Gezmedende olmuyo insan istiyo yaniSupper vallahi, Allah nazarlardan saklasin...çok gaza geldim ama nasıl becerecegimi bilemiyorum..bi de çok geziyoruz biz , sanırım ona ara vermek gerek, her hafta sonu şehir dışındayiz..her şey dahil oteller, benzin parası vs..o sebeple birikmiyor bu para. Biraz oturmayı öğrenmek lazım...
Cnm isciligi az oluyotr_lelli canım bilezik derken nasıl yani düz olanlardan sanırım. yatırımlık bilezik nasıl oluyor?
allah geçim kolaylığı versin inşallah istediğiniz zammı da alırsınız allah yüzünüze baksın inşallah. bu dua gerçekten çok güzel, allah kimseye muhtaç etmesin.. amin.Merhaba herkese,
Her şeyden önce yine Rabbim'e şükürle başlamak istiyorum. Bir süredir yazmayıp yalnızca okuyorum. Yazmıyorum çünkü ne yazacağımı bilemiyorum.
Birikim yapamıyoruz.
1,5 ay önce işten ayrıldım.
Gelirimiz yarı yarıya düştü. Kiramıza beklemediğimiz zam ne yazık ki eşimizin çok beklediğimiz maaşına gelmedi. Giderler arttı gelir azaldı.
Bebeğimizin gelmesine 3 ay kaldı.
Masraflar gözümü korkutuyor.
Kredi başvurusu yaptık. Vadeyi uzun tuttuk çünkü doğum sonrası çalışma hayallerim suya düştü. Bebeğe bakacak kişi yok ne yazık ki.
Çektiğimiz kredi ile hem bebek doğum masrafı ve giderlerini karşılamayı hem benim vergi borcumu kapamayı hem de kredi kartlarını sıfırlayıp yalnızca çektiğimiz kredinin aylık ödemesini yaparız diye düşündük.
Ya ucu ucuna geçineceğiz ya eksiye düşeceğiz.
Ben durumumuzun çok iyi olduğu zamanlardan beri sade yaşamayı savunduğum için hem kendim hem bebek için hiç aşırıya kaçmadan yalnızca gereksinimlerini aldım. O yönden içim rahat.
Hayattaki tek endişem Rabbim'in bizi kendinden başkasına muhtaç etmesi. Tek duam bu. İmtihanımız parayla olsa da bizi kimselere muhtaç etmesin. İnancım tam Ona.
Eğer eşime beklediğimiz zam yapılırsa daha bu süreç daha kolay geçer bizim için.
Kağıt ve bozuk kumbaralarımız hala mevcut ufak tefekte olsa bir şeyler atıyoruz şimdilik.
Herkese önce sağlık ve huzur sonra bereketli birikimler diliyorum.
Cnm esim daha 3 defa 5lt su sisesiyle kumbara yapti(ilk sayfada resim var)
İlk kumbaraya 5-10-20-50-100attik. 9ayda 11bin tl yaptik.
Sonra 100attik
50-100tl olarakda biriktirdik.
Totalde 21.000kadar vadesiz hesabimizda paramiz var (tamamen kumbaradan cikanlar)
Esim surekli atti ama duzenli olarak.
Ben pek atamiyordum ona malum calismiyorum.
Bende gida evdeki harcamalari kontrol altina almistim zaten boyle ilerliyorduk.
Her ay 1000tl rahat birikiyodu.
Sonra yaz tatili oteller,gezmeler derken 3-4ay hic bisey atamadik.
Yeni kumbarada yapmadik.
Bu buyuk kumbaraydi yani.
Ama gunluk artanlar, yada bozukluklar,yada kumbarada 1ceyrek parasi biriktirip birikince altin alanlarimiz var.
