Küçük Düşün Büyük Olsun!

Alya emmediği icin memeyle baglantılı değil ama sanırım calısmamla alakalı.
Ona tepki gösteriyor olabilr
Ama kardesimin oglan mesela annesinin sabahlıgı var,artk paramprca oldu.
O olmadan uyumuyor.
Her gittikleri yere götürüyorlar.
Bi yandan da diyorm krdesim ev hanımı hep evde.
İse gitmemle baglantılı olsa ,yegenimde aynısını yapıyor
Bilemedim.
Bide tek bi battaniye degil herhangi bir battaniye olur.

Yeterki sarılsın

Alya artk geleceğim saatleri bildiği icin aglama vs yasamıyorz.
El sallıyor,kapıdan geciriyor beni.
Zaten kvdemin haftasında babasıyla beraberler.
Beni ise bırakıp kvdeme gidiyorlar.
Hani arabadan inerken öpüyorm oyle arkmdan aglama falan cok olmadı.
Babası yanında diye sanırım.

baby guvenli baglanmanin yada baglanmamanin tek gostergesi o degil.mesela sen isteyken alya mutlu bu cocuk .guvenli baglanmis olsaniz terkedildim hissiyle o zaman huzursuz olur
Görüntülü konusmalarda aglıyor kucagıma gelemediği icin.
O yüzden zaten yarım gün,aramayın görüntülü diyorm.
Onun dısında ekstra bi tepksii olmadı.
Tabiki eve gelince kosup sarılıyr,mutlu oluyor ama ben yokken aglamıyor sükür

aynen guvenli baglama olayi o kadar karisik bir denklem ki .battaniyeyi sarilma cocuklar da cok sik oluyor.sizin alyayla guvenli guzel bir iliskiniz var hic canini sikma

E tamam işte çocuk geleceğini biliyor güvenli baglanmasa kıyametleri koparır en basitinden

ben de bi daha yemem sanirim.ben brownie insaniyim lelli al beni yuvana brownieyle besle beni
Gel kuzu visneliye taktik valla.
Yapsaydım simdi yerlerdi kahveyle ama bende yerdim yiyorum dayanamayrum.
Ertesi gune daha enfes oluyormus cidden.
H. Sonu yapicam atla jetine gel.
Aiy jetgiller geldi aklima

Sanmiyorum canim calismanla alakali oldugunu.
Cocukla alakali bence o.
Benim kizda muslinsiz uyumuyo ama hep aynisi diil.
3tane var evde herhangi biri olsunda olsun ona sariliyor uyuyor.
Annemle birakip cikinca arkamdan aglamiyor.
Bazen esimdeyken bana gelmek istiyor miziklaniyor.

Inanmiyorum ben buna.
Birisi var evli 2 cocugu var(arkadasimin akrabasi) kadin teee çocukluğundan battaniyesiyle uyuyormus hala
Ve yirtik pirtikmis her yeri.
Onsuz uyumuyormus.
Nereye gitse goturuyormus dusun 2cocuklu koskoca kadin suan 40yasinda falan.
Teyzemde evlenirken(32yasinda evlendi) yastığını goturmustu onsu uyumazdi.
Bize asla vermezdi
Bence aliskanlik oluyor o takinti gibi.

Selammm baybişler,
Bugün tempo tempo, evi komple temizledim. Koltukların altını temizleyecektim Öyle giriştim. Komple yaptım. Mutfak tezgahını çamaşır suladım. Kızla biraz kitap okuduk. Parmak boya istedi kuş yapacakmış. Onu yaptık. Yemek hazırladım. Yemek yiyeceğiz. Ben yemem ben yemem. En sonunda kızdım. Sabah kahvaltısı ile duruyor hala ben yemem diyor En sonunda kızınca yedi nihayet. Ama benim kucağımda ben yedirdim. Yemese aç uyuyacak gece acıkıp süt ister kesin. Öyle de alışsın istemiyorum süt süt sürekli olmaz. Zaten artık bazen gece uyumak üzereyken istiyor öyle veriyorum sütü.
Neyse yemekten sonra eşim geldi. Biraz sonra ben yürüyüşe çıktım. Bir hayli yoruldum bugün. Ama yürüyüşe başladığımdan bu yana enerjim daha iyi. Bacak ağrılarımda azaldı.
Geldim kızı uyuttum. Şimdi filtre kahve içiyoruz.

