- 1 Ekim 2013
- 8.464
- 20.517
- 548
tam da senın bahsettıgın olay kayınpederımın basına gelmıs yedırenk.İşte annem onu düşündüğünden tapuyu vermiyor. Şuan da onların ödeyecek durumu yok. Biz de beklentiye girmiyoruz. Tabi ev için de çok para harcadılar evlerini sattılar üstüne kredi çektiler bayağı masraf yaptılar. Yani verirler ama yıllar geçer sanırım. O zamana kadar da ev tapuları yok tabi içleri rahat etmeyecek. Ama dediğiniz gibi o konuları oraya ev yapmayı düşünürken hesaplamaları gerekiyordu. Biz de üst kata yapalım demişti eşim. Ben girişmedim. Oradaki evin bana ne faydası var dedim burada evimi değiştiririm daha iyi dedim.
İşte annem onu düşündüğünden tapuyu vermiyor. Şuan da onların ödeyecek durumu yok. Biz de beklentiye girmiyoruz. Tabi ev için de çok para harcadılar evlerini sattılar üstüne kredi çektiler bayağı masraf yaptılar. Yani verirler ama yıllar geçer sanırım. O zamana kadar da ev tapuları yok tabi içleri rahat etmeyecek. Ama dediğiniz gibi o konuları oraya ev yapmayı düşünürken hesaplamaları gerekiyordu. Biz de üst kata yapalım demişti eşim. Ben girişmedim. Oradaki evin bana ne faydası var dedim burada evimi değiştiririm daha iyi dedim.
olsun canım sayılı gün çabuk gecer.şartlar oluştuğu zaman tasınırsınız.Malesef evet.
Bundan pek hoşnut değiliz açıkçası.
Ama Bi düşüncemiz var.
Daire olsa 500bin ediyor dublex olunca çok rahat 800bin ederi var.
2 500tl kiraya verilir.
Bir süre oturup taşınmayı düşünüyorum.
Şuan oturmam gerekiyor bazı sebeplerden dolayı.
Mahalleyi sevmiyorum, aileylede aynı binada olmak istemiyorum artık. Ama şu da var 5 daire müteahhidin yani farklı insanlarda olacak binada
Ama işte geçerli sebeplerim var bir süre oturmak zorundayim
bizim sulalede de ayni sey oldu.hibe edilen arsa degeri hala canimi yakar.bak bi de su var annen hakkini aramiyor ama orda alyanin bile hakki var aslinda.İşte bak benim. Annelerde zamanında onay vermiş bir arsa icin(şuan uçuk bir semtte) teyzem Bina dikmiş oraya.
Şimdi kiraları alıp kaymağını yiyor.
Annemlere sormuslar ses etmemişler.
Şimdi onun hesabını yapıyor.
Ee izin vermeseydin zamanında?
Deseydiniz ki müteahhide vericek herkese eşit olarak paylastirilcak.
Ozaman müteahhit yoksa satılsaydı paylasilsaydi para.
Ya da kimse ev yapmasaydı dursaydı.
Şimdi annem kim yediyse o baksın diyo hakkımı yediler diyo.
Susmasaydin.
Ben olsam susmam izinde vermem.
İmzalı bir izin yok geriye dönük dava açalım dedik onada yanaşmıyor.
Ancak kendi kendine trip atıyor.
Ben o topa kendimi sokmam.
İleride ne olacağını kimse bilemez.
Kardesim onların çocuğuysa bende onların çocuğuyum.
İnşallah canım veririm diyor. Vermesi önemli değil de fedakarlığımızı unutmaz umarım. Bugüne kadar genelde zor durumlarda birbirimize yardımcı olduk. Kimde varsa 3-5 olmayana destek oldu. İnşallah öyle gider ama tabi herkesin çocuğu var vs zaten kocalar çocuklar olunca olaylar değişiyor. Bir de kardeşim hep istiyorki benim kızımla kardeş gibi olsunlar. Tabi bilemeyiz büyüdükçe nasıl olurlar. İnsanoğlu.tam da senın bahsettıgın olay kayınpederımın basına gelmıs yedırenk.
eski tek katlı bahceli evleri varmıs.kv kp 2 hala 1 babanne yasıyolarms.(masal gıbı oldu)
sonra kayınpederım ev yaptırmak ıstemıs yıktırıp.2 kız kardesıyle konusmus baska bı yerde arsa varmıs ondan feragat etmıs ılave para vermıs.haklarını almıs 2 katlı ev yaptırmıs. ustunden 15 sene falan gecmıs sanırım suanda yani.kayınpederım öldü,halalar sımdı baba ocagımız aslında evde hakkımız var gıbı goruyomus. hukuken tabi hıc bıse yapamazlar tabi ama bunun konusmasını yapmaları bıle cok komık bence.sanki hani hakkımızda bakma ses cıkarmıyoruz trıbınde gıbı. parayı almıssın baska yerden hak almıssın daha sana napsın adamcagız.
hatta o zman para katın bırlıkte yapalım birer daire cıksın demıs onu da kabul etmemısler.
ben ıyı nıyetınızı anlıyorum sizin durumu olmadıgı için boyle dusunuyorsunuz ben olsam ben de oyle dusunurdm ama tabi eline gecen ılk fırsatta sıze hakkınızı vermeli,ve sizin fedakarlıgınız farkında olmalı
Hem aramıyor hem de sitem ediyor.bizim sulalede de ayni sey oldu.hibe edilen arsa degeri hala canimi yakar.bak bi de su var annen hakkini aramiyor ama orda alyanin bile hakki var aslinda.
