Küçük Düşün Büyük Olsun!

Hep böyle miydi? Bazen dönemsel oluyor. Makarna yerine Erişte yemez mi? Sebzeli renkli erişteler var mesela. Burda tanıdık yapıyor alıyorum mesela. Benim oğlum da asla yoğurt peynir yemiyor hepsi bi cins. Süt arada içiyor zaten onu da ben içmesini istemiyorum. Doktor zararı yok ama faydası da yok dedi. Onun yerine yumurta peynir yesin sahan iyi dedi. Bağırsakları da yoruyor zaten. Siz de çok kafaya takmayın çünkü çocuklar hissediyor ve daha da abartıyor bazen

Ölür müsün öldürür müsün?!
Eve geldim benimkiler evde.
Aa hayırdır erkencisiniz dedim
Kactık dedi koci
Nolduki dedim?
Büyük görümcem kızı yollamıs.
Kvdem aa sen nerden cıktın demis?
Bogazım agrıyorda babam beni burdan alcak saglık ocagına gitcez demis
Evde dedesi var bide hic yollamaz kız okula gidiyo diye
Hangi akla hizmet hasta cocıgu yolluyorsn yani
Hayır vebal ya bisey varsa
Kvdem simdi alsan dert almasan dert
Al sen cocugunu kac demis kociye
Yarın olmadı evde ben bakayım nolur nolmaz dedi.
Bakalım atraksiyonlu bi hafta
Öbür görümcem soka girer
Evde bile maskeli geziyo
Cocuklarına gecce yazık günah ya

Sokdan 9.95 cidarlı bardak aldım.
Bulasık mak.calıstırdm gelince ısıya dayanıklı mı diye 65 derecede yıkadım.
Dayanlıklıyımus iyi bari.
Daha önce 29 a almıstım makinada catladı
Biri de kaynar suda catmamıstı
Hünnap bisküvi 14.95 evde hippler var almadım ama ben ordan 9.95 e keciboynuzu özlü alıyırdm.
Onları kaldırmıslar
Pamuk aldım 13 tl verdim cıktm
Ispanak kavurdum aksm icin.
Yumurtalı yaparım ,kızda yogurttlu yer.
Ay hala soktayım
Acıp kaynayasım var

cok hevsli yiyen bir cocuk olmadi hic ama bu kadar da az yemezdi.
Sabah 1000 takla ata ata 1 avocado yedirdim bide yarim sosis. Bakalim aksam nasil olcak. En azindan biraz vitamin aldi avocado sayesinde bugün.

Selam kızlar, çok yorgun bir pazartesi daha geçiyor. Evde banyolar, tuvaletler, lavabolar ovuldu. Elektrikli tutuldu, paspas çekildi. En zor geleni de elektrik süpürgesinin toz haznesini yıkayıp balkona koyması vileda kovasını temizleyip yerine koymak. Ama müthiş yoruldum toz alamadım bittimi hayır, banyo paspasları yıkandı peşine bir makina çamaşır atıldı. Toplananlar katlandı yerleştirildi, ütülenecekler ayrıldı. Kızların botlarını ayırdım kutularına koydum elbise dolaplarının altına yerleştirdim. O kadar dağınıklar ki inanın az bile yazıyorum. Biri 50 tane siyah maske, diğeri de 50 tane yeşil maske aldı maskeler heryer de ben topluyorum, kızım al kaldır falan anne benim odamı elleme ben toplarım diyor asla toplanmıyor ufak da değiller ama kime çekmişler bilmiyorum.
Dün etli kapuska yaptım bu gün için domatesli şehriye çorbası, az tavuk birazdan da marul salatası yaparım yeter. Birde bankaya gittim inanın kalbim agzım atıyordu. Yürüyerek gidiyorum toplu taşımaya binmemek için, yurt dışında yaşayan kardeşim eşinin haberi olmadan az az para gönderiyor o hesap benim üzerime onda sıkıntı çıkmış bankaya gidermisin dedi, gittim hallettim. Annemin tl de az bir parası var benim üstümde diğer kardeşimin de eşinin haberi yok onun parasıda benim üzerimde inanın 6 tane defter var ve benim o bankada kendime ait bir kuruş param yok her defterin arkasına yazdım kime ait diye karıştırmamak için. Benim bütün bu hesapları eşim biliyor arada onu da tembihliyorlar sakın enişte kimse bilmesin diyorlar. Onlar da mecbur kalmasa böyle birşey yapmazlar yurt dışındaki kardeşim döviz hesabı oldugu için arsa bakıyor bana orasını al senin üstüne diyor. Tamam güvenmeleri güzel ama ben sonra eşine nasıl izah ederim Allahım diyorum herkesin sınavı farklı al derse alıcam yapıcak bir yok.

