- 8 Ocak 2015
- 6.095
- 19.112
- 448
yokluk farkli lellim .yarin ne olcagimizi Allah bilir derler ya aynen oyle.ama varken de boyle kasmak mantikli degil.olmayinca cok zor yapicak bir sey de yok onaSavurgansin kelimesi cok yanlis kime gore neye gore savurganlik?
Adamin geliri ayda 15bindir ona gore harcar
1 cesit peynir almaz 3 cesit alir.
Ama geliri 3 bindir alir 1 cesit.
1. savurganlik olmuyor gelirine gore yasiyorsun. (birikim yaparsin, ziyan etmezsen o da senin tutumlulugun)
2.oyle gelirine gore aliyor bu da tutumluluk olmuyor geldigi kadar idare ediyor.
Hani eve giren mebla azsa alim gucude azaldigindan 1 cesit tasarruf olmuyor mecburiyet oluyor sahsi fikrim.
Bende bazi seylerde kasmiyorum artik.yokluk farkli lellim .yarin ne olcagimizi Allah bilir derler ya aynen oyle.ama varken de boyle kasmak mantikli degil.olmayinca cok zor yapicak bir sey de yok ona
ay ben aydinliyim ama incir agacimiz yok.her ay incire bile bi suru para veriyoruz .organikler desen cok zalimler alincak gibi degilBende bazi seylerde kasmiyorum artik.
Aliyorum
Aklimda kaliyor ya da denemek istiyorum diyorum alim gitsin.
Aya bolup aliyorum genelde.
Misal bu ay sunu alayim diger ay bunu.
Ne bilim bir esya olur bu, kiyafet olur, denemek istedigim bir gida.
Bu ara saglikli seylere taktim.
Sekersiz cikolata, kahve yani atistirmaliklari, kuru meyveler falan.
Hepside pahali zalimlar
Ekonomi saglikli beslenmeme karsi
Ama nicun
Organiklerin yanindan gecememdeay ben aydinliyim ama incir agacimiz yok.her ay incire bile bi suru para veriyoruz .organikler desen cok zalimler alincak gibi degil
hayir bi de ben patates severim cok.verin sabah aksam yerim ama o da sagliksiz karbonhidrat diyorlar.uzuluyorum arkadas
Pazara gittik eşimle tabiki pahalıydı önümüz ramazan fiyatlar iyice artar.
-bütün kangal muz bozdurmadık 15 tl
-2 kilo portakal 12 tl
-2 kilo elma 10 tl
-2 kilo armut 10 tl
-1 kilo salkım domates 5 tl
-yarım kilo cery domates 4 tl
-yarım kilo ıspanak 2.5 tl
-1 demet semiz otu 4 tl
-1 maydanoz 1 dereotu 1.5 tl
-1 marul 3 tl
-1 kilo salatalık 5 tl
eşim ödedi fazladan hiçbirşey almadım dondurucumda daha sebze ve etim var ama hep takviye yapılmazsa bitiyor hemen. Allah agız tadıyla yemek nasip olsun kızlar ben çok harcırıyorum ama hep gidaya gidiyor.
En cok boyle ailelerde cocuklara uzuluyorumİnsanlar cebindeki parasına göre mecburi ihtiyaçlarını alabiliyor. Bı tanıdık var 2 çocuklu eşi asgari ücret alıyordu kocası. Kadın 2 haftada 1 kez pazara çıkıyordu, ayda 1 defa da market alışverişi yapardı. Genelde patates, plav, makarna vs yerlerdi.kirmizi et bayramdan bayrama alınırdı. Ayda 1 2 defa da tavuk alırlardı. Çocuklar bir oturuşta 5 kg meyve yiyecek kadar istahliydi. Kocası 1 çeşit neyse al az al derdi nasılsa çocuklar ertesi güne birakmiyorlar derdi.
İnsanlar karın tokluğuna çalışıyor. Tabi karınlarını ne ile doyurduklari kısmına hiç girmiyorum.
Deseydin kız diye öldün al sana kızAksam kanepede uyuyakalmisim
Kizi doyurdum meyve soydum erbaslara bir uykum geldi ki.
O da kizi pispisliyordu uyumusum.
Esim kaldırdı saat 1 de
Sabah diyoki hic cocik buyutuyorum deme.
Aksam yattin tam 3 defa uyutup yerine koydum uyandi 4.daldi ancak diyor.
Sonra beni kaldirmis iste hic de duymadim
Eve girdigim an bana kitliyosun bi dogurmadim diyo
Allah kabul etsin kuzuuKizlar Rabbim kabul eylesin insallah salavat zincirine katildim bi de.
10nisan a kadar nekadar cekebilirsem
Dun 200 cektim
Bugun 500
Kendi cektigim esmalarimda var.
Ondan salavatlari oglene kadar nekadar cekebilirsem cekicem.
Esmalarimi aksam cekicem.
Tesbihide kiz cekip aliyo parmagimla sayiyorum artik.
Is yaparken falan cekiyorum yaziyorum
Nekadar cekebilirsem nasip
Ank arada olsa kuruturum ama zalım yaşında pahalı yazın üzüm kuruttum pestil cennet hurmasıay ben aydinliyim ama incir agacimiz yok.her ay incire bile bi suru para veriyoruz .organikler desen cok zalimler alincak gibi degil
hayir bi de ben patates severim cok.verin sabah aksam yerim ama o da sagliksiz karbonhidrat diyorlar.uzuluyorum arkadas
Ooo ellerine saglik bi suru sey yapmisinAnk arada olsa kuruturum ama zalım yaşında pahalı yazın üzüm kuruttum pestil cennet hurması
Keşke olsa kurutsam yine
Domates kurutcam
Bugün ramazana iki beze mantı yaptım
Akşama yemek kır pidesi mercimek çorba
Birazda çiğköfte var yaptığım
Bide fırın sütlaç
Gelin yiyelim kızlar
Allah kabul eylesinİyi akşamlar kızlar.
Geldim eve hemen yemekleri yaptım.. Namaz kıldım, kuran okudum hatim başladım inşallah.. Ramazanda bitirmke naisp olsun..
Eşim geldi sofrayı kurduk ezanı bekliyoruz.. Rabbim kabul etsin.. Baya baya uzadı günler.. Rabbim kabul etsin..
Akşama doğru bir halsizlik çöküyor..
Ben nafile oruclarda pek sahur yapmıyorum.. Akşamdan tutuyorum..
Gece kalkıp su içiyorum sadece.. Aslında mide dahabrahat ediyor...
Ramazanda mecbur kalkıyoruz ev ahalisi sahursuz tutmaz.şaka maka az kaldı müvarek ramazanada..
Rabbim hayırlısyla eriştirsib hepimizi inşallah.
Sagol kuzu cok cekemem bende ne cekersem artikAllah kabul etsin kuzuu
Valla bende bi Esmaalrı cekebiliyorm
Hep haftada 1 bari Yasin okuyayım diyorm kalıyo Allah affetsin
İns ramazanda yapcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?