Merhaba,
Ben telefonuma "Ne harcadım" diye bir uygulama indirdim. Gün gün ne harcadığını ve toplam harcama tutarıını görebiliyorsun.
Özlem Denizmen'nin şöyle bir önerisi vardı. 1 ay boyunca aldığın herşeyi yaz, ay sonunda bu harcamaları konu başlıklarına ayır. Market, kıyafet, eğlence, sağlık vs. gibi ve hepsi için aylık yaptığın harcamaları dikkate alarak limit belirle ve o limitlere uymaya çalış. Belirlediğin limitlere uyamadığında ise limiti mi yanlış belirledin yoksa uyamadın mı kısmını değerlendir, ona göre limiti tekrar belirle diyordu.
Ben bunu uyguladım, çok da faydasını gördüm. Telefona yazdığım harcamaları ay ortasında bilgisayardaki tabloya giriyorum. Tabloda konu başlıkları ve limitleri var. Böylece ayın ilk yarısı ne kadar harcamışım, hangiilerine dikkate etmem lazım gibi değerlendiriyorum. Ay başında da geçen ayın tamamını değerlendiriyorum.
Bi de kocamla ayda bir bütçe toplantısı yapmaya başladık
Bana şimdiden yansımış gibi geliyor market raflarinda ya fiyatlar kuruş kuruş artiyor ya da fiyat arttirmamak icin ürün gramajlari düşüyorOcak ayıyla birlikte piyasaya yansımasını da gorecegiz
Naber canim, nasılsın
pek iyi değilim. eşimle konuşmuyoruz. bulantıların varmış. netten araştırdın mı doğal yöntemi var mı geçirmek için. bitki veya meyve falan?Naber canim, nasılsın
Yok canım tuzlu kraker yemek bastırır bulantıyi diyor ama kısa süreli o da...çok ekşi çekiyor canim ekşi mandalina portakal limon yiyince de midem çok yanıyorpek iyi değilim. eşimle konuşmuyoruz. bulantıların varmış. netten araştırdın mı doğal yöntemi var mı geçirmek için. bitki veya meyve falan?
ne yesen olmuyor yani, allah yardımcın olsun canım.Yok canım tuzlu kraker yemek bastırır bulantıyi diyor ama kısa süreli o da...çok ekşi çekiyor canim ekşi mandalina portakal limon yiyince de midem çok yanıyorkeyifsizim yani tatlim..
Sıkma sende canını , dönünce barişirsiniz elbet..bir kaç güne kv ziyarete git istersen geçmiş olsuna...çok da ilgisiz kalmamış olursun, küslük olmaz en azından...
Test yapmadın mi canım hâlâ?
Amin canimmmm çok saol, sen de sıkma canını, ufak mevzular bunlar..düzelir hiç merak etme...ne yesen olmuyor yani, allah yardımcın olsun canım.
Bilmiyorum dönünce nolur, olacağına varır.. kv ye gidecem haftaya.
test yapmicam canım pazar gününe az kaldı nasılsa. yalnız ne hamilelik, ne de adet belirtisi var. ikisi de süpriz olacak:)
evde börek tatlı yapmak dediğin gibi hem daha sağlıklı, hem daha hesaplı. afiyet olsun şimdiden:)
teşekkür ederim canım benim inşallah..Amin canimmmm çok saol, sen de sıkma canını, ufak mevzular bunlar..düzelir hiç merak etme...
Yani test için pazartesiyi mi bekleyeceğizhadi hayırlısı benim belirtilerim regl ile ayniydi...
Tamam canım, sen ne zaman hazır hissedersen.. inşallah vardır bebisimizteşekkür ederim canım benim inşallah..
evet hatta salı- çarşambayı bulabilir:)
eşimin bir huyu var, kızdığı zamanlarda tanınmaz hale geliyor. ergen gibi trip atıyor. msjlarıma aramalarıma cevap vermez, arayıp sormaz, ve en önemlisi çok kırıcı kelimeler kullanır. sanki karısı değil de sıradan bir arkadaşıymışım gibi canımı yakar konuşurken. bugün de msj yazdım bir sürü, tek bir kelime kullandı ve yine aşağılayıcıydı. bu kaçıncı oldu. yutmicam artık bu kez. gelene kadar da konuşmicam karar aldım.latiyya bende eşimle evlenmeden uzun süre uzak şehirlerde flört ettik
telefon ile mesaj ile bazen demek istediğini anlatamadığın durumlar olabilir
tabi sen bilirsin ama bir adım at derim sonuçta annesi rahatsızdı hassas bir konu
geldikten sonra yine konuşur tam olarak ne demek istediğinizi anlatırsınız birbirinize
eşimin bir huyu var, kızdığı zamanlarda tanınmaz hale geliyor. ergen gibi trip atıyor. msjlarıma aramalarıma cevap vermez, arayıp sormaz, ve en önemlisi çok kırıcı kelimeler kullanır. sanki karısı değil de sıradan bir arkadaşıymışım gibi canımı yakar konuşurken. bugün de msj yazdım bir sürü, tek bir kelime kullandı ve yine aşağılayıcıydı. bu kaçıncı oldu. yutmicam artık bu kez. gelene kadar da konuşmicam karar aldım.
başınızı ağrıtıyorum kusura bakmayın ya yazarken utanıyorum ama kimseye dökemiyorum içimi böyle
evet canım oluyor. her zaman derim. kırgınlıklar olabilir, bunu nasıl aştığın önemli. tartışmalar olabilir, nasıl bir üslup kullandığın önemli. eşim bunu anlamıyor, neyse.olur mu öyle şey insan bazen en yakınına bile anlatamadığı şeyleri burada anlatabiliyormuş
ben çevremde ekonomi ve tasarrufla ilgili konuşsam insanlar cimri gözüyle bakar
ama burada fikirler de alıyoruz kendi deneyimlerimizi de paylaşıyoruz
senin için de üzüldüm eşler arasında oluyor ufak tefek sıkıntılar pire için deveyi yakma misali
umarım herşey tez zamanda yoluna girer
offf off bakmıyorum bile canım çok sıkılıyor15 ekim de 3.40 a, Kasım 15 de 3.51 e aldığım Euro 3.66 olmuş. Bu artış inanılmaz ve dehşet verici
Canim hepimizin hayatinda inisler cikislar oluyo üzme tatli caninieşimin bir huyu var, kızdığı zamanlarda tanınmaz hale geliyor. ergen gibi trip atıyor. msjlarıma aramalarıma cevap vermez, arayıp sormaz, ve en önemlisi çok kırıcı kelimeler kullanır. sanki karısı değil de sıradan bir arkadaşıymışım gibi canımı yakar konuşurken. bugün de msj yazdım bir sürü, tek bir kelime kullandı ve yine aşağılayıcıydı. bu kaçıncı oldu. yutmicam artık bu kez. gelene kadar da konuşmicam karar aldım.
başınızı ağrıtıyorum kusura bakmayın ya yazarken utanıyorum ama kimseye dökemiyorum içimi böyle
mesaj yazmış: "mesaj yazacak bir durum kalmadı ortada" diye. ne demek bu? bitiriyor mu acaba? çok ağır çok imalı bir cümle bu. ne demek bu diye sordum daha cvp gelmedi. üzüntüden üşüyorum resmen..Canim hepimizin hayatinda inisler cikislar oluyo üzme tatli canini
Esinde sakinlesir elbet.
Sende sakin ol
Nezaman istersende anlar
Niye utanacaksin
Sahsen benin basim hic agrimiyo icini dokuyosun ne guzel.
Herkes gulluk gulistanlikmi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?