Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selam kızlar dışarı çıktım eltime çaydanlık istedi aldım milyoncuya gittim iki tane düzenleyici sepet aldım erzak dolabım çok dağınık yarım kalan makarna vs için bibtanede mutfak dolabına aldım bez mutfak havlusu dolap poşeti koyacağım sofra bezin eskiydi geçen yırtıldı bir aksilik sonucu yeni aldım eskiyide atmam diker pikniğe fln yanımda gotururum ddim zaten çok büyük yırtık değil bir çift eldiven aldım bulaşık için zulaya60 verdim bime girdim iki şehriye aldım 10 kusur verdim sabahta maydonoz aldım şerbet birde 10 da öyle harcamıştım iyi harcadım bugün caydanlikla

İyi geceler herkese,
Yeni uyudu kız. Malum bugün babası geç gelince uyku saatide uzadı.
Bir de babası yokken puzzle yaptık. Babası gelince de biz muhabbet ediyoruz. Kızım anlat günün nasıl geçti diyor. Sessizz olun ödevimi yapıyorum dedi. Almış çizgi çalışması kitabını yapıyordu, neyse çok uyu uyu deyip ödev yapma şevkini kırmayayım dedim.
Bir de kızım günün nasıl geçti deyince eee annem gitti ben yoktum yanında demezmi, valla bu kocayla benim aramı bozar
Kuma kuma
Neyse eşim para verdi 1000 tl. Nedir burayımı okuyor. Dün yazdım bugün para verdi ya para dayanmıyor hakikaten bitiyor üstelik kartını da kullanıyorum.

Bizim de aynı, yeni giydir. Teyzeye giderken elbise giydir. Evleri buz gibi elbise giydirmem diyorum. Hava iyi olunca giydiriyorum. Hepsi takık demekki

Slm bacımlar
Benimde bugun ödeme günüm
Maasın bi geldiğini görüyorum bi gttiğini
250 tl saglık sigortası
850 kk
220 kasko
Daha elektrik falan cekilcek
Bugun taze fasulye yaptm kız istemisti
Pilavla yedi sükür

Pilav üstü tavuk yaptm
İgda gördüm
Gögüs etini soganla pisiirip üzerine krema atıyorlar pilav üstü servis ediliyor
Güzel oldu
Koci de sahurda yedi
Alya piji maske diye tutturmustu
Teyzesi almıs babama bırakmıs bugun
Babam getirdi(sadrazam torunu oldu basıma,bi telefonla eve oyuncak getirtiyot)
Babam 30lu yumurta,domates salatalık,mandalina getirmis saolsn
Kapıdan verdi elime de 200 tl sıkıstırdı
İcim cız etti,is elbiseleriyle gelmis
Ahh dedim bin emekle kosturuyor
Allah razı olsun.

Kardesim zaradan bayramlık almıs cocuklara
3 ne de krem tonlarında aldım bir örnek olsunlar diye dedi.
Daha gecen hafta 3/4 takım almıstı kızım dedim onlardan giydircektim almasana.
Onlar günlük onlar olmaz diyo
Kesesine bereket
Bizimki de böyle iste.
Durduramıyorsun

Bereketli olsun kuzu
Allah razı olsun

Selammm
Birine peynirli yumurta birine haşlama yumurta beeyle beyle deliriyorum 4 de kalkıyorum onları kaldırmam 4.30 oluyo
Helede borege falan girersem daha erken kalkmam lazım galiba.
Pideleri tost yaptım.
Benim pide bitti gündüz Bi çarşı yapmam lazım
Akşam 40tl yarım kilo soguk baklava söyledim
Kuponla aldım o ne öyle yarim kilosu 80tl 90tl fiyatlar
Bugünde alırım oğlanın kupon var.
Birimizin bitince ötekinde oluyo
Annemin telf. Hesap açtım kuponlarla aliyorum bisiler işte.
10tl 10tldir diye diye

Bulaşıkları bıraktım ses oluyo kız uyanır diye korkuma
Sabah toparlarım
1 sepet çamaşır katlancak bekliyo
Hiç bakmadım o tarafa doğru teheccud kıldım ciktim odadan☺

