- 27 Şubat 2008
- 9.941
- 12.715
- 823
Hamarat ekürim.. Ben senin kadan yapamıyorum canım.Allah kabul eylesin
Bende simdiden menu dusunuyorum kafamda kuruyorum.
Genelde ramazan oncesi yaziyorum aklima gelmiyor cunku kopya cekiyorum
Sahur menuleri
Iftar menuleri diye sevilenleri.
Sirayla yapiyorum secerek.
Kuruyufka, eriste aldircam.
Gece bizde hic degismez.
Tost, börek, peynirli yumurta, kuymak, kahvaltilik
Evirir cevirir doneriz basa.
Bir iki defa da pisilik hamur yogururum aksamdan gece kizartirim kahvaltiyla yeriz.
Canım aen şeytana uyma al gramı usul usul çık alişdenBENim kız 19.00 yoktu bayıldı
Vlla bekledim uyanır diye herhlde uyanmaz artk
Dizi de yok buaksm alissde gezeyrum
Milla 50 tl hediye ceki vermis 150 tl üzeri alısverise ,almamaya calısıyorm bisey
Alissden kıza oyuncak alasım var,sonra aldık bu ay 160 lira verdik ,almayayım artk buay diye durduruyorm kendimi.
En son 0.5 gr alayım cıkayım hesaptan
gecen hafta bir patates patlucan kizartmasi yaptim.evde kebap yapmis bir gibi hava hakimOrganiklerin yanindan gecememdeiste saglikli seyleri yiyelim bari diye cirpinmam.
Aiyy tam da incir memleketi ya
Patatesinde kizartmasi guzel be.
Bancan soyle ketcap a mayoneze
Aylar oldu kizartmadim yag cok pahali
Kizartmada neymis.
ben de bugun yemek yapamadim yarina da hazir manta haslamayi planliyorum..cig kofte falan nasil yapilir hic bir fikrim yok o ayri konu afiyetle yiyin bal seker olsun insallahAnk arada olsa kuruturum ama zalım yaşında pahalı yazın üzüm kuruttum pestil cennet hurması
Keşke olsa kurutsam yine
Domates kurutcam
Bugün ramazana iki beze mantı yaptım
Akşama yemek kır pidesi mercimek çorba
Birazda çiğköfte var yaptığım
Bide fırın sütlaç
Gelin yiyelim kızlar
Bide kendimi altın yüksek alınmaz simdi diye ikna ediyormCanım aen şeytana uyma al gramı usul usul çık alişden
Ben daaha kısırı beceremiyormben de bugun yemek yapamadim yarina da hazir manta haslamayi planliyorum..cig kofte falan nasil yapilir hic bir fikrim yok o ayri konu afiyetle yiyin bal seker olsun insallah
aaaa ayni ben.bi kisir yaptim sevdigin insana ikram edemezsin onu.ancak boyle eltiye falan gideri olurBen daaha kısırı beceremiyorm
Cigköfteye hic sıra gelmez
Gel sarılalım
Ahaha ay ölcemmaaaa ayni ben.bi kisir yaptim sevdigin insana ikram edemezsin onu.ancak boyle eltiye falan gideri olur
ahahaah.bizimkilerin teyzesi cok uzaklarda .kesin onda yemek yeseler bir daha bana bakmazlarAhaha ay ölcemm
Benim kısırı alya artk yemiyor düsün
CÜnkü tteyzesinde yedi bikac kez,cocuk uyandı bu yanlıs olan diye galiba
Tükürüyor yüzüme benimkini
Hic saygı kalmamıs
Ben de aynıyım canım. Saatlerce kampanya araştırıyorumBazi urunleri ciddi pahali ya kazik.
Kampanyasiz alinmaz.
2.alisim bu
1 defada getirden almistik ilk alisverise 20tl indirimi vardi yazin magnum falan almistik.
Tek tek fiyatlarina bakiyorim netten bisi alcaksam.
Karsilastiriyorum bile migrosla falan.
Kızlar benimki de aynı. İlk tatlı yediği şey 1 yaş doğum günü pastasıydı. Parmaklarını batırıp batırıp yaladı ıhhhmm dedii. O güne kadar eşimi zaptettim. Sonrasında ayy nutellada yesin ayy bunun tadına da baksın şimdi çocuk iyice tatlı şekerci aburcuburcu oldu. Bugün markete gittim güya eve birşey alacağım onu aldı attı bunu aldı attı. Normalde izin vermiyorum. Kendime ve eve birşey almamışım 50 tl tuttu. Eve geldik sen süpersin anne diyor. Niye dedim. Çünkü istediğim şeylerden aldın marketten diyorBenimki de öyle cikolta verirken yakalamıştır 7 aylık çocuğa benim annemde öyle hiç anlamıyorlar çocuk bakmaktan maşallah ya şimdi ne sevimlidir Alyabenim eşimde öyle verme dediğimi verir alma dediğimi alır
Benim birzamanlar favorimdi orası. Baharatına kadar oradan alırdık.incir döneri ve lokumları enfes.lelli tugbakuruyemis var ordan al bak memnun kalirsin .
