önemli.Kuzu cidden ben de artk bukadar olmaz dedim
16.00 de istem cıkıyor adam
Yatmasın gelip 2.iste calıssın dedi kız
Napsın gece taksiye mi cıksın adam
Off aynı anneannem annem
10 yıldır konusmuyorlar.
Herhalde biz de öyle olcaz ilerde
Kesinnn ayrı evde böyleyse aynı evde hiç düşünemiyırum.Aynen eli sıkı ya
Kız Allah düsürmesin ama kapısına gitsem 3 günde psikolojik siddetten öldürür beni anam
Bitti barillası bimden makarnalar var evdeKesinnn ayrı evde böyleyse aynı evde hiç düşünemiyırum.
kız eli sıkı diyorsun gidip barilla makarna alıyor adam hakkını yememek lazım
Bir de kıza kocaman havuz alıyor. Hesaplı diyeceğim değil. Hesaplı değil diyeceğim. 20 tl para bıraktı diyorsun.
bilemedim
konu aile olunca atsan atilmaz satsan satilmaz . beze cok para veremiyorum bu arada ben.migrosun bezi icerik iyi pisik de yapmadi oh mis bezden daha ne bekliyimYukarda yazdım ya
Kıyamet kopsa da bizde 3 gün sonra yine aynı.
Kapına gelene gelme denmiyor,hic demem.
O yüzden artk sakince izliyorum.
Bu sinsiliği de kvdem den ögrenmis olabilirim
ahaha
Oda durur izler karsıdan
Onu gecen sene bende kullandım.konu aile olunca atsan atilmaz satsan satilmaz . beze cok para veremiyorum bu arada ben.migrosun bezi icerik iyi pisik de yapmadi oh mis bezden daha ne bekliyim
Çocuklar çok çabuk büyüyormuş, evet çabuk buyur de benim ilk çocuğum hiçbirşeyi yok bebeğin illaki almam lazım anlamıyor zaten kendi hiçbişey almadı ben de alınca laf yaparak kendi hatasını bastırıyor dün anlatmıştım 10 binden fazla para giriyor eve gözü benim ticket kartımda . Bide milletin yanında her şeyi almışlar her şeyi çok zaten diye kendini siyiriyor benim ihtiyacım yok çalışıp kendi paramla aldım herşeyi ama insan sınır oluyorNiye karısıyor yahu:S
Daha çok az olmuş evleneli. Çoook yol katedeceksiniz. Bizim de düğün üzeri çok kapışmamız oldu. Hele birgün iş yerinde telefonda bir bağırmışım patron duymuştu.Bizim 16 ay oldu öncesinde de 8 ay var
Çok iyi yapmışsınız tabi bunu karşı tarafın anlaması ve kendini değiştirmesi de önemli, Bende çok söyledim uyardım banamisin demedi .
Mesela izin günlerimiz farklıydı ben çalışırken haftasonu evdeydim o p.tesi izinliydi buna rağmen akşamları tv nin önünden kalkmıyordu akşam da olsa gel seni bi yere gotureyim demiyordu yeni evlendigimizde hergun ablası bizde bide yeğeni var 12 yaşında çocuk koltuğun tepelerinde geziyordu
Tabletib şarkı bitince evde bağırıp koşmaya başlıyordu ablasına biz ne yapsak yorum yapmak bulaşmak için hazırda bekliyordu resmen .anlatımdan çok şey var gerçekten hiç güzel geçmedi nisanliyken çok uyardım beni dinleyeceksin ikimiz ortak karar vereceğiz kimseyi işimize karıştırma ben istemiyorum bu şekilde olacaksa dedim daha düğüne 15 gün kala filan günlerce konusmadim davetiye dağıtıyorduk hatta o zaman siz verdi tamam dedi ama durum meydanda işte
Benimkiler de iş varken ölü taklidi yaptılar, her işi bitirip oturmaya geçince bizden çıkmadılar her şeye karışmaya çalıştılar, hele birtanesi var ki kafasını duvarlara vurasın gelir tanisan o kadar işsiz ki senin ağzından çıkacak lafı kollar akıl vermek için.Ne saçma dışarı çıkarken niye haber verecekmişsin. Çekmecelerine ne karışırlar. Bu insanların işi gücümü yok. Tabiki eşinde bitiyor olay.
