Ooo nerde hani onlar benden habersiz almışsın alırım bir dalVaybe freeecim dost dedik laf yedik
Gecen kendime pantolonla ayakkabi aldim bide kazak
Çat kapı misafir ben de kabul etmem annem bile aramadan gelemez..uzun yıllar çalışıyordum hem de çok aktif , o surede kimse gelemezdi zaten evde olmadığım için..çalışmayı bıraktıktan sonra evde olduğumu bilmelerine rağmen pek gelemezler çat kapı. En fazla eltimler 15 dk önce falan arayip gelelim mi diye sorarlar, en son 2 gelişinde eltimin çekmece ve dolaplarımı nedensiz kurcalamasi hoşuma gitmedi, dağınıklığım vardı mahcubiyet hissettim. Ondan sonra da öyle kafalarına göre gelemediler, hazırlığımı yapıp ben cagirdim...dışardan kargo vs bile gelse güvenlik arar sorar gonderelim mi yukari diye. Onun dışında karşı komşu çalar kapiyi ki ona da kapı açılmaz, ama o ısrarla çalarama ben de takintimdan dolayı ya kapı çalar biri gelirse diye hiç bulaşık, fazlalık vs bırakmam evde...her gün toz alır, 2 günde bir eşime viledayi doldurturum..ben kaldiramiyorum kovayı, akşam gelince eşim boşaltır...
Hep temkinliyim de, sanki gelen olsa kapı acip içeri alacağım !
Annem tam benim kafadan, annemi kendime benzetemesemde alıştı artık. Sende gel bizim kervana katıl. Biz cok mutluyuz böyleBu cok guzel bir huymus
Benimde yapmam lazim.
Tam tersi benimde annem öyle
Bulasigi dursun hic paniklemez.
Bir kac gun evini supurmez.
Benle dalga gecer her gun ev mi supurulur, sen simdi evi 40larsın falan der.
Ya bazen hic oturmadigimi fark ediyorum.
Aksam uyucam zaman bacaklarim agriyo.
Suan tül,cam ve dolabimin icini dokup temizlemem lazim erteliyorum bisey cikiyo hep.
Eee benim faturamda normal o zmn. Bunu söyleyen ikinci kişi olunca kendimi kötü hissedip ondan sordum. Bazı durumlarda bizimde artıyor ama cok nadir.
Birde bizde su çok ucuz 9m3 su kullandigimizda fatura 24 TL geldi.
benim doktorum da adaçayını önermiyordu cnm hamilelikte
Ya bu temizlik konusunsa bende rahat olamiyorum.
Yani cat kapi misafirim gelse misal 2-3bulasigim olsa yada o gun toz almamis olsam(sık toz alirim) mahcup oluyorum.
Yani tüh o bulasigi keske hemen akitsaydim.
Tozu alsaydim vs vs
Aslinda cat kapi gelenin buna hazir olmasi gerek ama ben hep kendime kiziyorum.
Misal dün evi supurdum arkadaslardan sonra bugun evde olmicam ama yine supurucem az sonra cunku oturma odasinda bisiler yediler gözume batiyo supurup öyle gidicem.
Aslinda titiz degilim takintiliyim sanirim.
Benim kullanmadigim 1balkonum var ama 3haftada yada ayda 1mutlaka yikarim.
Biri gelirde gorurse ne derler diye geriliyorum.
Suan tozlu mesela batiyo bana orasi yikamam gerek.
Kimse gelsede gelmesede ben evimi hergun supuruyorum.
Evi supururkende mutlaka ya koltuklari cekiyorum yada yuksekler altina sokup supuruyorum
Halilarin kenarlarini muhakkak kaldiriyorum altina bisi giderse o da rahatsiz ediyo beni
Ufak tefek bulasigimi elimde yikiyorum.
Haftada en az 2defa toz aliyorum(aynalar falanda siliniyo)
Supurucem simdi aksamdan kalan 3-5tabak bardak var onlari yikayip wc yikicam, ünitenin önu de gozume batti siler öyle cikarim evden.
evet canım
didimde..
Çok mantıklı. Ben de bu ay aynı hesabı yapacağım, tüm ödemeler çıktıktan sonra aylık 800 tl gibi düşünmüştüm market alış verişi icin, artani ayiririm dedim, aralık ayında en az 500 tl kenara para koyma hedefi içerisindeyim. Cok sıkılmadan, bunaltmadan bi denemek istiyorum..ocak daha kolay olacaktır, maaş zammı olacağı için ocaktan itibaren daha fazla artacaktır diye düşünüyorum... lakin su an hamile oldugum için de nereden masraf çıkacağı belli olmuyor, özel hastaneye gidiyorum, malum test kontrol vs derken hep para... umarım başarılı olabilirim, zira çok õzenip imreniyorum sizlere...bende maaş yatınca 700 tl market ihtiyacına para ayırıyorum
artsa kumbaraya atacağım ama şimdiye kadar artmadı
fiyatlarda yükseliyor ocaktan sonra arttırırım limiti
belli bütçe ayırınca günlük ne harcadım pek önemsemiyorum da
listesiz ve ihtiyaç dışı ürün hemen hemen hiç almıyorum
geçen sene ocak ayında gelir gider tablosu yapmaya başlamıştım.
ödemeler bitince elde yine para kalmıyordu
3 ay gün gün ne aldıysam yazdım eşimden de istedim yazmasını ve ortalama 700 tl gibi bir rakam çıktı
maaşı alınca parayı farklı bir cüzdana koyuyorum ve market pazar alışverişini oradan yapıyorum
benim işime çok yaradı
Düzenli ödeme yapıp borçları bitirince birikimde yapacağız inşallah
Bu arada P papatya sen aylık 2 gr altını internet bankacılığı ile mi alıyorsun
Darısı başımıza inşallah canım, sen de sağlıkla, keyifle büyüt bebisiniGunaydinlar. Diyabetik bir hamile olduğum için 3 farklı doktorumuz vardı mecburen. Bulantı ve kanama had safhadaydi. hele bulantı.. evin her yerinde kusma posetleri hazır durumdaydı. :) Muayene esnasında bile istifra ettiğimi hiç unutmam. O zaman doktorumuz adacayinin bulantiyi azalttığını söylemişti . Ama bu tur bitki çayları günde 2 kupadan fazla icilmemeli dedi. Bende günde 1 fincan adaçayı iciyordum. Bende işe yaradı doktorun söylediği. Ama aynı doktor senamekiden kesinlikle uzak durmami, maydonuzu çok az tuketmemi ve nar yemememi de söylemişti. hatirlisiyla 5 ay önce doğumu yaptım. kanama da bulantida 16.haftada tamamen kesildi zaten. Hamilelik çok güzel bir duygu. Tadını çıkarın...
Aminnn inşallah tatlim..ilk 3 ay sadece wc ye kalktim dusuk tehlikem vardı..henüz kimseye de söylemedik hamileliğimi o sebeple çok dolasamiyorum daCanım dördüncü aydan sonra bariz rahatlarsin inşallah. Son iki aydada mide yanması oluyo. Gaviscon çok işe yarıyor. Demir hapini vitaminini ihmal etme. Kontrolleri aksatma yeter. Doktor yatip dinlenmeni söylemesiyle eğer kendini yormadan gez dolaş. Dedigim gibi keyfini çıkar.Allah sağlıkla kucağına aldığın günleri nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?