Aynı durumu ben de yaşıyorum. Ailem başımda eşim olmadığı halde, maaşlı olmadığım halde hep beni zengin görmüştür, hep benden beklenti içinde olmuştur. Diğer kardeşlerimin geliri benimkinin en az üç katıdır. Haliyle eşleri de çalışıyor ve iyi gelir getiren ek işleri var. Ama ona rağmen ne zaman konuşsak bizde hiç yok, durumumuz çok kötü derler. Ama kuaförden çıkmazlar, bir giydiklerini bir daha giymezler, bütün lükse girebilecek ne varsa yaparlar. Her hafta avm de gezer, her yaz - kış değişik yerlerde uzun uzun tatil yaparlar. Ben bende olmasa bile yok demem hiç bir zaman. Millet kimse istemesin, beklenti içinde olmasın diye sanıyorum durumunun kötü olduğunu söylüyor...selam
bişeye kafam takılıyor benim. ben çalışmıyorum bildiğiniz gibi. sadece eşimin maaşı var. her ay 700 lira kredi ödüyoruz. çocuk yok kira yok ama buna rağmen ayın sonunu zor getirdiğimiz zamanlar oluyor. ilerisi için ufak tefek birikim yapmaya çalışıyoruz. çocuk olursa onun masrafı, araba almak istiyoruz vesaire.
buna rağmen bizi zengin gören bir ailem var.
annemler kirada oturuyor. babamın emeklisi var sadece. babam çalışmaya çalışıyor iş oldukça. sürekli borç içindeler. kardeşim üniv. için dersaneye gidiyor, 650 lira onun taksidi. 300 lirasını biz veriyoruz. keşke ben de çalışsam da hepsini versek.
Bekarken çalışıyordum aldığım maaşları hep annemlere harcadım. evlenirken altın taktırmadım ne annemlere ne kızkardeşime.
kızkardeşim bi 100 lira bile göndermiyor annemlere. zoruma gidiyor. eşinin aldığı maaş benim eşimin 3 katı. anneme söyleyince kızıyor bana, durumları yokmuş. (onların da evi kira 1 çocukları var) bizim çok mu var?
elimi eteğimi çekeyim diyorum yapamıyorum vicdanım el vermiyor.
uzun oldu ama...
Eskiden tarım ürünlerinde bari kendi kendimize yetiyorduk. Şimdi her şey dışarıdan geliyor. Marketten aldığımız pirinç, nohut bile dışarıdan geliyor. Her şeyde dışa bağımlı hale geldik maalesef.Dolar 5tl mutlaka olacak
Piyasa hep yukarida dusmez.
Bana kalsa ülke ekonomik olarak batiyosa gidisatta bir dengesizlik var ise biseyler dusmeli, seviye indirgenmeli, ama yok hersey disa bagli oldugundan dısa bagimlilikdan herseye boyun egiyoruz.
Su bir gercek zengin daha zengin oldu fakir daha fakir.
aynen. biz paramız yoksa bile kimseye belli etmemeye çalışırız, söylemeyiz. ama öyle olmak gerekiyor demek ki...Aynı durumu ben de yaşıyorum. Ailem başımda eşim olmadığı halde, maaşlı olmadığım halde hep beni zengin görmüştür, hep benden beklenti içinde olmuştur. Diğer kardeşlerimin geliri benimkinin en az üç katıdır. Haliyle eşleri de çalışıyor ve iyi gelir getiren ek işleri var. Ama ona rağmen ne zaman konuşsak bizde hiç yok, durumumuz çok kötü derler. Ama kuaförden çıkmazlar, bir giydiklerini bir daha giymezler, bütün lükse girebilecek ne varsa yaparlar. Her hafta avm de gezer, her yaz - kış değişik yerlerde uzun uzun tatil yaparlar. Ben bende olmasa bile yok demem hiç bir zaman. Millet kimse istemesin, beklenti içinde olmasın diye sanıyorum durumunun kötü olduğunu söylüyor...
Henüz okuyamadım cnm. Bugün kredi kartları ile ilgili bir kitabı var onu okumayı düşünüyorum. Zaten ince bir kitap yarın onunla ilgili düşüncelerimi yazarımsempatik_kiz Özlem Denizmen'nin diğer kitaplarını okuyabildin mi? Yorumunu merak ediyorum.
yoo olur mu hiç? hep halkın savurganlığı.. niye 2 tane arabamız varmış.. niye dolarlarımızı bozdurup liraya çevirmiyor muşuz.. bizim yüzümüzden. biz batırıyoruz ülkeyi.Dolar 5tl mutlaka olacak
Piyasa hep yukarida dusmez.
Bana kalsa ülke ekonomik olarak batiyosa gidisatta bir dengesizlik var ise biseyler dusmeli, seviye indirgenmeli, ama yok hersey disa bagli oldugundan dısa bagimlilikdan herseye boyun egiyoruz.
Su bir gercek zengin daha zengin oldu fakir daha fakir.
Allah aşkına sanki her evde 2 - 3 araba mı var? Mutlaka olan evler de vardır ama her ev aynı mı? Kimse fakir fukarayı görmüyor...yoo olur mu hiç? hep halkın savurganlığı.. niye 2 tane arabamız varmış.. niye dolarlarımızı bozdurup liraya çevirmiyor muşuz.. bizim yüzümüzden. biz batırıyoruz ülkeyi.
nasıl yani? banka mı icralık? ovv.. hangisi bu kısaltarak yazsan?Kızlar bir yaşıma daha girdim. Geçende bankayı icraya koymuştum. Normalde ellerine geçer geçmez borcu ödemeleri gerekir ve öderlerdi. Aaa bir hafta değil iki hafta geçti ödeme yok dosyada...Bankaya da hacze gidecem o görünüyor...
Sagol canim.royem geçmiş olsun canım.
eşim işten gelince cebinde ne kadar bozuk para varsa alıp kumbaraya atardım. 1 lira 50 kuruş ne varsa. şimdi ona dedim ki, bundan sonra 20 lirayı da bozuktan sayıyorum. 50 lira aşağısında ne kadar banknot varsa hepsi bozuk:) nasıl gülüyor:)) al canım al zaten hepsi senin diyor:) böcüş:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?