Küçük Düşün Büyük Olsun!

Afiyetle yiyin. Bereketli olsun. Ben sarımsağı soyup kavanozun içinde zeytinyağında buzdolabında muhafaza ediyorum. Sizde böyle yapabilirsiniz küçük bir tavsiye benimkisi

durkan sadece kabuklarını soyup atıyorsun buzdolabına değil mi?
rende kesme vs işlemi yok?
zeytinyağıda üstünü geçecek şekilde mi konuluyor
benim de evde bolca sarımsak var bozulmasın üzülürüm

Su bu ay 93 geldi 16 metreküp
Elektrik 68,80 geldi 166 kilovayt

Amin cnm
İnsAllah yolunda gider hersey aklin oglunda kalmaz

insan kendini kötü hissetmez mi yaa yol parasını kar sayıyorlar bi de üstüne böyle çakallık ,

bana da sarımsak dayanmıyor , yeni kayınpederim 1 kg aldı güzel irilerinden , ama kışı zor çıkartır ben çok kullannıyorum , çiğ yemeği pek sevmem ama yemeklerin içine , fırında balık yapımca en az iki baş koyarım ... herşeye katıyorum evde çocukta var en çok ona yarıyor , balkonda duruyor benim bişey olmuyor

günaydın:)
bişi soricim, maaş ek hesabından çekersek faiz işliyor muydu?
Hem de günlük faiz işliyor. Mesela ayın 1. nde maaşın yatıyor ama 31. 'de acil paraya ihtiyacın oldu. Çekip ertesi gün maaşını alınca kapatırsan mantıklı. Onun haricinde bulaşma. En yüksek faiz nakit avanslarda oluyor. %2 civarıydı en son.

teşekkürler

Evet. Buda bir imtihan gibi düşünüyorum. Kadına bırakıyorum ama içim alev alev..
Doğum una daha var.. Sen şimdiden kafana takma birşey lütfen.
Minik minik araştırmalar yapabilirsin kendini skintiya sokmayacak kadar.
Allah yardımcımız olsun. Maddi durumu düşünüyorum.
Sıfırdan basliycam birikime. Birşey kalmadi elde avucta. Sandıkta 2oo TL var . oda akşam taksi lazım olur. Bebegim var. Acil birşey olur diye ayırdım.

Yabancıya bırakasın gelmiyor durumu ile ilgili önyargılı olmayın derim. Ben doğum yapmadan yaklaşık 1 ay önce anneme lenf kanseri teşhisi kondu ve kemoterapi başladı. Kayınvalidem de başka bir şehirde ve kendi kayınvalidesi ile görümcemin kızına aynı aynda bakıyordu. Kaldım ortada. Lohusalıkta bakacak kimse yok. Doğum izni zaten 16 hafta ve işe dönmem gerekiyor. Bakıcı aramaya başladım. 9 kişiyle görüştüm hepsi birbirinden felaket. Ama görüştüğüm 10. kişi o kadar düzgün bir kadındı ki... İnsanın yüzünden anlaşılıyor zaten. Ben doğum yapmadan önce başladı. Evi temizledi. Doğumdan sonra geleni gideni ağırladı. Bana lohusalığımda öyle bir baktı ki kendi annem olsa bu kadar bakamazdı. Allah ondan razı olsun. 3 ay kızıma beraber baktık, bu arada ben annemi götürüp getirdim kemoterpiye. Sonra ben işe başladım. Bir gün bile gözüm arkada kalmadı. Hala kızıma o bakıyor.
Her iş kolunda olduğu gibi çocuk bakımı sektöründe de bu işi iyi yapan ve kötü yapan insanlar var. Bir de ben kayınvalidemin imkanı olsa bile ona baktırmazdım. Çünkü senin lafını dinlemiyor aile büyükleri. Normalde aramız iyidir ama öyle bir işe girseydik mutlaka sorun yaşardık. Ama bakıcı öyle değil. Senin belirlediğin kurallara göre çocuğunu büyütüyor.

çocuk bakımından konuşulmış. ben de yazayım 1-2 satır.
oğlum doğduktan 7 ay sonra işe başladım. sürekli birileri ile görüştüm. kv ile aynı şehirde yaşıyorum ama hiç bakım vs lafı etmedi. ben de zaten ona baktırmazdım. annem ben gelip bakayım dedi. olmaz dedim. sen joker eleman olarak dur bir kenarda. insanlar emekli olmuş, hayatlarını yaşayacaklar. köye gidecekler. tam keyif sürecekleri zaman neden ben onları bağlayayım ki...
neyse uzun araştırmalar sonucu bir kadın buldum. oğluma benden daha iyi baktı. güleç yüzlü, sevecen çok tatlı bir bayan. onun bir işi çıktığında, hastalık vs olduğunda hoppp annemi çağırdım. annem baktı.
eğer annem baksaydı oğluma akrabalarının düğününe, ölümüne vs gidemeyecekti. hayat bulduğu köyüne gidemeyecekti ve mutsuz olacaktı. annem baksaydı ve hasta olsa yada biryere gitmesi gerekse ne olacaktı....
üstelik bakıcıya istediğim herşeyi söyledim. onu şöyle yapalım mı, bunu böyle edelim mi diye...
ben hiç pişman olmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…