- 8 Ocak 2015
- 6.093
- 19.109
- 448
bir yemek yarismasinda asla olmamasi gereken kisi yani ben eksik kalmisimKız ne cok yemek yarısması var bu kkda:)
Mercimek köftesine oy verdim az evvl
Konuyla alakam sıfır ama oy verdim
Bide beenbir yemek yarismasinda asla olmamasi gereken kisi yani ben eksik kalmisim
ben de hic kisir yapmadim daha yapsam tarihe altin harfllere adimi kazirim da neyseBide been
Muhtesem kısırımı yapıp atsam
Kısır tarihten silinir
Hatay kısırı tarifi vereyim mi? Çok kolay kötü olma ihtimali yok malzeme tamsaKız ne cok yemek yarısması var bu kkda:)
Mercimek köftesine oy verdim az evvl
Konuyla alakam sıfır ama oy verdim
Ver canım ben farklı kısır daha çok severim. Birara tariflerden bakıp yapmıştım. Aynımı bakalım senin verdiğin tarifleHatay kısırı tarifi vereyim mi? Çok kolay kötü olma ihtimali yok malzeme tamsa
Ver valla :)Hatay kısırı tarifi vereyim mi? Çok kolay kötü olma ihtimali yok malzeme tamsa
Bende gagami tutucim artikSelam hanımlar, sabah sabah eşimi gönderdikten sonra peynirli poğaça ve kurabiye yaptım. Tavuk suyuna tarhana çorbası da pişirdim. Mutfagı topladım, gün içinde de toplamaya devam akşam için beşamel soslu karnıbahardan az var az pırasa kavurur yumurta kırarım, çiğ köfte var hazır köfteler de var isterlerse kızartırım ve kabak tatlım da var yeter. Daha da başka şey yapmıcam bu gün dinlenicem. Dün temizlik yaptım bu gün kızım duşa girdi duşakabin aralık kalmış banyo da paspaslar yüzüyor nasıl canım sıkıldı ama ona olsun şimdi hallederim dedim birde banyo temizledim tekrar paspasları da attım balkona sudan öyle bir şişmişler sıkamadım makinaya atıcaktım ama çamaşırları atmıştım beyazlar yıkanıyor. Beklesin sırasını dedim. Az önce bir büyük bardak ıhlamur ve poğaça-kurabiye gömdüm mesudum basküle çıkmaya korkuyorum en son 75 gösteriyordu.
Aaa baharat yok mu?4 çay bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ maydonoz
1 bağ nane
Yarım bağ yeşil soğan
Bir kaç tane marul yaprağı(ortasından)
Bol zeytinyağı
2 adet limon
Bol narekşisi
Bulguru sıcak su ile ıslat. Yeşillikleri ince ince doğra.
Bulgur yumuşayınca salçaları ekle ve yoğurmaya başla. Biraz zeytinyağı ve narekşisi ekle biraz daha yoğur. Yeşillikleri ekle, zeytinyağı limonu ekle ve harmanla. Zeytinyağı yeşillikleri parlatacak miktarda olmalı. Tadına bak ekşisi az ise narekşisi veya limon ekleyebilirsin. Salçaların tuzsuzsa tuz ekleyebilirsin. Ben Hatay salçası ya da öncü kullanıyorum tuz eklemiyorum. Yeşilliklerin bir bağı komple kullanmasan bile 3/2 sini mutlaka kullan. Marul şart değil.
Not 1-Hatay kısırına baharat konulmaz.
2-soğan salça kavrulmaz.
3-zeytinyağı ekşisi bol olur.
3- yeşillik bulgurdan çok olur.
babyloading87 yedirenk79
Umarım beğenirsin ama gerçekten efsane oluyorAaa baharat yok mu?
Denicem malzemeyi toplayıp:)
Saoalsn
Biber salcam yok.
Bide nar eksisi yok.
Görümcem Hayatdan getirtmis.
Haftaya gelecek.
Bide böyle deneyeyim bakalım:)
Kız senin karantina yıllık sürdü.Selamm genşlerr.
aiyy cöktüm valla suraciga bugun bisi yapmicam havamda diilim.
Kahvaltida yapamadim su saat oldu hazirlamaya vaktimde olmadi asdghff :) saka saka.
canim kahvalti istemedi 1 kase misirgevregi yedim.
2 ogun beslencem guya bununla aksami nasil ederim mechul.
Aksama kabak mucver yapicam kendime.
Evdikelerede et sote yapicam.
tavuklu pilav yaparim oglan öyle seviyo.
Kiza da corba yapmam lazim tavuk suyuna havuc corbasi yaparim.
c.mak. calisiyo
bulasik mak. calisiyo
ahha iste bee bi de robot olaydi supureydi keyfinden yenmezdi.
Kız uyudu oturdum valla.
Benim karantina bugun sonmus ben dun zannediyordum yanisi cikamiyorum otur sifir.
Nar eksisi benim yasama sebebimUmarım beğenirsin ama gerçekten efsane oluyorbiber salçası ve narekşisi olmazsa olmazlardan
iste biz bosuna mi diyoruz elit zevklerin insanisin diye :)Nar eksisi benim yasama sebebim
Nar+ceviz+maydanoz salatası favorimiz.
Roka da varsa cok yakısıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?