Gunayss

Biri var daha önce annemlerin evde kiraciydi.
Öyle arada sırada bayram kandil msj falan atar.
3senedir falanda gördüğüm yok 1 defa kapıdan erzak vermiştim onada ancak İnt. Görüyorum.
Yazmis ki fitre zekatlarinizi bize verirmisiniz
Oğlu var essek kadar calismiyo, kocasida düzgün çalışmaz.
4 cocuk yaptı kac tanede aldırdı.
Durumun yok cocuk yapmayı biliyosun dicem mübarek gün
Benim maasim yok bisim yok herkesin bu şekilde beklentisinden çok rahatsızım.
Hep bizde çok para var olarak görünüyor dışarıdan.
Varsa nerde ben hiç bilmiyorum
Kimseye muhtaç olmadığımız içim mi bu böyle
1 defa Bi hayır bisi yapınca niye insanlardan beklenti içine giriliyor asla anlamıyorum. Bu sebeple kimseye bisi alasimda gelmiyor cidden.
Banane diyorum ya benim maaşım mi var kocam para vermese bende açım

Eşim zaten kendi ailesine bolca yediriyor sadaka zekat fitre kat kat vermiş oluyoruz.
Bende elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.
Eşim her sene fitreyi ofistekilerle veriyor onların çevresinde var gercekden ihtiyacı olan verdikleri yerler veriyor. Ben diyemem şuna verelim diye.
Böyle isteyenlere gercekden sinir olmaya başladım.
Ben 5 defamı fitre verim?
Ben yardım kurumumuyum
Belediyenin yetkili mercilerine bildirirsen yardım etsinler.
Alışmışlar benim verdiğim 200tl neyine yeter gir ise çalış yani.

Ayy sabah sabah yeminle kendimi sorguluyorum artık
Gidip bisi yapacaksam etrafımdakilere yapmicam bundan sonra
Çoluk çocuğa hediye alıp cocuk sevindiricem.
Ciddi kimseye erzakda parada vermicem.

Benim şimdi 250bine ihtiyacım var ev yaptircam 1 lira biri çıkarıp vermez asla borç için bile.
Yani oturun çalışın Bi zahmet
Bugün gelsin bugün yiyelim yarını düşünmeyelim
Doğur sal ne ala memleket.
Ondan bundan gelenle cocuk mu buyutulur?

Birine yardım ettim yine öyle bana dediki lazere gidiyorum ben sok
Ben gidemiyorum 2bin TL kıyıp veremedim lazere başlayamadım hala.
Eltimlere eşim yediriyor zaten biliyorsunuz eşya değişir çocuklarında iphoneler

Şunu daha iyi anladım ki ihtiyacı olan isteyemiyor zaten gururlu.
Ama nerde arsiz yüzsüz var onlar istiyor.
İsteye isteye arsizlasmislar çünkü

Valla bana yagdıgı halde yetmiyor.
Kknı kapatamıyorum toparlayıp.
Esi yıllardır düzenli calısmayan arkadasım,2.yi düsünüyr.
Evi kendinin tmm ama evle bitmiyrki sadece.
Bos ev olsa nolcak,faturalar bi kira artık.,
Valla Allah affetsin her 2.yi dediğinde aklıma ,benim dogumunda taktıgım gram geliyır aklıma lşfdlşdflşd
Kendisi Alyaya daha gelmedi :)
Dogumdan sonra arkadaslar geldi,o son dk cocuk hasta demisti.3 ay sonra zaten pandemi girdi aaraya .
Ama 2.yi düsünüyor.
Annem olsa evde yemege lor yok,siz geziyonuz der

Ya en basit örneği sen beybi bak küçücük çocuğun var ama çalışıyorsun çabalıyorsun.
2. Bile nasıl düşünüyorsun
Ama doğur at doğur at oğlun çalışmasın (26yasinda) kocan calismasin sen çalışma ev kira ondan bunda iste
RABBIM rizkimizida çabamıza bağlı kılmış.
Tevekkül edin diyor yani çabalayın ki bereketini verim diyor.
Benim vereceğim varsada vermek istemiyorum.
Çünkü bunu alışkanlık haline getirmis bunlar
Dilenmek bu başka bisi diil
Duygu sömürmek
Bi de bana kimse bilmesin diyo
Eminim ki herkese böyle diyor kimse bilmesin diyede tembihliyor.
Belediyenin beyaz masasi var git söyle yani
Cidden kime bisi yapıyorsam hep devamını bekliyor yapmicam.
Hep devamında 2 ay kıramı vermedim yok faturamı ödeyemediği evde şu yok bu yok geliyor.
Yani devamını beklediklerini böyle söylüyorlar.
İnsana iyilik etmekten bile illallah dedirtiyorlar.

