- 8 Aralık 2013
- 7.871
- 17.391
- 448
Eee benim faturamda normal o zmn. Bunu söyleyen ikinci kişi olunca kendimi kötü hissedip ondan sordum. Bazı durumlarda bizimde artıyor ama cok nadir.Biz bu ay 16 kullanmışız 93 tl geldi
Ondan önceki ay 14 metreküp 80 tl geldi
Yazın 110 geliyor genelde ..
Balkonu hiç kullanmıyorum o yüzden hiç yıkamıyorum
Buralarda okuduğumdan anladığıma göre bizim yeme kültürümüz bir çok aileye göre çok çeşitli , haliyle onları yaparken su gidiyor , bulaşıklarına da su gidiyor , kışın günde 2 şer kere duş alırız genelde , bir de çamaşır çok yıkıyorum
Haftada bir renkli
Bir beyaz
2 oğlumunki
1 nevresim takımları
1 banyo paspasları ( bunu hızlı 28 dakikada yıkıyorum )
1 de viledanın ucunu ( bunu da hızlı 14 dakikanın devrini yükseltip 18 dakikada yıkıyorum )
Makinem 7 kiloluk
Renkli ya da beyaz bazen haftada iki de oluyor
Şehir dışına çıktığımızda ekstra artıyor çünkü kapıdan girince tüm kıyafetleri değiştirip duşa giriyoruz , oraya götürdüğüm ne varsa hepsini yıkıyorum bavullar dahil
Arkadaşım elevit yada decaviti ilk üç aydan sonra veriyo genelde doktorlar. Erken dönem kullanımlarda mide bulantısını arttırabiliyo. 3. aydan itibaren kullanmaya başlarsın. Fakat gaviscon 6.aydan sonra çok işine yarar. Hele ki gece yattıktan sonra başlayan yanmalarda.gavisconu zaten gaz ve geğirme durumu için verdi doktor, mide yanması içinde tabi. belki bulantıya da yarar dedim ama haklısın yaramıyor.
Canım ben tek başına yaşıyorum 2-3 ayda bir fatura geliyor o da 7-8 m3 civarı oluyorKızlar ya böyle bir soruda sorulur mu bilmiyorum ama aylık kaç ton su kullanıyorsunuz?
Geçenlerde birine su faturamı söyledim. Aaa çok iyi gelmiş dedi. Kaç m3 kullanmışsınız dedi. Baktım 6 m3 dedim. Bana resmen pis muamelesi yaptı. Ağzının ortasına bir tane vurasım geldi.
Aynısı burda bir topiktede başıma geldi. O zamanda deli olmuştum.
Dikkat ediyorum zaten yazında en fazla 9yada 10 m3 kullanılıyor
Evde 2 kişiyiz günlük duş alınıyor
Haftada 2 kere çamaşır,2 kere bulaşık makinesi çalışıyor.
Balkonlar kışın haftada bir yıkanıyor. Yazında bir gün yıkayıp, bir gün siliyorum.
canım pasta çok hoş olmuş ablanın ellerine sağlıkkimin ogrencisi:))
Hamilelikte bulantı yaşayan arkadaşlarıma bir kaç tavsiyem olacak. Adaçayı yada ıhlamur çiçeğinden yaptığım çayı ılık olarak içmek çok işime yaradı. fakat içine şeker veya bal koymuyoruz. sadece birkaç damla limon damlatabiliriz. Bir de eğer tansiyon problemi yoksa birkaç tane tuzlu çubuk krakeri sık sık atıştırmak ta işe yaramıştı bende. zaten 16. haftadan sonra genellikle bulantılar kesiliyor. Allah bebeklerinizi kucağınıza sağlıkla almayı nasip etsin.
Canım ben tek başına yaşıyorum 2-3 ayda bir fatura geliyor o da 7-8 m3 civarı oluyor
Bence az değil iki kişi için
Mesela kışın pek balkon yıkamam, ayda bir ancabalkonları kullanmıyorum çünkü
Onun haricinde haftada bir renkliler yıkanır, beyazlar da 2-3 haftada bir (anca doluyor makine)
Banyo paspaslarını ayda bir yıkarım kısa programda
Tek başına olduğum için çok şey çıkmıyor
Bulaşık makinesi de almıştım çünkü bulaşık yıkamaktan sıkıldım yıllardır, çalışınca hiç uğraşasım gelmiyor
O da haftada bir yıkanır, bazen bulaşık azsa tezgahta biriktirip elde yıkıyorum
Haftalık genel temizlik yaparım ama dip köşe temizliği ayda bir yaparımtek olduğum için evime gelen de olmaz o açıdan çok kasmıyorum kendimi
Evli olsam iki aylık fatura bir ayda gelir, normal yani bence seninki
Açıkçası büyük ailelerle kendimi kıyaslayamam ailemleyken çok gelirdi çünkü makineler hiç durmaz, ev devamlı hareket halinde ama tek başına ve çalışan biri olunca pek tüketim de olmuyor
Sıkma canını yani
canım pasta çok hoş olmuş ablanın ellerine sağlıksen bu işte profesyonelsin herhalde :) ablan öğrencin olduğuna göre
Canım ben tek başına yaşıyorum 2-3 ayda bir fatura geliyor o da 7-8 m3 civarı oluyor
Bence az değil iki kişi için
Mesela kışın pek balkon yıkamam, ayda bir ancabalkonları kullanmıyorum çünkü
Onun haricinde haftada bir renkliler yıkanır, beyazlar da 2-3 haftada bir (anca doluyor makine)
Banyo paspaslarını ayda bir yıkarım kısa programda
Tek başına olduğum için çok şey çıkmıyor
Bulaşık makinesi de almıştım çünkü bulaşık yıkamaktan sıkıldım yıllardır, çalışınca hiç uğraşasım gelmiyor
O da haftada bir yıkanır, bazen bulaşık azsa tezgahta biriktirip elde yıkıyorum
