Küçük Düşün Büyük Olsun!

Aksam kanepede uyuyakalmisim
Kizi doyurdum meyve soydum erbaslara bir uykum geldi ki.
O da kizi pispisliyordu uyumusum.
Esim kaldırdı saat 1 de
Sabah diyoki hic cocik buyutuyorum deme.
Aksam yattin tam 3 defa uyutup yerine koydum uyandi 4.daldi ancak diyor.
Sonra beni kaldirmis iste hic de duymadim
Eve girdigim an bana kitliyosun bi dogurmadim diyo

Benimki de öyle cikolta verirken yakalamıştır 7 aylık çocuğa benim annemde öyle hiç anlamıyorlar çocuk bakmaktan maşallah ya şimdi ne sevimlidir Alya benim eşimde öyle verme dediğimi verir alma dediğimi alır

KIZLARIMCANLARIM makinanın hayırlı olsun sorunsuz uzun yıllar kullanırsınız inşallah,
K kardespayi hakkınız da hayırlısı olsun, inşallah eşinizde sizde üzülmezsiniz çalışma hayatı çok çetrefilli en hayırlısı neyse o olsun.
Kızlar akşam eşimle siparişlerimizi vardık 1 kilo dana kavurma, 1 kilo tereyağ, 2 kilo peynir, 1 kilo nutella, 1 paket büyük boy çikolata,1 kilo kuru incir, hatırlayamadığım kızların istekleri ile birlikte hepte ağır fiyatlı gıdalar alındı 387 tl tuttu. Sabah eşime yine sucuklu-kaşarlı yarım ekmek tost bastım onu yolcu ettim iki tane turşu kurmuştum yazdan yenmedi onları çöpe attım.Mutfagı topladım camını sildim çamaşır astıgım balkonu yıkadım öyle kötü olmuş ki yagmurdan fırtınadan sıvı cifle yıkadım taşların rengi kendine geldi. Bu gün yemeğim var dünden az yeşilmercimek ve çorba var fellah köftelerimi bugün haşlarım. Evi süpürdüm toz aldım yürüyüşümüde yapıp duşumu aldım ama yorulmuşum sizleri okudum. Akşama pazar yapılacak eşimle giderim yine harcama Allahım diyorum cimriler nasıl başarıyor, benim ihtiyaç gördüklerimi onlar görmüyormu diyorum kafamda deli sorular.

AAA tmm cnm .. bu tarifi yapıyim..Kızladar yoğurtlu seviyor..
Brokoliyi bende seviyorum.. tokda tutuyor insanı..olan malzemeler kadarını koyarım artıkın:)
Ederim canım etmemmi..Dualarımız müşterek:)

Sağolasın canım.. TEŞEKKÜR ederim..
Allah kolaylık versin size de..
Aldıklarınızı da güle güle sağlıkla yemek nasip olsun canım..
afiyet şifa olsun..
Genede iyi tutmuş aldıklarınız..Hayat bu kadar pahalı iken..

Bereketli olsun.
Almiyorlar bence.
Mesela kuruyemis, kuru meyve, her ay et, kiyma, sucuk, salam, pastirma falan aldiklarini dusunmuyorum.
Cunku zaten surasi hic tutmasa 400-500tl tutar.
Asgari ucretle gecinen biri de her ay 500tl bunlar icin ayiramaz diye dusunuyorum.
Allah yardimcimiz olsun.

Ama tanidiklarim var mesela aksam patates kavuruyorlar yanina tursu ayran yiyip kalkiyorlardi.
Kimse yemek secmiyor.
Yesillik pisiriyorlar yanina bulgur pilavi bitti.
Hatta cocuktum ben surekli patates yemegi pisirirdi o dedigim kadin.
Hep patates olurdu cuvalla alirlardi.
Sadece patates.
Yani boyle boyle geciniyorlar idare ediyorlar.

Ben yemege(kofteli, etli) patatesi 1 degilde 2 tane atinca esim patates mi yicez diyor.

Ama bu insanlarin esi asla yemek secmiyor.
Et aramiyor iste.
Etden de vit. Almak lazim tabi.

Kuruinciri nereden aliyorsunuz?
Bir ara hakmara kutuyla gelmisti cok begenmistim güzeldi.
Trendyolda baktim kurt var falan diye yorumlar gorunce sogudum netten almaya cesaret edemedim.
Bende almak istiyorum z.yagina koycam biraz
Kahveyle cayla falanda yeniyor bizde.

lelli tugbakuruyemis var ordan al bak memnun kalirsin .

Bencede canım ..
Özellikle kahvaltılık olsun kuruyemiş olsun aşırı pahalı..
Geçen bende düşündüm.. Bir asgari ücretli nasıl geçiniyor bu pahalılık da diye..
Ama dediğin gibi ayaklarını yorgana göre uzatıyorlar..
kahvaltıda belki sadece zeytin (peynir diyemiyorum artık bile) yiyorlar belkide..
Tam sağlıklı beslenebilmek için en az 2000 gider 4 kişilik bir ailede gıda masrafı sadece.
Bizim bile yeri geliyor alamadığımız şeyler oluyor..
Rabbim gerçekten de yardımcımız olsun hepimizin.

