Küçük Düşün Büyük Olsun!

KIZLARIMCANLARIM ekürim erken kaldiriyorum gelip koltukda uyuyo surekli uyku halinde
Sabahciykende 12den assa uyumuyodu.
4saat uykuyla okula gittigi zamanlari biliyorum.
Agliyordum artik.
O da uyuyamiyorum diye agliyodu.

sempatik_kiz odasinda pc ve tv var ama ben kapat dedigimde kapatir ikiletmez.
Tv ve pc olmadigi zamanlarda boyleydi sabahci oldugu zamanda böyleydi cocuk uyuyamiyo.

Dua okuyo,ben okuyorum,kitap okuyo yok.
Uyuyamama hastaligi var cocukda.

Dun kizdim hicde tık yok ben uyumak istiyorum ama uyuyamiyorum diyo sadece.
Bu seferde ben üzülüyorum

Bizde 9dedim mi yataktaydik.
Liseye giderken bile erkenden uyurdum ben.
Halada senelerdir öyle gider bende
Saat 10 oldumu benim uykum gelir.
Mecbur direniyorum uykuya 1-2saat daha esim oglumda uyusa diye.
Ama oglumdan önce uyuyoruz biz neredeyse

bende bişeyler alsammı diye ınt baktım alcak bişey bulamadım.
siyah tayt, termal çorap atlet vs ihtiyacım var aslında
eşimede bayadır alışveriş yapmıyoruz
geçen yıl sinir oldum ve hiçbişey almadım kendide almadı
şimdide kıyafetim yok diyo

tr_lelli ben hep uykuyu sevmişimdir
erken yatar geç kalkardım
iş hayatından sonra bile haftasonu uyurum hiç öyle haftaiçi gibi erken kalkamam
eşim de uyur bi sıkıntısı yok
oğlum daha 2 yaşında ama uyku uyumayı sevmeyecek bence
gündüz uykuları bile uyumadığı zaman var doğdu doğalı sevmiyor uyumayı
o kadar enerjiyi ben kullansam sızıp kalırım
maşallah bütün gün kuduruyor zorla uyutuyorum
bence zorlama çok demek ki uyuyamıyor oğlun
senin için zor bir durum ama
her kural her çocuğa işlemiyor demek ki

İşin gerçekten zor Allah kolaylık versin.
Kuzenimden bilirim teyzemin neler çektiğini. Birde o sabahçı dediğin gibi kaç saatlik uyku ile okula gidiyor. Bizim yaşadığımız ilçede bu sorun için bir doktor yoktu. Antalyaya gittik ve dediğim gibi onun tedavi yöntemi ve bizim bakışımız uyuşmadı.
Biz artık yapı meselesi deyip kabul ettik mecburen çünkü çocuk 6-7 yaşından beri böyle bebekken sese alışsın deyip herşeyi yaptı yatırırken teyzem. Ama 8-9 yaşına geldiğinden beri bir gram ses olması ışık olmasın anne uyuyamıyorum diyor.

tr_lelli elma kahveden daha cok uyku açar
belli bi saatten sonra elma verme oğluna
bi de şey denesene 15 dakika hiç konuşmadan dönmeden gözlerini kapatıp yatsın eğer uyuyamazsan zorlamayacam de
dene bakalım
bi kaç ay önce her gün sabahlıyordum
enerjim çok fazlaydı ben hoplamak zıplamak istiyordum o derece
arkadaşla konusuyorduk
tamam dedi 5 dakika gözleirni kapat uyumazsan yaparız ederiz diyordu
ben o ara uyuyordum :)

Bende uykuyu severim
Esimide uyandirmasalar hafta sonu 10-11e kadar uyur.
Ama oglum eskiden beri boyle.
Yani daha kucuk yaslardaykende 3-4yas ozamanlarda 12den önce uyutamiyorduk.
Onu uyutucaz diye ben veya esim cocukla uyuya kaldigimiz oldu.
Misal ben az yatim diyordum esime tamam ben oturuyorum ben uyuturum diyodu
Gece bir uyaniyodum ikiside oturma odasinda uyuya kalmis artik kim kimi uyuttuysa.
Yaninada yattim,basinda da oturdum kurtlular gibi donuyo duruyo
tr_lelli
gece yatmaya yakın cocuklar meyve çikolata vs yediginde uyku problemı yasarmış diye duymuştum.
Meyveyide cok sever ya.
Her aksam meyvesiz durmaz.
Dogrumu acaba
Seste uyuyabiliyo(tv sesiyle uyur bazen)
Daha ufak yaslarda da boyleydi
Ama ben ilkokul 3-4.sinifta cok sıkıntisini cektim.
Ogretmeniyle konustum uyatamadigimi onada anlattim.
Oda sinifta genel anlamda cok uyardi.
Sonra sabah serviste uyukluyodu
İlk 2ders ogretmen uyuyo diyodu.
Aksam alamadigi uykuyi sabah telafi etmeye calisiyo boylede.
Oturup agliyodum.
Dün sert konusunca bide üzüldüm
Ya belliki onunda elinden gelen bisey degil ama cabalamasi lazim.
Yani her gun 5-10dk erken girse yataga belki olacak
O saati oturup bekliyo resmen.
Esim söyleniyo
Ben arada kaliyorum.

