Küçük Düşün Büyük Olsun!

Demek ki neymiş : bilmediğiniz konularda kahkahalı tiye almamak gerekiyormuş !!
gerçekten yazdığımı böyle mi yorumladın? tiye aldım öyle mi? kendi yazdığıma güldüm zaten seni dalgaya almadım. inanmamazlık da etmedim. off bu açıklamayı bana yaptırdın ya.. neyse kusura bakma.

Kızlar harmony diye bi test var dna testi,maalesef yaptırmam gerekiyor ve tam taminaaa 1900 tl..gitti benim birikimler, paraciklar

" kesip veriyolar mı külçeden. düşünsene kuyumcuya girip "abi ordan bana 500 liralık altın" diyormuşsun "

Bunu okuyunca direk öyle geldi
Öyle değilse iyi ..

Bu arada yineleyeyim , buna külçe ya da has altın deniyor
Gram altındansa bu daha avantajlı
Çünkü gram altında az da olsa işçilik var , bunda yok ..

Hosgeldiniz
Umarim ilerleyen zamanlarda borclar bitti ev aldik msjlarinizi göruruz.

Ya yatirimin her turlusu cazip ama benim elim hic ceyrege gitmiyo niyeyse.

Arkadaşlar nickimi değiştirdim..
yeni nickim bu:)KIZLARIMCANLARIM..Eskisi (BEYZABET)
Canim ekürim hayirli olsun yeni nickin
kızlar birikim konusunda birbirinizi ne güzel motive ediyorsunuz buraları okuyunca bende kumbara yaptım kendime şimdiden 110 tl birikti içinde.
Hadi devamli ve bereketli olsun.
İyiki dogmussun canım
Mutlu yillar.
Kızlar harmony diye bi test var dna testi,maalesef yaptırmam gerekiyor ve tam taminaaa 1900 tl..gitti benim birikimler, paraciklar
Nasıl yani ?
Bu zorunlu bir test mi?
Dna hamilelikde gerekli mi ki özel br durum mu?
İlk defa duydumda ondan soruyorum.

tr_lelli 3 3gunlukdunya

Kızlar bu dna testi ikili test yerine geçen bi test, anne kanına geçen bebek DNA incelenip olası hastalıklar belirleniyor.%99 doğruluk payı olan bi test..ikili test yaptırdım ben, çok sukur ense kalınlığı ve burun kemiği normal, hamdolsun bi sıkıntı yok, lakin yaşım 38 olduğu için en ufak risk barındırmasın sonuçlar, garanti olsun diye yaptırıyoruz bu testi. Anneden alınan kan abd ye gidip orada gen labarotuarlarinda detaylı inceleniyor.aslinda süper bi test...

Aiyy arkadaslar yeni gitti
Mutfagi toparladim hemen oturcam azcik.
Patilerim agridi yaw .
İyi sohbet oldu yedik ictik.

Hic para harcamicaktim guya pehs!
20tl harcadim 8tl de borclandim.

Kahve yani bardagim yoktu(gereksiz geliyo bana ama misafire ikram ederken koca bardakla su hos durmuyodu)
Aldim 10tl
6'lı cay bardagi aldim 11tl
Tuzluk aldim 2tl
Vileda ucu aldim 5tl

20tl vardi uzerimde.
Tanidik zuccaciye 8tl yaz tahtaya emmi dedim.

Petegin ayarinida yukselttim ne soguk be ısınamadim gitti bugun.
Balkon yika,cam sil sabah usudum baya.
Hala isinamadim.

Oglumu gidip alicam daha
Yarin sınavi var sınav calisicaz.

Biz bidon kumbaraya baslayamadik evime bu ara ozellikle giden gelen oluyo.
Evde saklamaya korkuyoruz biz cunku ortalikda durmasi gerekiyo ki esimin aklina gelsin atsin
Ben saklıyorum esim unutuyo.

Sanirim bir sure direk hesaba aktaricaz.

Ben zulaya devam.

Anladim.
Belli bir yastan sonra risk teskil ediyormus sanirim hamilelikler
Ben de korkmaya basladim.
Tam karar verebilirsem 2.dogurup dogurmamaya iyi olcak
Yasim ilerliyo korkmaya basladim.

Ya kesin yapmicam yada biran önce yapip cikarcam aradan.

Cok kafam allak bullak bu 2.cocuk konusunda.
Bir yanim istemiyo bir yanim ileride pisman olursam?! Diyo.

