Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bunun devami olarak mesela buyuk teyzem boyle.
Ist guzel semtinde kac dairesi var
memleketten 2 ev aldi biri denize sifirm
Ama hala gozu ac.
Anneannem olunce anneannemin babasindan kalan haklari alcakmis dusunun..
Onun derdinde..
Koyde eski bir evimiz var kalincak durumda diil ama biz her yil gidince acariz kapisini bahcesinde oturur bi cay demler iceriz.
koy havasi.
Anahtari sakladi bize vermedi gecen sene sirf gitmeyelim diye.
Niye? kiskanc.
Gozu goturmuyor bizim koye gidip gezmemizi bile.
Bize kendi evinin anahtarini vermedi (istemedik ama onden istemeyelim diye on tane sey dedi anliyosun yani vermiceni) dayim evinim anahtarindan cikartip birini bize verdi.
Ona bile niye veriyosun dedi.
Bizim gidip dayimin evinde 10gun kalmamis bile onu rahatsiz etti dusunun.

Biz gecen sene anneannemim bahcesinde mangal yaktik onlar dibinle oturuyorlar aralari 5dk.
Istedikleri herzaman gidip yapabilirler.
Bizden sonraki hafta kendi cocuklarini toplayip o da mangal yapmis.
Rabbim boyle doyumsuzlardan korusun hepimizi.
Gercekden sadece aciyorum.
Yani dunyalik seyler icin niye bukadar hirs?
kim icin? niye? ne geregi var?
Hic mi ölmeyeceksin!
Hic mi hayir duasina ihtiyacin yok!
Hic mi kimse sevmedi seni!

Rabbim bana cok para verip beni boyle yapacaksa tovbeler olsun istemem.
Bana rizkimi versin beni kimsenin kapisina dusurup 1 lokma ekmek icin muhtac etmesin yeter bana.

Ben sana bunun cvbını özelden yazcam.
Ama sukadar söyleyeyim oku demis ilk ayet.
tamam canim ben sadece hissettigimi yazdim.
Yoksa bizde derlerki elin akillisi olacagina kendi delin olsun.
Yani kardes bu.
Yine bisi ola sen kosarsin o kosar.
Ama iste keste kalp kirmasalar

Ne saçma dışarı çıkarken niye haber verecekmişsin. Çekmecelerine ne karışırlar. Bu insanların işi gücümü yok. Tabiki eşinde bitiyor olay.
Benimde düğün olmaya yakın teyzeleri tutturdu adettir gelip gelin yatağını biz yapalım diye. Hatta dolapları biz yerleştirelim bile demişlerdi ona müsade etmedim.yatağı yapmaya geldiler. Sen evde banyo için aldığım paspası kaldır git eski paspası ser. Gördüm deli oldum. Eşimi çektim kenara bu ne ya dedim. Eşimde teyzesine dedi. Kız yeni paspas almış niye kaldırıp eskiyi seriyorsunuz. Şimdiki yaşayan teyzesi de dedi bu kadar Küçük şeyleri sorunmu yapacak ağzını yamultarak söyledi.
zaten şuan mesafeli olmam canım cicim olamamam o zamanki davranışlarından kaynaklı. Ev aldığımızda bile bir hayırlı olsun demek yerine bizden uzak olmak istiyorsunuz ondan dediler. O gün beni evde inşaat işi vardı yardıma çağırmışlardı. Biz de çalışıyoruz tabiki sabahın köründe kalkıp gidecek değiliz. Erken gitmedik diye ikisinin de surat beşkarıştı.Ev konusunda da öyle deyince eşim çarptı kapıyı çıktı bana da gel sen de dedi. Bir süre konuşmadılar evi yalnız taşıdık vs. Yani anlayacağın ben de hatırladıkça hiç hakkımı helal edesim gelmiyor. Evliliğimin ilk yılları genel olarak sorunluydu.Tabi bunda eşimin de katlısı vardı.

