Küçük Düşün Büyük Olsun!

Gezmedende olmuyo insan istiyo yani
Bizde her sene tatile yada sehir disina cikiyoruz ara ara.
Ama tabiki butceyi etkiliyo olsun okadarda napalim

allah geçim kolaylığı versin inşallah istediğiniz zammı da alırsınız allah yüzünüze baksın inşallah. bu dua gerçekten çok güzel, allah kimseye muhtaç etmesin.. amin.

Maşallahınız var canim
Ben sizi takip etmeye başlayalı bir yıl oluyor, çok değiştiğimi farkediyorum
Ama sizin sayenizde, sıfırdan başladım
Çok teşekkür ederim hepinize ama alışkanlığa dönüştü.

Emin ol canım bende kuruşlarla başladım birikim yapmaya
Ben başardıysam sen hayli Yaparsın

Kocaman amin.
Rabbim yardimcimiz olsun.
Hersey zam ya.
Arkadasim eski ve 1+1bir evde oturuyo
Ev nerden baksan 40senelik dokuluyo bakimsiz 800tl yapmis kirasini ev sahibi 600den 800e cikmis
Ayiptir,gunahtir ya.
İnsAllah tüm kirada oturanlar ev sahibi olur tez vakitde.

Bebegin saglikla gelsin.

karamelli_turta ne guzel oldu ya.
Hepimizin amaci belli zaten

Birbirimizi tanimadan birbirimize destek oluyoruz,motive ediyoruz,ogreniyoruz,ogretiyoruz.
Ne mutlu bize.

Ayyyyy ben de yapmadım daha sempatik_kiz yalnız değilsin canım
The Black Allah yardımcınız olsun inşallah. Bebeğiniz kısmetiyle gelecektir. Ben inanıyorum.

Sürekli alışveriş yaptığım butik yeni mal getirmiş istanbuldan. Bugün gittim. Giderken de eşime dedim ki hiçbirşey almayacağım ama görmem ve kendimi test etmem lazım.
Gittim ve hiçbirşey almadım. Sadece bi çanta beğendim. Onunla koydum yerine. Neden birşey bakmadın filan dedi. Kk da kızlara hesap veremem diyemedim tabi. Oğlumu dersten alacağım. Sonra uğrarım dedim çıktım. Kendimi tebrik ediyor başarılarımın devamını diliyorum.
Kumbaraya 6 TL attım.

Slm kızlar
Epeydir yazamıyorum
Ailem yanımdaydı
Sağolsunlar kışlık her sey geldi ve babam evde eksik ne var marketten almış ayrıca deterjan stoğu yaptı bana sağolsun
Uzun süre Bişi almam
Dün borçları ödedim maaşa dokunmuyorum
Eşimin maaşı kullanıyoruz Bayram'dan beri iyi birikti şükür

Aylık zorunlu giderlerinizi yazın
harçlık ayırın
Market/pazar için ne kadar gidiyorsa onu ayırın
Geriye ne kalıyorsa tamamını bir kenara koyun , bu tr_lellinin kumbarası gibi olur , altın alırsınız , döviz alırsınız , ya da bankaya atarsınız ..
Püf nokta şu : maaşı alır almaz kenara koymanız gerekeni hemen koymak ..

bu gün temizlik le geçti, akşamada hamur iş yaptım pizza poğaça boğaçaların bir kısmını
dondurucuya attım deneyeceğim
yarın için yemek yaptım
kuaföre de gidecektim ama
yetişmedi yarında vaktim olur mu bilmem

bayağı ilerlemiş sayfalar ben bir geçmişe gidip geleyim

Ne iyi gelmiştir onlar , birikime artı katkısı büyük ..

yeni bebeği olacak arkadaşlar umarım sağ salim bebelerinizi alırsınız kucağınıza
kyıafeti herkesin dediği gibi abartmayın
benim iki kızım var ilkinde çok almıştım heveslenip
ikincisine almadım
ama şimdi alıyorum çünkü büyük kızım iriydi küçük kzıım minyon pantolon tayt etek hiçbiri olmuyor
bide elbiseleri var mesela geçende ayırdım 2-3 kere ya giydiler giymediler
verecek birini bulamadım yani istiyorum ki

bir çok insan geçim sıkıntısı çekiyor
ve çevremizde o kadar işsiz kalan insan oldu ki hem devlette hem özelde
o yüzden iyice dank etti birikim şart
ama bir çoğunuz gibi biz de bu aralar yettirme ye çalışıyoruz
bir iki aya birikime başlayabilsek çok iyi olacak
ama bende yarın hesapta kalan paramdan ya gram alacağım yada fon 100 tl değerinde
zaten eksiye gireceğim bari kenarda ufakta olsa biriksin

2-3 aydır yetsin yeter kenara koymasam da olur diyordum ama hem yetmiyor hem kenarda yok bari zorunlu ödeme gibi kalsın
arada da diyorum kredi kartından talimat mı versem diye

Günaydın kızlar bu ara dışarda harcama yapmıyorum evden okula getiriyorum meyvemi sandviçimi. dışarda yemek yemeği çok severdim eskiden şimdi hamilelikten dolayı dikkat ediyorum.