Ayy bem de uyuz olurum zaten halı silkelemek de ne ya hangi devirde yaşıyoruz. Bizim sitede de kurallar var. Çamaşır asmak bile yasak. Çünkü zaten balkon yok fransız balkon var. Ona asan olursa hemen uyarı alıyor.Ayy caprazda bi ev var en ust kattaki kadin surekli bisi silkiyor ben burdan sinir oldum.
Sanki tepeme silkiyor diyordum hep alttan biri ciksa bisi dese alt kattaki cikti valla.
Bisiler dedi girdi kadin iceri
Bi de saggy tarzi seyler silkiyor
Valla ust katimda olsa kapisina dayanmistim net!
Sikayet ederdim.
Her gun silkiyor hep denk geliyorum cam onune oturunca.
Bu yuzden ara katlari sevmiyorum
Ya da site gibi kuralli yer olacak.
Ispanağı geçen gün 3 tl ye aldım. Marketten almıştım. Ben halk gününü takip ediyorum. Çarşamba ve cumartesi. Marketten meyve sebzeyi acil olmadıkça o günlerde alıyorumBen ispanagi pazardan kilosu 2.5tl almistim.
Ama 2 haftadir pazara gidemedim burda da boylemi acaba fiyatlar.
Afiyetle tuketin insallah.
Ben de çok üzülüyorum. Ama durumu olmadığı halde patır patır çocuk yapanlara da kızıyorum. Elbet 1 çocuk yapsınlar eyvallah, ona lafım yok tabiki hakkı anne baba olmak. Ama 3-4 çocuk ne ya. 2 bile fazla benceEn cok boyle ailelerde cocuklara uzuluyorum
Yani cocugunun sevdigi birseyi alamamak.
Doya doya yesin diye ya da gonlu olsun diye kimseye ozenmesin diye alamamak.
Cok icimi sizlatiyor.
Bir koy ogrt. Var sosyal medyada pasta alip dagitiyor cocuklara.
Hic pasta yememis cocuklar var.
Cilegide dikip cocuklara yediren bir öğretmen vardi yine
Cocuklar hic cilek yememis
Burnumun diregi sizliyor aklima gelince ya da gorunce
Cocuga pasta veriyor kutuyla cocuk oylr kosarak gidiyor ki annesine anne pasta pasta diye.
Ahh cocuk masumiyeti
Biz ramazanda sahura kalkmıyıruz. Daha doğrusu eşim kalkmaz. Ben de yalnız kalmak yerine zaten normalde de geç uyuyorum yer yatarım belki. Belki de hiç yemem.Hamarat ekürim.. Ben senin kadan yapamıyorum canım.
Bizde sahurda genellikle tost, haşlanmış yumurta, domates zeytin peynir vs ancak..
Eşim çok ağır şeyler yemek istemiyor geceleri..
Ona en iyi tost ve haşlanmış yumurta geliyor.. Kızlar farklı bişi isterse yapıyorum.. Bazen börek yada gözleme.. Yada bazen yağda yumurta.. Eskiden sıcaklara geliyordu mübârek Ramazan.. Şimdi artık baya baya soğuklara geliyor.. O yüzden çok susama olmaz bundan sonra..
Ama onunda tadı ayeı bir güzel heyecanı telaşeleri..çok şükür az kaldı. O heyecanlı günlere..
İftarda da illa ki bir başlangıç çorba yaparım. Yanına söylemesi ayıp ramazan pidesi pastırma hurma peynir çeşidi.. Zeytin vs isterler.. Çorbayla da iftariyelik yenir. Yanınada sulu bir yemek yada fırın yemekleri vs artık.. Tatlı da olmazsa olmazımız zaten.
Bende ağır tatlı baklava sevmiyorum ramazanda. Sütlü tatlılar güllaç en bis sevdiğim.. Hayırlısı ile erişelim inşallah.. Burdanda iftar sahur menülerimizi paylaşırız.. Hem birbirimize tiyo vermii oluruz hem heyecanlı zevkli olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?