Artık gündüz gözüyle yapıyorlar işte.. damdan güneş enerjisi çalmışlar, hatta bi komşu taşınıyorlar sanmış hırsıza yardım etmiş aşağıya indirmesine :/Biz duyunca cok sasirdik
Annemde gormus o da anlamamis.
Cunku herkesin ise gidis saati yani hirsizlik oldugunu anlayamazsin ki.
Annemde heralde calisanlar yardim ediyolar sanmis.
Baktin camdan girdim iceri diyo
Esimde bakmis binmis arabaya gitmis ise.
Sonra baktik arabanin basinda konusuyolar yan cam tuzla buz
Nasil patlatmislar ki aydinlikti ozaman havada ne cesaret ya.
Maşallah tatlim yaaa, eee siz birikim yapmamış, elinize geceni atmissiniz kumbaraya..100 tl falan atmayi hiç düşünmedim, nasılsa harcanacak bi yer bulunur diye sanırımCnm esim daha 3 defa 5lt su sisesiyle kumbara yapti(ilk sayfada resim var)
İlk kumbaraya 5-10-20-50-100attik. 9ayda 11bin tl yaptik.
Sonra 100attik
50-100tl olarakda biriktirdik.
Totalde 21.000kadar vadesiz hesabimizda paramiz var (tamamen kumbaradan cikanlar)
Esim surekli atti ama duzenli olarak.
Ben pek atamiyordum ona malum calismiyorum.
Bende gida evdeki harcamalari kontrol altina almistim zaten boyle ilerliyorduk.
Her ay 1000tl rahat birikiyodu.
Sonra yaz tatili oteller,gezmeler derken 3-4ay hic bisey atamadik.
Yeni kumbarada yapmadik.
Bu buyuk kumbaraydi yani.
Ama gunluk artanlar, yada bozukluklar,yada kumbarada 1ceyrek parasi biriktirip birikince altin alanlarimiz var.
Ama kumbara yontemini hep sevdim ben
Hem gozle goruluyo,hem hevesleniyosun
Tatlim hiç birikim yapmadığım için şu ana kadar , her zaman gelen gitti.eve 8 bin TL de girse,4 bin TL de girse hiç para kalmıyor..bu arada ben freelance yani evden çalışıyorum ve yaz aylarında yaklaşık 6 ay falan ciddi kazancım oluyor.ama ben hiç kenara para atamiyorum...önce tasarruf yapmak gerekiyor sanırımcanım akla geldikçe değil. birikimini atıyorsun kumbaraya, sonra da kalanı yettirmeye çalışıyorsun. yani harcamadan kalanı biriktirme, biriktirdiğinden kalanı harca :)
Bir şirketin sosyal medya uzmanlığını yapıyorum, yaz aylarında satışlar çok yükseliyor ve ben satıştan yüzde alıyorum..merhaba hanımlar,
bugun harcama yapmadım
işten geldi ev buz gıbı kombıyı yaktım
yarın bakalım bı kaç işim var bakalım kaç tl harcanacak?
no_name_ ne iş yapıyorsun ?
aynen dedıgın gıbı ama bıde dagıtan yok şimdilk sadece toz oluyor bende onu haftalık olarak temızlemeye calışıyorumUcunu azicik birakinca alip basini gidiyo malesef.
Ev isi resmen nankör.
2-3gun evi supurmesen toz almasam devamk geliyo zaten.
Toparlamak 3-5gunu buluyo
Babacın umarim daha iyidir daha da iyi olur canım.
cok ıyıymıs canım aslında elıne gecenı bıraz da bırıkıme ayırsan cok daha ıyı olur gelecegınız acısındanBir şirketin sosyal medya uzmanlığını yapıyorum, yaz aylarında satışlar çok yükseliyor ve ben satıştan yüzde alıyorum..
Çok şart tatlim aslında , ama nedense yapamıyoruz, yani yapamadık şimdiye kadar, bugünden itibaren değiştiğimi hissediyorum ama...geçen sene biraz biriktirip o da son ay maaşından gidip altın almistim, şimdi de şirkette birikmisim var biraz 10 bin TL gelecek, onunla da çeyrek altin alacağım, ama artık nisana kadar bi gelirim olmaz benim,cok dusuk gider...eşimin maaşı ile de kenara atmamız zor gibi ya. Kısmet artık bi yerden başlamak gerek bebik geliyor, tasarruf şart...cok ıyıymıs canım aslında elıne gecenı bıraz da bırıkıme ayırsan cok daha ıyı olur gelecegınız acısından
Maşallah canım yaa Allah arttırsin ve bize de nasip etsin çok güzel rakamlar bunlar birikim için...Cnm esim daha 3 defa 5lt su sisesiyle kumbara yapti(ilk sayfada resim var)
İlk kumbaraya 5-10-20-50-100attik. 9ayda 11bin tl yaptik.
Sonra 100attik
50-100tl olarakda biriktirdik.
Totalde 21.000kadar vadesiz hesabimizda paramiz var (tamamen kumbaradan cikanlar)
Esim surekli atti ama duzenli olarak.
