Küçük Düşün Büyük Olsun!

sıkılıyorum bazen herşeyden. hayat mücadelesi -maddi manevi- çok yorucu.

daha dur, yaşın ne, başın ne, henüz yeni evli, cicim aylarındasın, neyin yorgunluğu bu... :)

imtihan dünyası, insanın yükü ağır, kadının yükü daha ağır...

insan evlenip, bir de çocuk çoluğa karışınca, işler değişiyor...

Rabbine karşı, eşine karşı, ailene karşı, eşinin ailesine karşı, çocuklarına karşı, arkadaşlarına karşı.... çalışıyorsan iş hayatının zorluklarına karşı.... liste uzar gider... sorumlusun... hepsinin, sana ait olan ihtiyaçlarını, bir şekilde orta yolu bulup, karşılamak durumundasın... bu hengamede bir de aslolan kulluk görevin var, onu da ihmal etmemelisin ki, bence mutluluğun anahtarı biraz da onda saklı....

bu demek değil ki, karamsarlığa düşüp, oturup kara kara düşünüp, mutsuz olmalıyız...

bunların her birini severek, isteyerek yaparsak, bunlar bizim sebeb-i mutluluğumuz olur... bir evladın sana "annem" demesinde, bir eşin sana muhabbetle gülümsemesinde, bir anne bananın sana, Allah razı olsun demesinde, bir işi başarıp, bir şeyler üretmenin sana verdiği öz güvende, birilerinin bir işini halledince, sahip olduğun iç huzurda vs. bulduğun mutluluğu başka nerede bulabilirsin?

Bu ya da buna benzer her durumda eşler biribirine sormalı. Kadın ya da erkek ayrımı yapılmamalı.
Ben bazı akşamlar spora gidiyorum. O gün gündüzden mutlaka eşimi arar sorarım. Akşama bir işin var mı diye. Sonuçta birimin çocukla evde kalması lazım.
Ve ya o arkadaşıyla plan yapıyorsa beni arar sorar. Akşam spora gidecek misin diye. Kaldı ki bunlar birkaç saatlik mesele.
Kv gelecek evimde günlerce kalacak, onun hizmetini ben yapacağım ve bana sorulmayacak.
Pehhhhhhh....

latiyya herkesin eşi, yaşantısı ve yaşadıkları farklı canım. herkes kendi durumu üzerinden sana yorum yapıyor. ben kendi durumumla kıyaslayınca, eşim bunu içine atar ve ileride bu durumu bana karşı kullanır.
papatyanın kv ile yaşanmışlıkları olmuş ve bu durumda rahatça hayır deme özgürlüğüne sahip. sen henüz yeni evlisin, çok fazla bir şey yaşadığını sanmıyorum kv ile.
bu durum senin lehine bile gelişebilir. şöyle ki evine gelir, huzurunu kaçırır ve bazı şeyler yaşanır, bu durumda sen de bunu kullanıp, ailenden uzak bir ev tutmak istiyorum, bana yaptıkları gör diyebilirsin. tr elli de öyle olmuş, onlardan uzaklaşmak için güzel evini bırakıp aile apartmanına girmiş.
hamilelik testi yapmanı tavsiye ediyorum. o zaman düşük tehlikem var deyip, kv bir yatakta, sen bir yatakta yatarsın. görümce de ikinizle ilgilenemiyip, biz evimize dönelim, sen de annene git derler. ayrıca senin evin kullanılmayan bir yemekti vs olmadığı ve giriş kat zor ısındığı için de istemeyebilirler.
buradaki arkadaşların eşi, eşlerine karşı hak vermişler ya da mutsuz olsalar da adamlar yuva dağılmasın diye kabul etmek zorunda kalmış. sen eşini daha iyi tanırsın, eşin bu durumda senden soğuyabilir.

