Küçük Düşün Büyük Olsun!

Baby bence doğru olan tabiki senin eşinin yaptığı. Bir de faturalarını başkalarına ödetmiyor aslında annene söylenecek şöy şey var. Senin eşini ve seni eleştirirken önce kendi durumuna bakmalı, başkası ödesin sen git diğer insanı eleştir olacak şey değil. Çok can sıkıcı

Tabiki canım çok da haklısın.
baban konusunda da emek vermeden sahip olmuş kıymetini bilmiyor.başkasının emek verdiği parayla böbürlenmek çok sinir bozucu hakikaten.
benim annemin üzerine biz kardeşlerin ortak arsamız vardı annemlerin evin arkasında. Kardeşim oraya ev yaptırdı tabi hepimizden onay alıp yaptırdı. Para istemedik hiçbirimiz. Şimdi annem tapuyu vermiyor kardeşime. Herkesin hakkı var diyor. Evin tapusu yok yani onlar da almak istiyorlar sonuçta ev yaptılar. Geçen anneme dert olmuş diyor hepinize ortak arsa alayım. Dedik biz kardeşler arasında hallettik. Birşey istemedik.

yedirenk nacizane arsanin bedelini kardesin size odese daha iyi olmaz mi ?

Bak siz onay versenizde bu da kul hakkı.
O kardeşin onu oraya yapmamasi lazım.
Neticede hakka giriliyor ve biz razı olsakda Allah sorar.
Neyle gelirsen gel kul hakkıyla gelme diyor kuranda.

Babam ayrı olay.
Kendi yapsa didinse çalışsa yine dicem ki adam Yıllarca yemedi içmedi çabaladı gayret etti (yinede kibir olmaz) yok yani.
Hazıra kondu şimdi kimseyi beğenmiyor.
Dayilarini, eniştesini, annemin ailesini falan.
Herkese böyle.
Onlar ne anlar yemeden onlar ne anlar ondan VS vs
Bir de herseyi eve erzak almadan ibaret sanıyor.
Yani misal eve 10teneke yağ alan evine hep et alan zengin kaliteli yasiyo gerisi yok yani olsun.

Biz anama yaranamayız kız
Ödesek suc ödemesek suc
He diyip geciyorz iste.

Neyse artık ölüm var, ilahi adalet var.
Çok şükür ki zengin fakir ayırmıyor herkes hak ettiğini çeker.

Yemegim yok a dostlar.
Pilav var sadece sulu bir yemek yapıcım.
Ev daginik ama kız oyun istiyor
Oğlana kahvaltı kıza kahvaltı ben bisi yiyemedim 1 kahve içtim.
Dolapda eksikler var yarın halledicem.
Kız Uyuyunca ortalık toplarım ancak.
Çok şükür h.sonu geldi.
Yarın kızı eşime kitler süpür sil yaparim
Ama kesin yine diziye dalarım eşimle

Ben hep söylüyorm.
Ben gelmsiim 33 yasına.
Evliliğimin ilk senelri borc icinde gecmis.
Bu saatten sonra borc olmasın ,evde bile gözüm yok.
İstemiyrm artk borc ödemek.
Evde zamanı gelince olur.
Anamdan da kalırsa bisey Alyanın.
O benim gibi olmasın.
Okurken bile rahat okusun.
Evlenirse kiralarda sürünmesin.
Kocama bile diyorm benden gelecek olanlar Alyanın.
Senin anan baban bırakıyorsa bisey istersen bigünde ye karısmam diyoırm.

ben de katiliyorum lelli.sonucta o arsada yedirenk79 in de hakki var.ev yaparken bunu dusunmus olmasi gerekiyor bence insanin.hepimiz her seyi hesapli dikkatli dikkatli harcayan insanlariz .simdi kalkip ay arsaya ben ev yaptim demek ne bileyim hos deil sanki.
bizim maddi durum calistigim donemde iyi olmasina ragmen biz 30 yillik evde oturuyoruz.ayni yerde babamin cok cok guzel arsasi var deniz kenari ama kardeslerimin hakkina giremem .sonucta herkesin evi kendi duzeni var

Tabiki amacımız çocuklar.
Arkamizdakiler rahat etsin diye.
Ben de evlatlarımın güvencesi olsun istiyorum.
Cok şükür biz eşimle geçinir gideriz.
Onlar en azından kira ödemesinler.
Okusunlar dil kursları VS iyi eğitim alsınlar.
Ben hep diyorum birer ev kalsa onlara daha napim ne istiyim.
Mesleklerini edinip gecinsinler.
Biz şu şartlarda alamıyoruz evler uçuk onlar nasıl alacak
Bence imkan varsa yapılmalı birakilmali