Son düzenleme:
Meyveyide cok seviyo biliyosun hep yaziyorum
Benim erbaslar yemek yer pesine meye yer her aksam.
Elmayi cok gec saatte vermicem ozaman.
Bu aksam denicem bunu.
Artik sandalye cekip basida otrucam dedim.
Uyudugunu görücem dedim.
Ben yanina yatiyorum azcik dua falan okuyoruz.
Biraz duruyo oyle gozler kapali ben kalkiyorum basliyo kurtlanmaya
Kipir kipir.

tr_lelli Uyku problemim var demesem de farklı dönemlerde farklı şekillerde yaşadım ben bu sorunu.
Bir dönem kullandığım ilaçlar yüzünden kafamı kaldıramıyordum sürekli uyuyordum. Ondan sonra ilaçları bıraktıktan bir süre sonra psikolojik olarak uyumaya meyilli oldum. Hiçbir zaman öğlene kadar uyumadım ama akşam erken yattığım halde sürekli uykum geliyordu.
Yaklaşık 7 senedir falan. Saat kaçta yatarsam yatayım en geç sabah 6 da uyanıyorum ve bir daha uyuyamıyorum. En ufak bir ses bile benim uykumdan uyanmama sebep oluyor. Gece birisi tuvalete kalksa, yatakta dönerken yatak gıcırdasa. Eğer yüksek sesli gıcırdıyorsa hemen gözlerim açılıyor. Ve saat kaçta yatağa gidersem gideyim en az 1 saat dönerim ben o yatakta. Benim sürekli dönme sebebim zihnimi boşaltamıyor olmak. Sürekli aklımda bir şeyler dönüyor. Onları sıraya koymadan ya da kafamdan atmadan kesinlikle uyuyamıyorum. Belki de oğlun da sürekli başka şeyler düşünüyor ya da hayaller kuruyordur. Ya da yapısı böyledir. Sizin sert konuşmanız sonucu değiştirmeyecek. İleri de bu şekilde devam ederseniz siz gelince uyuyor numarası yapabilir. Siz gittikten sonra dönmeye devam eder ta ki uyuyana kadar.
Uyku problemi sizin elinizde olan bir şey değil ki ? Eğer tv,pc vb. şeyler ile uğraşmadığı halde hemen uyuyamıyorsa bırakın uyumasın. Yaşı ilerledikçe uyku düzeni değişir diye düşünüyorum.

merhaba kızlar

tr_lelli benim oğlum da erken uyumayı hiç sevmiyor. ama en geç 23:00 de yatıyor. o da benim zorlamamla.
oğlum hiperaktif olduğu için ben neden uyuyamadığını biliyorum. o nedenle pek zorlamıyorum.
döviz deki artışı dehşetler takip ediyorum. paramız iyice değersizleşti.
yurtdışında yaşama gibi bi fırsatım olsa inanın bi dakka durmam. tamam vatanımı çok seviyorum ama yine de Avrupa gerçekten de başka.

cnm meyve ve cıkolata enerjı verir
ılık süt içir o belkı uykusunu getırır
ama sen ne kadar konuşsan da basında beklesende fyadası olmaz
uykusu yoksa yapacak bışı yok
sabah erken uyandır gun ıcınde uyuklamasını engelle akşam da erkenden yatacaktır zaten

Aynen canım ya..Kızım çok beğenmiş Avrupayı..
Geçen hafta gezme imkanı oldu..Normalde Polonya'da şuan..
Orada okuyor.. Cadılar bayramı sebebiyle bir kaç gün boşlukları olmuştu.
Prag ve Berline gitti..Çok beğenmiş oraları..
Haftaya da Norveç'e gidiyor gezmeye:)
aralık gibi Paris'e gidecek inş..
Kızım bile istemiyor artık Türkiye'yi
Anne diyor burada insanlar daha kaliteli daha refah yaşıyorlar..Alım güçleri çok iyi..
vs..İmkanı olursa okul bitince Almanya düşünüyor..Keşke olabilse.(valla gidebilen kurtarsın kendini buradanbizim için zorda

Son düzenleme:
Merhabalar kızlar
Bol bereketli günler olsun inşallah. Piyasa durumları hiç iyi değil Allah sonumuzu hayretsin.
tr_lelli benim oğlanla yaşıt galiba senin oğlun.(11 yaşında) Yakın zamana kadar gece korkularımız vardı bizim yatmak uyumak istemiyordu seyrettikleri videolar oyunlar çok etkiliyor. Rüya görmekten korkuyorum diyordu rüyalarda bir garip nükleer patlamalar oluyor falan şimdi sabahçı saat 11 e doğru yatıyor 5 dk yanında oturuyorum ama aynı krizi hafta sonları bizde yaşıyoruz. Büyüyor artık diyorum karışmayayım diyorum ama anneyiz işte.
Geçen sene böyle uyumama krizinde bir yazı okumuştum oğluma da gönderdim hatta yazıda bir kitap öneriyordu alırmısın anne bana bu kitabı demişti. Ama unutuldu biraz da oğlum rahatladı galiba şimdi yazarken hatırlıyorum.
Sana da özelden gönderebilirim istersen.

Kendi cennet vatanımızda güzelce yaşayabilseydik keşke...huzur yok, can güvenliği yok, gelecek yok, umut yok...Kime sorsam aynı şeyi söylüyor, herkes mutsuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…