Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kolay gelsin tatlim keyifli gecmis en azından..ben biraz gezdim, fatura odedim, alışveriş, ymek yaptım uzanıyorum şimdi bulantılarım başladı yine birazdan eşim gelir yemek yer, bi film izleriz,izlerken ben uyurum falan bu ara hep aynı

ben de doğacak çocuklarım için altın biriktirmeye başladım hamile olduğum haberini aldıktan itibaren. bence de mantıklı no_name_
Benim de bebisle aklım başıma geldi azıcık birikim olsun dedim..sagsalim kucağımıza alırız inşallah bebislerimizi... bu arada decavit içiyor musun? Benim bulantılarım sanki decavit içince başlıyor bugün 17 de ictim, 17 ye kadar bulantı yoktu...normalde 15.00 de iciyorum o zaman başlıyor.bu ilaçtan Galiba benim bu bulantılarım canim

Ay bu arada kek pek sevildi yetmedi desem yeri
Yani dun cok yidi benimkiler
Yarin komsum icinde yapim diyorum yeriz aksam cirparim elmali kurabiye sezonunu kapatiyoruz yeni trendmiz uzumlu cevizli portakalli kek.

Cevizim bitti ama
Gerci gecen kistan sakladiklarimdi dün sonunu kullandim
Findik var ama ben keke cevizi daha cok yakistiriyorum.

Esime gorursen al dedim 2-3kilo.

Arabalarda satiyolar kilosu 15tl falan denk gelemedim ben bir türlü.
Kuruyemiscinin önunde cuvalla gordum kilosu 25tl yaziyodu pahali geldi almadim

Kuruyemis ve meyve bizim evin vazgecilmezi.
Kuruyemis adina cekirdege ve patlamis misira talim ediyolar benimkiler
Cunku findik kirmadim kirmayada üsenirler.

Tatbakada cikamadim (caddenin bir ucunda biziz bir ucunda tatbak) usendim.
Badem,antepfistigi alsam yenirdi aslinda.

Kardesin dün tatli almis bize fistikli durum o cok guzelde cok pahali yarim kilo almis sagolsun.
Belese geldi tatlimiz.
Bazen karsiya falan gider gulluoglundan alir bize.
Dusunur yegenini ablasini Allah razi olsun

Evi supurmem lazim yarinda kalir yoksa

Vergimizi yapilandirmistik ya ilk taksidini ödicez bu ay bugun belki odemistir esim.
270tl civari taksit +bu yilin vergisi ödecek nekadarsa artik.
6ay o 270tl civari parayi ödicez malesef afdan yararlandik o ki ciksin aradan.

Hep bi sunu odedik,sunu aldik,bu lazim surekli bir eksik.

Aynen canım ya bitmiyor ihtiyaç, eksik...vergi yapılandırması iyi oluyor ben de 36 ay vade yaptırmıştım, son taksitler artık, bitmek üzere cok sukur..Allah kolaylık versin canim

Kekin tarifini isterim bi ara bende 2 gundur kurabiyeye taktim, bugün de üzümlü incirli yaptım

Aynen canım ya bitmiyor ihtiyaç, eksik...vergi yapılandırması iyi oluyor ben de 36 ay vade yaptırmıştım, son taksitler artık, bitmek üzere cok sukur..Allah kolaylık versin canim
İyi oldu tabiki af 1000tl civari assa dustu
Amin cnm amin hepimize ödeme kolayligi versin.

Kekin tarifini isterim bi ara bende 2 gundur kurabiyeye taktim, bugün de üzümlü incirli yaptım
Verim cnm

Üzümlü cevizli portakalli kek

2yumurta
1su bardagi +1corba kasigi seker
1su bardagi siviyag
Yarim su bardagi süt
Yarim su bardagi yogurt
1portakal(kabugu ve suyu)
1vanilya
1kabartmatozu
Ceviz(rondolanmis)
Kuru üzüm
Un

Yumurtalari mikserle cirpiyoruz
Sonra sekeri ekleyip sirayala siviyag,yogurt,süt,portakal suyu her siviyi doktugumuzde cirpiyoruz.

Un koyup unun üzerine kabartma tozunu vanilyayi koyuyoruz(kabartma tozu herzaman direk sivilara degil unla harmanlanarak dokulunce guzel kabariyo)
Ceviz ve portakal kabuklarinida ekliyoruz.

(Akiskan bir kivam olacak)

Hamurun yarisini yaglanmis ve unlanmis kaliba dokuyoruz
Kuru uzum serpiyoruz diger yarisinida ekleyip soguk 200° firinda pisiriyoruz.

Dip not: İlk 20-30dk firinin kapagini acarsaniz kek söner
Kizarinca aliyoruz(ben kurdan batirip kontrol ediyorum)

Hay Allah razı olsun tatlim, yaparım ben bu kekiii, suppersin, çok saol canim

yok içmiyorum ben sadece folik asit ve coraspin. benim bulantılarım 11 de başlıyor akşama doğru artıyor iyice. mesela şimdi kötüyüm malesef

Benim hiç çerez kültürüm yok son 2 aydır ceviz yemeye başladım. Ama bu gidişle onu da bırakıcam sanırım.
Burda iyi kabuklu ceviz bulmak çok zor, varsa da biz bilmiyoruz hiç denk gelmedi.
Pazardan ayıklanmış olarak alıyoruz. 2 hafta önce 55TLydi kilosu 15günde bir 10 liralık alıyordum bana 2 hafta yetiyordu
Şimdi 65-75TL olmuş.Altınla yarışıyor resmen cevizde

ceviz candır kabuklu cevizi seviyorum. doğal badem fındık da tabi ama cevizin yeri başka. haklısın altın değerinde

Canim bende cok aramam ama oglum icin aliyoruz esimde bu olaydan istifade ediyo:)
Gecen seneki kg 15tl den idi
Adami bir daha bulamadik
Cevizi elinle kir ye okadar ince kabuklu ve tazecikti.

Bi ara yogun sac dokulme sikayetim vardi
Dr. Kuruyemis tuket demisti
Mesela bademde magnezyum var
Kajuda cinko var.(sac ,tirnak,cilt icin cinko önemli)
Kuru ceviz kuru kayisi sindirim icin

Ben daha cok kurulari seviyorum

Kuru kirmizi uzum.
İncir,hurma,kuru kayisi vs.

Yarın vadeli hesaba attığım ama paraları oradan alıp yatırım fonu alacağım. Bir haftadır takip ediyorum. Hiç
Düşmedi. Az da olsa arttı. Paramın vadeli hesapta olması hiç içime sinmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…