- 27 Şubat 2013
- 14.792
- 42.258
- 798
Bereketli olsun canım iyiki maaşın var kendi parasını kazanması güzel insanınSlm bacımlar
Benimde bugun ödeme günüm
Maasın bi geldiğini görüyorum bi gttiğini
250 tl saglık sigortası
850 kk
220 kasko
Daha elektrik falan cekilcek
Bugun taze fasulye yaptm kız istemisti
Pilavla yedi sükür
Pilav üstü tavuk yaptm
İgda gördüm
Gögüs etini soganla pisiirip üzerine krema atıyorlar pilav üstü servis ediliyor
Güzel oldu
Koci de sahurda yedi
Alya piji maske diye tutturmustu
Teyzesi almıs babama bırakmıs bugun
Babam getirdi(sadrazam torunu oldu basıma,bi telefonla eve oyuncak getirtiyot)
Babam 30lu yumurta,domates salatalık,mandalina getirmis saolsn
Kapıdan verdi elime de 200 tl sıkıstırdı
İcim cız etti,is elbiseleriyle gelmis
Ahh dedim bin emekle kosturuyor
Allah razı olsun.
Burdada 150 kusur geçen esimin kuponla aldık 50 ye geldi yarım kg suSelammm
Birine peynirli yumurta birine haşlama yumurtabeeyle beyle deliriyorum 4 de kalkıyorum onları kaldırmam 4.30 oluyo
Helede borege falan girersem daha erken kalkmam lazım galiba.
Pideleri tost yaptım.
Benim pide bitti gündüz Bi çarşı yapmam lazım
Akşam 40tl yarım kilo soguk baklava söyledim
Kuponla aldım o ne öyle yarim kilosu 80tl 90tl fiyatlar
Bugünde alırım oğlanın kupon var.
Birimizin bitince ötekinde oluyo
Annemin telf. Hesap açtım kuponlarla aliyorum bisiler işte.
10tl 10tldir diye diye
Bulaşıkları bıraktım ses oluyo kız uyanır diye korkuma
Sabah toparlarım
1 sepet çamaşır katlancak bekliyo
Hiç bakmadım o tarafa doğru teheccud kıldım ciktim odadan☺
Verme canım ben öyle ağzıyla isteyenden haz etmiyorum kimisi onu geçim kapısı yapmışYa en basit örneği sen beybi bak küçücük çocuğun var ama çalışıyorsun çabalıyorsun.
2. Bile nasıl düşünüyorsun
Ama doğur at doğur at oğlun çalışmasın (26yasinda) kocan calismasin sen çalışma ev kira ondan bunda iste
RABBIM rizkimizida çabamıza bağlı kılmış.
Tevekkül edin diyor yani çabalayın ki bereketini verim diyor.
Benim vereceğim varsada vermek istemiyorum.
Çünkü bunu alışkanlık haline getirmis bunlar
Dilenmek bu başka bisi diil
Duygu sömürmek
Bi de bana kimse bilmesin diyo
Eminim ki herkese böyle diyor kimse bilmesin diyede tembihliyor.
Belediyenin beyaz masasi var git söyle yani
Cidden kime bisi yapıyorsam hep devamını bekliyor yapmicam.
Hep devamında 2 ay kıramı vermedim yok faturamı ödeyemediği evde şu yok bu yok geliyor.
Yani devamını beklediklerini böyle söylüyorlar.
İnsana iyilik etmekten bile illallah dedirtiyorlar.
Menü güzelmiş canım bende h sonu ailemi çağırdım iftara özledim misafir ağırlamayıKızlar Ramazan ayını her sene dört gözle beklerim, gerçekten içimden geldiği gibi ama bu ay da çarşıya merkeze çıkmayı sevmiyorum adım başı dilenci yaşlı teyzeler, amcalar, kucağında bebekli insanlar ya bankanın önüne otururlar ya da avm önüne onların yanından geçmek bile bana koyar pazartesi günü biri artık yapıştı resmen çocuk kucagında illa istiyor, mama alıcam bak aç dedi baktım peşimi bırakmıyor döndüm hadi markete gidiyoruz dedim alıcam çocuguna mama dedim zahmet etme abla sen parayı ver ben alırım dedi, anlamadığın bu dedim param yok kredi kartı ile alıcam söylene söylene uzaklaştı. Ellerim poşet doluydu alışveriş yapıldıysa para vardır dedi ama olmadığı zaman da oluyor yine de çok şükür bin şükür.
