Küçük Düşün Büyük Olsun!

Resmen gezesim geldi çok güzel anlatmışsın

Bravo süper yapmışsın doğrusu. yırtmışsın gerçekten. ne kadar etkiliyoruz birbirimizi değil mi? tüketim odaklı toplumlarız.

Bugün Google amcaya tüketim çılgınlığı yazdım. Neler okudum neler...
Kart taksitlerinin, 3 al 2 ödelerin, kargo bedavaların, bilmem ne kadar puan, mil hediyelerin insanları nasıl etkilediğini, reklamlar yüzünden ihtiyacımız olmayan şeylerin ihtiyaçmış gibi algılamaya başladığımızı a'dan z'ye açıklamışlar. Şaşırmaktan şekilden şekilde girdim okurken... vayyyyy be dedim. Zor şartlara kazandığımız paraları çula çaputa yatırırken amma da beynimizin içine girmiş adamlar...

Aynen öyle

Bir arkadaşım anlattı geçen gün. (İnşallah okumuyordur buraları).
Bir butikten alışveriş yapar hep. Yılardır. Bayan güzel şeylerde getirir. Neyse benim arkadaş oradan birşey alır yazdırır. Beğenir alır deftere yazılır. Ayyyy ben bunu almayayım dese burik sahibi senden para isteyen mi var. Ödersin sonra filan dermiş.
Geçen arkadaş ödeme yapmaya gidiyor ve borcu 1750 TL. Taksit yaptırıp Ödemiş ama içine de oturmuş. Bu parayı ne için verdiğimi hangi kiyafet için ödediğimi bile bilmiyorum diyor.
Yuhhhhhh dedim. Butik sahibi bu yöntemle yazarım ödersin mantığıyla neler satıyor kimbilir...
Gerçi onun işi de satmak. Bizim bilinçli olmamız lazım.

günaydınlar
ben de bu aralar alışveriş yapmamak için kendimi zor tutuyorum
ihtiyacım yok bunlar sadece istek diye kendimi dizginliyorum
papatya nın dediği gibi bir limit koyup sonra harcamak mantıklı geldi
bu arada evimizin asansörü olmadığı için 5 ltlik su taşımak bayağı bizi yormuştu,bu yüzden arıtıcı taktıralım dedik,umarım pişman olmayız
aranızda kullanan var mı

Yağmurlu bir Ege sabahindan herkese gunaydin...
Güzel güzel kahvaltılar yapıldı. Keyif çayları içiliyor bizim evde. Ben de buraya bir bakayım dedim.
Dün temızlıkle çamaşırla geçti. Bir de doğum gününe gittim. Bugün ise ütü ve yapılacaklar yemekler var. Dünden yoğurdumu da yaptım. Bu sabah geçenlerde çizip suya koyduğum zeytinlerden kahvaltıya çıkardım. Çok güzel olmuslar. Zeytinyaglarimiz da çıkmış yarın getirecekler.
Güzel bir pazar günü geçirmeniz dileğiyle...

Alışveriş konusunda ise bir şey ihtiyacım ise alır geçerim. İhtiyacım değilse de hiç bakmam. Durumum o an almaya musait değilse AVM ye gitmem. Durumum varsa fiyatlar uygunsa ve ihtiyacım da varsa birkaç tane alır çıkarım. Böylelikle sık sık alışverişe cikmamis olurum.

Günaydın mutlu pazarlar
Bende arıtıcı taktırdım ihlasın.
Taşı taşı nereye kadar zor oluyor yaklasık 3yıl oldu.

Bu arada karar verdim istek ihtiyaç giyiö kalemimi bir miktar yüksek tutacağım 100tl mesela.

Biz de 1.200 e taktırdık
En az üç yıl içinde para kendini amorti edecek
İnşallah biz de memnun kalırız
Bugün günümüz vardı oraya gittik
Arıtıcıyı da altı taksite böldürdük
Bugünlük harcamamız bu

İyiaksamlar
Bu hafta nasil gecti hic anlamadim
Hic oturmadan yine aksam oldu.

Pazara ciktim 25tl harcadim.
Market gezdim 150tl civari harcadim

Aksamada soganli hamsi tavada yaptım
Pratige kactim.

Daha slayt hazirlicaz oglumla
Banyo yapicak
Pantolon ve gomlek utulemem lazim
Dizim var onu izlicem.
Oglumun bilg. Sınavi var ezber yapiyo banada sor cevaplim diyo.
Esime ıhlamur kaynattim grip olmus
Meyve istiyo

Allahım onbin parcaya bölünmekden bazen cok yoruluyorum.

50tl zulama attim.
Biraz harcamistim tekrar toparliyorum
5-6tane bardak attim
Kenari cıtlamis siyah kahvalti tabagim vardi onu attim.
Su bardaklarim baya azalmis su bardagi almam lazim
Cay bardagi ve tabagi set istiyorum misafirlik.
Hic yok.
Taksitle alicam zuccaciyeden

Ben de hiç oturmadım bugün.
Hafta içine fayda olsun diye yemekler (4 cesit) yaptım dolaba koydum. Haftalık suyumuzu doldurduk. Utumü yaptım. Kopan düğmeleri sokulenleri diktim. Herkes banyosunu yaptı. Çıkanları hemen makineye atıp yıkadim.
Şimdi yemeğimizi yedik çay suyunu koydum. Bakalım eğer gözüm alırsa poğaça yaparım. Bir hafta sonu da böyle geçti.

Ben de evdeydim hep. Miskinlik yaptım biraz.
Yemekte köfte makarna vardı. Bi kek yaptım. Oğlum okuldan gelince yiyor.
Banyosunu yaptırıp ödevlerini kontrol edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…