onlar beyin okuma üzerine ihtisaslaşmışlar. hangi müzikler tüketimi arttırıyor, hangi dizaynlar hepsi bilinçli yapılıyor. en iyisi mümkün mertebe uzak durmak.Bide ben bilinçli tüketiciyim falan diye gezip duruyordumNasil gaza geldim anlamadim
Bugün az daha görecektiniz benim ne kadar bilinçli tüketici olduğumu.200 tl idi kısa şişme mont.Bide ben bilinçli tüketiciyim falan diye gezip duruyordumNasil gaza geldim anlamadim
Resmen gezesim geldi çok güzel anlatmışsınmaşallah oğlunaallah daim etsin
canım bir bursalı olarak yazayım hemendeniz görmek istiyorsan mudanya'nın bir beldesi tirilye var. zeytinbağı olarak da geçiyor. inegöl'de oylat kaplıcaları var. tabiatı da harika. yine kemal paşa ilçesinde suuçtu şelalesi. bursa merkeze yakın gölyazı var. en son gittiğimizde düzenleme çalışmaları vardı, muhtemelen bitmiştir. karacebey ilçesi civarında kuş cenneti var. orhaneli tarafında sadağı kanyonu. bursa merkeze çok yakın saitabat şelalesi var. yine karacabey'de longoz ormanları, burası muhteşem bir yer. iznik gölü, uluaabat gölü. elbette ki uludağ! zamanınız varsa dayalı döşeli ağaç evler var. orman köşkleri diye ararsanız rezervasyon yaptırabilirsiniz. yine uludağ yolunda tarihi inkaya köyü ve osmanlıYa şahitlik etmiş 6 asırlık çınarımız var. orda bir kahvaltı keyfi hiç fena olmaz. hamamlkızık köyüne gidebilirsiniz. alabalık tesislerinde balık, kiremitte köfte vs yiyebilirsiniz. yine kahvaltısı da çok güzel oluyor. yukarılara doğru doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. meşhur cumalı kızık köyümüz var. orjinalliğini korruyan evler arasında, taş döşeme sokaklarında tarihi bir gün yaşarsınız.
şehir merkezinde, osman gazi ve orhan gazi türbeleri, muradiye külliyesi, ulucami, yeşil cami, emirsultan cami, yıldırım cami. sayısız türbeler. turla gelirseniz bir çok yeri gezersiniz. bireysel takılacaksanız da bu dediklerim belli başlı yerler. ama bursayı gezmek, solumak için, hissetmek için en az bir hafta kalmak lazım.
Giden gitti üzerine bir bardak soğuk su.Günaydın kızlar
mavimli çok şükür halimize.
Kaybınız için de diyecek pek birşey Yok. Hayırlısı. Bayağı yüklü bi miktarmış
Bravo süper yapmışsın doğrusu. yırtmışsın gerçekten. ne kadar etkiliyoruz birbirimizi değil mi? tüketim odaklı toplumlarız.Kızlar bu kriz denilen durum benim yaşadığım yeri etkilememiş. Bugün okuldan çıkınca arkadaşlar gratise gidelim %50 indirim var dediler. Benimde sampuan ve el kremine ihtiyacim vardi, tamam dedim gidelim. Bir gittik iceride rahat 60 kişi var.
Genci yaşlısı erkegi herkes kapış kapış sepet dolduruyor. Bir anda nasil gaza geldim anlatamam. Sepete neler eklemisim neler. Rahat 200 TL'lik ürün atmışım sepete.
Normalde bu tarz yerlerde çok kalmaktan sıkılırım max 10 dk falan ama tam 1.5 saat kalmışım. Insanlar aldikca bende aldim.
En son resmen bedava dağıtılıyormuş gibi bir izdiham cıktı. insanlar birbirlerine girdi. Bir anda kafama dank etti. Sen ne yapiyorsun burda. Hic ihtiyacin olmayan seylerin elinde ne isi var dedim. Senin bir aylik mutfak masrafin burada yatiyor dedim. Sepeti birakip arkama bile bakmadan oradan uzaklastim.
Keske videosunu cekip de atsaydim. Gercekten ne kadar tüketim odakli bir toplum olmusuz. Hayatimda ilk defa bu kadar sacma bir yerde bu kadar gaza geldim. Baskalarina ozenipde sepet doldurmak nedir ya... Ama Allah yüzüme baktida kendimi toparladim.
Yanimda universiteden arkadaslarim vardi. Birbirlerini oyle gaza getirdilerki bir aylik harcliklarini orada birakmislar. Sonra yok kitap parasi yok fotokopi parasi diye bahanelerle ailelerine yapışacaklar.
Aynen öyleBugün Google amcaya tüketim çılgınlığı yazdım. Neler okudum neler...
Kart taksitlerinin, 3 al 2 ödelerin, kargo bedavaların, bilmem ne kadar puan, mil hediyelerin insanları nasıl etkilediğini, reklamlar yüzünden ihtiyacımız olmayan şeylerin ihtiyaçmış gibi algılamaya başladığımızı a'dan z'ye açıklamışlar. Şaşırmaktan şekilden şekilde girdim okurken... vayyyyy be dedim. Zor şartlara kazandığımız paraları çula çaputa yatırırken amma da beynimizin içine girmiş adamlar...
günaydınlar
ben de bu aralar alışveriş yapmamak için kendimi zor tutuyorum
ihtiyacım yok bunlar sadece istek diye kendimi dizginliyorum
papatya nın dediği gibi bir limit koyup sonra harcamak mantıklı geldi
bu arada evimizin asansörü olmadığı için 5 ltlik su taşımak bayağı bizi yormuştu,bu yüzden arıtıcı taktıralım dedik,umarım pişman olmayız
aranızda kullanan var mı
Biz de 1.200 e taktırdıkGünaydın mutlu pazarlar
Bende arıtıcı taktırdım ihlasın.
Taşı taşı nereye kadar zor oluyor yaklasık 3yıl oldu.
Bu arada karar verdim istek ihtiyaç giyiö kalemimi bir miktar yüksek tutacağım 100tl mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?