Masallah Canım beni sana
Seni cok içten tebrik ediyorum helal olsun diyorum vayy be ne kız dıyorum içimden
Allah kem gözlerden fesat insanlardan korusun seni pampa
sağolasın pampam
babama canım feda :) Allah anama babama uzun sağlıklı ömür versin inşallah..
daha onlarla ,lg,li çok hayalim var

Masallah Canım beni sana
Seni cok içten tebrik ediyorum helal olsun diyorum vayy be ne kız dıyorum içimden
Allah kem gözlerden fesat insanlardan korusun seni pampa
sağolasın pampam
babama canım feda :) Allah anama babama uzun sağlıklı ömür versin inşallah..
daha onlarla ,lg,li çok hayalim var

Ne kadar güzel yazmışsın eline, yüreğine sağlık.. haklısın bu dünyadaki imtihanımız ve mutluluğun anahtarları bunlar. ancak tek taraflı mutluluk olmuyor. hep verici olamaz insan, biraz da almalı.
sen çok sağduyulu iyi birisin, teşekkürler desteğin için:)

SertSessiz farklı bi açıdan bakmamı sağlamaya çalışıyorsun, sağol.
onlar yaşadıkları şeye katlanıp sonra rest çekmişler. ben en başından tavrımı koymak istiyorum. huzurumu kaçırsın da göndereyim demek istemiyorum. öyle ayak oyunları da yapamam.

gerçekten mühim olsa, gerçekten kalması gerekse ve kalması gereken kişi ben olsam yine kalmasına razı gelirdim. ama birilerinin eşime verdiği gazla, eşimin de bana verdiği direktifle bunu kabul edemem.
eşim bu yüzden benden soğuyacaksa elimden bişey gelmez..

latiyya bu dünyada kimin kime muhtaç olacağını bilemezsin. ben ilk doğumumu yaptığım sırada hem annem hem kv şehir dışından geldiler. anneannemin yıllardır bir bacağı kesikti, sağlam olan tarafı da benim doğum yaptığımda felç geçirdi yani tamamen yatalak duruma gelmişti. annem yanımdan ayrılıp, il dışına hastaneye başına gitti. kv benle kalmak istedi, kalayım dedi. bebek de 20 günlük olmuştu. ben de teşekkür ederim, kendimi denemek istiyorum, tek başıma bakabilir miyim dedim ve kaldım. burada ona muhtaçlığım olabilirdi.
ayrıca bu ayak oyunu da değil. yaşanmışlığın sonrasında tepki vermek ve haklı nedene geçmek. belki insanlar huzurunu da kaçırmayacak. yani ben sana surat as, tersle onlar da gitsin yazsaydım bu ayak oyunu olurdu.

en önemli şey eşinle aranın iyi olması bence. eşinle mutluysan ruh sağlığında düzelir. ben kendi eşimi bilirim ve onun tepkisini söyleyerek yazdım. benimki bunu kullanır ve her fırsatta beni bencillikle suçlar.
biz aileler ile aynı şehirde yaşamıyoruz. senin gibi aynı şehirde yaşasam, daha farklı sorunlarımız da olurdu. benim eşim de ailem ailem der sürekli, yıllardır maddi olarak da bir sürü şey yaptı. artık bunları yazmak ve konuşmak da istemiyorum. ancak ben senin ailen şöyle böyle desem daha bir sıkı sarılıp, savunmaya geçer.

Bunu yasamayan tuzu kurular anlamaz bizi

Sanada oluyumuydu akil verenler bu tuzu kurulardan.
Ya bunlarin k.v si evlerine gelmez gitmez.
Yada gelirken kac gun onceden arar rahasiz etmim diye
Ya hic kalmaz evlerinde
Ya koyde yasarlar vs vs.

Bunlarin tuzu kurudur karisanlari edenleri yoktur ama etrfinda bizim gibi kv sıkıntı yasayanlara akil verirler.

O akillarini kafa tasindaki 2gidim beyinlerini cikarasim gelmiyo degildi hani.