Gözü götürmüyor iste.
Dün haberleri izliyoruz 5 aydır issizim esim hamile diyor adam.
Allahım diyorm sükür bin sükür.
İsim var ,calısabiliyorum.
iiyi kötü cocuguma istediğini alabiliyorm.
Rabbim herkese is rastlıgı versin.
Ben isim gücüm oldugu halde,cocuguma annem muz getirdiğinde alınıyorum.
Nie biz alamıyor muyuz diye?
Alyaya muz yaramıyor.
Ben hic yemem kokusuna bile tahammül edemem.
Alya da kabız oluyor.
Almıyorm cok fazla.
Cocuk kıvranıyor cünkü gecesine
Gidip gidip muz getiriyor annem.
Niye muz pahalı,biz almıyorz cocugumuza muz.
Ki 100 kere söyledim.
yaramıyor bu cocuga muz diye.
Birde birinden gelsin diye bekleyenleri düsünüyorm,
Cok zor cidden.

babyloading87 ek gidayi duzgun alirlar insallah duam ve temennim o yonde bakalim sen de sikma canini boyle boyle buyucek minnos .ama sen asiri sakinsin ondan da sanirim laf edebiliyorlar.bana boyle deseler kiyamet kopar
Yukarda yazdım ya
Kıyamet kopsa da bizde 3 gün sonra yine aynı.
Kapına gelene gelme denmiyor,hic demem.
O yüzden artk sakince izliyorum.
Bu sinsiliği de kvdem den ögrenmis olabilirim
ahaha
Oda durur izler karsıdan

Onlar bizim bakis acimizdan bakmiyorlar malesef.
Babamda öyle.
Bisi alinca siz alamiyosunuzdura getiriyo cunku hep herseyi o alabilir baska kimse alamaz.
Herkes sogan ekmek yiyo cunku bi o et yiyebiliyor.
Nasil kör bir bakis acisi.
Gercekden hic ama hic 1 liralarini istemiyorum.
Cunku dilleriyle herseyi bozuyorlar.

Alt açma, ıslak mendil, biberon belki gerekebilir onu sonra da alırsın. Pişik kremi sudokrem almıştım. Şampuan. Kulak çöpü de almıştım ben. Mendil yerine Temizleme pamuğu ilk aylarda o daha iyi oluyor. Emzik. Tırnak makası. Tarak fırça. Saçlı bebek olursa :) Burun aspratörü. Ateş ölçer. Battaniye. Müslin bezi. Ağız bezi. Küvet kova maşrafa. benim aldıklarım aklıma gelenler bunlar. Yenidoğan için arkadaşlar daha iyi bilir.

Onun yerine yani daha fazla para kazansın demek yerine kızıyla vakit geçirsin dese anlayacağım. Hadi adam işten çıkar evine gelmez orada burada gezer arkadaşlarıyla takılır gider orda burda para yer anlarım. onu yapacağına gitsin çalışsın daha çok kazansın demesini. Ama bildiğim kadarıyla eşin geri kalan vaktini evinde geçiriyor.Evet para önemli ama çocukla vakit geçirmek de önemli.

Aynen eli sıkı ya
Kız Allah düsürmesin ama kapısına gitsem 3 günde psikolojik siddetten öldürür beni anam
Kesinnn ayrı evde böyleyse aynı evde hiç düşünemiyırum.
kız eli sıkı diyorsun gidip barilla makarna alıyor adam hakkını yememek lazım
Bir de kıza kocaman havuz alıyor. Hesaplı diyeceğim değil. Hesaplı değil diyeceğim. 20 tl para bıraktı diyorsun.
bilemedim

Bitti barillası bimden makarnalar var evde
Aksm diyo olmamıs bu makarna
Bimden dedim o ,tabi burnun batmaz
İste nakitte sıkıntı var,eli titriyor veremiyor

Yukarda yazdım ya
Kıyamet kopsa da bizde 3 gün sonra yine aynı.
Kapına gelene gelme denmiyor,hic demem.
O yüzden artk sakince izliyorum.
Bu sinsiliği de kvdem den ögrenmis olabilirim
ahaha
Oda durur izler karsıdan
konu aile olunca atsan atilmaz satsan satilmaz . beze cok para veremiyorum bu arada ben.migrosun bezi icerik iyi pisik de yapmadi oh mis bezden daha ne bekliyim

konu aile olunca atsan atilmaz satsan satilmaz . beze cok para veremiyorum bu arada ben.migrosun bezi icerik iyi pisik de yapmadi oh mis bezden daha ne bekliyim
Onu gecen sene bende kullandım.
Mühendisinoglunda görmüstüm temiz icerik diye.
Cidden iyidi.
Artık alamıyorm migros avm icinde eve yakın.
Avmye girmedik marttan beri hic.
Sanaldan da aklıma gelmiyor söylemek bez:)

