Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selam kızlar günaydın,
Bugün planım kendi dolabımı toparlamak. Biraz toparlayayım dedim rahat bırakmadıki geldi onu ona kattı bunu buna :))
Eline eldiven geçirmiş hangi şekerden istersiniz diyor Daha başka ne istiyorsunuz diyor. Heryerde eldivenle verşyorlar ya çocuğun beynine kazınmış artık eldiven olayı
Bakalım biraz oturup devam edeceğim işime. Bugün saat 10 da kalktığı için uyutmam. Çok sıkılırsa bir süre aşağıya indiririm.

4 çay bardağı ince bulgur

2 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 bağ maydonoz

1 bağ nane

Yarım bağ yeşil soğan

Bir kaç tane marul yaprağı(ortasından)

Bol zeytinyağı

2 adet limon

Bol narekşisi

Bulguru sıcak su ile ıslat. Yeşillikleri ince ince doğra.

Bulgur yumuşayınca salçaları ekle ve yoğurmaya başla. Biraz zeytinyağı ve narekşisi ekle biraz daha yoğur. Yeşillikleri ekle, zeytinyağı limonu ekle ve harmanla. Zeytinyağı yeşillikleri parlatacak miktarda olmalı. Tadına bak ekşisi az ise narekşisi veya limon ekleyebilirsin. Salçaların tuzsuzsa tuz ekleyebilirsin. Ben Hatay salçası ya da öncü kullanıyorum tuz eklemiyorum. Yeşilliklerin bir bağı komple kullanmasan bile 3/2 sini mutlaka kullan. Marul şart değil.

Not 1-Hatay kısırına baharat konulmaz.

2-soğan salça kavrulmaz.

3-zeytinyağı ekşisi bol olur.

3- yeşillik bulgurdan çok olur.

babyloading87 yedirenk79

Selam hanımlar, sabah sabah eşimi gönderdikten sonra peynirli poğaça ve kurabiye yaptım. Tavuk suyuna tarhana çorbası da pişirdim. Mutfagı topladım, gün içinde de toplamaya devam akşam için beşamel soslu karnıbahardan az var az pırasa kavurur yumurta kırarım, çiğ köfte var hazır köfteler de var isterlerse kızartırım ve kabak tatlım da var yeter. Daha da başka şey yapmıcam bu gün dinlenicem. Dün temizlik yaptım bu gün kızım duşa girdi duşakabin aralık kalmış banyo da paspaslar yüzüyor nasıl canım sıkıldı ama ona olsun şimdi hallederim dedim birde banyo temizledim tekrar paspasları da attım balkona sudan öyle bir şişmişler sıkamadım makinaya atıcaktım ama çamaşırları atmıştım beyazlar yıkanıyor. Beklesin sırasını dedim. Az önce bir büyük bardak ıhlamur ve poğaça-kurabiye gömdüm mesudum basküle çıkmaya korkuyorum en son 75 gösteriyordu.

Bende gagami tutucim artik
nasil gidecek bunlar yaw

Aaa baharat yok mu?
Denicem malzemeyi toplayıp:)
Saoalsn
Biber salcam yok.
Bide nar eksisi yok.
Görümcem Hayatdan getirtmis.
Haftaya gelecek.
Bide böyle deneyeyim bakalım:)

Selamm genşlerr.
aiyy cöktüm valla suraciga bugun bisi yapmicam havamda diilim.

Kahvaltida yapamadim su saat oldu hazirlamaya vaktimde olmadi asdghff :) saka saka.
canim kahvalti istemedi 1 kase misirgevregi yedim.
2 ogun beslencem guya bununla aksami nasil ederim mechul.

Aksama kabak mucver yapicam kendime.
Evdikelerede et sote yapicam.
tavuklu pilav yaparim oglan öyle seviyo.
Kiza da corba yapmam lazim tavuk suyuna havuc corbasi yaparim.

c.mak. calisiyo
bulasik mak. calisiyo
ahha iste bee bi de robot olaydi supureydi keyfinden yenmezdi.
Kız uyudu oturdum valla.

Benim karantina bugun sonmus ben dun zannediyordum yanisi cikamiyorum otur sifir.

Aaa baharat yok mu?
Denicem malzemeyi toplayıp:)
Saoalsn
Biber salcam yok.
Bide nar eksisi yok.
Görümcem Hayatdan getirtmis.
Haftaya gelecek.
Bide böyle deneyeyim bakalım:)
Umarım beğenirsin ama gerçekten efsane oluyor biber salçası ve narekşisi olmazsa olmazlardan

Kız senin karantina yıllık sürdü.
Anamm keske herkes böyle dikkat etse.
Hic sanmıyorm.
,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…