Sonuçta herkesin yaşadığı farklı. Ben 16 yıllık evliyim. Aman eşimin annesidir diye düşünmüyorum. Çünkü o da aman oğlumun Eşidir diye diye düşünmüyor. O bana hizmet etmek zorunda diye düşünüyor.
Bundan yıllar önce bi akşam üstü kv ve kp geldi bana. Böyle kv bir tuhaf. Bi o tarafa bi bu tarafa yatıyor. Ben birşey sormadım. Akşam eşim dedi ki, annesi ameliyat olacakmış, bej başında 2 geçer bekleyebilirmiymişim. Önce olmaz dedim. Sonra da tamam beklerim. Allah rızası için dedim. Ben çalışıyorum ve o zaman oğlum 3 yaşında. İşten izin alacağım. Oğluma eşim bakacak.
Sonra kv ameliyat olmadı. İlaç tedavisi gördü.
Yaklaşık 15 gün sona ben acilen ameliyat oldum. Bırakın gece kalmayı hastaneye bile gelmedi. Aramadı. Annem ve babam başka şehirde. Geldi. Annem hastahanede kaldı. Babam oğluma baktı. Eşim de arada helak oldu.
Şimdi bu kv bin yüzüne bakılır mı? Allah onu imtihan etti ama o bu imtihanı geçemedi bana göre. Sen ameliyat olacağında benim kapımı çaldın. Ben kabul ettim başında kalmayı. Ama Allah hastane yolunu bana gösterdi. Ne diye gelmezsin aramazsın değil mi?
Haksız mıyım kızlar

sen de sağ ol canım.... :) ben, konu ne olursa olsun, farklı açılardan bakmamı sağlayan, bana yeni ufuklar açan insanlara, her zaman sevgi ve saygı duymuşumdur... senin olayında yapmaya çalıştığım da bu... :)

benim kayınvalidemler de (farklı şehirlerdeyiz) gelir, bazen haftalarca, bazen aylarca kalırlar... geçen sene eşimle birlikte on günlük seyahate çıkacaktık, son anda kızım küçük diye vazgeçtim ben... eşim gidecek, bir gün kaldı, kayınvalidemler geldi, aynı şehirde kaynım var ama eşi istemez kayınvalidemleri evine... kaynım kaplıca vs ayarlamaya kalktı.... eşime, yaşlı insanlar, perişan olacaklar kaplıca vs. de, gelsinler bana, ben bakarım dedim ki, benim üç çocuğum var, evde yardımcım var ve ben çalışıyorum...yani bin tane sebebim vardı kabul etmemek için...ha ne oldu, geçti gitti... ki ben onlar için ya da eşim için vs de yapmadım... yaptığım her şeyin karşılığını Allah tan beklerim ben... çünkü insandan karşılık beklersen,sonu çoğu zaman hüsran... :)
sırf geldiklerinde daha rahat etsinler diye, saray gibi evimi bırakıp, dubleks ev aldım ki, geldiklerinde, onlar da, ben de, rahat edelim diye...

ama benimkilerin bana bir zararları yok, 12 yıllık evliyim, bir kere kırmadılar beni, farklı olsaydı, yine de saygı gösterirdim ama sevgim bu şekilde olmayabilirdi... o yüzden herkes yaşadığını kendi bilir... benim hayat felsefem, iyi düşün, iyi ol ki, iyiliklerle ve iyilerle imtihan ol.... ha buna rağmen imtihanın kötülerleyse de yapacak bir şey yok... :)

M maviduvar1 kesinlikle haklisin
Hepimizin yasadiklari farkli ama konu ayni.

Simdi ay k.v bana surayi supur yada sil dedi diye kusen var birde boyle bizim yasadiklarimiz gibi yani bizi insan yerine koymayip sirf hizmetci, bakici,iste yapsin etsin diye goren var.