Ki bana kendi anam babam calısma,otur cocuguna bak,biz sana her ay vercez maas dediler.
Kardesim ben ne gerekiyorsa alırım calısma dedi.
Ona ragmen hayır calıscam ben dedim.
Babasına güvenmemisim millete hic güvenmem.
Bak simdi cık isten bu kıs,ben sana vereyim 2 bin diyo koci.
Hayır istemem.
Bir kac ay vercek sonra yan cizcek.
Ben kimsenin pesinde kosamam bana para ver diye.

Açık konuşayım, ben 4-5 çocuk yapıp sonra yetiremiyorum işte yok para isteyen keyfi çalışmayan insanlara da vermiyorum.
Durumunuz yoksa niye yapıyorsunuz çocuk yazık değilmi çocuklara. Ben de sinir oldum bak. Daha çok şey diyeceğim de neyse..

Benim de var çok tanıdığım öyle. Durumum yok Çocuk yaparım nasıl mantık. Heleki bu devirde çok zor. Bak evim var borcu bitti.Çok şükür ancak yetiyor. Ama hoş lüks yaşamıyoruz. Ancak belli giderlerimize gidiyor. Ektra birşey bazen, o da asla eskisi gibi değil

Ya bende sinirlendim
Ben içimden gelmis sana vermişim bu ne cüret yani.
Vallahi insanı günaha sokuyorlar.
Anneme bazen hak veriyorum
Kadına kızıyorum bu konularda ama haklı insanlar beklentiye giriyor
Banane banami doğurmuş der annem hemen.

Hatta anneme söyledim oğlu evde yatsin kocası evde yatsın senin benim vermemlemi ev gecindirecekmis dedi.
Gitsin merdiven silsin eli ayağı tutuyo dedi.
Ciddi öyle çalışmak zor geliyor bunlara.
Hazira alışmışlar

Kızlar Ramazan ayını her sene dört gözle beklerim, gerçekten içimden geldiği gibi ama bu ay da çarşıya merkeze çıkmayı sevmiyorum adım başı dilenci yaşlı teyzeler, amcalar, kucağında bebekli insanlar ya bankanın önüne otururlar ya da avm önüne onların yanından geçmek bile bana koyar pazartesi günü biri artık yapıştı resmen çocuk kucagında illa istiyor, mama alıcam bak aç dedi baktım peşimi bırakmıyor döndüm hadi markete gidiyoruz dedim alıcam çocuguna mama dedim zahmet etme abla sen parayı ver ben alırım dedi, anlamadığın bu dedim param yok kredi kartı ile alıcam söylene söylene uzaklaştı. Ellerim poşet doluydu alışveriş yapıldıysa para vardır dedi ama olmadığı zaman da oluyor yine de çok şükür bin şükür.
Akşam iftar güzeldi, ne sıklıkla gidersem gideyim özlerim annemi-babamı iyi ki varlar, yarın akşam da iftara misafirim var onlar içinde hazırlık yapıcam ama misafirim yabancı olmadığı için sordum ne pişireyim sizin için dedim çok memnun oldu sormama nohut yaparmısın dedi eşimle işten gelince apartmanda biri nohut pişirmiş aynı düğünlerde pişen nohutun kokusu vardı dedi olur dedim menümü de oluşturdum hemen etli nohut, pirinç pilavı, çorba, salata, köz biber yaparım sarımsaklı ve krem karamel tatlısıyla geceyi bitiririz. Misafirim gelince evde ki havam değişiyor bir mutlu oluyorum sormayın, sonra da kendime diyorum yarın da kaynanan gelse böyle mutlu olur musun diyorum ve kendi keyfimi kaçırıyorum.

Kızlar dün kredi kartını coşturma günüydü resmen, trendyoldan da akşam alış veriş yaptım. Eşim de bugün ekim ayı için GAP turu aldı. Çok sevindim hep istiyorduk gitmeyi oraları görmeyi inşallah nasip olucak Allah sağlık versin, kızlar gelmiyor bizimle istemediler. Akşama yemeklerim var kalanlar önce onları bitirelim yarın zaten yapıcam.
babyloading87 canım bereketli olsun maaşın aldıkların. Ailen de maşallah çok duyarlı bende öyle olmak istiyorum, kızlarımda ne kadar olursa olsun yine ben de katkı sağlamak isterim, ailenin de keselerine bereket.
tr_lelli canım biliyormusun annem de aynı senin annenin dediğini söyler doğururken bana mı sordun der, ama hızını alamaz geri döner ve ben de 4 tane doğurdum birinin kapısına gitmedim o yok bu yok demeye der. Gerçekten annelerimiz haklı biz bilmiyormuyuz doğurmasını bana en başta kaynanam söyledi doğur bir tane daha belki oğlun olur diye söylencek laf değil ama ne diyeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…