Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben telefonumda kayıtlı olmayan numaraya bile bakmam. Annem bana numunelik derdi. Benim gibi birinin daha olması icimi çok rahatlattı.

Annem tam benim kafadan, annemi kendime benzetemesemde alıştı artık. Sende gel bizim kervana katıl. Biz cok mutluyuz böyle

Eee benim faturamda normal o zmn. Bunu söyleyen ikinci kişi olunca kendimi kötü hissedip ondan sordum. Bazı durumlarda bizimde artıyor ama cok nadir.
Birde bizde su çok ucuz 9m3 su kullandigimizda fatura 24 TL geldi.

10 metreküpe kadar birim fiyatı ucuz oluyormuş
10 dan fazla kullanınca birim fiyatı çok artıyormuş
Ben 10 un altına düşemediğim için 9 metreküpe ne gelir bilemem

Ben titizim ama takıntı değil olması gerektiğini düşündüğüm için öyleyim , kullandığım alanlar temiz - hijyenik olmalı ..
Mesela balkonu hiç kullanmıyorum hiç de yıkamıyorum toz içinde , bir de salonun balkonu yani ama misafir geleceği zaman bile yıkamıyorum , ne derler ne düşünürler diye hiç düşünmem , herkes kendisine baksın diye düşünürüm ..
Ama davetli olarak gittiğim evlerde toz gördüm mü sinir olurum , e yani konsolu kullanıyor , içinden tabak alıyor ama toz içerisinde , ya da prizlerin yukarı kısmı toz içinde .. Bence olmamalı

bende maaş yatınca 700 tl market ihtiyacına para ayırıyorum
artsa kumbaraya atacağım ama şimdiye kadar artmadı
fiyatlarda yükseliyor ocaktan sonra arttırırım limiti
belli bütçe ayırınca günlük ne harcadım pek önemsemiyorum da
listesiz ve ihtiyaç dışı ürün hemen hemen hiç almıyorum

Çok mantıklı. Ben de bu ay aynı hesabı yapacağım, tüm ödemeler çıktıktan sonra aylık 800 tl gibi düşünmüştüm market alış verişi icin, artani ayiririm dedim, aralık ayında en az 500 tl kenara para koyma hedefi içerisindeyim. Cok sıkılmadan, bunaltmadan bi denemek istiyorum..ocak daha kolay olacaktır, maaş zammı olacağı için ocaktan itibaren daha fazla artacaktır diye düşünüyorum... lakin su an hamile oldugum için de nereden masraf çıkacağı belli olmuyor, özel hastaneye gidiyorum, malum test kontrol vs derken hep para... umarım başarılı olabilirim, zira çok õzenip imreniyorum sizlere...

Herkese günaydın, hayırlı cumalar, gupguzel bir gün dilerim kizlarrrr

geçen sene ocak ayında gelir gider tablosu yapmaya başlamıştım.
ödemeler bitince elde yine para kalmıyordu
3 ay gün gün ne aldıysam yazdım eşimden de istedim yazmasını ve ortalama 700 tl gibi bir rakam çıktı
maaşı alınca parayı farklı bir cüzdana koyuyorum ve market pazar alışverişini oradan yapıyorum
benim işime çok yaradı
Düzenli ödeme yapıp borçları bitirince birikimde yapacağız inşallah
Bu arada P papatya sen aylık 2 gr altını internet bankacılığı ile mi alıyorsun

Günaydın bayanlar.
Bugün iş var hazırlanıp çıkacağım biraz sonra. Ara öğünlerimi falan hazırladım. Yemek ve yol parası haricinde bir şey harcamayacağım inşallah.

Ay başı gelip maaş yatsa da köşeye para ayırsam diye bekliyorum. Bu ay sanırım 250-300 tl gibi bir şey atabileceğim kenara.
Kitaptı, alışveriş vb şeyler derken kredi kartı yine fazla gelecek. Olsun ihtiyaç için aldım sonuçta. Ama bu tempoyla gidersem hedefime ulaşacağım bence :)

Keyifli günler herkese.