Akşam iftar güzeldi, ne sıklıkla gidersem gideyim özlerim annemi-babamı iyi ki varlar, yarın akşam da iftara misafirim var onlar içinde hazırlık yapıcam ama misafirim yabancı olmadığı için sordum ne pişireyim sizin için dedim çok memnun oldu sormama nohut yaparmısın dedi eşimle işten gelince apartmanda biri nohut pişirmiş aynı düğünlerde pişen nohutun kokusu vardı dedi olur dedim menümü de oluşturdum hemen etli nohut, pirinç pilavı, çorba, salata, köz biber yaparım sarımsaklı ve krem karamel tatlısıyla geceyi bitiririz. Misafirim gelince evde ki havam değişiyor bir mutlu oluyorum sormayın, sonra da kendime diyorum yarın da kaynanan gelse böyle mutlu olur musun diyorum ve kendi keyfimi kaçırıyorum.
Millet sende para çok sanıyorYa en basit örneği sen beybi bak küçücük çocuğun var ama çalışıyorsun çabalıyorsun.
2. Bile nasıl düşünüyorsun
Ama doğur at doğur at oğlun çalışmasın (26yasinda) kocan calismasin sen çalışma ev kira ondan bunda iste
RABBIM rizkimizida çabamıza bağlı kılmış.
Tevekkül edin diyor yani çabalayın ki bereketini verim diyor.
Benim vereceğim varsada vermek istemiyorum.
Çünkü bunu alışkanlık haline getirmis bunlar
Dilenmek bu başka bisi diil
Duygu sömürmek
Bi de bana kimse bilmesin diyo
Eminim ki herkese böyle diyor kimse bilmesin diyede tembihliyor.
Belediyenin beyaz masasi var git söyle yani
Cidden kime bisi yapıyorsam hep devamını bekliyor yapmicam.
Hep devamında 2 ay kıramı vermedim yok faturamı ödeyemediği evde şu yok bu yok geliyor.
Yani devamını beklediklerini böyle söylüyorlar.
İnsana iyilik etmekten bile illallah dedirtiyorlar.
Ellrinize sağlık. Nohut kavurması nasıl oluyor acabaSelammm
Kahvaltı yaptırmadan markete gittim. Yapmak istemedi. Markete gitmeyi seçti.
Portakal, maydonoz 4 tl ye buldum :) site dışındaki market daha uygun oraya gidiyorum. Salatalık aldım.karnabahar 7.5 tl ydi aldım bu defa.Bayağı pahalanmıştı.
Kız çilek istedi. Aburcubur almazsak alırım dedim. Toplam 50 civarı tuttu
Geldik Kahvaltı hazırladım. Ben de yemeğin hazırlığını yaptım. Pırasa köftesi yapacağım. Nohut kavururum.çorbam var mantı çorbası dünden. Makarna soslu yaparım. Yoğurt ohh miss. İftar menüm bu.
Ön hazırlığını yaptım. Kız da klasik tencereyi aldı su koydu benim koyduklarımı koydu.sonra evi toparladım. Çamaşır attım. Ütü yapayım diyorum. Bakalım yapabilirsem. Toz da almam lazım. Oruçlu hiç halim olmuyor.
Geziyoruz falan yaMillet sende para çok sanıyor
Lelli ben kendi çabamla gece gündüz çalışıyorum bazen akşam 10 kadar işteyiz
Bigün komsu ile bakkalda karışlaştık
Ee dedi sen zenginsin evin var araban var
Ya dedim sende idare et benim senden farkım yok
Gece işe gidiyorum
Evde oturuyorum iş için akşama kadar
Bacağını uzatıp dizi izliyorsun
Çayını içiyosun
Ama ben hala o saatte işteyim
Millet sadece uzaktan görüyo
Çaba sarf ediliyoruz ama gördükleri kolayda paran var ıs gibi davranıyor
Evimin işi çocuklar okul yetişemiyorum
Ama çok şükür
Görünürde para çok sanıyo ailesi bilr
Lelli eşleriniz yüz veriyo ailesine
Millet gidip çalışsın mesleği yoksa bile eşşek kadar adam ya markette yine çalışır
Niye indirimden sunu bunu kovalayalım o zmn yollasın Allah çaban yok nasılsa Töbe Töbe
İnternetten engellerim yerinde olsamGeziyoruz falan ya
Tuzu kuru diyorlardir
Malesef öyle eşime anlatamiyorum
Sen alistiriyorsun vererek bu hayır değil diyorum alınıyorlar o hayır yapıyorum diyo hala.