Ama kumbara yontemini hep sevdim ben
Hem gozle goruluyo,hem hevesleniyosun
Çok şart tatlim aslında , ama nedense yapamıyoruz, yani yapamadık şimdiye kadar, bugünden itibaren değiştiğimi hissediyorum ama...geçen sene biraz biriktirip o da son ay maaşından gidip altın almistim, şimdi de şirkette birikmisim var biraz 10 bin TL gelecek, onunla da çeyrek altin alacağım, ama artık nisana kadar bi gelirim olmaz benim,cok dusuk gider...eşimin maaşı ile de kenara atmamız zor gibi ya. Kısmet artık bi yerden başlamak gerek bebik geliyor, tasarruf şart...
Kocaman amin.Merhaba herkese,
Her şeyden önce yine Rabbim'e şükürle başlamak istiyorum. Bir süredir yazmayıp yalnızca okuyorum. Yazmıyorum çünkü ne yazacağımı bilemiyorum.
Birikim yapamıyoruz.
1,5 ay önce işten ayrıldım.
Gelirimiz yarı yarıya düştü. Kiramıza beklemediğimiz zam ne yazık ki eşimizin çok beklediğimiz maaşına gelmedi. Giderler arttı gelir azaldı.
Bebeğimizin gelmesine 3 ay kaldı.
Masraflar gözümü korkutuyor.
Kredi başvurusu yaptık. Vadeyi uzun tuttuk çünkü doğum sonrası çalışma hayallerim suya düştü. Bebeğe bakacak kişi yok ne yazık ki.
Çektiğimiz kredi ile hem bebek doğum masrafı ve giderlerini karşılamayı hem benim vergi borcumu kapamayı hem de kredi kartlarını sıfırlayıp yalnızca çektiğimiz kredinin aylık ödemesini yaparız diye düşündük.
Ya ucu ucuna geçineceğiz ya eksiye düşeceğiz.
Ben durumumuzun çok iyi olduğu zamanlardan beri sade yaşamayı savunduğum için hem kendim hem bebek için hiç aşırıya kaçmadan yalnızca gereksinimlerini aldım. O yönden içim rahat.
Hayattaki tek endişem Rabbim'in bizi kendinden başkasına muhtaç etmesi. Tek duam bu. İmtihanımız parayla olsa da bizi kimselere muhtaç etmesin. İnancım tam Ona.
Eğer eşime beklediğimiz zam yapılırsa daha bu süreç daha kolay geçer bizim için.
Kağıt ve bozuk kumbaralarımız hala mevcut ufak tefekte olsa bir şeyler atıyoruz şimdilik.
Herkese önce sağlık ve huzur sonra bereketli birikimler diliyorum.
Bu resmi bir yudum mutluluk atmıştı. Bende o zaman kopyaladım :) Bir ben yapamadım sanırım senin tarifi cuma günü yapıcam inşallahCnm cok tesekkurler
Ölculu daha net anlasilir.
Tatlim hiç birikim yapmadığım için şu ana kadar , her zaman gelen gitti.eve 8 bin TL de girse,4 bin TL de girse hiç para kalmıyor..bu arada ben freelance yani evden çalışıyorum ve yaz aylarında yaklaşık 6 ay falan ciddi kazancım oluyor.ama ben hiç kenara para atamiyorum...önce tasarruf yapmak gerekiyor sanırımumarım başarırim ben bu işi...
Slm kızlar
Epeydir yazamıyorum
Ailem yanımdaydı
Sağolsunlar kışlık her sey geldi ve babam evde eksik ne var marketten almış ayrıca deterjan stoğu yaptı bana sağolsun
Uzun süre Bişi almam
Dün borçları ödedim maaşa dokunmuyorum
Eşimin maaşı kullanıyoruz Bayram'dan beri iyi birikti şükür
Canım öncelikle teşkler.. Evet nickim böle daha iyi oldu bence:)Anladim.
Belli bir yastan sonra risk teskil ediyormus sanirim hamilelikler
Ben de korkmaya basladim.
Tam karar verebilirsem 2.dogurup dogurmamaya iyi olcak
Yasim ilerliyo korkmaya basladim.
Ya kesin yapmicam yada biran önce yapip cikarcam aradan.
Cok kafam allak bullak bu 2.cocuk konusunda.
Bir yanim istemiyo bir yanim ileride pisman olursam?! Diyo.
Zor bir durumdayim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?