Ama k.v ile hic bir munakasa yasamamis olanlar kiliclarini kusanmamali.

Bizim yasanmisliklarimiz var

Ben yine soyluyorum yine soyluyorum soyledimde
Senin gibi dusunuyorum.
Yani esimle ailesi yuzunden bosanirim arkamada bakmam.

Eger beni zorlasin gorusceksin,bakacaksin vs desin bi bosanirim net.

Okadar nefret ediyorum

M maviduvar1 haklısın valla
ben bu ülkede kv olanların çoğunun gereksiz bir egoya girdiğini düşünüyorum
yani oğlan annesi olmak bir üstünlükmüş gibi davranılıyor
erkek hep el üstünde tutuluyor ama çileyi nedense kadın çekiyor! Böyle de bir tezatlık var
Erkekler hep mutlu edilmesi, idare edilmesi gereken, sinirlendiğinde sakinleştirilip hastayken pışpışlanması gereken varlıklar ama biz kadınlar onların hizmetine sunulmuş kuklayız sanki!
Bunu kadınlar yapıyor başta erkek annesi olanlar
Halbuki kv gelin değil de anne kız olsak nolur sanki?
Ben 29 yaşındayım 3 senedir ailemden uzaktayım, tek başına ayaklarım üzerinde duruyorum
Ama evime sucu gelse komşular kim geldi diye bakar. Halbuki erkek olsam evime her akşam başka kız gelse kimse bişey demez, annem evimin işini yapmasa "aaa erkek çocuğu ev işi yapamaz git oğluna yemek yap" diye elalem kınar
Yani demem o ki, erkeğe verilen gereksiz değer, sonra eşlerden çıkıyor.
Karşıma çıkan erkekler hem kadın çalışsın hayat müşterek eve katkı sağlasın diyor, hem ev işleri kadının görevidir, erkek kısmı yapmaz diyor, hem de evin reisi benim ben ne dersem o olur sen bana uy diyor! Neresinden tutsan elinde kalır yani

Ben bu kv kişilerinin eli ayağı tuttuğu halde ısrarla oğlumun evidir diyerek gidip hayatı geline zindan etmesini anlamıyorum. Yahu oğlun bile evde değil. Ne işin var otursana sen evinde. Elin kızı sana bakmak zorunda mı? Niye huzursuzluga sebep oluyorsun?Ama yok illaki yapacaklar. Belki rahat da edemeyecekler ama rahat da ettirmeyecekler. Kuzum latiyya sen şu an çalışsaydın buna cesaret edemezlerdi. İşine gidip gelirdin. Gir bir işe çalış yoksa işin zor. Bütün erkekler anneci. Esin seni düşünmüyorsa sen kendini düşüneceksin. Tavrını baştan koy ezdirme kendini. Yoksa senden hiç çıkmazlar.

Kızlar yerden göğe kadar haklısiniz hakliyiz, yaşamayan bilmez uzaktan laf etmek kolay... yok büyüktür saygı goster, yok öyle olmaz vs diyenlere kulağım tıkalı...çünkü o kadar sevgi ve saygı gosterdim ki başta, her şeye inat, söylenen lafları yuttum, annecim, babacimsiz konusmadim, pervane oldum resmen etraflarında, çünkü sevmek istemiştim, çünkü kalabalık aile olmak istemiştim..babami erken kaybettigim için babam olsun istedim ama olmadı... çünkü sevgisiz insanlardı ve kıymetimi bilemediler, 8 yıl dayandım..yaptıklarıma eşim bile dedi ki taş olsa catlardi, çok sabrettin Allah senden razı olsun... bunun üzerine kalkıp kimse bana bir şey diyemez..dışardan atıp tutmak kolay tabi biz de ne yapalım kimseyle konuşulmuyor ki bu konular, fırsat bulduk icimizi açıyoruz birbirimize, bi nevi terapi oluyor

allah tr lelli iyiliğini versin
haklısın katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…