Niye karısıyor yahu:S
Çocuklar çok çabuk büyüyormuş, evet çabuk buyur de benim ilk çocuğum hiçbirşeyi yok bebeğin illaki almam lazım anlamıyor zaten kendi hiçbişey almadı ben de alınca laf yaparak kendi hatasını bastırıyor dün anlatmıştım 10 binden fazla para giriyor eve gözü benim ticket kartımda . Bide milletin yanında her şeyi almışlar her şeyi çok zaten diye kendini siyiriyor benim ihtiyacım yok çalışıp kendi paramla aldım herşeyi ama insan sınır oluyor

Daha çok az olmuş evleneli. Çoook yol katedeceksiniz. Bizim de düğün üzeri çok kapışmamız oldu. Hele birgün iş yerinde telefonda bir bağırmışım patron duymuştu.
Davetiyeye bile nedenini tam hatırlamıyorum ama karışmaya çalışmışlardı.
Tamam dediği şeyler oldumu evlenince tabiki olmadı. Bir de enteresan olan bazen bıktım o evde kalmsktan falan filan anlatıyırdu bana.
Evlendiğimizin ilk zamsnları evdeki alınacaklardan çok teyzesinin evine alınacağı düşünüyordu. Ev aldık eve eşyalar sığmıyor küçük ev. Bazı eşyalar eski kalkmış teyzesinin tv bozulmuş ona kardeşiyle ortak tv alsaymışlar. Tabi dayısı da teyzelerle birlikte kalıyor.
Niye siz alıyorsunuz. Bu evdeki eşyaları komple ne zsman yenilersen o zaman alırsın dedim. Evlenirken eski eşyaları kabul etmiştim. ( Annesi vefat edine bir süre yalnız yaşamış o zamandan eşyası vardı) Amacım ev almaktı.
yani çok şey atlattım. Tabi ayrılmış olmamamız biraz onun geri döndürmelerindendi.
sizinde inşallah zamanla düzelir. Kızın gelince daha çok evim der.

Benimkiler de iş varken ölü taklidi yaptılar, her işi bitirip oturmaya geçince bizden çıkmadılar her şeye karışmaya çalıştılar, hele birtanesi var ki kafasını duvarlara vurasın gelir tanisan o kadar işsiz ki senin ağzından çıkacak lafı kollar akıl vermek için.
Bence de este bitiyor herşey bizimki hiç ses çıkarmadı sonucu ortada iste

Ben hemen mama sandalyesi teklif ediyorm artk
Hos pandemiden beri cocuklu misafr agırlamadum ama
Görümcemin kız öyle elinde cikolata yastık tepelerinde yer
Hiç sevmemmm hiç de öyle rahat bırakamam evde bile.
kız bu geldiğinde teyze topitop şeker getirmiş.Ayy daha 1 yaşındayken de getirmişti Hiç sevmem zorunlu kalmadıkça yedirmem de. Açtı ayy teyze dedim keşke almasaydın heryere sürüyor elini yapış yapış oluyor deli oluyırum bu şekere dedim.
Aslında onun evine giderken alıp vermem lazım kıza. Ufacık birşey dökülse ayy kirlendi der durur. Rahatsız olur. Vereyim şekeri de heryer şeker olsun birdaha gelirken almaz.

Benim icin onun ailesi bitti 3 tane görümceyle hiç görüşmek istemiyorum büyük de konuşmak istemem ama kabul edemiyorum yaptıklarını hadi ilk zamanlarda kıskançlıktan yaptılar eşim sesini çıkarmadı filan sonradan bu durumu devam ettirmeleri benim kapıma dayanmaları hamile olduğum halde üzerime saldıracak duruma gelmeleri affedemem yani bunları digerleride az değil ama ben evlerine gitmiyorum onlarda aşağıya gelince belki uğruyorlar arada idare ediyorum onuda
Sizinde baya olaylar olmuş işte şans biraz bu işler benim nisanliyken bu kadar olay olsa biraz daha temkinli olurdum bu evde oturma konusunda en azından eşya almaz ev alırdım bende ama dediğim gibi biz bu evle uğraşırken herkes ölü taklidi yaptı abonelikleri bile biz yeni aldık eve yapı kayıt ödedik kimse ortada yoktu herşey hazır oldu oturmaya başladık birden ortaya çıktılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…