Haftalık genel temizlik yaparım ama dip köşe temizliği ayda bir yaparımtek olduğum için evime gelen de olmaz o açıdan çok kasmıyorum kendimi
Evli olsam iki aylık fatura bir ayda gelir, normal yani bence seninki
Açıkçası büyük ailelerle kendimi kıyaslayamam ailemleyken çok gelirdi çünkü makineler hiç durmaz, ev devamlı hareket halinde ama tek başına ve çalışan biri olunca pek tüketim de olmuyor
Sıkma canını yani
canım pasta çok hoş olmuş ablanın ellerine sağlıksen bu işte profesyonelsin herhalde :) ablan öğrencin olduğuna göre
Canım ben kıyaslamaları doğru bulmamSağol cnm. Yaaa ne bileyim hem burda hem de dışarda söylenince kendimi kötü hissetim bir an
iyiymiş :)Mutlu diyet tşkler
evet seviyorum pasta yapmayı ama ticarete dökmedim
kızımın dogum gününde vede yakın arkadaslara özel günde yapıyorum
ablamın ustasıda benim dır
iyi yetişmiş çırak:))
Ya bu temizlik konusunsa bende rahat olamiyorum.Canım ben kıyaslamaları doğru bulmam
her açıdan yani: giyim kuşam olsun hayat tarzı olsun herkesin farklı
Bizim bir arkadaş var kadın çok titiz haftalık temizlikte bile camları siler, o gün toz almadıysa hemen "ay evim çok pis nolur kusura bakmayın" diye mahcup olur bu bana fazla gelir çünkü çalışan insanım ha ev hanımı olsam da o kadar ev işiyle kafayı bozamam; kitap okurum ya da kurslara katılırım. Eşya bize hizmet için var biz eşyanın kölesi olmamalıyız
Sen kendi halinde eşiyle mutevazı hayat yaşayan birisin, diğeri 3 çocukla her an temizlikle uğraşan biridir yani hayat tarzı bile farklı
Ne eşi kız Allahmı söyletti acabaCanım ben kıyaslamaları doğru bulmam
her açıdan yani: giyim kuşam olsun hayat tarzı olsun herkesin farklı
Bizim bir arkadaş var kadın çok titiz haftalık temizlikte bile camları siler, o gün toz almadıysa hemen "ay evim çok pis nolur kusura bakmayın" diye mahcup olur bu bana fazla gelir çünkü çalışan insanım ha ev hanımı olsam da o kadar ev işiyle kafayı bozamam; kitap okurum ya da kurslara katılırım. Eşya bize hizmet için var biz eşyanın kölesi olmamalıyız
Sen kendi halinde eşiyle mutevazı hayat yaşayan birisin, diğeri 3 çocukla her an temizlikle uğraşan biridir yani hayat tarzı bile farklı
Ya bu temizlik konusunsa bende rahat olamiyorum.
Yani cat kapi misafirim gelse misal 2-3bulasigim olsa yada o gun toz almamis olsam(sık toz alirim) mahcup oluyorum.
Yani tüh o bulasigi keske hemen akitsaydim.
Tozu alsaydim vs vs
Aslinda cat kapi gelenin buna hazir olmasi gerek ama ben hep kendime kiziyorum.
Misal dün evi supurdum arkadaslardan sonra bugun evde olmicam ama yine supurucem az sonra cunku oturma odasinda bisiler yediler gözume batiyo supurup öyle gidicem.
Aslinda titiz degilim takintiliyim sanirim.
Benim kullanmadigim 1balkonum var ama 3haftada yada ayda 1mutlaka yikarim.
Biri gelirde gorurse ne derler diye geriliyorum.
Suan tozlu mesela batiyo bana orasi yikamam gerek.
Kimse gelsede gelmesede ben evimi hergun supuruyorum.
Evi supururkende mutlaka ya koltuklari cekiyorum yada yuksekler altina sokup supuruyorum
Halilarin kenarlarini muhakkak kaldiriyorum altina bisi giderse o da rahatsiz ediyo beni
Ufak tefek bulasigimi elimde yikiyorum.
Haftada en az 2defa toz aliyorum(aynalar falanda siliniyo)
Supurucem simdi aksamdan kalan 3-5tabak bardak var onlari yikayip wc yikicam, ünitenin önu de gozume batti siler öyle cikarim evden.
ay aynıyız vallaNe eşi kız Allahmı söyletti acaba
Ben evde annesiyle yaşayan mütevazi bir genç kızım
Şaka bir yana kıyaslamaları bende hiç sevmem. Hiç yapmamda ama ne bileyim faturayı sordu söyledim.Hiç mi yıkanmıyorsunuz deyince. Cinlerim tepeme çıktı derler ya öyle oldum bir an.
Annemde aynı senin gibi, en ufak bir şey gözüne batar. Aslında ben evi bir ay süpürmesem beni hiç rahatsız etmez. Pasaklıyım sanırım
Ama ben yapmasam annem yapacak o yapmasın diye mecburen ben yapıyorum. Mesela şuan mutfakta dağ gibi bulaşığım var ama ben burda takılıyorum, kalkınca yaparım bir yere kaçmıyor ya.
Hiç çat kapı misafir derdimiz olmaz. Çünkü ben kimseye kapıyı açmam. Bana gelecek olan varsa önceden mutlaka arar. Hatta arkadaşlarımya da teyzem falan gelecekse dış kapının önünde bile ararlar kapıyı aç diye huyumu biliyorlar. Kolu komşu çocuklar gereksiz yere çok çalar bizim zilimiz hiç uğraşamam kimseyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?