Zor bir durumdayim.

Aslında risk teşkil etmiyor ama bu yapılan testler ,tarama testleri yani istatistiki veriye gore sonuç çıkardıkları için saçma sapan asılsız riskler çıkıyor ortaya...ama yapmak istiyorsan çok da erteleme derim canim, erteledikce zorlaşıyor...

tr_lelli
Kağıt kestiğinizi düşünün , öyle toz kırıntı olmuyor ..

Bu arada şu efsana elmalı kurabiye tarifini verir misiniz kaydetmiştim sanki ama bulamadım
Tam ölcu aklimda degil
O an gozkarari olcu yazmistim @Papatya kaydetmisti sanirim yanlis animsaniyosam rica edim ondan.

Ben hep gelisi guzel yapiyorum miktara gore

tr_lelli teşekkür ederim canım:) ben de sana onu soracaktım bidon kumbaraya devam ediyormusun diye. hesaba aktardığını söylemişsin.
Canim 3defa bidon olarak yaptik kumbarayi.
Son 2bidonu neredeyse yarida actik korkudan
Tatile gittik birinde evde birakamdik
Koca bidonuda yanimiza alamadik.
Digerinde de ben 15gun memlekete gittim yine evde birakamadik esimde iste oluyodu

Hirsizlik falan oluyo burda ara ara.

Esimin ise gidecegi saat karsi komsunun arabasinin camini patlattilar sabah 7 dusun.
Esimede gormus ama arabanin sahibi bisey tasiyo sanmis(esim pek tanimaz kim nerede oturuyo kim kimdir) kirik cami fark etmemis yanda kaliyomus terste
Adamin arabasi is yerinin arabasi makineleri falan varmis hepsini 15dk bosaltmislar.

Korktu esim
Gecen ay 1000tl aktardi esim.
Bu ayda sorucam nekadar aktaracak.

Ama biz cok alistik kumbaraya oglum bile soruyo babasina nezaman kumbara yapicaz diye.

Kızlar kumbaraya ne atıyorsunuz? bizde kumbara yapıyoruz ama alışverişten artan bozuklukları..sonra ufak tefek şeyler için yine kullanıyoruz oradan.dolayisi ile hatırlı bi para birikmiyor.taktik ne burada? Açılmayacak cinsten olması, ve akla geldikçe para atılması mi?

allah korusun artık aleni yapıyorlarböyle şeyleri. iyi yapmışsınız öyleyse bankada güvende olur.

canım akla geldikçe değil. birikimini atıyorsun kumbaraya, sonra da kalanı yettirmeye çalışıyorsun. yani harcamadan kalanı biriktirme, biriktirdiğinden kalanı harca :)

Cnm esim daha 3 defa 5lt su sisesiyle kumbara yapti(ilk sayfada resim var)
İlk kumbaraya 5-10-20-50-100attik. 9ayda 11bin tl yaptik.
Sonra 100attik
50-100tl olarakda biriktirdik.
Totalde 21.000kadar vadesiz hesabimizda paramiz var (tamamen kumbaradan cikanlar)
Esim surekli atti ama duzenli olarak.
Ben pek atamiyordum ona malum calismiyorum.
Bende gida evdeki harcamalari kontrol altina almistim zaten boyle ilerliyorduk.
Her ay 1000tl rahat birikiyodu.
Sonra yaz tatili oteller,gezmeler derken 3-4ay hic bisey atamadik.
Yeni kumbarada yapmadik.

Bu buyuk kumbaraydi yani.
Ama gunluk artanlar, yada bozukluklar,yada kumbarada 1ceyrek parasi biriktirip birikince altin alanlarimiz var.

Ama kumbara yontemini hep sevdim ben

Hem gozle goruluyo,hem hevesleniyosun

allah korusun artık aleni yapıyorlarböyle şeyleri. iyi yapmışsınız öyleyse bankada güvende olur.
Biz duyunca cok sasirdik
Annemde gormus o da anlamamis.
Cunku herkesin ise gidis saati yani hirsizlik oldugunu anlayamazsin ki.
Annemde heralde calisanlar yardim ediyolar sanmis.

Baktin camdan girdim iceri diyo
Esimde bakmis binmis arabaya gitmis ise.
Sonra baktik arabanin basinda konusuyolar yan cam tuzla buz

Nasil patlatmislar ki aydinlikti ozaman havada ne cesaret ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…