Benimde düğün olmaya yakın teyzeleri tutturdu adettir gelip gelin yatağını biz yapalım diye. Hatta dolapları biz yerleştirelim bile demişlerdi ona müsade etmedim.yatağı yapmaya geldiler. Sen evde banyo için aldığım paspası kaldır git eski paspası ser. Gördüm deli oldum. Eşimi çektim kenara bu ne ya dedim. Eşimde teyzesine dedi. Kız yeni paspas almış niye kaldırıp eskiyi seriyorsunuz. Şimdiki yaşayan teyzesi de dedi bu kadar Küçük şeyleri sorunmu yapacak ağzını yamultarak söyledi.
zaten şuan mesafeli olmam canım cicim olamamam o zamanki davranışlarından kaynaklı. Ev aldığımızda bile bir hayırlı olsun demek yerine bizden uzak olmak istiyorsunuz ondan dediler. O gün beni evde inşaat işi vardı yardıma çağırmışlardı. Biz de çalışıyoruz tabiki sabahın köründe kalkıp gidecek değiliz. Erken gitmedik diye ikisinin de surat beşkarıştı.Ev konusunda da öyle deyince eşim çarptı kapıyı çıktı bana da gel sen de dedi. Bir süre konuşmadılar evi yalnız taşıdık vs. Yani anlayacağın ben de hatırladıkça hiç hakkımı helal edesim gelmiyor. Evliliğimin ilk yılları genel olarak sorunluydu.Tabi bunda eşimin de katlısı vardı.
Âminbenimkiler ikiz canim.amin sifa olsun kuzulara Allah sizi de saglikla kavustursun.
Hiç sevmemmmBen hemen mama sandalyesi teklif ediyorm artk
Hos pandemiden beri cocuklu misafr agırlamadum ama
Görümcemin kız öyle elinde cikolata yastık tepelerinde yer
Benim icin onun ailesi bitti 3 tane görümceyle hiç görüşmek istemiyorum büyük de konuşmak istemem ama kabul edemiyorum yaptıklarını hadi ilk zamanlarda kıskançlıktan yaptılar eşim sesini çıkarmadı filan sonradan bu durumu devam ettirmeleri benim kapıma dayanmaları hamile olduğum halde üzerime saldıracak duruma gelmeleri affedemem yani bunları digerleride az değil ama ben evlerine gitmiyorum onlarda aşağıya gelince belki uğruyorlar arada idare ediyorum onudaDaha çok az olmuş evleneli. Çoook yol katedeceksiniz. Bizim de düğün üzeri çok kapışmamız oldu. Hele birgün iş yerinde telefonda bir bağırmışım patron duymuştu.
Davetiyeye bile nedenini tam hatırlamıyorum ama karışmaya çalışmışlardı.
Tamam dediği şeyler oldumu evlenince tabiki olmadı. Bir de enteresan olan bazen bıktım o evde kalmsktan falan filan anlatıyırdu bana.
Evlendiğimizin ilk zamsnları evdeki alınacaklardan çok teyzesinin evine alınacağı düşünüyordu. Ev aldık eve eşyalar sığmıyor küçük ev. Bazı eşyalar eski kalkmış teyzesinin tv bozulmuş ona kardeşiyle ortak tv alsaymışlar. Tabi dayısı da teyzelerle birlikte kalıyor.
Niye siz alıyorsunuz. Bu evdeki eşyaları komple ne zsman yenilersen o zaman alırsın dedim. Evlenirken eski eşyaları kabul etmiştim. ( Annesi vefat edine bir süre yalnız yaşamış o zamandan eşyası vardı) Amacım ev almaktı.
yani çok şey atlattım. Tabi ayrılmış olmamamız biraz onun geri döndürmelerindendi.
sizinde inşallah zamanla düzelir. Kızın gelince daha çok evim der.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?