Kul hakki zor is cidden
Amin. Dostun dosta ettiği dua kabul olurmuş. Allah kabul etsin. Allah razı olsun Yedirengim.Günaydın, bugün gün erken oldu bize.
6 da uyandı. Öyle yat yuvarlan. Eşimi gönderdik. O da şaşkın maskeyi unutmuş. Kızı gönderiyor diye heyecanlandı sanırım
Geri dönüp aldı hemen.
Ben de namaz kıldım. Kızımla dua ettik. Duamıza sizi de ekledik
Üzülme bak kaderin değişiyor herşey üst üste geliyor, bu da senin sınavın sabırlı ol Allah öyle güzel şeyler vericek ki sen bile inanamayacaksın. Bak burdaki arkadaşlar hepimiz yazıyoruz ama anne-baba işte yapılabilecek pek birşey yok. Allah herkese yerinde sağlık sıhhat versin diyorum. Benden uzak olsun diyorum dua ederken.Kim ödüycem ödemesen kirayı faturayı sıkıntıyı sen çekcen annen keyfi pek Seviyo bizimki gibi sen borçlusun umrumda mı çok ağrıma gitti yaptıkları hatta abine hariçten para vermişler dedi dün daha yeni duydum o kadar sinirlendim dedim kimseye bir lira yok bundan sonra allsh biliyor çok üzüldüm elim kolum tutmadı sabah uyandım geri yattım boş boş
ama kım parasını yıyorsa o baksın olurmu yanlıs anlama lelli sen de annen hakkında objektıf yorumlar yapıyorsun zaten de dedıgı hıc dogru degıl baska seylerden dolayı gorusmek ıstemeyebılır yıne annedır ama herkesın sebebı vardır ama mıras konusunda gıtmemesi hıc olmamıs bence de.ananenın hıc parası olmasaydı kımse bakmayacakmıydı oyle sey olurmu?Hem aramıyor hem de sitem ediyor.
Anneannem 2.ameliyatini oldu gidip görmedi kim parasını yiyorsa o baksın diyor.
Ee mirası veren sizsiniz ses etseydiniz verdirmeseydiniz ozamaN dimi
Ohh erkenden bitmiş işler maşallah.Selam kızlar cumamız mübarek olsun. Hepimize sağlık sıhhat, çolugumuzla çocugumuzla güzel günler görmek nasib olsun hepimize. Bu gün çok yogundu sabah eşimi gönderdik, hemen sütlacı ocaga koydum ardından mercimek çorbası, ıspanaklı-fellah köftesi, kısır yaptım tabii saat 11 buldu. Mutfagı topladım, mutfak dolaplarını üstten, buzdolabını ve avizesini sildim mutfak camları yemeklerden buhar tutmuştu camları da sildim. Bütün evi süpürge tuttum. Kızların odasının camını da sildim çamaşır astıgım balkonu yıkadım camlarını dışarıdan sildim. Ama nasıl yoruldum anlatamam. Yemegimi yerken çay demledim şimdi size geldim hem çayımı içiyorum tv de gelinim mutfakta Tarık mengüç bu yorgunlugun üstüne oynatacak valla beni.
Bakanı var şuan acikcası parasını yiyenler bakiyo yani.ama kım parasını yıyorsa o baksın olurmu yanlıs anlama lelli sen de annen hakkında objektıf yorumlar yapıyorsun zaten de dedıgı hıc dogru degıl baska seylerden dolayı gorusmek ıstemeyebılır yıne annedır ama herkesın sebebı vardır ama mıras konusunda gıtmemesi hıc olmamıs bence de.ananenın hıc parası olmasaydı kımse bakmayacakmıydı oyle sey olurmu?
