Küçük Düşün Büyük Olsun!

Hawar bir kez versen hep bekler vermemekle iyi etmişsin, seninde çocukların var sende onlar için birikim yaparsın. Geçmiş olsun kuzuna da Allah acil şifalar versin.

nasıl yani? banka mı icralık? ovv.. hangisi bu kısaltarak yazsan?
Kart aidatı tahsil etmiş banka müvekkilden. Daha sonra müvekkilim tüketici hakem heyetine başvuruyor ve karar aldırıyor iadesi için. Üzerinden bir sene geçmesine rağmen gidip geliyor ödeme yapılmıyor kendisine. Bana getirdi, icraya koydum kararı. Yasal süre doldu, banka yine ödeme yapmadı yani. Haciz isteme hakkımız doğdu. Banka büyük bankalardan isim vermek istemiyorum ne olur ne olmaz buradan.

anladım haklısın. ben de aidatımı heyet vasıtasıyla geri almıştım.

Lellim İstanbul çok pahalı ben İzmir'e uzak ilçelerden birinde oturuyorum. Yeşillik 4 tanesi 1 tl. Ceviz burda da aynı ama marul tane ve büyük 1tl Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Kızlar dün annemin anlattığı bir olayı paylaşmak istiyorum. Annem teyzemlere oturmaya gitmiş. Teyzemle sohbet ederlerken eniştem mahalle bakkalından su alıp getirmiş 5 litre pet şişeyle. Teyzem de hemen şişeyi açmış ve hepsi içmişler. O sırada engelli kuzenim var sürekli bir şeyler anlatmaya çalışıyormuş, şişeyi gösteriyormuş. Bir de bakmışlar suyun içinde bir canlı var. Böyle kolları falan olan hareket eden bir şeymiş. Annem anlattığından beri içtiğim suya daha dikkat eder oldum. Siz de lütfen dikkat edin.

Aman allahim, cok dikkat etmek gerek gercekten

aaaaa korkunç! daha önce de demiştim tezgah altı su arıtıcıları daha iyi bana göre.

Kikikoko inan gözyaşlarıma hakim olamadım. Ne olur içindeki vesveseyi sustur. O senin Annen, çünkü o ilk kez senin ona anne demen ile o ünvana sahip oldu. Onu sen ANNE yaptın. İnan hala gözyaşlarıma hakim olamıyorum. Eger çok içinde kalacaksa duyduklarını ince hesaplarla söyle ona sana karşı savunmasını yapar. Yaşamasaydın iyimiş ama yaşamışsın, içine atma, ANNE'nle konuş çünkü bu satırları sana yazarken ben biri 23 ve diğeri 16 yaşında iki kız annesi olarak yazıyorum.

Aradigim pasta tabagini siparis verdim
Bir yerde sordum tanesine 7tl dedi.
Sonra bizim zuccaciyeci amcaya sordum 24tl getiririm dedi yani tanesi 4tl
Birde cay kasigi siparis verdim bayadir istiyordum o modelden.

Yazdiricam cay kasigida 12tanesi 22tl.
Nehirin.

Bu amcanin urunleri hem guzel cikiyo hemde piyasanin baya altina satiyo.
Ayrica yaziyoda sagolsun.

Bugun para harcamadim.
Harcamicam.
Oglumla arkadasini okula biraktim geldim.
Esim 15tl birakmis o da zulaya kalsin.

Önümüzü göremiyoruz. Bence de acele etmemekte fayda var.

Çok güzel anlatmışsınız ağzınıza sağlık, insan anne olunca herşeyi çok daha iyi anlıyor.

Nasil haklisin canim son cumlesine kadar katiliyorum.
Benim kendi kuzenim bile yokdan agliyo benim aldigim kira icin diyoki sen yine kira aliyosun höng?
Dersin benle ödemis benle cekmis sıkıntisini.

Kari koca 3.800maas aliyolar
Kira vermiyolar cocuklari yok ikiside calisiyo
Ama ikiside sigara iciyo
Hazir yiyolar
Gunluk yasiyolar
Minnacik el kadar süs esyalarina biseylere para veriyolar.
Evden hususi sirf kahve icmek icin disari cikiyolar.

Ee olmaz tabi.
Napiyosunda olsun.

Kimse cuvaldizi kendine batirmiyor.

eskiden gözümü kapalı yapabildiğim, kafama estiği an alabildiğim şeyleri alamıyorum artık.
taksitle filan çok kolay alırdım herşeyi. ülke şartlarına göre iyi de para kazanıyorum. daha önce bu kadar kazanmıyordum. ülkenin bu hali beni çok korkutuyor. elime geçen 10 lirayı birikime koymaya çalışıyorum.

bu yok yok diyenler benim çevremde de var
bi çok insan tanıyorum maaşını bilerek düşük söyleyip kimse benden bişsey istemesin diye uğraşan
geçen çok yakın bi tanıdığım benden kredi çekmemi istedi
üstelik ben ev kredisi ödüyorum!
neden ben bekarım çünkü
benim ne giderim olacak
hem kredimi ödüyormuşum hem geziyormuşum hem giyiyormuşum
gezmek dedikleri de 4-5 kişi bi arabaya binip yakın sehırlere gıdıp sonra giderleri paylasarak gezmelerim..
kişi bası 50-60 lira tutuyo
kredimi ödeyemesem gercekten hoslarına gidecek buna da eminim
ben kredi ödeyeyim, aileme destek olmaya calısayım, kalan 3 kurusun 2sini biritirip 1ini yiyeyim
ama bin liralık şans oyunları oynayan, haftada 2-3 gün dışarda yiyen, bilmem ne marka şunu aldım bak diye gözüme sokan bi insana kredi çekicem
yok ya!

kızlar ben iyi biriktiriyorum güzel biriktiriyorum da sonra bi patlama yaşıyorum
öyle böyle değil
gördüğüm herseyi alasım geliyor
ara ara nefsimi köreltcek bişeyler alayım diyorum ama yeterli olmuyo
şuan kendimi tutmasam bin lira harcar gelirim o derece
ama o bin lirayı ben zor biriktiriyorum
size de oluyor mu?
çözüm yolunu nasıl buldunuz?
almak istediklerimin hiçbiri de ihtiyaç değil

Bende bu ay aynı krizi yasıyorum çözüm bulan yazsın gercekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…