O kızı falan engelledimde diğer kızla gorumcem ekli bende story engellicemİnternetten engellerim yerinde olsam
Kullanışlılar ben çok memnunum ama bir tane kırdım 2. Aldim.İyi geceler kızlar oruç sonrası erzak dolabına el attim 1 kg açılmamış 1 kg yakında olan kırmızı mercimek var az az varmış bol bol çorba yaparız bir günde köftesini istiyorum çok tuttaramadim onudaçekmeceleri düzenledim çok karmasikti çöp vs ayikladim resmen biseleri atasim var bu ara iki sepet almıştım dün onlarla nebiyi oldu iki tane büyük erzak kabı alcam eski iki tanem turşuluk bidonlarda şekerim unun öyle almışım kaç sene önce yıkar kayinvalideme veririm onlarida yarın çıkıp alirsam onlarida hallederim mutfak dolap kapısına takılan aparatlardan alcam bir tanede ay eksik bitmiyor bizim alt tarafta milyoncu aciyolar herşeyi almiyim indirim olur ürünlerinde birde şu yeni model moplu viledalardan istiyorum kırıldı üst yeri benimkinin
Viledalardan daha kullanışlı diyolar ben hiç kullanmadimKullanışlılar ben çok memnunum ama bir tane kırdım 2. Aldim.
Kendi paspasiyla diil mikrofiber bez atıp yere onunla siliyorum ben mis oluyo
Bende olabildiğince az çamaşır suyu kullanıyorum beyaz sirke elim ayağım oldu çamları iyi parlatiyor cam bezi kullanıyorum benBu arada ilbays bezler geldi gercekden anlatıldığı kadar varmış.
Bi 3 tane daha alicam şuan 60tl 3ü
Ama kocaman bisi
Hatta birini anneme kestircem mak diker kenarını mutfakda kullanıcam
Hemen aynada ve salonun fransizinda denedim çok beğendim.
İndirim oldukça alırım ben
Temizlikde deterjandan önce bez çok önemli.
Bez bet bisiyse istediğin kadar sil ıı ıhh
Anpadan aldığım bezler direk çöp
Hep leke bıraktı boşuna yoruldum silmekle
Bu bez deterjanda istemiyormus suyla sadece
Ben zaten eskisi gibi deterjan almıyorum artık
Önceden deterjan zulam bile vardı artık sadece banyo dolabindakiler var.
Eksilenin yerine aliyorum
Kimyasal kimyasal nereye kadar.
Mutfakda sirke çok kullanmaya başladım böyle içime daha çok siniyor
C.suyu falan hala kiradaki evden getirdiklerimi kullaniyorum baya azalttım artık
Biz evlendik çok geçmeden eşimin teyzesi başladı, ne zaman çocuk yapıyorsunuz. Birinciyi yapın ooo daha ikinciye geç olur. Vakit kaybetmeyin. Ben dedim iki çocuk istemiyorum. Olmaz tek çocuk yalnız vs.Kızlar dün kredi kartını coşturma günüydü resmen, trendyoldan da akşam alış veriş yaptım. Eşim de bugün ekim ayı için GAP turu aldı. Çok sevindim hep istiyorduk gitmeyi oraları görmeyi inşallah nasip olucak Allah sağlık versin, kızlar gelmiyor bizimle istemediler. Akşama yemeklerim var kalanlar önce onları bitirelim yarın zaten yapıcam.
babyloading87 canım bereketli olsun maaşın aldıkların. Ailen de maşallah çok duyarlı bende öyle olmak istiyorum, kızlarımda ne kadar olursa olsun yine ben de katkı sağlamak isterim, ailenin de keselerine bereket.
tr_lelli canım biliyormusun annem de aynı senin annenin dediğini söyler doğururken bana mı sordun der, ama hızını alamaz geri döner ve ben de 4 tane doğurdum birinin kapısına gitmedim o yok bu yok demeye der. Gerçekten annelerimiz haklı biz bilmiyormuyuz doğurmasını bana en başta kaynanam söyledi doğur bir tane daha belki oğlun olur diye söylencek laf değil ama ne diyeceksin.
Sağoll , soğan kırmızı biber kavuruyorum çok az sarımsak biber salçası ve domates salçası katıyoruö. Biraz daha kavurup nane pul biber en son haşlanmış nohutu koyuyorum kavururkem az da su koyuyorum. Suyu çekince kapatıyorum. Eşim de çok beğeniyor nohut yemeğini çok aramaz ama bunu seviyorEllrinize sağlık. Nohut kavurması nasıl oluyor acaba
Amin ablali olsun maaşın aldıkların. Ailen de maşallah çok duyarlı bende öyle olmak istiyorum, kızlarımda ne kadar olursa olsun yine ben de katkı sağlamak isterim, ailenin de keselerine bereket.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?