sımdı sen mesela sana ugramıyor vs istedigin kadar dusunceli degıl dıye uzuluyosun, bakıma muhtac olsa sen de ona oylemi yapacaksın zannetmıyorum kıyamazsın
Aslında şöyle kardeşim çerkezköyde yaşıyordu sonra çocuk olunca bakacak kimse yoktu. Annem yanına gitti olmadı sürekli duramıyırdu çünkü evde bir kardeşim ve babam vardı. Öyle olunca annemlerin oraya taşınmaya karar verdiler. Evi alalı daha çok olmamıştı. Bir süre annemlerde kaldılar. Yani evi satıp yeni ev konusu evi büyütmekten değil canım. Mecbur oldukları için gittiler. Ee tabi annemlerin ev çok yakın olmalıydıki çocuğu rahat bırakabilsin anneme. Annemler eskiden köy olsarak geçen şimdi mahalle olan yerde yaşıyorlar şehre gitmek kısa olsa da arabayla oluyor. Onun için yakın olmaları daha iyi diye düşündüler. Arsa öyle çoook pahalı değil.yedirenk79 canim haddimi asarsam affola.disardan bakan biri olarak yorum yapmak istedim sadece.kardesinin evi varmis evinin degerini artirmak icin satmis yeni daha degerli bir ev yapmis.ne guzel.ama kendi evinin degerini artirmak icin kardesinin hakkina girmemeli .yani o evi yaparken bu arsanin kardesimlerime dusen payini ne zaman odeyebilirim diye hesap etmeliydi.yani kendi cekirdek ailesi icin yatirim yaparken sizin hakkiniza girmemeliydi diye dusunuyorum
arsa payi dedigin sey 5 10 bin liralik bir sey degil ki bunu hesaplamadan bu ise giresin.olmadi yapin kiraya verirsin ust kati gelir olur size de
kardesin ve esi iyi niyetliyse her zaman cozum bulunur kalp kirilmadan canim onemli olan niyet. Allah gonlunuze gore versin .Aslında şöyle kardeşim çerkezköyde yaşıyordu sonra çocuk olunca bakacak kimse yoktu. Annem yanına gitti olmadı sürekli duramıyırdu çünkü evde bir kardeşim ve babam vardı. Öyle olunca annemlerin oraya taşınmaya karar verdiler. Evi alalı daha çok olmamıştı. Bir süre annemlerde kaldılar. Yani evi satıp yeni ev konusu evi büyütmekten değil canım. Mecbur oldukları için gittiler. Ee tabi annemlerin ev çok yakın olmalıydıki çocuğu rahat bırakabilsin anneme. Annemler eskiden köy olsarak geçen şimdi mahalle olan yerde yaşıyorlar şehre gitmek kısa olsa da arabayla oluyor. Onun için yakın olmaları daha iyi diye düşündüler. Arsa öyle çoook pahalı değil.
üst kat yapma konusu da canım bu evi almadan elimizdeki parayla yapsakmı dedik. O parayı bu eve kullandık. Artık zaten zor. Ama olduki evin üst katını çıkacağız dedik. Çıkma demezler. Zaten derlerse işte o zaman bence sizin de dediğiniz gibi cıngar çıkar kesintabi eşi terslik yaparsa bilemem insanların ne olduğu belli olmuyır. Ondan dolayı da şimdilik bu konu öyle sallantıda gidiyor. Annem de işte haklı tabi garantici :) bakalım ne olur ilerde yazarım size
Yazık anneannene kadının ne suçu var çok üzücüHem aramıyor hem de sitem ediyor.
Anneannem 2.ameliyatini oldu gidip görmedi kim parasını yiyorsa o baksın diyor.
Ee mirası veren sizsiniz ses etseydiniz verdirmeseydiniz ozamaN dimi
İnşallh canım aminn. Sevinçli haberi verirsin.kardesin ve esi iyi niyetliyse her zaman cozum bulunur kalp kirilmadan canim onemli olan niyet. Allah gonlunuze gore versin .
Dua icin tesekkur ederim canim otizm kontrolumuz var yakin zamanda.bir sikinti cikmasin insallah
Aynen katılıyorum. Çok da güzel yazmışsınYedirenk burasını onun için çok seviyorum. Hepimiz çocuklarımız için çabalıyoruz, gerçekten bu satırları tüm kalbi duygularımla yazıyorum. Tabiri caizse didiniyoruz onlara yetebilmek, sadece karınlarını doyurmak değil boğazlarından faydalı yiyeceklerin geçmesi için mutfakta saatlerce uğraşmak, sevdikleri yiyecekleri ve giyecekleri almak, okul zamanında da en iyi eğitimi almaları, sonrasında iyi bir üniversiteye gitmeleri için çalışıp, bütün bunları sağlarkende tatil için bütçe ayarlamak, artı ev almak imkanlarımıza göre yazlık, araba alıp onların gelecegine şimdiden bir sıfır önde başlamaları için fazla çalışmak. Bana bunları yazarken ben inanarak yazıyorum, benim artık tek beklentim çocuklarımın ayakları üstünde sapa sağlam durmalarını görmek, tabiki elimden geldiğince birikim yapıcam hayatı kaçırmadan, ama onlar için biriktirmek onlara da bu alışkanlığı sağlamak biraz zor gibi görünse de yavaş yavaş onlarında birşeyler için çabalarını görmek çok güzel. Ayy neler yazdım yine kızlar valla çenem düştümü toplayamıyorum.
yedirenk79
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?