Ah @meyraa sen hep yaz.
Hani insanın bildiği şeyler vardır yine de başkasından duymak daha bir tesir eder ya ben seni okudukça bunu hissediyorum.
Hep bir tebessüm oluşuyor.
Ne güzelsin.
Aynen monte gecen gittik otele havuz keyfi dısarda hava buzz gibi sıcaklık ayarlanmısKizlarrr çok haklisinizzz,
M maviduvar1 cım kışın otel gibisi var mı, saunası, hamamı, masajı var, herşey dahil yiyip içmesi var, oyunları, eğlencesi havuzu var
Evde ne yapacaz, git bi otele, misssss....
Böyle olunca tabi fuzuli 400-500 gidiyor en az
The Black bebisini sağlıkla kucağına alırsın inşallah canim, önerilerini dinleyeceğim...
eyyay ah bi atabilsem kenara canim, deneyecegim ama...
Ben yaz mevsiminde de sevmiyorum oteli. Belki de ondan kışın ötele gitmek aklımıza bğle gelmiyor.Kizlarrr çok haklisinizzz,
M maviduvar1 cım kışın otel gibisi var mı, saunası, hamamı, masajı var, herşey dahil yiyip içmesi var, oyunları, eğlencesi havuzu var
Evde ne yapacaz, git bi otele, misssss....
Böyle olunca tabi fuzuli 400-500 gidiyor en az
The Black bebisini sağlıkla kucağına alırsın inşallah canim, önerilerini dinleyeceğim...
eyyay ah bi atabilsem kenara canim, deneyecegim ama...
amin yüce rabbim kimseye el actırmasın............................................................
birikim topiği ama, zaman zaman farklı konulara atlıyoruz, netice de her birimiz kendi şartlarında hayatını idame ettirmeye çalışan bireyleriz ve birikim dışı konular da, hayatımızın gerçekleri..
evet arkadaşlar birikim şart... bunu bu gün, bir kez daha anladım...
az önce bi tanıdık geldi ofise, benim elemanımın bi akrabası.... sohbet ilerledi ve , ne güzel sizler çalışıyorsunuz, eşinize muhtaç değilsinize getirdi lafı... tanıdık, bir evladı olan, 4-5 yıllık yeni evli sayılan, eşi de bir fabrikada orta düzey eleman olarak çalışan biri... geçen eşimle bir tartışmamız oldu, ben horozlandım ( kendi tabiriyle) işte, yok seni boşarım, yok çocuğunun yüzünü bir daha göstermem vs. dedim, sonra da, kendi kendime, sen ne yapıyorsun, bu yaşa kadar bir gün çalışmadın, işin yok, mesleğin yok, tahsilin yok, paran yok, evin yok, arkanda ailen var/yok, neyine güveniyorsun da horozlanıyorsun diye kendi kendime gülüp, eşime şakalar yapmaya başladım, dedi... :)
evet her birimizin şartları farklı, kimimiz üç kazanıyor, kimimiz beş, kimimizin bütün birikimi, kimimizin bir seyahat parası.... ama, az çok ne kadar olursa, imkanlara göre birikim yapalım ve ister eşimiz, ister anne babamız kimseye muhtaç olmayacak şekilde, kenarda, köşede iyi gün paramız olsun...
Rabbim kendinden başka kimseye muhtaç etmesin....
bence aradaki faiz oranı düşük alınabilirno_name_ canım bende diger arkadaslar gibi dusunuyorum.
Faize bulasmazdim.
Bes hic dusundun mu?
Yada bankada hesap acmak.
Ben bankada hesap acmayi bile dusunuyorum.
Biraz birikim var esimde biriktirmeye calisiyo ama ben oglumun egitimi icin misal her ay 200tl ayrica bir mebla atalim diyorum esime.
Hani ceyrek almakdansa bankada saklamak hani elimin altinda olmamasi.
Biz 350tl bes öduyoruz mesela.
Sende cocugun icin o niyetle baslayabilirsin.
100tl olarak.
Güne girebilirsin varsa etrafinda birileri.
Simdi misal sen 15.000tl cektin altin aldin hepsiyle
Ve ödemeye basladin
O altinlardan bozdurmak zorunsa kalirsan hala parasini ödemeye devam edeceksin.
bu gibi konularda tavrın net olmuş olsaydı , eşin yine de böyle bir emri vaki yapabilir miydi? yaptıysa çok çok özel bir sebebi olabilir mi? anneyle anlaşamıyorsun ve eşin yokken gelmesi seni mutsuz edecek. eşinin hatırına rağmen katlanamayacağın kadar mutsuz edecek. eşin bunu bilmiyor mu? annesi de aklı başında bir kadınsa, bu durumda oğlu yokken zaten gelmez. ben olsam eşime mesaj falan atıp, rezil ettin vs demezdim. daha da üzerinde durmazdım. bu tür yazışmalar olayı gereksiz büyütür. mesajla ve hatta telefon görüşmesiyle ciddi konular paylaşılmaz ki, paylaşılsa da anlaşılmaz. neyse dert etme, dert ettiğin kadar büyür derlerJanita eşim çok fevri davrandı, çok emirvaki konuştu ve benimle empati yapmadı. onun hatrına çiğ tavuk yerim ama bana bu şekilde gelmesi olmadı. annesini de almak istemiyorum yazdığım nedenlerden dolayı. velhasıl gelmiyor kv. tedavisi de yarın bitiyormuş. şu 3 günlük tedavi için eşimin yaptığı tantanaya bak. kaynanam aradı bu arada, güya halimi hatrımı soruyor, gribim dedim yatıyorum. ondan önce de kızı arayıp ağzımı arıyor. eşime msj yazdım beni rezil ettin diye. bindik bir alamete... hayırlısı.
Bana pek mantıklı gelmiyor bu konu Ama bizim bir tanıdıkta aynısını yapıyor. Borca girmeden para birikmez diyor. Ama o vadeliye atıyor ve bu şekildede biriktiriyorBugün biraz spor olsun diye yuruyuse çıktım, hava da güzeldi şansıma...
Faturalar vardı çıkmışken yatırdım..
250 tl site aidatı ve elektrik
30 tl market alış verişi...
Geçen gün elime geçen 1100 tl yı hâlâ saklamayı başarıyorum altın almak istiyorum ama bi turlu gidip alamadımpara şimdilik tl olarak duruyor...
Kızlar sizden akıl almaya ihtiyacım var..biz kenara para atmakta çok başarısıziz...
Ben diyorum ki 15 bin falan 24 ay vadeli kredi çeksem, çektiğim para ile altın alıp kenara atsam, 15 bini aylık odesem ? böylece mecburi birikim yapmış oluruz..faiz odeyecegimi biliyorum ama hiç para atamamaktan daha iyi degil mi sizce? Bana bi akıl verin lütfen..borç olunca oduyoruz da, birikim yapamıyoruz maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?