Amin canim
Kesinlikle iyi bir cevizin kilosu (ic) 80tl.
Yarim kilo alsan tatliya falan katmayi gectim evde 4-5kisisin misal birer avuc yense biter zaten.
Kiza cekip yediriyorum katiyorum muhallebisine kahvaltisina.
Bizde kurumeyvelerle falan seviyoruz.
Almasan olmuyor.

nazenin9320 bende lellinin dedigini yazcaktim.cok yakin bildigim bir aile var para biiriktirme delisi.evde inanilmaz bir patates tuketimi var.pirinc pilavini sade aksam yemegi olarak yiyorlar.kuru meyveyi gectim normal meyve bile nadir.
durumu olmayana lafim yok ama bu dedigim aile luks bir ev almak icin dehset bir kredi borcuna girdi.sonra bana sen cok savurgansin diyorlar

tr_lelli kuru inciri genelde İkra kuruyemiş diye bir site var ordan alıyorum. Çiğ fındık, badem,kaju ve ceviz de aldık her ay birşeyler alıyorum ordan bu sefer kuru incir aldım. Daha önce trendyoldan ve hepsiburadan da aldım hiç kurt çıkmadı içinden. Biz memnun kaldık.

Kesinlikle bana da savurgan deseler böyle kısıtlı yaşayanlar tarafından asla kabul etmezdim. Ben çok lüksü seven biri değilim zaten mütevazi bir apartman dairesinde yaşıyorum. Öyle heray deli gibi para biriktirmek keşke yapabilsem ama mümkün değil bana hiç uymaz. Herşeyden önce kızlarıma haksızlık yapmak istemem. Ama biliyormusun benimde eşim tarafından bir akraba var 25 yıllık evliller hala kiradalar ve kadını bildim bileli hep tasarruf yaptığını söyler bir hafta pazara gider bir hafta markete gider. Bana daha önce oturmaya geldiklerinde kargolar geliyordu bana şöyle diyordu "hiç şaşmaz her seferinde kargo geliyor ne alıyorsunuz bu kadar derdi" ama hala ev alamadı.

Ben baskasinin malinda, aldiginda, yediginde, gezdiginde gozu olaninda biriktiremedigine inaniyorum.
Bereketsizlik oluyor.

Yani okadar tasarruflu denem gibi nasil bir ev alamiyor.
Tokiden bile alinir ya da uygun bir ev.

Gunluk yasiyor bazilarida yarini asla dusunmuyorlar

Savurgansin kelimesi cok yanlis kime gore neye gore savurganlik?
Adamin geliri ayda 15bindir ona gore harcar
1 cesit peynir almaz 3 cesit alir.
Ama geliri 3 bindir alir 1 cesit.

1. savurganlik olmuyor gelirine gore yasiyorsun. (birikim yaparsin, ziyan etmezsen o da senin tutumlulugun)

2.oyle gelirine gore aliyor bu da tutumluluk olmuyor geldigi kadar idare ediyor.
Hani eve giren mebla azsa alim gucude azaldigindan 1 cesit tasarruf olmuyor mecburiyet oluyor sahsi fikrim.

Ayy caprazda bi ev var en ust kattaki kadin surekli bisi silkiyor ben burdan sinir oldum.
Sanki tepeme silkiyor diyordum hep alttan biri ciksa bisi dese alt kattaki cikti valla.
Bisiler dedi girdi kadin iceri
Bi de saggy tarzi seyler silkiyor
Valla ust katimda olsa kapisina dayanmistim net!
Sikayet ederdim.
Her gun silkiyor hep denk geliyorum cam onune oturunca.

Bu yuzden ara katlari sevmiyorum
Ya da site gibi kuralli yer olacak.

Kiz corbasini icti, etsuyuna makarna yapmistim onuda yogurtla yedirdim.
Bu sebzeli seysilerden alim yine bir daha ki ay.
Pilav yaptim.
Oglana manti
Kaldi oturtma
Ben oturtmada biber seviyorum bi de kiymadan diil etten yapiyorum genelde.
Biber bekliyorum istegelsin gelmedi daha
Gelsede yapsam herseyi hazir pisirmeye aticam hemencik

Buzlugumda biber bitti.
Yazdan koyunca ne guzel olmustu bahce biberleriydi
Yemeklere hep attim.
Kismetse bu yaz da bolca koyucam.

Kiza meyve veririm 5 gibi aksamda muhallebi yer artik
Oglen uzun uyudu banyonun duvarlarini sildim
2.uykuyu uyumicak gibi bakalim 6 gibi denicem.
Zorlamiyorum sallliyorum bakiyorum kalkiyo ellemiyorum daha.

Bugunde boyle biter..

ben de cocuklari dusunuyorum ama onlarin hayatindan calmadan birikim yaparim. o kadarini yapamam yapmak da istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…