Para biriktirmesi tmm da esine güvenmiyor mu cnm
Neden arsayı senin üzerine al diyor

Eşimin de miras olayı var ama daha çözülmez tam 3 yıl oldu hiç ilerleme yok, para gelse bile annesine 3+1 daire alıcaklarmış annen tek başına ne yapıcak diyorum sonra mirasta daha fazla para gelirmiş Allahım hiç kafası basmıyor şimdi 2+1 alın elimiz para görsün. Ama eşimin aklına gelmez bu kayıvalidem istiyordur. Kaynım eşinden ayrıldı onun yanında yaşıyor, görümceminde inişli çıkışlı evliliği var kadın hepten o günleri düşünüyor içimden diyorum dubleks alında sende gidince terasta yaşarsın. Yetti dedim hafta sonu ev muhabbeti ev de istemiyorum para da gördügümüzde yok zaten ikisinide diye sesim nasıl öyle yükseldi ben bile hayret ettim. Kayınvalidem hem çocukları arasında ayrım yapar hem de torunları arasında. Biliyormusunuz bir tek ben de kız torunları var bilmez hangi okulda okuyorlar cep telefon nolarını varsa yoksa oğlum hastayım der sanki hastane oğlunun tapulu malı hep hastaneye gitsin orasının agrıdıgını burasının nasıl agrıdıgını söylesin hep şikayet. Kızlar ne dolmuşum valla iyi ki burası var.

Para biriktirmesi tmm da esine güvenmiyor mu cnm
Neden arsayı senin üzerine al diyor
Evet güven hiç yok eşi o ülkenin vatandaşı çocukda aynı o ülkenin vatandaşı, birkez ayrıldılar sonra tekrar bir araya geldiler. Kardeşim hiç güvenmiyor yasalar ondan yana bu beni canı ister kapının önüne koyar diyor. Ben birşey diyemiyorum tamam diyorum. Oglu var 5 yaşında 3 yaşında iken evleri ayırdılar çocuk hiç konuşmadı, pedagog pedagog gezdiler bir yıldır bir aradalar çocuk bülbül konuşuyor. O da kendine güvence olsun istiyor.

Baby annemin parasından da babanım ve diğer kardeşleriminde haberi yok. Kızım bizimkiler ekşın seviyor dicem, ama benim küçük kardeşim Ekim ayında eşinden ayrıldı. Çalışmıyor ev hanımı beş kuruş nafaka istememiş. Ama onun da kendine ait hiç birikimi yok. Zamanında kocası futbol oynarken her transferinde bir ev alacak paraları oluyordu ama çok güzel harcadılar. Allahdan babamın apartmanında oturuyor da kirası yok diğer ihtiyaçlarını annem-babam emekli onlar karşılıyor. Üstlerine tapulu hiçbir mülkleri yok. Onun için ben bu topikleri çok seviyorum tasarrufun, birikimin önemini biliyorum ama burası da bilgilerimi güncelliyor motife ediyor.

ahh nasil gozleri karariyorda kenara hic bisi koymuyolar.
neye guveniyorlar ya

ahh nasil gozleri karariyorda kenara hic bisi koymuyolar.
neye guveniyorlar ya
Aynen o para hep gelicek sanıyorlar ama malesef öyle olmuyor. Akıl vermeye demeyeyimde nacizane öneride bulunmak isteyince de bana akıl verecegine sen kendin yap sen kendin al diyordu. Olan çocuklarına oldu, öyle şaşadan sonra ekmek alıcak parayı bile bulamadıkları zor günleri oldu.