Günaydın kızlar
Bugün işe biraz geç gideceğim. Evde ve dışarıda birkaç işim var.

Canım öncelikle teşkler.. Evet nickim böle daha iyi oldu bence:)
Gelelim ikinci bebişe:))Canım gönlünden ne geçiyor..
Ama şu varki bi evlat için kardeş çok güzel birşey..
Bende senin gibiydim..
Beyza'dan sonra ikinciyi asla diyordum..hiç istemiyordum..
Tamamen bakamayız düşüncesiydi benimki..
Birde çalıştığım için onu bahane ediyordum
Çevremde de herkes ne zaman yapacaksın ikinci yi?hani kardeşi beyza'nın vs. durmadan üstüme geliyolardı..İstemyioruz diye kapatıyordum hep..
Ama işte öyle olmuyor..
Zamanla beyza büyüdükçe , çevresinde de kardeşi olanları gördükçe kıskanmaya başladı kardeşi olanları..
Tik yapmaya başladı..
Eşimle konuştuk.. Psikolog yardımı alalım dedik.. yüzünde tuhaf tuhaf şekiller yapıyordu .. Birden ortaya çıktı
Psikologa gider gitmez bize sorduğu tek çocukmu! demesiydi..Dün gibi aklımda..
Evet dedim..Tek çocuklarda rastladığımız birşey dedi..
Beyza çok istiyordu..(senin kuzu pek istemiyor sanırsam öyle hatırlıyorum ) .
Ama bizim ikinciye karar vermemizdeki en büyük etken Beyza oldu..
Sonrasında o kadar büyük konuşursan Allah'da aratır derler ya..
aynen öyle oldu..Ben hemen olur derken dış gebelik vs yaşadım..düşük yaşadım..
Yinede Rabbim acıdı çokda bekletmedi ..
Karar verdikten sonrasında 1 yıl sonra geldi betüşüm karnıma kondu:)Şimdi diyorum ki iyikide olmuş.. İyikide yapmışım..
Tek pişmanlığım keşke dahada erken düşünseymişim
İki kardeş çok tatlılar..Bazen kavga ederler bazen çok iyi kuzu kuzular..Yaş farkımız çok bizim tabiAma gene de ileride bu yaş farıda kapanacak.. İlerde birbirlerine sahip çıkacaklar..
Bence sende iyi düşün iyi karar ver..Artısını eksisini sen daha iyi bilirsin..Ama kardeş olayı bambaşka bişey..

Günaydınlarr tr_lelli umarım dediğiniz gibi borçları bitirdik ev alıyoruz dediğimiz zamanları da görürüz burada :)
Hırsızlıktan konu açılmış, biz de malum yeni evliyiz ve düğünden 2 gün önce eve hırsız girmişti ne kadar vicdansızlar ki daha yeni evlenecek olanların çeyizlerine göz dikmişler. Allah tan çok birşey gitmemişti elektrik süpürgesi,ütü ve paketli nevresim takımları çamaşırlar felan. ama evi o gördüğüm anı unutamıyorum. Bir hafta önce güzelce temizle yerleştir sonra bir gir eve heryer heryerde. Yani evde birşey bırakmak hiç akıl işi değil arkadaşlar, öyle yerleri aramışlar ki. Bizde hemen eşya sigortası yaptırdık. Bunu da tavsiye ediyorum kesinlikle.

Günaydın kizlarrr, bugün market alış verisine gideceğim fakat evinin yakınındaki market oldukça fiyatlı o yüzden iki ayrı liste yaptim, cok acil ufak tefek ihtiyaçları yakın marketten alacağım geri kalanını aksam esim ile bime gideceğiz...bozuk para kumbarami ve ortaliktaki tüm bozuklukları toparladim bugun 100 tl olmuş, bütünletip dün 50 tl koyduğum kumbaraya ekleyeceğim ve bankadan 50 tl daha çekip aynı kumbaraya atacagim, böylece 1 adet çeyrek daha fazla alabileceğim inşallah...

Ayrıca tutumlu davranmaya da basladim 2 gundur..normalde günde en az 2 kez çamaşır mak. Çalıştırırim, bos bile olsa makina , kirlide hiç bir şey olmamalı. Ama 2 gundur biriktiriyorum, bu benim için inanılmaz bi hareket çalıştığım zamanlarda bile sabah 6 da kalkıp makina çalıştıran ben, 2 gundur makina çalışmıyor kendimle gurur duydum..aynı şekilde bulaşık mk da, benim evim açık mutfak makinada bulaşık bekleyince sanki koku yapıyor gibi geliyor ve azıcık bulaşık ile makinayı calistiriyordum..zaten 2 kişiyiz bulaşık olmuyor bile, 2 gundur elde yıkayıp kaldırdım çok pratik oldu. Evet ben sevdim bu tasarruf işini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…