Yine kredi kartımı kaybettim. Deli olucam
Biryere koyuyorum sonra unutuyorum. İptal ettirip sonra kartı buluyorum.en son markette kullanmıştım yine nerede bulamadım. Offf. Kafa iyice gitti. Markettemi umuttum diyorum. Çocukla alışveriş yaparken kasadan nasıl çıktığumın farkında olmuyorum Neyse eşimin kartı bende bugünkü alışverişe onu kullanırım.

Allah gunah yazmasin ama san sebastian hic sevmiyorum.bildigin peynir yahu ooo ne guzel tatli yicem diye bir catal alip hayal kirikligi yasamistim
Biz de yapmıştık hatta resmini paylaşmıştım burada. aman aman abartıldığı gibi gelmedi tatlı bana. Peynir tadı daha yoğun. Damak zevkimize çok da hitap etmiyor. Yani yemesem aramam.

Canım bence kendini üzme. Ela da sürekli elinde mendille geziyor. Gün boyunca evin heryeri mendil oluyor. Bazen birşey izlerken de mendili tutup izliyor. Ben evde olduğum halde öyle. Biryere giderken de mendilimi de alalım diyor. Gece yanımıza gelince de elinde mendille geliyor. Sonuçta Ela da bizimleyken kazandı bu alışkanlığı.
Benim kardeşimin sınıfta bir kız öğrencisi de ( Ela kadar ) öyleymiş. Mendille okula geliyormuş. Kardeşim gördükçe Ela aklıma geliyor diyordu.
çoğu çocukta olan bir durum diye düşünüyorum. Tedirgin olmana gerek yok canım.

babyloading87 canım tam güvenli bağlanma için annelerin en az 2 yaşına kadar çocukların yanında kalması gerekiyor, şartlar elveriyorsa tabi. Ben de oğluş 7 aylıkken işe başlamak zorunda kaldım. Ama biz çalışan anneler en azından görüştüğümüz zamanları kaliteli geçirmeye çalışıyoruz. Sen de gayet ilgili ve bilgili bir annesin. yedirenk79 un da dediği gibi ayrılma şekliniz de çok önemli, ağlama vb yoksa sıkıntı da yoktur çok büyük ihtimal. Oğluş da o dönemler bi arabası vardı çok sevdiği onla yatar kalkardı, gece uykudan uyanır onu bulamazsa ağlardı, yani biraz da o yaşların getirdiği bir durum. Doktor daha iyisini bilir tabi ama belki o yaşlardaki çocukların benzer davranışlar gösterdiğini bilmek seni rahatlatır.

Canım benim hiç üzülme missssssss kokulu bebeğine bol bol sarılıp uyu büyüyecekler her zaman yanında yatmayacak sonuçta

Merhabalar. . Güvensiz bağlanma ile hiç ilgisi yok bence. Güvenli bağlanma için çocuğun temel ihtiyaçlarınım zamanında karşılanması, çocuğa bakım verenlerin devamlı değişmemesi, ve sevildiğini hissetmesi, oyun oynanması, kucağa alınması gibi şeyler var genel olarak yoksa sadece 24 saat aralıksız yanında olunca güvenli bağlanma olmuyor, hele de ay işe gittim güvenli bağlanmadı diye hiç düşünme. Takip ettiğim kadarı ile ilgili ve bilinçli bir annesin sen için çok rahat olsun
İşe gitme işi de sizin ailede çok konuşulduğu için sanırım aklına geliyor, yoksa ben de kızım 8 aylıkken çalışmaya başladım hiç vicdan azabı duymadım. Zamanın niceliği değil niteliği önemli. Sen zaten yapıyorsundur sadece işe giderken ondan saklanıp kaçmamak önemli, ben işe gidiyorum diye gitmek, gelince de işten geldim deyip ona sarılıp ev işi yapmadan önce onunla vakit geçirmek önemli
Güvensiz bağlanma durumu ile ilgili bir fotoğraf ekliyorum, bu arada çocuk bazen sende ayrılırken huzursuz da olabilir, önemli olan çok tepki göstermemesi ve huzursuzluğun geçmesi

Eklentiler

• Screenshot_2020-12-22-21-44-39.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 47
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…