Valla benim kvdenin de kücük görümceme zaafı var.
Bizimki hala diyo anneme miras gelince ev alcak bize
Ablasına inme iner töbe töbe
Erkekler inanmak istediklerine inanıyorlar

Benimde boyle tanidiklarim var.
Kocasi karisinin eline(akrabamiz) desteyle verirdi parayi(hani tv goruruz ya balya seklinde) son model arabalar ama kirada oturuyorlardi.
Ev alamiyorlardi cunku kadin yok evin kapisi su tarafa aciliyo yok penceresi soyle diye diye ev begenememisti almamislardi.
Sonra adam iflas etti.
Kadin astim hastasi oldu ve o haliyle ev temizligine ofis temizligine gitmeye baslamis.
buyuk cocugu 30 yasinda dusun iste.
Varken almadilar, koymadilar.
Bu arada hala kiradalar.
Hatta kizi icin is istedi bizden gecen yıl esim icin bir yere sokabilirmi dedi ama kizin okudugu bolumde deneyimi yoktu kabul etmediler etseler ise yerlestirecektik.

Malaesef hayat kocaman bir sinav.
Rabbim verir sinar sukrediyormu diye.
Vermez sınar isyan ediyor mu diye.
Verir, alir sabrediyor mu diye.

Varken testini dolduracaksin.
Tabiki cimrilik yaparak, pintilik yaparak diil.

Burada yani semtimde bimin karsisinda surekli bir adam dileniyormus.
(semtin adina acilmis bir hesap var orada paylasmislar) adama aciyomus millet ben hic denk gelmedim
Iste yardim ediyorlarmis.
Meger onunde diliendigi 2 katli bahceli ev onunmus.
karisi eve koymuyormus kizida doktormus.
Adam alkolikmis dilenip alkol aliyormus onunla.
Dilenirkende kizim doktor bana bakmiyo beni kapiya attilar diyormus
Ayy vallahi insanlari somuruyor bazilari.
Gercek ihtiyac sahiplerine ulasamiyor kimse

Bi de bi fenomen yani bol takipcili bir hatun diyim kizinin kiyafetlerini istemis biri durumum yok diye.
Kiza da tabi hep kostumlu falan geliyo reklam amacli..
O da yollamis acimis kadin dolap uyg. satiyormus
Nasil bulmuslar acaba onu kacirdim.
Kizin uzerinde cekilmis resmini falanda attiysa.
zaten kizin resimleri kids hesaplarda surekli elden ele.
Ahh el kadar bebeleri teshir ediyorlar.

Nafaka istememesi herhlde anne babaya güveniyor
Valla bak benim kardesimin cöpü yok anca harcıyor
Onun yarısı kadr bile imkanı olmayan eltisinin bankada 150 bin paarası vardı kac sene önce simdi 300 yapmıstır.
Hellal olsun kız biriktirmis
Bizimki de cula caputa harcıyor

yatirimlik ev falan yokmu canim aldiklari.
Misal kirada falan

Benim annem çok güzel biriktirdim valla ben hiç birikmiyo anca borçları ödüyoruz hafta sonunda işe gittik eşimle yoruulmusum komsu ya gittim hayırlı olsuna kızı verdi
Benim annem bir lira vermez bişey getirmez bizim geleceği kim ne yaparsa yapsın der hep sıkışsan umrumda değil iki tarafta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…