İşte bak benim. Annelerde zamanında onay vermiş bir arsa icin(şuan uçuk bir semtte) teyzem Bina dikmiş oraya.
Şimdi kiraları alıp kaymağını yiyor.
Annemlere sormuslar ses etmemişler.
Şimdi onun hesabını yapıyor.
Ee izin vermeseydin zamanında?
Deseydiniz ki müteahhide vericek herkese eşit olarak paylastirilcak.
Ozaman müteahhit yoksa satılsaydı paylasilsaydi para.
Ya da kimse ev yapmasaydı dursaydı.
Şimdi annem kim yediyse o baksın diyo hakkımı yediler diyo.
Susmasaydin.
Ben olsam susmam izinde vermem.
İmzalı bir izin yok geriye dönük dava açalım dedik onada yanaşmıyor.
Ancak kendi kendine trip atıyor.

Ben o topa kendimi sokmam.
İleride ne olacağını kimse bilemez.
Kardesim onların çocuğuysa bende onların çocuğuyum.

Esinde Nebilim idare etmek içindir napsın acılsa borc dert uygunu alıyordur adam bence abartıyor annen ablan zengin onun herseyı alması normal enişte beye haksızlık yapıyor bütcesi ona el veriyor ayagını yorganı na göre uzat boşa dememişler

terastan kastettıgın de lellicim epeyde yüklü tutuyormus tr_lelli bence de altınlarla yapmak ıyı hem ındırım yaptırırsın hem bosa faiz odememıs olursun
Teras diyorumda canım aslında 2+1 daire 70m2. Yani dublex olacak daire.
Alt 3+1 üst 2+1
Ustu kendimiz yaptıracağı iç bölmeler, parkeler, kabini, kapısı VS vs.
80bin rahat yer.

İşte annem onu düşündüğünden tapuyu vermiyor. Şuan da onların ödeyecek durumu yok. Biz de beklentiye girmiyoruz. Tabi ev için de çok para harcadılar evlerini sattılar üstüne kredi çektiler bayağı masraf yaptılar. Yani verirler ama yıllar geçer sanırım. O zamana kadar da ev tapuları yok tabi içleri rahat etmeyecek. Ama dediğiniz gibi o konuları oraya ev yapmayı düşünürken hesaplamaları gerekiyordu. Biz de üst kata yapalım demişti eşim. Ben girişmedim. Oradaki evin bana ne faydası var dedim burada evimi değiştiririm daha iyi dedim.

Teras diyorumda canım aslında 2+1 daire 70m2. Yani dublex olacak daire.
Alt 3+1 üst 2+1
Ustu kendimiz yaptıracağı iç bölmeler, parkeler, kabini, kapısı VS vs.
80bin rahat yer.
ck guzel canım ıcınden nası gecıyorsa oyle yaptır boyle seyler bı kere oluyor.kendın yaptırmanız daha malıyetli olur ama kesınlıkle daha ıçinize sıner daha zevkli olur bence.
yine annenlerle aynı apartmanda mı olacaksınız

Kim ödüycem ödemesen kirayı faturayı sıkıntıyı sen çekcen annen keyfi pek Seviyo bizimki gibi sen borçlusun umrumda mı çok ağrıma gitti yaptıkları hatta abine hariçten para vermişler dedi dün daha yeni duydum o kadar sinirlendim dedim kimseye bir lira yok bundan sonra allsh biliyor çok üzüldüm elim kolum tutmadı sabah uyandım geri yattım boş boş

Kız uyudu, az önce telefonla konuşuyordum su istedi verdim. İçti biraz sonra ben telefonla konuşana kadar koltuklara döktü ayy bu koltukların ıslanmasından ve su izlerinden fenalık geldi.
kızmayayım diyorum kızdım yine suyunu mutfakta içiyorsun bardağı bırakıyorsun dedim. Resmen suyu içmek için değil oynamak için istiyor.
uyumak da istiyordum ama arkadaşın işi vardı kızı bırakacaktı haber veririm dedi. Beklemek zorunda kalacağım
Öyle de tatlı uykum var

Malesef evet.
Bundan pek hoşnut değiliz açıkçası.
Ama Bi düşüncemiz var.
Daire olsa 500bin ediyor dublex olunca çok rahat 800bin ederi var.
2 500tl kiraya verilir.
Bir süre oturup taşınmayı düşünüyorum.
Şuan oturmam gerekiyor bazı sebeplerden dolayı.
Mahalleyi sevmiyorum, aileylede aynı binada olmak istemiyorum artık. Ama şu da var 5 daire müteahhidin yani farklı insanlarda olacak binada
Ama işte geçerli sebeplerim var bir süre oturmak zorundayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…