Ben pek atamiyordum ona malum calismiyorum.
Bende gida evdeki harcamalari kontrol altina almistim zaten boyle ilerliyorduk.
Her ay 1000tl rahat birikiyodu.
Sonra yaz tatili oteller,gezmeler derken 3-4ay hic bisey atamadik.
Yeni kumbarada yapmadik.
Bu buyuk kumbaraydi yani.
Ama gunluk artanlar, yada bozukluklar,yada kumbarada 1ceyrek parasi biriktirip birikince altin alanlarimiz var.
Ama kumbara yontemini hep sevdim ben
Hem gozle goruluyo,hem hevesleniyosun
Cnm cok tesekkurler
10 bin lirayı hiç yokmuş gibi kenara koysan ve unutsan? durumunuzu bilemem ama eşinin maaşıyla da geçinirsiniz, ufak ufak da atarsınız kumbaraya çok kasmadan. zor gün dostu olur o para, bebişiniz için de güvence olur. naçizane tavsiyem..Çok şart tatlim aslında , ama nedense yapamıyoruz, yani yapamadık şimdiye kadar, bugünden itibaren değiştiğimi hissediyorum ama...geçen sene biraz biriktirip o da son ay maaşından gidip altın almistim, şimdi de şirkette birikmisim var biraz 10 bin TL gelecek, onunla da çeyrek altin alacağım, ama artık nisana kadar bi gelirim olmaz benim,cok dusuk gider...eşimin maaşı ile de kenara atmamız zor gibi ya. Kısmet artık bi yerden başlamak gerek bebik geliyor, tasarruf şart...
Maşallah tatlim yaaa, eee siz birikim yapmamış, elinize geceni atmissiniz kumbaraya..100 tl falan atmayi hiç düşünmedim, nasılsa harcanacak bi yer bulunur diye sanırım
SagolasinMaşallah canım yaa Allah arttırsin ve bize de nasip etsin çok güzel rakamlar bunlar birikim için...
Evet canım çeyrek altın alayim diyorum...kısa vadede ihtiyaç yok o paraya,ama kalan eşimin maaşıyla artık bi birikim yapamam sanirim10 bin lirayı hiç yokmuş gibi kenara koysan ve unutsan? durumunuzu bilemem ama eşinin maaşıyla da geçinirsiniz, ufak ufak da atarsınız kumbaraya çok kasmadan. zor gün dostu olur o para, bebişiniz için de güvence olur. naçizane tavsiyem..
Bizim onemsemedigimiz ufak meblalar,almasakda olurlar yada israf etmemek inanin ki birikime donusuyo.Çok şart tatlim aslında , ama nedense yapamıyoruz, yani yapamadık şimdiye kadar, bugünden itibaren değiştiğimi hissediyorum ama...geçen sene biraz biriktirip o da son ay maaşından gidip altın almistim, şimdi de şirkette birikmisim var biraz 10 bin TL gelecek, onunla da çeyrek altin alacağım, ama artık nisana kadar bi gelirim olmaz benim,cok dusuk gider...eşimin maaşı ile de kenara atmamız zor gibi ya. Kısmet artık bi yerden başlamak gerek bebik geliyor, tasarruf şart...
Supper vallahi, Allah nazarlardan saklasin...çok gaza geldim ama nasıl becerecegimi bilemiyorum..bi de çok geziyoruz biz , sanırım ona ara vermek gerek, her hafta sonu şehir dışındayiz..her şey dahil oteller, benzin parası vs..o sebeple birikmiyor bu para. Biraz oturmayı öğrenmek lazım...Sagolasin
Amin canim insAllah
Bu para haricinde de ben 10.000tl lik altin biriktrdim.
Bilezik ve ata olarak.
Suan altin ucuk ama alamam sanirim artik.
Esim tl olarak biriktirmeye devam eder.
Ayrica bes de yatiriyoruz.
2019da 10sene dolacak.
İste boyle boyle birikiyo ufak ufak basliyosun az gorunuyo ama nasil birikmis anlamiyosun bile.
O sebepden kucuk dusunelim büyük olsun
Yok yok kesin koydum kafaya, para gelir gelmez gidip önce altinimi alacagim, geri kalan ile geciniriZ, olduğu kadar...bakalim benim savurgan kocam ne diyecek bu durumaBizim onemsemedigimiz ufak meblalar,almasakda olurlar yada israf etmemek inanin ki birikime donusuyo.
İlk zulamla bilezik aldim.
Sonra oglumun sunnetinde ceyrek takildi onlari ata yaptim.
Derken esim dogum gunumde bilezik aldi
Sonra hadi sununlada bilzik alayim dedim 5bilezigim 4 atam oldu.
Yani bi anda ne ara yaptigimida anlamadim
İsteyince gercekden oluyo.
Bence sizde bir baslayinca ve o meblalari gozle gorunce daha da hevesleneceksiniz eminim ben
Birikim yapan,bilezik yapan insanlara nasil yapiyolar ki?
Ne guzel bi guvence ama yapamam ya ben diyordum.
İnsana güven veriyo
Kimseye minnet etmiyosun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?