Günaydınlar, hayırlı cumalar
epeydir yazamıyorum ama okuyorum kızlar harikasınız
ben de bu ay sanırım bir miktar atabileceğim kenara inşallah kartla aldıklarımı dosya hazırladım ona yazıyorum mümkün oldukça taksite girmemeye çalışıyorum iyi oldu bu konu bana

Gelir gider tablosu çok iyi olmuş canım..ben henüz yapamadığım için tahmini, sizlere de bakarak bi butce olusturdum..liste dışına çıkmazsam fazlasıyla yeter hatta artar diye dusunuyorum , eşim özellikle kışın akşamları evde yemez erken yattığımız için, ben de kahvaltı yapıyorum bir de öğleden sonra 3 gibi yiyorum, sonrasındaysa ivir zıvır abur cubur, meyve, çerez...açıkçası fazla market harcamam olmayacaktır abuk sabuk satınalma yapmadığım surece..ama dizginlemem gerek kendimi, evimizin yani alış veriş merkezi , dolayısı ile markete giderken bir suru mağaza önünden geçiyorum, o kadar çıkmışken bi turluyorum... yapı marketten bi mum, bi saksı, vazo vs bir şey almadan dönmuyorum.artik buna bi son vereceğim...

Günaydın kızlar
Gece hiç uyuyamadım ya cok uykum var
Haftasonu da sınav için erken uyancam zaten of uyumak istiyorum ben ya
Bu hafta pazara gitmicem evdekiler yeter bana market harcaması da bu hafta 30tl yaptım Haftasonu da Bişi almayı düşünmüyorum bakalım

Gunaydinlar. Diyabetik bir hamile olduğum için 3 farklı doktorumuz vardı mecburen. Bulantı ve kanama had safhadaydi. hele bulantı.. evin her yerinde kusma posetleri hazır durumdaydı. :) Muayene esnasında bile istifra ettiğimi hiç unutmam. O zaman doktorumuz adacayinin bulantiyi azalttığını söylemişti . Ama bu tur bitki çayları günde 2 kupadan fazla icilmemeli dedi. Bende günde 1 fincan adaçayı iciyordum. Bende işe yaradı doktorun söylediği. Ama aynı doktor senamekiden kesinlikle uzak durmami, maydonuzu çok az tuketmemi ve nar yemememi de söylemişti. hatirlisiyla 5 ay önce doğumu yaptım. kanama da bulantida 16.haftada tamamen kesildi zaten. Hamilelik çok güzel bir duygu. Tadını çıkarın...

Darısı başımıza inşallah canım, sen de sağlıkla, keyifle büyüt bebisini stres, sıkıntı, kaygı yok değil..henüz tam tadını çıkaramadan yarısı bitmek uzere bile...güzel sonuçlanır umarım..

Canım dördüncü aydan sonra bariz rahatlarsin inşallah. Son iki aydada mide yanması oluyo. Gaviscon çok işe yarıyor. Demir hapini vitaminini ihmal etme. Kontrolleri aksatma yeter. Doktor yatip dinlenmeni söylemediyse eğer kendini yormadan gez dolaş. Dedigim gibi keyfini çıkar.Allah sağlıkla kucağına aldığın günleri nasip etsin.

Aminnn inşallah tatlim..ilk 3 ay sadece wc ye kalktim dusuk tehlikem vardı..henüz kimseye de söylemedik hamileliğimi o sebeple çok dolasamiyorum da

Şimdi hafif hafif yuruyuslere başladım ama o da zorlamadan haftada 3 gün, gunde en fazla 30 dk, tempolu değil, alisveris yapar gibi..õdem oldum sistim, sıkıntılarım var aslında...hergun kan sulandırıcı iğne yapıyorum kendime o da çok sisiriyor..vitaminleri iciyorum canim..bi de hamile kalmadan önce çok ciddi vitamin takviyesi yaptık , doktorum bebek senin depolarını somurur, çıkınca da geride posa bırakır o sebeple hazırlıklı olalım diye diye dvitamini, b vitamini b1,b6,b12, koenzim qh, omega3 vs aylarca kullandım.tum değerleri ust sınıra çektik...şimdi bebek kullansın istediği kadar

Öncelikle hayırlı cumalar.. cuma bizim evimiz için haftanın son günü oluyo . Artan param 95 tl. Bi aksilik çıkmazsa aksama bu tutarı bidona atmayı planlıyorum. Yarın da yeni haftamiz başlıyor. Bugün mutlaka alışveriş listesi hazırlamam lazım yarın için. Ayın 1 inde bidoncugumuzun yeni fotoğrafını yollamayı düşünüyorum inşallah . Herkese saglikli ve güzel günler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…